فن بیان خواستگاری | در مراسم خواستگاری چه بگوییم؟
یکی از مهمترین رویدادها در زندگی هر فردی مراسم خواستگاری او است. به همین دلیل فن بیان در خواستگاری اینکه چه چیزهایی بگوییم و چه چیزهایی را نگوییم از اهمیت بسیاری برخوردار است.
اگر شما مهارت خوبی در این زمینه داشته باشید و بدانید که چه سوالاتی را بهتر است بپرسید میتوانید تصمیم گیری درستی در مراسم خواستگاری داشته باشید. برای هر یک از افراد این موضوع باعث نگرانی میشود که اگر نتوانم خود را در مجلس خواستگاری به درستی معرفی کنم یا شاید نتوانم به سوالاتی که از من پرسیده میشود جواب درستی بدهم چه اتفاقی ممکن است بیوفتد.
اما با خواندن این مطلب جای نگرانی دیگر وجود نخواهد داشت.
در این مقاله در خصوص خواستگاری صحبت نمی کنیم بلکه در خصوص موضوع مهم تری یعنی فن بیان در خواستگاری صحبت میکنیم. پس همراه ما باشید.
فن بیان در خواستگاری
برای داشتن یک خواستگاری موفق باید ابتدا مهارت فن بیان خوبی داشته باشید تا بتوانید به درستی صحبت کنید و خود را معرفی کنید.
برای داشتن اعتماد به نفس در جلسات خواستگاری بهترین کار آموزش دیدن و تمرین کردن است. در این بخش چند نکته مهم در خصوص فن بیان در خواستگاری را با هم بررسی میکنیم.
۱.تهیه لیست از معیارها و خواسته ها
چه پسر باشید چه دختر، هر کدام معیارهایی برای زندگی دارید که باید بدانید و در مراسم خواستگاری مطرح کنید. پس در ابتدا یک لیست از معیارها و خواسته های خود از زندگی مشترک تهیه کنید تا بتوانید تصمیم صحیحی در خواستگاری بگیرید.
البته این معیارها بهتر است که به واقعیت نزدیک باشد تا به خیال . حتما این لیست را قبل از مراسم خواستگاری بنویسید تا با هیجان خواستگاری فراموششان نکنید. . البته که از روی کاغذ نخوانید بلکه باید با فن بیان خوب و اعتماد به نفس بتوانید صحبت کنید.
برخی از این معیارها در خواستگاری میتواند به این صورت باشد:
چه اهدافی برای آینده خود دارید؟
رابطه و ازدواج چه مفهومی برای شما دارد؟
الگوی شما در زندگی چه کسی است؟
بزرگترین چالش شما در زندگی چه چیزی بوده است؟
بزرگترین دستاوردی که داشتید چه چیزی بوده؟
با کار کردن همسرتان در بیرون خانه مشکلی ندارید؟
چه ارزش هایی در زندگی دارید؟
اهل مطالعه و فیلم دیدن هستید؟ (با توجه به تفریحات و علایق خودتان میتواند متفاوت باشد)
نسبت به تغییر چه دیدگاهی دارید؟
کار و شغل شما چه میزان اهمیت دارد و چه معنایی در زندگی شما دارد؟
چقدر به کار خود علاقه دارید؟
میتوانید در خصوص باورها و اعتقادات خود نیز بگویید و بپرسید.
۲.برای هر سوالی در مراسم خواستگاری آماده باشید.
همینطور که شما از شخص مقابل سوالاتی دارید، برای سوالات فرد مقابل هم در مراسم خواستگاری باید آماده باشید. بهتر است هر سوالی که خودتان برای پرسیدن آماده کرده اید تا از شخص مقابل بپرسید خودتان نیز برای پاسخ به آن آماده باشید.
به صورت کلی برای هر سوالی که به ذهنتان خطور میکند از قبل آماده باشید تا در مراسم خواستگاری غافلگیر نشوید.
یکی از نکات مهم فن بیان در خواستگاری آماده بودن برای هر سوال و نکته ای است که دیگران در این مراسم مطرح میکنند.
۳.کجا بشینم ؟
همه ما میدانیم که بزرگترها بالای مجلس می نشینند. و اتفاقا بهتر است در مراسم خواستگاری عروس و داماد با فاصله از هم بنشینند و حریم ها را رعایت کنند. و نیازی هم نیست عروس و داماد روبه روی هم قرار بگیرند بلکه در جایی بنشینید که همدیگر را ببینید هم خوب است.
