همسرداری بر اساس تئوری انتخاب
در این مقاله می خواهیم به همسرداری بر اساس تئوری انتخاب بپردازیم.هیچ رابطه ای در زندگی بشر نمی تواند به اندازه ی رابطه ی زناشویی سرچشمه ی ناخشنودی و نزاع شود. در این مقاله قصد داریم تا با به کار گیری تئوری انتخاب بخشی از این نزاع ها را برطرف کنیم.
تئوری انتخاب
دکتر ویلیام گلسر در کتاب ازدواج بدون شکست به حل معمای ازدواج موفق پرداختند. در این کتاب گفته شده است که براساس تئوری انتخاب در زندگی تنها کسی که می توانیم کنترلش کنیم خود ما هستیم.
اگر رابطه ای ناموفق داریم، بید بیندیشم و ببینم خود من جه کپمی توانم انجام دهم که باعث بهبودی رابطه ام شود نه این که سعی کنم تا دیگری را تغییر دهم
دانلود فایل PDF کتاب تئوری انتخاب نوشته ی ویلیام گلسر و ترجمه ی دکتر علی صاحبی
همسرداری بر اساس تئوری انتخاب
طبق تئوری انتخاب ما باید تا جایی که امکان دارد به همسرمان کمک کنیم تا نیازهایش را ارضا کند.برای دستیابی به این هدف لازم است هفت عادت مهرورزی و پیوند دهنده را جایگزین هفت رفتار مخرب کنیم.
هفت عادت مخرب
در همسرداری بر اساس تئوری انتخاب
قطع عادات مخرب اولین گامی است که باید برای احیای زندگی در شرف فرو پاشیدگی برداریم…
- انتقاد کردن
- سرزنش کردن
- شکوه و شکایت کردن
- غرغر کردن
- تهدید کردن
- تنبیه کردن
- باج دهی برای کنترل دیگری
به این دلیل این عادات را مخرب می دانیم که اگر برای مدت طولانی اعمال شوند ، زندگی های زناشویی بسیاری را از بین می برد.ممکن است زوجی در رابطه ی خود هر روز از این عادات استفاده کنند ولی با این حال کارشان به طلاق نکشد اما مطمئن باشید که زندگی مشترکشان لذت بخش و با کیفیت نخواهد بود.
مقاله ایی درباره “چگونه از همسر خود انتقاد کنیم؟” بخوانید. همین جا کلیک کنید!
هفت عادت مهرورزی
در همسرداری بر اساس تئوری انتخاب
جایگزین کردن دات مخرب با عادات مهرورزی باعث می شود که ما دست از تغییر دادن همسرمان برداریم و به کمک کنیم تا نیازهایش را برطرف کند.
- گوش کردن
- حمایت کردن
- تشویق نمودن
- احترام گذاشتن
- اعتماد کردن
- پذیرفتن فرد همانگونه که هست
- گفتگوی همیشگی برای حل اختلاف ها
تئوری انتخاب به ما کمک میکند تا با دیگران به ویژه نزدیکانمان خوب کنار بیاییم. وقتی می خواهیم بر اساس تئوری انتخاب رفتار کنیم، حتی زمانی که احتمال می دهیم کمترین اختلافی وجود دارد ، باید پیش از هر اقدامی ، فکر کنیم که تا جایی که ممکن است از به کارگیری هفت رفتار مخرب اجتناب کنیم، پس از آن برای حل اختلاف هایمان یک یا چند رفتار مهرورزانه به کار بگیریم.
این کار ساده به نظر میرسد ولی عمل به آن بسیار سخت است مگر اینکه همیشه یادمان باشد که اعمال هفت عادت مخرب چه صدمه ای به زندگی ما میزند.
مقاله ایی درباره تعریف و تمجید از همسر بخوانید! همین جا کلیک کنید..
ممنون از شما که تا اینجا با ما همراه بودید، لطفا حتما نظرتون رو راجع به این مقاله بنویسید!
در این مقاله در مورد همسرداری بر اساس تئوری انتخاب صحبت کردیم.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
بسیار عالی بود،،استاد،،استفاده کردیم،،ریحانه
سلام به شما ممنونم از لطف شما