طراحی سخنرانی میتواند اعتمادبهنفس شمارا افزایش دهد چون یک طرح کلی از سخنرانی را دارید و به شما کمک کند تا جای خود را در میان مخاطبان حفظ کنید و از لحاظ ظاهری دارای قدرت و کنترل شوید. هنگام نوشتن و طراحی سخنرانی ، بر نحوه معرفی خود و موضوع ، نکاتی که پوشش میدهید و علایق مخاطبان خود تمرکز کنید.ما در این مقاله قصد داریم به ۳ گام اشاره کنیم که به کمک آن
میتوانید متن کامل سخنرانی خود را به صورت حرفه ای و آسان بنویسید.
برای حواندن مطالب بیشتر از نحوه نوشتن متن سخنرانی مقاله زیر را بخوانید:
چطور متن سخنرانی خود را بنویسیم؟
۳ گام بسیار آسان برای طراحی و نوشتن متن کامل و حرفه ای سخنرانی
گام اول: مقدمه
۱.مقدمه شما
شروع یک سخنرانی: آماده شوید که خود باشید!
قبل از اینکه شروع به طراحی سخنرانی خود کنید ، به سبک طبیعی خود و احساساتی که میخواهید مردم از سخنرانی شما داشته باشند فکر کنید. به خودتان وقت بدهید تا در نظر بگیرید:
- دوست دارید چه ویژگیهایی را بهعنوان سخنران نشان دهید؟
- دوست دارید چه فایدهای برای مخاطبان خود داشته باشید؟
این به شما کمک میکند تا روشی اصیل برای نوشتن شروع و مقدمه سخنرانی خود انتخاب کنید و بقیه صحبتهای خود را به سمتی هدایت کنید که بر اساس شخصیت و هدف فردی شما باشد. اما این به معنای بازی بیخطر و بدون ریسک و قابل پیشبینی بودن نیست. شما میتوانید از منطقه راحتی خود خارج شوید ، در حقیقت ، سخنرانان را به ترس و ترسی مثبت ترغیب میکنیم . اما این در مورد کشش خود واقعی شما است تا اینکه بخواهید فردی باشید که نیستید.
در طراحی سخنرانی با نوشتن یک سلام شروع کنید.
اولین چیزی که مردم میخواهند بدانند این است که وقتی شما ایستادید تا صحبت کنید شما چه کسی هستید. اگر شخص دیگری شمارا معرفی کرده است ، زمانی را برای تشکر از او و همچنین از هرکسی که مسئول برگزاری رویداد یا دعوت شما به سخنرانی است ، اختصاص دهید.
به خاطر داشته باشید که ممکن است هنگام شروع صحبت خود عصبی باشید. این را در طرح کلی خود بگنجانید و بنویسید تا فراموش نکنید.
اگر در مورد شما چیزی وجود دارد که شمارا با مخاطبان یا گروهی که این رویداد را برگزار کردهاند ارتباط می دهد آن را بنویسید زیرا میخواهید آن را در مقدمه کوتاه در سخنرانی خود بگنجانید . مخصوصاً اگر از معرفی شخص دیگری بهرهمند نباشید.
بهعنوانمثال ، ممکن است بگویید “عصربهخیر. من علی وزیری هستم ، و به مدت پنج سال داوطلب در انجمن حفظ محیطزیست بودهام. من افتخار میکنم که آنها امروز از من دعوت کردهاند که در مورد اهمیت منابع طبیعی و حفظ و صیانت از محیطزیست صحبت کنم. ”
۲.شروع سخنرانی: اولین کلمات شمرده میشوند
و اکنون شروع به سخنرانی کنید و سخنرانی خود را با عباراتی مانند:
بسیار متشکرم ، اینجا بسیار خوشحالم.
متأسفم ، این مدت زیادی طول نمیکشد بنویسید.