۴. بداهه گویی را تمرین کنید.
پرحرفی را با بداهه گویی اشتباه نگیرید. بداهه گویی یعنی هوش کلامی خوبی در حین صحبت داشته باشیم. به این صورت که زمانی که شخصی به ما چیزی میگوید یا میپرسد حتی اگر پاسخ آن را از قبل آماده نکرده باشیم یا به آن فکر نکرده باشیم هم بتوانیم بهترین پاسخ را بدهیم.
برای تقویت بداهه گویی تمرینات هوش کلامی میتواند بسیار کمک کننده باشد.
برای خواندن راهکارهای تقویت بداهه گویی اینجا کلیک کنید.
اهمیت دیدارهای اول در شناخت
در هر ارتباطی دیدارهای اول بسیار مهم است. و در دیدارهای اول زمان خواستگاری چند نکته وجود دارد که هم به فن بیان و هم به دیدگاه فرد نسبت به شما در مراسم خواستگاری کمک میکند.
نکته اول : سر وقت حاضر و آماده باشید.
در دیدارهای خود سعی کنید به موقع و سر وقت حاضر شوید. اگر قبل مراسم خواستگاری دیداری با فرد دارید ، حتما به موقع و آن تایم حاضر باشید. اگر به مراسم خواستگاری میروید هم حتما به موقع در خانه دختر حاضر باشید . به صورت کلی به موقع جایی حاضر بودن به دیگران احساس خوبی منتقل میکند و هر چقدر شما دیرتر به محل خواستگاری برسید احساس بدی را به میزبان منتقل خواهید کرد.
نکته دوم : حتما خوش رو باشید.
یکی از نکات تاثیر گذار در شناخت اولیه و دیدارهای اول خواستگاری خوشرویی و خوش برخوردی است . هیچکس دوست ندارد با فردی که اخمو است ارتباط برقرار کند و صحبت کند . پس خوشرویی و خوش برخوردی میتواند برگ برنده شروع ارتباط دیگران با شما باشد.
البته باید حد تعادل را رعایت کنیم و نه طوری باشد که به اصطلاح سبک و جلف دیده شویم. و از طرفی هم نباید خشک جدی باشیم که دیگران نتوانند با ما ارتباط برقرار کنند.
نکته سوم: تلفن همراه خود را کنار بگذارید.
امروزه با وجود فضای مجازی بسیاری از ما انسان ها بیشتر زمان خود را پای گوشی و تلفن همراه میگذرانیم. مراسم خواستگاری جای چک کردن گوشی و پاسخ دادن به پیام ها نیست . اگر دوست داریم این لحظات را ثبت کنیم میتوانیم تلفن خود را به شخص دیگری بدهیم و از او درخواست کنیم که از ما عکس و فیلم بگیرد.
اما اینکه خودمان این کار را انجام دهیم وجهه ی جالبی نخواهد داشت.
نکته چهارم: از جملات کلیشه ای در مراسم خواستگاری استفاده نکنید.
حواستان باشد که هرگز از جملاتی مثل : دختر ما خواستگارهای دکتر مهندس داشت و رد کرد. یا پسردایی دخترم فلان جا مشغول به کار است و فلان قدر دارایی دارد و از دختر ما خواستگاری کرده و ما دخترمان را نداده ایم.
شنیدن این جملات برای فرد مقابل بسیار تلخ است. و حتی باعث گارد گرفتن خانواده طرف مقابل میشود. پس به هیچ وجه از این جملات و کلمات برای نشان دادن برتری دختر خود استفاده نکنید.
اگر هدف شما این است که دختر خود را ارزشمند نشان دهید ، میتوانید به نقاط قوت دختر خودتان تمرکز کنید. ویژگی ها و نکات مثبت او را ذکر کنید. از دستاوردها و اهداف او صحبت کنید. طرز فکر خود و دخترتان را بازگو کنید.
نکته پنجم: هرگز در خواستگاری دروغ نگویید.
