بازخورد در سخنرانی

خانه » بلاگ » بازخورد در سخنرانی

فهرست عناوین

بازخورد در سخنرانی

 

یکی از بزرگ ترین اشتباهاتی که سخنران بعد از پایان سخنرانی میتواند انجام دهد، ترک سریع محل سخنرانی است. این اتفاق ممکن است به هر دلیلی رخ دهد. به عنوان مثال سخنران عجله دارد و باید به سخنرانی بعدی خود برسد یا جلسه ای دعوت شده است و یا نیاز به استراحت دارد. اما یک سخنران برای رشد و پیشرفت در کار خود نیاز به ماندن در محل سخنرانی دارد که در ادامه با هم بررسی می‌کنیم که چرا باید سخنران این کار را انجام دهد.

چرا نباید محل سخنرانی را سریع ترک کنیم؟

 

یکی از دلایلی که به سخنران کمک می‌کند نقص‌های سخنرانی خود را برطرف کند و در سخنرانی های بعدی بهتر عمل کند این است که بعد از پایان سخنرانی در محل سخنرانی بایستد و بازخورد از سخنرانی و کلاس خود دریافت کند، دریافت فیدبک از مخاطب به ما کمک می‌کند متوجه شویم که سخنرانی ما در چه سطحی قرار دارد و برای دفعات بعد چه نکاتی را باید رعایت کنیم و چه نکاتی را باید به سخنرانی خود اضافه یا کم کنیم.

در قسمت بازخورد در سخنرانی مخاطب با شما تعامل می‌کند و احساساتی که شما به آنها منتقل کرده اید را به شما برمی‌گردانند. حتما صبر کنید مخاطب نظر خود را به شما کامل بگوید، تشویق کند و سوالات خود را بپرسد. 

اگر شما احساس خوبی را منتقل کرده باشید مطمئنا مخاطب نیز به شما این احساس را برمی‌گرداند، و اصلا در این صورت افراد تمایل دارند که بیشتر با شما تعامل کنند و ارتباط برقرار کنند حتی در جلسات بعدی شما هم با انگیزه بیشتری حاضر خواهند بود. حتما به مخاطب خود این اجازه را بدهیم که ارتباط و تعامل با ما را برقرار کند این یک نشانه از موفقیت شما در سخنرانی است.

 

بازخورد در سخنرانی چه اهمیتی دارد؟

 

یک بازخورد موثر چه مثبت و چه منفی فواید بسیار زیادی دارد، بازخورد در سخنرانی حاوی اطلاعات ارزشمندی است که برای تصمیم گیری میتوان از آنها استفاده کرد. افرادی که به کار خود اهمیت میدهند به بازخورد توجه بسیاری میکنند. توجه به بازخورد یعنی توجه به مخاطب. 

به صورت کلی بازخورد در سخنرانی بازدهی یک سخنران را افزایش میدهد. اگر بازخورد مثبتی را دریافت کنیم انرژی خوبی از کلاس میگیریم و حتی خستگی ما در میرود. بازخورد مثبت به ما نشان میدهد که مسیر سخنرانی خود را درست پیش رفته ایم. اگر بازخورد منفی بگیریم هم برای جلسات بعد میتوانیم سخنرانی خود را اصلاح کنیم و با قدرت بیشتری در مسیر پیشرفت قدم بگذاریم.

 

چطور بازخورد در سخنرانی بگیریم؟

 

۱. یکی از بهترین روش ها برای بازخورد در سخنرانی: نظرسنجی

یکی از راهکارهای موثر برای بازخورد در سخنرانی نظرسنجی از مخاطب است، این نظرسنجی میتواند در قالب یک فرم نظرسنجی باشد که در اختیار مخاطب قرار می‌دهیم تا نظر خود را برای ما ثبت کند.

در این فرم میتوانید موارد مختلفی را بسنجید. به طور مثال از مخاطب بخواهید حتما به سخنرانی شما نمره بدهد. نظر خود را ثبت کند و حتی نکاتی که آموزش داده اید را برای شما بنویسند. و بعد این فرم را با دقت بخوانید که با مخاطب خود بیشتر آشنا شوید.

ارائه فرم نظرسنجی برای افرادی که درونگرا هستند میتواند مفید باشد. افرادی که برونگرا هستند معمولا خودشان بازخورد خود را بازگو میکنند ولی افراد درونگرا و یا افرادی که کمی خجالت میکشند در جمع صحبت کنند و یا از ارتباط با شما خجالت میکشند به راحتی فرم نظرسنجی را پر میکنند.