فقط هفته گذشته ؛ دیروز ؛۱۰ دقیقه پیش از من خواسته شد که این سخنرانی را انجام دهم
هنگام تلاش برای یافتن محل برگزاری ، یک اتفاق خندهدار برای من رخ داد …(آن را در طرح کلی خود بنویسید)
ممنونم که آمدید
این لحظه برای شما لحظه درخشش است ، پس از شروع کار بدرخشید. برای این کار لازم است مواردی را بنویسید تا از قبل برای آن آماده باشید. برای شروع یک سخنرانی باقدرت ، چیزی بینظیر ، جذاب و بهیادماندنی برای گفتن پیدا کنید. و اطمینان حاصل کنید که عبارتی است که با آن ۱۰۰٪ راحت هستید ، بنابراین صحبت شما بیشتر از اینکه افت کند ، اوج میگیرد.
در ادامه به برخی از ایدههای شروع سخنرانی اشارهکردهایم:
ممکن است برای شروع سخنرانی خود یک سؤال تحریکآمیز بنویسید تا از مخاطب آن را بپرسید:
“چگونه توضیح میدهید که چرا برخی افراد قادر به دستیابی به چیزهایی هستند که غیرممکن به نظر میرسند؟”
یک واقعیت شگفتانگیز یا تکاندهنده در طراحی سخنرانی بنویسید تا در سخنرانی آن را بیان کنید
سخنرانی خود را با جلبتوجه شروع کنید. شما میخواهید توجه آنها را جلب کرده و توجه آنها را در کل سخنرانی حفظ کنید. این میتواند یک شوخی ، یک داستان شخصی یا یک مشاهده جالب درباره موضوع شما باشد که واقعاً جای دیگری در سخنرانی شما ندارد.
هنگام انتخاب موضوعی که با آن میخواهید جلبتوجه کنید ، مخاطب خود را در ذهن داشته باشید. به این فکر کنید که چه چیزی توجه آنها را به خود جلب میکند ، لزوماً میتواند آن چیزی باشد که شخصاً جالب یا شوخ طبعانه میدانید.
اگر مطمئن نیستید که توجه مخاطب شمارا جلب میکند ، سعی کنید آن را در حضور دوستان یا اعضای خانواده که ازنظر سن و علاقه مشابه افرادی هستند که هنگام سخنرانی شما در بین مخاطبان حضور دارند ، تمرین کنید شما می توانید مواردی که برای این کار نیاز است را بنویسید تا به راحتی برنامهای برای تمرین داشته باشید.
بهعنوانمثال اگر شما در حال طراحی سخنرانی در مورد زبان بدن برای تعدادی از مدیران هستید ممکن است با اشاره طنزآمیز به فیلم های مستر بین صحبت خود را ادامه دهید که می تواند این موضوع بسیار جالب باشد.
۳.نوشتن طرح کلی گفتار در طراحی سخنرانی
در طراحی سخنرانی به مخاطبان خود دلیل دهید تا به صحبتهای شما گوش دهند. در این قسمت از مقدمه خود ، شما میتوانید از حکایتی که جلبتوجه میکند برای موضوع سخنرانی خود استفاده کنید. این بخش فقط باید یک یا دو جمله باشد.
بهطور خلاصه اهمیت موضوع یا موضوعی را که در سخنرانی خود در مورد آن بحث خواهید کرد ، توضیح دهید.
اگر سخنرانی شما سخنرانی آموزنده است ، دلیل مهم یا مرتبط بودن اطلاعات برای مخاطبان خود را توضیح دهید.
برای سخنرانیهای استدلالی ، توضیح دهید چه اتفاقی میافتد اگر فرد به موارد یاد شده عمل نکند.
کلید ارائه یک سخنرانی موفق این است که به مخاطبان خود نشان دهید که به آنها اهمیت میدهید. شما نمیخواهید شنوندگان شما را بهعنوان فروشندهای ببینند که کالایی را ارائه میدهد. شما میخواهید آنها شمارا بهعنوان رهبری ببینند که منافع آنها در قلب آنهاست.
خبر خوب این است که برای ایجاد ارتباط قوی با مخاطب خود نیازی به ذهنخوانی ندارد. در عوض ، میتوانید روی تجزیهوتحلیل مخاطب ، استفاده از ضمایر شامل ، ارجاع به حال و برجسته کردن فوایدتان تمرکز کنید که شما باید آنها را در قالب نکات قالب توجه بنویسید.
مخاطب را تحلیل کنید
قبل از اینکه بتوانید مخاطبان خود را هدایت کنید ، باید مخاطبان خود را بشناسید. شما باید بفهمید که مخاطبان شما به چه چیزی اهمیت میدهند و چرا آنها باید به شما گوش دهند. بهترین روش برای جمعآوری این اطلاعات ، انجام تحلیل مخاطب است.
برای شروع این روند در طراحی سخنرانی، در مورد افرادی که در آن سخنرانی شرکت خواهند کرد ، از برگزارکننده رویداد سؤال کنید. آنها امیدوارند چه چیزی یاد بگیرند؟ چگونه میتوانید به آنها کمک کند تا به اهداف خود برسند؟ همچنین میتوانید برای یافتن اطلاعات بیشتر در مورد علایق و اولویتهای گروهی آنها ، در گوگل به دنبال اخبار جدید یا پستهای رسانههای اجتماعی مربوط به آنها بگردید. هنگامیکه متوجه شدید شنوندگان شما به چه چیزی اهمیت میدهند ، میتوانید پیام خود را متناسب با نیازهای خاص آنها تنظیم کنید و بنویسید و در سخنرانی خود اجرا کنید.
این تحلیل به این دلیل در طراحی سخنرانی مؤثر است که سخنران قادر است باورهای خود را با باورهای مخاطب پیوند دهد. سخنران تنوع فوقالعاده مخاطبان را تصدیق میکند ، اما به آن توجه نمیکند. در عوض ، او بر آنچه همه افراد را در اتاق یا سالن متحد میکند تمرکز دارد.
به یاد داشته باشید که تجزیهوتحلیل دقیق مخاطب را انجام دهید و در طرح کلی خود بنویسید . حتی زمانی که برای برگزاری این رویداد شما زمان کافی نداشتید. اطلاعاتی که جمعآوری میکنید به شما کمک میکند نحوه جلبتوجه مخاطب خود را جلب کرده و آن را حفظ کنید.
۴.مخاطب با خود قرار است چه چیزی ببرد
در طراحی سخنرانی بیانیه اختتامیه را بنویسید زیرا باید آن را در قسمت اول سخنرانی خود ارائه دهید. بیانیه اختتامیه شما ، بهطور گسترده ، دامنه سخنرانی شمارا به مخاطبان میگوید. ساختار و محتوای این بیانیه بر اساس نوع سخنرانی شما متفاوت خواهد بود.
اگر متنی که برای سخنرانی خود نوشته اید به صورت استدلالی است و شما قرار است سخنرانی استدلالی انجام دهید ، بیانیه اختامیه سخنرانی شما بیانگر نکته نهایی خواهد بود که امیدوارید از طریق اطلاعات و شواهدی که در سخنرانی خود ارائه کردهاید ، اثبات شود.
بهعنوانمثال ، بیانیه اختتامیه برای یک سخنرانی با این استدلال که همه صاحبان مشاغل باید کارکنان خود را آموزش دهند ممکن است این جمله را بیان کنید که: با آموزش کارکنان و کارمندان خود سود و بهره وری شما افزایش و رشد چشمگیری پیدا میکند.
بیانیه اختتامیه برای سخنرانی آموزندهتر ، بهسادگی نوع اطلاعاتی را که میخواهید از طریق سخنرانی خود به مخاطب ارائه دهید ، خلاصه میکند.
برای طراحی سخنرانی علمیتر ، بیانیه پایاننامه شما منعکسکننده فرضیه مطالعه علمی است که شما در سخنرانی خود ارائه میدهید.
نکات کنکوری:
- یک سخنرانی یا سخنرانی عمومی خوب مانند یک بازی ، فیلم یا آهنگ خوب است.
- با جلبتوجه شنونده شروع میشود ، نقطهبهنقطه توسعه مییابد و سپس بهشدت پایان مییابد.
- حقیقت این است که ، اگر نمیدانید چگونه یک سخنرانی را به پایان برسانید ، ممکن است نکات اصلی شما گم شود.
- کلماتی که در ابتدا و بهویژه در پایان صحبت خود میگویید بیشتر از هر قسمت دیگر از سخنرانی شما به یاد میماند.
- برخی از سخنرانیهای بزرگ تاریخ با کلمات قدرتمند و تکاندهندهای که در حافظه زنده هستند پایانیافته است.
- چگونه سخنرانی خود را پایان میدهید و مورد استقبال شایستهای قرار میگیرید؟
به خواندن ادامه دهید تا دریابید چگونه این اتفاق میافتد…
الف) در طراحی سخنرانی سخنان پایانی خود را کلمه به کلمه برنامهریزی کنید
در طراحی سخنرانی برای اطمینان از قدرتمند بودن نتیجهگیری خود ، باید آن را کلمه به کلمه برنامهریزی کنید.
از خود بپرسید ، “هدف این سخنرانی چیست؟”
پاسخ شما باید شامل اعمالی باشد که میخواهید شنوندگان پس از شنیدن صحبت شما در این مورد انجام دهند.
وقتی درباره نتیجه نهایی موردنظر خودآگاه باشید ، طراحی نتیجهای که از شنوندگان شما بخواهد آن عمل را انجام دهند بسیار آسانتر میشود.بهترین استراتژی برای پایان دادن به سخنرانی این است که قبل از اینکه بقیه سخنرانی خود را برنامهریزی کنید ، نتیجهگیری خود را برنامهریزی کنید.
سپس برمیگردید و دهانه خود را طوری طراحی میکنید که زمینه را برای نتیجهگیری شما فراهم کند.
متن سخنرانی شما جایی است که شما ایدههای خود را ارائه میدهید و در مورد آنچه میخواهید مخاطب پس از شنیدن صحبت شما فکر کند ، به یاد بیاورد و انجام دهد ، اظهارنظر میکنید.
ب)همیشه یک سخنرانی را با دعوت به عمل خاتمه دهید
بسیار مهم است که به مخاطب بگویید در نتیجه شنیدن صحبت شما میخواهید چهکاری انجام دهد.
دعوت به عمل بهترین راه برای جمعبندی صحبتهای خود باقدرت و اقتدار است.
در اینجا یک مثال از عمل برای نتیجهگیری گفتار وجود دارد
“ما چالشهای بزرگ و فرصتهای بزرگی داریم و با کمک شما آنها را برآورده خواهیم کرد و سال آینده را بهترین سال تاریخ خودخواهیم کرد!”
هرچه میگویید ، در پایان یک علامت تعجب را تصور کنید. با نزدیک شدن به نتیجه ، انرژی و سرعت خود را انتخاب و تنظیم کنید.
باقدرت و تأکید صحبت کنید.
نقطه نهایی را به مقصد برسانید.
صرفنظر از اینکه شرکتکنندگان مخاطب با شما موافق هستند یا مایل به انجام آنچه شما میپرسید هستند با خیر ، باید کاملاً برای آنها مشخص باشد که شما چه درخواستی میکنید.
۵. استفاده از اعتبار در طراحی سخنرانی
در طراحی سخنرانی اعتبار خود را تعیین کنید. شما صحبت خود را مطرح کردهاید ، اما اکنون باید به مخاطبان اطلاع دهید که چرا باید به شما گوش دهند. اعتبار لزوماً نباید بهاندازه یک مدرک خاص یا سال ها تحقیق، رسمی باشد . شما میتوانید در این مرحله از یک داستان شخصی استفاده کنید.
اگر در مدرسه برای یک کلاس سخنرانی میکنید ، “اعتبار” شما ممکن است به همین سادگی باشد که در کلاس شرکت کردهاید و در مورد موضوع تحقیق کردهاید.
بااینحال، اگر علاقه شخصیتری به موضوع سخنرانی خوددارید ، زمان مناسبی است که به آن اشارهکنید.
برای یک سخنرانی استدلالی ، ارتباط شخصی با موضوع میتواند اعتبار شمارا افزایش دهد. بهعنوانمثال ، شاید شما در مورد سیاست مسکن شهری سخنرانی میکنید و هنگامیکه میدانید خانواده شما باید خانه اجارهای خود را تخلیه کند به این موضوع علاقهمند می شوید. ارتباط شخصی اغلب میتواند برای مخاطبان شما بیش از تجربه حرفهای گسترده در این حوزه باشد.
