چگونه اشتباهات همسرم را به او بگویم ؟

خانه » بلاگ » چگونه اشتباهات همسرم را به او بگویم ؟

فهرست عناوین

در این مقاله میخواهیم موضوع ” چگونه اشتباهات همسرم را به او بگویم ؟ ” را بررسی کنیم.

سوال های متعددی را از طرف مخاطبانم در اینستاگرام و  دریافت کردم که:

چطور از همسرم درخواست کنم؟

چطور با همسرم در مورد اشتباهاتش حرف بزنم؟

چطور از همسرم خرج ماهیانه بگیرم؟

همسرم قبول نمیکنه اشتباه کرده…

همسرم عذرخواهی نمیکنه!

و ……

این سوال ها باعث شد که تصمیم بگیرم این مقاله (چگونه اشتباهات همسرم را به او بگویم ؟)  را نگارش کنم.

بدیهی هست که پاسخ کامل به تمام این سوالات برای خودش کتابی قطور میشود، اما سعی میکنم تا حد زیادی موضوع را برای شما عزیزان شرح دهم.

در این مقاله با تکنیکی فوق العاده آشنا میشوید که شما را کمک میکند تا بتوانید منظور خود را بدون سوء برداشت با طرف مقابلتان مطرح کنید.

اما قبل از هر چیز باید یک موضوع مهم را مطرح کنم… باید قبول کنیم که

همه ما انسان ها، حق داریم اشتباه کنیم

وقتی ما از انسان ها حق خطا کردن را بگیریم، دیگر نمیتوانیم با آنها ارتباط برقرار کنیم. کسی میتواند ادعا کند که تا به حال هیچوقت اشتباه نکرده است؟! کسی میتواند بگوید که هیچوقت اشتباه نمیکند؟

همه چیز از انتظار ما شروع میشود! چون آدم ها را کامل میدانیم، اجازه خطا کردن به آنها نمیدهیم.

پس بیایید بار دیگر باور هایمان را با هم یکی کنیم:

همه ما انسان هستیم و حق داریم که اشتباه کنیم

 

حالا موضوع مهمی مطرح میشود، همه ما خطا داریم بنابراین چطور میتوانیم با وجود این اشتباه ها زندگی کنیم؟

بهترین راه برای بیان خطاها چیست؟

اشتباه همسرم را به روی او بیاورم یا نه؟

اگر به او نگویم که اشتباه کرده است، چطور او را متوجه اشتباه ش کنم؟

ما باید اشتباهات دیگران را به آنها بیان کنیم و یادآوری کنیم که اگر این کار را انجام ندهند میتوانند همسر و آدم بهتری باشند. این یادآوری و بیان خطای دیگران مانند اسلحه خطرناک است. اسلحه میتواند جان یک انسان را نجات دهد یا جان انسانی را بگیرد. انتخاب با ما است که چطور ، چگونه و با چه فکری از اسلحه استفاده میکنیم.

 

شما در حال خواندن مقاله (چگونه اشتباهات همسرم را به او بگویم ؟) هستید!

 

 

کلام مانند اسلحه است

حالا چرا باید بیان کنیم؟ نمیشه همینطور تو خودمون نگه داریم؟ نمیشه خودمون حلش کنیم؟ توصیه من این است که حتما تمام مسائل زندگی را با همسرتان مطرح کنید، اما قبل از اینکه برداشت خاصی از این جمله داشته باشید باید بگویم که تا وقتی کار با اسلحه را یاد نگرفتید حق استفاده از آن را ندارید، تا وقتی گواهینامه رانندگی نگیرید نمیتوانید راننده ی ماشینی باشید… بنابراین

تا وقتی گواهینامه بیان صحیح را نگرفتید

نمیتوانید تمام مسائل تان را به همسرتان بیان کنید

ما باید مسائل مان را با همسران در میان بگزاریم… دیده اید بعضی وقت ها به آدم ها حرف خیلی ساده ای میزنی، اما آنها به شدت بازخورد نشان میدهند. مثلا میگویی: این چه لباسی هست که پوشیدی؟… بعد از گفتن این جمله ساده، برخوردی فوق العاده سخت میبینید! به تو هم باید جواب پس بدم؟ اصلا به تو چه؟ و … به نظر شما دلیل این برخورد عجیب چیست؟

یک لیوان را تصور کنید که ۱۰ جرعه آب در آن جای میگیرد، جرعه اول را به آن اضافه میکنیم، چه اتفاقی میافتد؟؟ هیچ! ما فقط یک لیوان داریم که در آن یک جرعه آب است، همین! حالا جرعه دوم را اضافه میکنیم، چه اتفاقی میافتد؟؟؟ هیچ! همینطور تا اضافه کردن جرعه دهم پیش میرویم، چه میبینیم؟ یک لیوان که کاملا پر است…