صداقت یا عدم صداقت در کلام نتیجه خواستگاری را مشخص میکند . هر یک از طرفین اگر در خصوص موضوعی به اندازه کافی صداقت نداشته باشند زندگی زوجین تحت تاثیر قرار میگیرد. به طور مثال اگر خانواده پسر در خصوص اموال خود دروغی را بگویند حتی ت قبل از مراسم عروسی کاملا مشخص میشود که میزان دارایی هر خانواده چقدر است. یا اگر خانواده دختر در خصوص شغل و یا تحصیل دختر دروغی بگویند هم بعد مدتی این دروغ برملا میشود و زمانی که حقیقت رو شود هر دو خانواده از برقراری ارتباط با یکدیگر اجتناب میکنند و ارتباط زوج خراب میشود.
مهارت هایی که برای خواستگاری باید تقویت کنیم
۱.مهارت فن بیان
یکی از مهارت هایی که باید آن را تقویت کرد مهارت تقویت فن بیان است. مهارت صحبت در جمع، کنترل استرس و خجالت و افزایش اعتماد به نفس.
همانطور که بالاتر هم توضیح دادیم، برای تقویت مهارت فن بیان بهترین کار این است که آموزش ببینیم و تمرین کنیم.
کاری که دقیقا در دوره های فن بیان انجام میدهم . در کلاس های فن بیان بعد از آموزش و انتقال تمام نکات فن بیان به شرکت کننده ها، تمرینات مشخصی در جهت آموزش نیز ارائه میکنیم. که با تمرین منظم و ممارست نتایج دوره ها بسیار شگفت انگیز است.
اگر شماهم میخواهید مهارت فن بیان خود را تقویت کنید پیشنهاد میکنم حتما ابتدا آموزش ببینید و سپس تمرین کنید. در این زمینه کتاب مطالعه کنید و در دوره های آموزشی شرکت کنید .
مهارت فن بیان در خواستگاری مهارتی است که همه افراد حاضر در مراسم باید داشته باشند تا ارتباط بهتری شکل بگیرد و مراسم خواستگاری به درستی پیش برود.
۲.مهارت نه گفتن
یکی از مهارت هایی که برای خواستگاری نیاز داریم مهارت نه گفتن است. این مهارت از این جهت اهمیت دارد که اگر پاسخ ما منفی بود بتوانیم به بهترین نحو این پاسخ را بدهیم بدون اینکه کسی را ناراحت کنیم یا تعارضی بین ما و افراد مقابل پیش بیاید.
حتی در مراسم خواستگاری که موضوع حیاتی و مهمی است هم افراد به دلیل مهرطلبی بالا نمیتوانند پاسخ منفی بدهند و گاها پیش میآید افراد با اینکه ناراضی هستند ولی به این تصمیم مهم بله میگویند .
برای حل مشکل نه گفتن، این مطلب را بخوانید: مهارت نه گفتن | چرا به جای نه، آری میگوییم؟
۳.مهارت های ارتباطی
برای برقراری ارتباط صحیح باید مهارت ارتباطی خوبی داشته باشیم. همچنین برای حل تعارض ها داشتن مهارت ارتباطی مزیت مهمی است.
اولین قدم برای یادگیری مهارت های ارتباطی این است که از جایگاه یک انسان به شخص مقابل نگاه کنید. به طور مثال اگر هنگام برقراری ارتباط خود را فردی مغرور یا خود خواه نشان دهید قطعا در شکل گیری یک ارتباط موثر و خوب دچار مشکل می شوید و شخص مقابل نمی تواند به درستی این ارتباط را درک کند.
قطعا یکی از مهارت هایی که هر فردی برای زندگی شغلی، اجتماعی و حتی شخصی خود به آن نیاز پیدا می کند، “مهارت های ارتباطی” می باشد. مهارت های ارتباطی سبب می شود که بتوانید بسیار راحت تر با دیگران ارتباط و تعامل برقرار کنید . حتی درک بهتری از آن ها داشته باشید.
برای تقویت مهارت های ارتباطی اکیدا توصیه میکنم این دو مطلب را بخوانید تا با راهکارهای تقویت مهارت ارتباطی آشنا شوید.
۱. مهارت ارتباطی | مبتدی تا پیشرفته
۲.مهارت ارتباطی و ۱۰ راهکار تقویت آن
جمع بندی
فراموش نکنید که با یادگیری مهارت های مهم مانند فن بیان در خواستگاری و مهارت ارتباطی میتوانید مسیر مراسم خواستگاری را به سمت و سوی دلخواه خود برسانید. همچنین میتوانید از فرصت های خود به درستی استفاده کنید .