این نکات مهم را فراموش نکنید:
الف) اصلیترین چیزی که یک سخنران باید انجام دهد این است که مخاطب را متقاعد کند که میداند در مورد چه چیزی صحبت میکند. از این گذشته ، چگونه میخواهید محصولی را که چیزی درباره آن نمیدانید به کسی بفروشید؟ این شامل شناخت و نوشتن هر دو طرف یک استدلال و ارائه دقیق هر یک از آنها است. این موضوع به مخاطب اطمینان میدهد که شما حداقل تحقیق خود را در این زمینه انجام دادهاید.
ب) همچنین ، برای استفاده مؤثر از این استراتژی ، مهم است که یک سخنران ،مخاطبی را که با او صحبت میکند ،درک کند. گوینده با داشتن این دانش پیشزمینه ای که قبلاً آن را نوشته است و آن را تمرین کرده است میتواند در مورد موضوع آنها تحقیق کند ، و سپس پیام آنها را بهگونهای متناسب با مخاطبان خاص طراحی میکند.
ج) علاوه بر این در طراحی سخنرانی ، ذکر منابع معتبر نیز ضروری است. بهعنوانمثال ، اگر سعی دارید مخاطبان خود را ترغیب کنید که از یک محصول دارویی خاص استفاده کنند ، و خودتان پزشک یا داروساز نیستید ، ممکن است به پزشکان شناختهشده مراجعه یا نقلقولی از آنها کنید. مخاطبان میتوانند این واقعیت را قبول کنند که شما در مورد موضوعی که ارائه میدهید کارشناس خبره نیستید ، اما ممکن است شمارا به خاطر تلاش نکردن برای ارائه نظر متخصص سرزنش کنند.
۶. خلاصه دقیق در طراحی سخنرانی
نکات اصلی خود را پیشنمایش کنید. اکنونکه مخاطبان دانستند که شما در مورد چه چیزی صحبت خواهید کرد ، چرا شما در مورد آن صحبت خواهید کرد ، و چرا آنها باید به شما گوش دهند ، خلاصهای دقیق از نکاتی را که میخواهید در طول سخنرانی خود بیان کنید ، را در طراحی سخنرانی بنویسید زیرا میخواهید آن را با جزئیات به مخاطب خود ارائه دهید.
هیچ قانون سخت و سریعی وجود ندارد ، اما سخنرانیها معمولاً سه نکته اصلی دارند. شما باید آنها را در مقدمه خود به ترتیبی که قصد دارید در سخنرانی خود ارائه دهید ، لیست کنید. ترتیب بحث در مورد نکات شما به نوع سخنرانی شما بستگی دارد.
بهعنوانمثال ، اگر طراحی سخنرانی شما در مورد آموزش کارکنان و کارمندان است که ممکن است ابتدا به مزایای کارمندان آموزشدیده ، سپس به منافعی که برای شرکت و خانواده آنها و بعد از آن به منافعی که بهکل جامعه دارند ، اشاره داشته باشد. این کار از کم شروع میشود و به سمت بیرون حرکت میکند.
برای یک سخنرانی استدلالی ، شما معمولاً میخواهید با قویترین استدلال خود رهبری کنید و به ترتیب قدرت کارکنید.
اگر شما بر اساس یک واقعه تاریخی طراحی سخنرانی آموزنده دارید ، ممکن است بخواهید نکات خود را ازنظر زمانی ارائه دهید. با شروع با گستردهترین نکته و حرکت به نقاط باریکتر ، میتوان سایر سخنرانیهای آموزنده را ارائه داد.
درنهایت ، شما میخواهید امتیازات خود را بهگونهای ترتیب دهید که برای شما طبیعی باشد و به شما امکان دهد بهراحتی از یک نقطه به نقطه دیگر منتقل شوید.
قسمت دوم:بدنه سخنرانی خود را بسازید
۱. بیان اولین نکته
در طراحی سخنرانی اولین نکتهای که می خواهید بیان کنید را بنویسید. رئوس مطالب سخنرانی شما با اولین نکتهای که قصد دارید در سخنرانی خود بیان کنید آغاز میشود. یک انتقال آرام از مقدمه خود را به بدنه سخنرانی خود بنویسید و طراحی کنید.
اولین نکته شما یک ورودی سطح بالا در رئوس مطالب شما خواهد بود که بهطور معمول با یک عدد مشخص میشود.
در زیر آن سطح بالا ، شما تعدادی زیر مجموعه خواهید داشت که عبارتاند از نظرات ، آمارها ، یا شواهد دیگری که آن نقطه را تأیید میکنند. بسته به نحوه قالببندی شما ، اینها بهطور عددی یا حروف هستند که میتوانید از آنها استفاده کنید.
۲. دلایل و علتهای پشتیبان
در طراحی سخنرانی شواهد یا ادله پشتیبان خود را که می خواهید در سخنرانی خود ارائه دهید بنویسید. در زیر اولین نکته خود ، شما شواهد یا حقایق خاصی را که میخواهید در سخنرانی خود ذکر کنید و این موضوع را تأیید میکند ، لیست کنید. این امر میتواند شامل تاریخ ، آمار یا نقلقول از منابع معتبر باشد.
همانند خود نکات ، با شواهد خود معمولاً میخواهید با قویترین یا مهمترین زیرمجموعه یا شواهد شروع کرده و به سمت پایین حرکت کنید. بهاینترتیب ، اگر بهموقع شروع به سخنرانی کنید ، میتوانید بهراحتی آخرین نقاط را بدون نگرانی از کنار گذاشتن موضوع مهم ، ارائه دهید.
نوع شواهد یا موارد فرعی که در طراحی سخنرانی میخواهید وارد کنید به نوع سخنرانی شما بستگی دارد.
سعی کنید در طراحی سخنرانی از کوبیدن مخاطب خود با مجموعهای طولانی از اعداد یا آمار جلوگیری کنید زیرا آنها معمولاً اطلاعات را حفظ نمیکنند. اگر مقدار یا دادههای عددی قابلتوجهی داشته باشید ، ایجاد یک اینفوگرافیک میتواند در حین ارائه به صورت پروژه وار نشان داده شود که این موضوع ، برای سخنرانی شما مفیدتر خواهد بود.
به خاطر داشته باشید که داستانهای شخصی یا حکایتهای اضافی میتوانند بهویژه برای انتقال نظر شما در یک سخنرانی مؤثر باشند.
بهعنوانمثال ، اگر اولین نکته شما در مورد آموزش کارکنان و کارمندان است باید بنویسید که چگونه این روش به نفع خود کارمندان است ، ممکن است به این نکته اشارهکنید که کارمندان آموزش دیده زندگی شادتری نسبت به بقیه دارند که در معرض ناملایمات و یا سختیهای کار روحیه قویتری دارند و میتوانند در محیط کار مسائل را بهراحتی حلوفصل کنند.
۳.انتقال به نقطه بعدی در طراحی سخنرانی
انتقال به نکته بعدی خود. پس از اتمام تمام اطلاعاتی که میخواهید برای اولین نکته خود وارد کنید ، به سطح بالا برگردید و در یک یا دو جمله راهی مستقیم برای انتقال از آن نقطه به نقطه دوم خود پیدا کنید.
از فکر بیش از حد در مورد عبور خود، خودداری کنید. واقعاً این موضوع نیازی به پیچیدگی فوقالعادهای ندارد. اگر نمیتوانید به چیز خاصی برسید ، استفاده از یک عبارت انتقالی ساده خوب کار خواهد کرد.
بهعنوانمثال ، ممکن است بگویید “اکنونکه من در مورد چگونگی آموزش کارکنان شما و تأثیر مثبتی که بر روحیه آنهامی گذارد، صحبت کردم، میخواهم به سراغ تأثیری که کارمندان آموزشدیده بر رشد شرکت دارند بروم.
برخی از مؤثرترین انتقالدهندهها یک کلمه یا عبارت خاص را روشن میکنند ، مانند کلمه “اثر” در مثال بالا که نشانگر این موضوع است.
۴. متصل کردن نقاط بعدی در طراحی سخنرانی
همین روند را در طراحی سخنرانی برای تمام نقاط باقیمانده تکرار کنید. طرح کلی شما برای دو (یا بیشتر) نکته باقیمانده که قصد دارید در سخنرانی خود پوشش دهید ، یکسان خواهد بود. با یک نکته در مورد رئوس مطالب سطح بالا شروع کنید که جملهای از موضوع را ارائه میدهد ، سپس آن را با سه یا چهار حرف یا گلولههای فرعی از حقایق در حمایت از آن دنبال کنید.
هنگام انتخاب نکات فرعی یا حقایقی که میخواهید در سخنرانی خود بر آنها تأکید کنید در طراحی سخنرانی بپردازید و همچنین نکته کلی را در نظر داشته باشید. به آنچه برای آنها مهم است فکر کنید و یا اینکه به نظر میرسد چه چیزهایی بیشترین تعجب را ایجاد میکند و یا برای مخاطب بسیار جالب است بپردازید.
قسمت سوم :ایجاد اختتامیه
۱. ایجاد جملهای برای انتقال روان
در طراحی سخنرانی یک انتقال روان ایجاد کنید. اکنون که متن طراحی سخنرانی خود را به پایان رساندهاید ، به یک جمله انتقالی مؤثر احتیاج دارید که به مخاطبان شما نشان دهد که به پایان سخنرانی خود میرسید.
این انتقال نیازی به یک جمله فانتزی یا کلاسیک ندارد . حتی لازم نیست که یک جمله کامل باشد. میتوانید بهسادگی “در پایان” بگویید و “سپس” خلاصه خود را به سادگی بیان کنید.
۲.نکات گفته شده بهصورت تیتروار
در طراحی سخنرانی نکاتی را که بحث کردید خلاصه کنید. مربیان گفتار معمولاً سازماندهی سخنرانی را چنین توصیف میکنند: “به آنها بگویید چه میخواهید بگویید ، آن را بگویید ، سپس آنچه را که گفتید به آنها بگویید.” نتیجهگیری خود را با گفتن آنچه در سخنرانی به مخاطبان خود گفتهاید شروع کنید.
نیازی نیست که در اینجا به جزئیات بپردازید ، فقط آنچه را که قبلاً به مخاطبان خود گفتهاید تقویت میکنید.
اطمینان حاصل کنید که هیچ اطلاعات جدیدی در خلاصه نتیجهگیری خود وارد نکردهاید.
به عنوان مثال ، ممکن است بگویید “همانطور که مشاهده کردید ، آموزش صحیح و اصولی کارمندان شما نه تنها برای شما و کارمندان شما بلکه برای کل جامعه نیز مزایای اساسی دارد.
۳. در طراحی سخنرانی از فرضیه استفاده کن!
بیانیه اختتامیه خود را دوباره تکرار کنید. این نسخه از بیانیه پایاننامه شما باید بیشتر شبیه فرضیهای باشد که ممکن است در مقدمه شما بوده باشد.
اگر سخنرانی شما بهخوبی پیش رفت ، شما اختتامیه خود را کاملاً اثبات کرده و اهمیت آن را به اثبات رساندهاید. این بیانیه باید به خلاصه نکات شما باز گردد و بیانیه محکمی را ارائه دهد.
مخصوصاً برای سخنرانیهای کوتاه ، شما حتی میتوانید خلاصه نکات خود را با بیانیه پایاننامه خود در یک جمله ترکیب کنید که سخنرانی شما را پیچیده کند.
بهعنوانمثال ، ممکن است بگویید “با توجه به مزایایی که برای سلامت روحی کارمندان ، بهره وری شرکت، خانواده و رفاه کلی جامعه شما دارد. کاملاً واضح است که کارمندان و کارکنان آموزش دیده باید از اولویتهای اصلی همه صاحبان مشاغل باشند.”
۴.در آخر دوباره متصل کن!
مخاطب خود را به خاطر بسپارید. برای بستن گفتار خود ، به همان چیزی توجه کنید که توجه شمارا به خود جلب میکند تا سخنرانی خود را شروع کنید. این امر میتواند حکایتی باشد یا بیان طنزآمیز اهمیت موضوع باشد.
ممکن است بخواهید راهی ایجاد کنید تا کل سخنرانی را به همان داستانی که در ابتدا گفتهاید برگردانید تا توجه مخاطب خود را به خود جلب کنید.
اگر سخنرانی بحث برانگیز یا مشابهی داشته باشید ، خطوط پایانی شما معمولاً دعوت به عمل است. به مخاطبان خود مثالی از اهمیت موضوع سخنرانی خود بزنید و از آنها درخواست کنید که طبق اطلاعاتی که به آنها دادهاید به روشی خاص عمل کنند.
هنگام برقراری تماس عملی ، مطمئن شوید که جزئیات خاصی را درج کردهاید ، ازجمله اینکه کجا بروید ، با چه کسی تماس بگیرید و چه زمانی اقدام کنید.
بهعنوانمثال ، ممکن است بگویید “برای هفته آینده ، در دفتر مجموعه در خیابان ولیعصر دورهای رایگان برگزار خواهد شد. برای شرکت در این دوره میتوانید با شماره۲۲۲۲۲۲ تماس بگیرید و یا به سامانه پیامکی ۱۱۱۱۱۱۱ عدد را ارسال کنید.
۵.تشکر کنید
از مخاطبان و هرکسی که شمارا دعوت کرده است تشکر کنید. تشکر از مخاطبان برای گوش دادن به شما نشان میدهد که شما به آنها احترام میگذارید و برای وقت آنها ارزش قائل هستید. اگر فرد یا سازمان خاصی از شما برای سخنرانی دعوت کرده است ، باید آنها را دوباره ذکر کنید.
بهخصوص اگر سخنرانی شما طولانیتر است یا اگر مدت زمان بیشتری را سپری کردهاید ، حتماً به آنها بگویید که قدر وقتشان را میدانید.
همانند سلام اولیه ، گنجاندن این مورد در رئوس مطالب شما تضمین میکند که در لحظه فراموش نخواهید شد. این بدان معنا نیست که شما باید سعی کنید در طراحی سخنرانی چیزی کلمه به کلمه بنویسید. در عوض ، شما باید تمرکز خود را بیشتر از صمیم قلب و صمیمیت متمرکز کنید.
۶. در طراحی سخنرانی زمانی برای پاسخ در نظر بگیرید
در طراحی سخنرانی برای سؤالات به زمان توجه داشته باشید. پیش از این با برگزار کنندگان این رویداد صحبت کنید و دریابید که آیا میتوانید در مورد سخنرانی خود به سؤالات مخاطبان پاسخ دهید یا خیر . اگر میخواهید برای سؤالات وقت بگذارید ، این را در طرح کلی خود یادداشت کنید تا ذکر آن را در پایان صحبت فراموش نکنید.
اگر میخواهید پارامترهایی را در طراحی سخنرانی برای سؤالات تعیین کنید ، حتماً این موارد را در طرح کلی خود لیست کنید تا بتوانید هنگام سؤال پرسیدن مخاطبان از شما ، آنها را ذکر کنید.
سؤالاتی که ممکن است وابسته به موضوع گفتار شما باشد را پیشبینی کنید. بهطور پیشگیرانه به این سؤالات در طراحی سخنرانی پاسخ دهید و آنها را در طرح کلی خود قرار دهید.
همچنین اگر فقط یکزمان مشخص برای سؤالات دارید یا فقط تعداد معینی سؤالات را پاسخ میدهید ، باید به این موضوع در طراحی سخنرانی توجه داشته باشید.
کلام آخر
پس برای نوشتن طراحی سخنرانی خود میتوانید با یک مقدمه شروع کنید.خلاصهای از اتفاقی که قرار است بعد از سخنرانی بی افتد را بنویسید. سپس خلاصه از مطالب خود را بیان میکنید. بعدازآن طرح کلی سخنرانی خود را بهصورت نقطهبهنقطه مینویسید تا به قسمت بعدی برسید.
شما میتوانید برای هر تیتر از سخنرانی خود نکات،مستندات، آمارها و شواهدی بنویسید تا اثبات کند نظریه شما درست است. و همینطور این کار را برای تیترها و رئوس دیگر انجام میدهید تا به نقطه پایانی و نتیجهگیری برسید. میتوانید برای اینکه از طرح کلی به نتیجهگیری برسید میتوانید از کلمه ((پس- سپس)) استفاده کنید.
بهتر است از مخاطبان و کسانی که شما را به این سخنرانی دعوت کرده اند تشکر کنید. شما میتوانید سؤالات احتمالی را یادداشت کنید و پاسخ آن ها را در برای خود نوشته و تمرین کنید و زمانی را برای پاسخگویی به سؤالات معین کنید.
به نظر شما چه روش های دیگری برای طراحی سخنرانی وجود دارد؟آیا دوست دارید روش های دیگر را یاد بگیرید؟