حالا جرعه یازدهم اضافه میشود

اینجاست که دیگر طاقت لیوان تمام میشود، یا میشکند یا هر چه هست را پس میدهد(در مثال که مناقشه نیست، شما میتوانید آدمی را تصور کنید که بیش از حد مجاز غذا خورده است، چه اتفاقی برای او میافتد؟)

باید مسائل را همان وقت که کوچک و قابل حل شدن هستند مطرح کنید. یک نهال را میشود راحت با دست جدا کرد از زمین… اما سوال اینجاست

از ریشه در آوردن یک درخت چندین ساله چقدر طول میکشد؟

باید مسائل را تا وقتی که هنوز بذری در حال رشد هستند حل کنیم، هر چه قدر دیرتر اقدام کنیم، حل کردن آنها سخت تر میشود!

شما در حال خواندن مقاله (چگونه اشتباهات همسرم را به او بگویم ؟) هستید!

مقاله (همسرداری بر اساس تئوری انتخاب) را در اینجا بخوانید!

 

ما در مواجهه با مسائل دو راه داریم:

راه اول

موضوع را در خودمان بریزیم و سعی کنیم که خودمان برای آن راه حل پیدا کنیم

راه دوم

آن را مطرح کنیم و برای آن راه حل پیدا کنیم

راه اول که عملا منتفی است چرا که هیچکس نمیتواند ادعا کند که میتواند پاسخ همه ی مسائل را میداند و دانای کل است.

راه باقی مانده برای ما راه دوم است که البته بهترین راه است… اما یک خطر بزرگ در این راه وجود دارد و آن هم “چگونگی مطرح کردن” آن است. اگر ما مسئله را اشتباه و از راه نادرست مطرح کنیم، نتیجه ایی عکس میگیریم. میخواستیم ابروی مشکل را درست کنیم اما با بیان بد، چشم مشکل را هم کور میکنیم…

 

حالا باید چطور بیان کنیم که بهترین بازخورد راببینیم؟

پاسخ به این سوال همان تکنیک فوق العاده NVC  است که در انتهای همین مقاله ، لینک ورود به مقاله ……………………………………………………… وجود دارد!

 

یک لحظه صبر کنید!

از کجا مطمئن هستید که او اشتباه کرده است؟ بسیار برای من پیش آمده که مطمئن بوده ام در مورد یک قضیه ای ولی بعدا مشخص شده که این اطمینان من اشتباه بوده است. آیا تا به حال برای شما پیش نیامده که از موضوعی مطمئن باشید اما بعدا برعکس آن ثابت شود؟ بنابراین نمیتوانیم بگوییم که صد در صد و بدون شک کسی در مسئله مقصر است. باید اینطور بگوییم:

به نظر من و از دیدگاه من اینکار شما اشتباه بوده است.

 البته نباید به این صراحت صحبت کرد، باید از بهترین روش برای بیان مطلب استفاده کرد که خدمتتان معرفی کردم(NVC)

شما در حال خواندن مقاله (چگونه اشتباهات همسرم را به او بگویم ؟) هستید!

مقاله ای (تو صیه ای برای کنترل خشم در روابط زناشویی) را خوانده اید؟

چه کسی اشتباه کرده است؟

برای اینکه ببینیم ما اشتباه کرده ایم یا او… باید معیار هایی داشته باشیم تا با آنها موضوعات را مقایسه کنیم. معیار هایی مانند:

قوانینی که خودمان بین خودمان وضع کرده ایم

مثلا من و همسرم قرار گذاشته ایم که حدااقل و در هر شرایطی ماهی یکبار به خانواده همسرم سر بزنیم. این قانونی است که من و همسرم درباره دیدار خانواده وضع کرده ایم. حالا اگر همسرم به طور مثال بگوید که ما چرا به خانواده او سر نزده ایم، به او قانون را یادآوری میکنم و کاملا سوء تفاهم را برطرف میکنم.

عرف

عرف جامعه ی عربستان ایجاب میکند که خانم ها حجاب را رعایت کنند و طبق قوانین آن کشور عمل کنند. حالا اگر مردی عربستانی از همسرش بخواهد در جامعه بی حجاب باشد، در خواستی را از همسرش کرده است که خلاف عرف است و قطعا در این مورد حق با آن خانم است.

مثالم را از سنتی کاملا خارجی و غریبه آوردم تا سوء برداشتی نشود، شما با توجه به فرهنگ و عرف خودتان و خانواده تان میتوانید مثال خودتان را پیدا کنید.

 

شرع و دین

بیشتر افراد جامعه دین دار هستند و بیشتر دین ها هم برای خودشان قوانینی دارند. مثلا اسلام حکم میکند که اجازه بیرون رفتن خانم از منزل برای شوهر است. اگر خانمی با همسر خود به اختلاف بخورد، شوهر میتواند به شرع استناد کند و سوء تفاهم را برطرف کند. (البته این حکم با شرایطی است که باید حتما در مورد آن مطالعه کنید تا بتوانید از آن استفاده کنید….)

 

افراد مورد اعتماد یا مشاور

این مورد هم کاملا مشخص است. زوج های هستند که مراجعه میکنند و بر سر مواردی اختلاف دارند. وقتی از آن موارد صحبت میکنیم و آنها را آگاه میکنیم، موضوع کاملا حل میشود و اختلاف برطرف میشود.

فرد مورد اعتماد میتواند هر کسی باشد. ویژگی این فرد این است که هر دو طرف با او و نظر او موافق هستند. و البته او از نظر آگاهی و سواد کافی، شرایط نظر دادن به این زوج را دارد.

 

شما در حال خواندن مقاله (چگونه اشتباهات همسرم را به او بگویم ؟) هستید!

دوست دارید در مورد (چگونه از همسر خود انتقاد کنیم تا تاثیرگذار باشد) مقاله ایی بخوانید؟

نرم افزار ، گوگل و …

بله، دنیای ما متفاوت شده است و گاهی نرم افزار ها هم میتوانند ما را از سوء تفاهم خارج کنند.

دوست من تعریف میکرد که از همسرم جمله ایی را شنیدم که خیلی برای من سوال برانگیز بود. میگفت همسرم گفت: تو چرا اینقدر از گوشی استفاده میکنی؟ چرا همش سرت تو گوشیه؟؟؟ این دوست من انسان بسیار باهوشی است. آن وقت سکوت کرده بود و این سکوت در حالی بود که این دوست من دقیقا برعکس فکر میکرد، او هم به این موضوع فکر میکرد که چرا همسر من همیشه سرش تو گوشی است؟؟؟

خب در این موضوع چه کار باید کرد؟ چطور میتوان فهمید که حق با چه کسی است؟ شما بودید چه کار میکردید؟ (انتهای همین مقاله بنوسید اگر تجربه یا راه حلی دارید)

دوست من که خیلی انسان باهوشی است، سکوت کرد و به فکر راه چاره شد. تا عاقبت با جستجو در گوگل نرم افزاری را پیدا کرد که نشان میداد هر گوشی در شبانه روز چقدر کار کرده است و حتی نشان میداد که چند بار قفل گوشی باز شده است. نام این نرم افزار کیفیت زمانی یا Q T  (از اینجا میتوانید نرم افزار را دانلود نمایید)است. او این نرم افزار را در گوشی خودش و همسرش نصب کرد. حالا بعد از ۲۴ ساعت از نصب نرم افزار وقت روشن شدن حقیقت بود!

صحنه را تصور کنید، خانم مغرور نگاه میکند و مطمئن است که تا چند دقیقه دیگر همسرش مجبور به عذرخواهی میشود… حتی جملات بعد از پیروزی را نیز آماده کرده است!

دیدی گفتم!… من خودم نرم افزارم!… حتما باید ضایع میشدی؟!… ای بابا…

لحظه ی موعود رسید… اما آنطور که خانم پیش بینی کرده بود، پیش نرفت!

زمان استفاده از گوشی برای خانم تقریبا دو برابر از زمان استفاده ی آقا بود! این داستان تجربه ی بزرگی میتواند برای ما باشید تا بتوانیم درست فکر کنیم و تصمیم بگیریم و برای اینکه درست ببینیم باید هر کاری که از دستمان برمیاید انجام دهیم تا دچار سوء تفاهم نشویم.

در این مقاله در مورد “چگونه اشتباهات همسرم را به او بگویم ؟” صحبت کردیم. ممنون از توجه شما، حتما نظراتان را بنویسید تا بتوانیم در آینده مقالات بهتری برای شما آماده کنیم.

اما اینکه چطور همسرمان را متوجه اشتباه خودش کنیم؟ و چطور میتوانیم موضوع را با او مطرح کنیم که بهترین نتیجه را بگیریم؟ جواب این سوال را در مقاله زیر ببینید:

دیدگاهتان را بنویسید