 

۲.چهره و رفتار مخاطب به نوعی بازخورد در سخنرانی محسوب میشود.

یکی از رفتارهایی که نشان میدهد مخاطب با شما ارتباط گرفته این است که ببینید بعد از سخنرانی مخاطب سعی در برقراری ارتباط با شما دارد یا ندارد. اگر مخاطب تمایل دارد پیش شما بیاید و تعامل کند یعنی نظر مثبتی دارد. و همینطور از حالت چهره که مخاطب لبخند میزند و حرف ما را تایید میکند نشان دهنده ی این است که کاملا با صحبت ما موافق است. و ارتباط بین مخاطب و سخنران با موفقیت برقرار شده است. 

پس شما به عنوان یک سخنران به این موضوع توجه کنید که حالت چهره مخاطب چه پیامی را به شما انتقال میدهد.

همچنین برای آشنایی بیشتر با زبان بدن اینجا کلیک کنید!

 

۳.همراهی مخاطب به عنوان بازخورد در سخنرانی

یکی از نشانه های بازخورد در سخنرانی این است که ببینیم مخاطب چقدر با ما همراهی میکند، آیا ما میخندیم با ما میخندد ، احساس مخاطب چقدر درگیر میشود و چقدر با ما همراهی میکند، همراه بودن یا نبودن مخاطب نشان دهنده ی یک بازخورد از مخاطب است.

اگر ما موضوعی را مطرح میکنیم و میخندیم فردی که نمیخندد یعنی ارتباط با ما نگرفته است حالا ممکن است موضوعی که گفتیم خنده دار نبوده باشد و یا کل مبحث ما برای او جالب نباشد.

 

۴.درک مخاطب

مخاطبی که بازخورد میدهد باید بداند که شما او را درک میکنید و میشنوید. اگر احساس کند که شما او را درک نمیکنید و یا به نظر او اهمیت نمی‌دهید، دیگر در نظرسنجی شرکت نمیکند. و این مخاطب را از دست می‌دهید. کاری که میتوانید برای درک مخاطب انجام دهید این است که به او گوش کنید و از نظرش تشکر کنید. در واقع این حداقل کاری است که میتوانید برای درک مخاطب انجام دهید .

 

۵.پذیرا باشید نسبت به بازخورد در سخنرانی

پذیرای ایده‌ها و نظرات جدید باشید، اگر مخاطب نظری یا نقدی به شما می‌کند پذیرش داشته باشید. اگر شما نسبت به بازخوردها گارد بگیرید مخاطب را از دادن بازخورد سرد می‌کنید. و همچنین با شنیدن بازخورد ها با نظرات متفاوت و دیدگاه افراد هم آشنا میشوید. البته که ممکن است نظرات دیگران به سخنرانی شما سازنده باشد و کمک کند تا در سخنرانی خود موفق تر شوید.

 

۶.پیگیر باشید تا بازخورد در سخنرانی را دریافت کنید

راه‌های بسیاری برای پیگیری بازخورد‌ها وجود دارد. گاهی اوقات پیگیری به معنای عمل کردن به پیشنهاداتی است که به شما داده شده‌ است. به عنوان مثال به شخصی که به سخنرانی شما نقدی را داشته پیام بدهید و بگویید به موضوعی که شما مطرح کردید فکر کردم. و یا اینکه بخواهید بیشتر برای شما توضیح بدهند . پیگیر بودن برای بازخورد در سخنرانی به ما کمک میکند بازخوردهای بیشتری را دریافت کنیم.

 

جمع بندی

اکثر افراد بازخورد در سخنرانی و نظرات مثبت را دوست دارند. اما باید این نکته را بدانیم که بازخورد منفی بیشتر از بازخورد مثبت برای یک انسان موثر است. دریافت و ارائه فیدبک و بازخورد در سخنرانی نیازمند مهارت هایی است که در این مقاله به آن پرداخته ایم. در این مطلب توضیح داده‌ایم که بازخورد در سخنرانی چه اهمیتی دارد و چطور باید بازخورد در سخنرانی دریافت کنیم. و حتی چه راه حل هایی برای سخنران وجود دارد تا از مخاطب خود فیدبک بگیرد . ممنون میشویم حتما بازخورد و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید