۱۶ نکته جادوئی چطور یک سخنران را معرفی کنید
مقدمههای ابتدایی که یک شخص جهت معرفی سخنران ارائه میدهد، اغلب یک چارهاندیشی موقت ، و با عجله بسیار هستند. و بدون در نظر گرفتن ارزش مخاطب که در بیشتر مواقع آگاهی و اطلاعات اندکی از سخنران دارد، برای وی گفته میشود. و با این حال ، معرفی سخنران برای موفقیت یک سخنرانی و شخص سخنران بسیار مهم است. در حالی که شروع یک سخنرانی قوی، امری حیاتی است ، اما هیچ چیزی بیش از مقدمه ای که با دقت ارائه شده باشد، به ایجاد اعتبار یک سخنران کمک نمیکند.
این مقاله به شما یک سری نکات کاربردی و مهم در مورد چگونگی معرفی سخنران برای موقعیتیابی آنها با بهترین فرصت برای موفقیت ارائه میدهد. اگر یک مجری برنامه هستید و یا در موقعیتهای مختلف و سمینارها مقدمهها و معرفیها با شماست این نکات را به یاد داشته باشید.
۱- به سه سؤال اصلی پاسخ دهید
هنگامی که شما در حال معرفی سخنران هستید ، هدف اصلی شما این است که مخاطبان را آماده کنید و آنها را برای آنچه که میخواهند بشنوند هیجان زده کنید.
برای این کار باید به این سه سوال اصلی پاسخ دهید:
- موضوع چیست؟
- چرا این موضوع برای این طیف از مخاطبان مهم است؟
- چرا سخنران، واجد شرایط این سخنرانی است؟
با پرداختن به این سه سؤال ، به مخاطب انگیزه گوش دادن داده اید (بدانید که موضوع برای آنها مهم است) و این طور، اعتبار گوینده را تقویت کرده اید.
۲- به میزان کافی آماده باشید و تمرین کنید
به هر قیمتی ، از افکار مانند “اوه ، من نیازی به آماده سازی ندارم … من فقط یک سخنران معرفی میکنم” خودداری کنید . معرفی سخنران هم به آماده سازی نیاز دارد.
فکرهایی از این دست منجر به معرفی های عجولانه و بی کیفیت ، دست و پا زدن هنگام مواجهه با مخاطبین و جو محیط و زیر سؤال رفتن اعتبار شما و اعتبار سخنران میشود.
شما باید مقدمه کامل را بنویسید (ویرایش کنید) ، آن را تاحدامکان با سخنران بررسی کنید و چندین بار تمرین کنید .
۳- آن چه میخواهید بگویید را به خاطر بسپارید، یا یادداشت های خود را به حداقل برسانید
سعی کنید مقدمه را بخاطر بسپارید. صحبت بدون یادداشت به اقتدار شما افزوده و مخاطبان توصیه های شما را بیشتر اجرا میکنند (یعنی گوش دادن به این سخنران)
اگر نمیتوانید کل مقدمه را به خاطر بسپارید ، پس تا آنجا که میتوانید از یادداشت ها استفاده کنید. مطمئن باشید که میتوانید آخرین جمله مقدمه خود را بدون یادداشت ارائه دهید .
۴- مثبت و مشتاق باشید
در معرفی سخنران مخاطب از شما تأثیر میگیرد. اگر بی علاقه به نظر برسید ، آنها بی علاقه خواهند بود. اگر (واقعاً) مثبت و مشتاق باشید ، آنها نیز مشتاق خواهند بود. انتخاب کلمات ، صدا ، حرکات و حالت های چهره شما همه باید اشتیاق را منتقل کند.
بنابراین ، چگونه اطمینان مییابید که مشتاق هستید؟
بهتر است قبل از اجرا با یک بازسازی صحنه و تمرین با مخاطبین فرضی از آن ها بازخورد بگیرید و ببینید آیا اشتیاق و حالت مثبت را القا میکنید یا خیر .
اما فراموش نکنید که خیلی تصنعی و اغراق گونه معرفی سخنران را انجام ندهید! مخاطب باهوش است و سریع واقعی بودن و نبودن شما را حس میکند.
۵- سخنران را بشناسید
اگر خودتان هیجان زده نشوید ، چطور میتوانید مخاطب را از معرفی سخنران هیجان زد کنید ؟
اگر سخنران قبلاً برای شما ناشناخته است – برای مثال ، فرض کنید داوطلب معرفی سخنرانان در یک رویداد بزرگ صنعتی هستید – ممکن است شناخت اندک شما و یا نداشتن شناخت از فعالین در این حوزه باعث شود که معرفی شما فاقد صداقت باشد.
بنابراین ، سخنران را بشناسید. در مورد آن ها جست و جو کنید. با آنها صحبت کنید از دیگران در مورد آنها سؤال کنید. درباره سخنران و تخصص آنها تحقیق کنید و همه اینها فرصتی است که برای معرفی سخنران ایجاد میکنید.
این روزها به مدد موتورهای جست و جوگر اینترنتی و همین طور شبکه های اجتماعی دسترسی به اطلاعات اشخاص خیلی راحت تر شده است.
با توجه به نوع فعالیت شخص میتوانید از شبکههای اجتماعی استفاده کنید. به طور مثال اگر قرار است یک شخص محقق و متخصص را معرفی کنید علاوه بر جست و جو در گوگل از لینکدین میتوانید استفاده کنید ، چرا که این اشخاص در آنجا فعالیت بیشتری دارند. و همینطور برای هر شخص به فراخور اعتبار و نوع فعالیتش.
۶- اشتباهات تلفظ را از بین ببرید
یک روش مطمئن برای تضعیف اعتبار خود و سخنران ، تلفظ اشتباه نام ، عنوان ارائه یا اصطلاحات کلیدی دیگر است.
خوشبختانه، این امر به راحتی با تمرین و تأیید تلفظ صحیح با سخنران قبل از ارائه به راحتی اجتناب پذیر و قابل رفع است.
” یک راه مطمئن برای تضعیف اعتبار خود و سخنران این است که نام آنها ، عنوان ارائه آنها یا اصطلاحات اصلی دیگر را به اشتباه تلفظ کنید. “
۷- دقیق باشید
دقیق بودن به اندازه تلفظ صحیح مهم است ، شاید هم بیشتر!
اطمینان حاصل کنید که سالها ، حقایق یا جزئیات دقیق را میدانید.
اگر مرتکب اشتباهات واقعی در معرفی سخنران شوید ، بسیاری از سخنرانان برای اصلاح شما مجبور به مقاومت و توضیحات اضافه هستند. این یک روش نادرست برای شروع سخنرانی آنها است و تقریباً تمرکز و آمادگی قبلی آنها را از بین میبرد و دچار یک عدم تعادل در ابتدای کار میشوند.
۸- عنوان سخنرانی را تغییر ندهید
بسیاری از سخنرانان عنوان ارائه خود را با دقت زیادی تهیه و انتخاب میکنند و کلمات برای آنها مهم است.
عنوان ممکن است عبارتی باشد که میخواهند مخاطب به خاطر بسپارد ، ممکن است منعکسکننده زبان و ادبیات استفاده شده در اسلایدهای همراه باشد ، یا ممکن است یک بازی و طنز با کلمات باشد.
تحت هیچ شرایطی در معرفی سخنران عنوان سخنرانی را تغییر ندهید و البته ، نحوه تلفظ آن را بدانید.
۹- آیا باید طنز را امتحان کرد؟
در بیشتر شرایط ، نه ! چون هدف شما این است که مخاطب را در مورد موضوع و سخنران هیجان زده کنید و زمان آن نیست که حکایتهای طنزآمیز درباره سخنران را بیان کنید. آنها را برای شرایط اضطراری تر ذخیره کنید!
موارد استثنایی وجود دارد (همانطور که برای همه مشاوره های سخنرانی در جمع وجود دارد) ، و شما باید از قضاوت خود استفاده کنید
اگر این سخنرانی بخشی از یک رویداد طولانی تر باشد و سخنرانی پیشین غم انگیز یا کم انرژی بوده است ، ممکن است به بالا بردن روحیه مخاطبان کمک کند.
اگر لازم است این کار را انجام دهید ، در اوایل معرفی خود این کار را انجام دهید و سپس به سراغ مطالب قابلتأملتری بروید که به اوج خود میرسند.
۱۰- طرح کلی از سخنرانی را بیان نکنید
سخنرانی از تجربه خودش در معرفی توسط مجری این را تعریف میکند ، وی میگوید: من یک بار توسط شخصی معرفی شدم که سخنرانی طولانی تری را دیده بود که من دو سال قبل در مورد همان موضوع ارائه دادم. آنها نهتنها مقدمه ای را که من برای آنها نوشتم نادیده گرفتند ، بلکه آنها به شرح مفصلی از کل صحبت های من پرداختند ، از جمله اینکه کدام قسمت ها مورد علاقه آنها بود! متأسفانه ، طرح کلی من تغییر اساسی کرده و آنها انتظارات نامعقولی ایجاد کرده و صحبتهای من را خراب کردند.
تجربه این سخنران نشان میدهد که چقدر باید یک مجری و معرفیکننده حواسش را جمع نماید تا اشتباهاتی از این دست مرتکب نشود ! این که شما ساختار طراحی شده برای سخنرانی سخنران را بهم بریزید چیزی است که هم، کار شما و هم، کار سخنران را تحت الشعاع قرار میدهد .
پس حتماً این مورد را در معرفی سخنران در نظر داشته باشید.
با بیان جزئیات بیش از حد سخنرانی ، گفتن حکایاتی از سخنرانی وی یا قول دادن درباره جزئیات در سخنرانی ، از تضعیف سخنران خودداری کنید. این وظیفه گوینده است که تصمیم بگیرد چگونه و چه موقع رئوس مطالب خود را فاش کند.
مقدمه خود را در سطح بالا نگه دارید و از اشتباهات اینچنینی بپرهیزید ، مگر اینکه آنها به طور خاص از شما خواسته باشند که خلاف آن عمل کنید.
۱۱- به مهارت مربوط به سخنران پایبند باشید
یک اشتباه بسیار رایج این است که لیستی طولانی از جزئیات بیوگرافی (تحصیلات ، جوایز ، عنوانهای شغلی سابق ، نشریات و غیره) ذکر کنید که ممکن است به موضوع ارائه شده مربوط باشد یا نباشد. این امر خصوصاً در کنفرانسهای دانشگاهی معمول است.
به عنوان مثال ، از معرفی هایی مانند:
سخنران ما در فلان شهر بزرگ شد و با معدل بالا در رشته مثلاً مهندسی مکانیک از دانشگاه فلان فارغ التحصیل شد. وی در ادامه برای دریافت مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه فلان رفته و دکترای خود را نیز ادامه داده است . و همین طور ادامه این معرفی را ادامه داده …
و آخرسر گفته میشود سخنرانی امروز وی تحت عنوان “چگونه مبلمان شیکر معتبر بسازیم” است!!
در مقدمه ای بسیار بهتر میتوان به این موضوع اشاره کرد که سخنران چند سالی است که مبلمان شیکر ساخته است ، آیا آموزش دیده یا خودآموز بوده است و اینکه کتابی در این زمینه نوشته است.
خوب ، شاید آن مثال کمی افراطی باشد ولی اگر دقت کنید به ویژه در رویداد های مربوط به صنایع و رویدادهای علمی این مسئله را به وفور شاهد هستیم.
اما ، حتی اگر سخنران لیستی طولانی از جزئیات بیوگرافی مربوط به صحبت های خود داشته باشد ، نیازی به خواندن همه آنها نیست. تعداد کمی را انتخاب کنید (حدود سه مورد) که بیشترین ارتباط را دارند و معمولاً جدیدترین جزئیات هستند.
۱۲- در ارائه بیوگرافی زیاده روی نکنید
مقدمه های طولانی و پر از جزئیات بیوگرافی به دو دلیل اصلی بد هستند:
- معرفی طولانی خسته کننده است. هیچ کس در یک رویداد شرکت نمیکند تا به بیوگرافی و پیشینه سخنران گوش دهد.
- مقدمه های طولانی از خواندن بیوگرافی سخنران نوعی فخر فروشی را القا می کند. خواندن ده ها افتخار حرفه ای این احساس را ایجاد می کند که گوینده فقط به خودش و منیت خود اهمیت میدهد و برای این کار الان اینجاست !
به اندازه کافی مقدمه خود را طولانی نگه دارید تا به اهداف خود برسید: ۱- موضوع چیست ، ۲- چرا مهم است و ۳- چرا سخنران معتبر است؟
” مقدمه خود را برای رسیدن به اهداف خود به اندازه کافی طولانی نگه دارید: ۱- موضوع چیست ، ۲- چرا مهم است و ۳- چرا سخنران معتبر است؟ “
به نظر میرسد که معرفیهای کوتاهمدت به طور مثال شصت یا نود ثانیه معمولاً زمان کافی است. برای ارائه های طولانیمدت (به عنوان مثال سخنرانی هایی که یک ساعت یا بیشتر طول میکشد) ، ممکن است دو یا سه دقیقه مجاز باشید.
۱۳- از کلیشه پرهیز کنید
در معرفی سخنران چند بار شنیده اید: ” این سخنران نیازی به معرفی ندارد … “؟ گرچه ممکن است سخنران در واقع برای مخاطب شناخته شده باشد ، اما تقریباً هر سخنرانی از یک مقدمه کوتاه بهرهمند میشود.
۱۴- از معرفی اغراقآمیز خودداری کنید
مقدمه شما باید مخاطبان را در مورد ارائه هیجان زده کند ، اما نه به شکل اغراق آمیز! این را فراموش نکنید.
به عنوان مثال ، منطقی است که در معرفی سخنران ادعا کنیم ارائه ی سخنران به مخاطب در حل یک مشکل تجاری ، صرفه جویی در وقت یا درک پیچیدگی های سیاست مالیاتی کمک میکند.
اما به کسی کمک نمیکند که ادعا کنید ” این ارائه تمام مشکلات شما را حل خواهد کرد” یا اینکه ” بهترین ارائه ای است که میشنوید ” یا حتی اینکه ” از آنچه در مورد این موضوع میفهمید شگفت زده خواهید شد.
این حرف ها برای شنونده انتظارات زیادی را ایجاد میکند و در واقع تأثیر مخربی خواهد داشت ، زیرا مخاطب برای اثبات اشتباه بودن حرف شما احساس چالش میکند.
۱۵- اوج بگیرید
شما باید قدرت و حجم صدای خود را در ارائه متعادل نگه دارید. (هر چه به پایان نزدیک میشوید دیگر نیازی به دادوفریاد نیست.) با این کار ، مخاطب مجبور می شود با تشویق بلند از سخنران استقبال کند.
یک راه موثر برای این کار پایان دادن به نام گوینده و تشویق صریح تشویق ها است:
خانمها و آقایان ، لطفاً در استقبال سخنران میهمانمان ، ( نام سخنران را ببرید) ، با من همراه باشید!
۱۶- اطمینان حاصل کنید که یک انتقال آرام است
هنگام صحبت کردن با آخرین کلمات ، بدانید که گوینده کجا خواهد بود تا بتوانید در آن جهت سلام کنید.
آداب و معاشرت به شما حکم میکند که باید منتظر بمانید تا آن سخنران به شما ملحق شود (مثلاً روی صحنه یا در سخنرانی) و سپس قبل از رفتن با هم دست بدهید ویا اگر امکان پذیر نیست با یک زبان بدن مناسب ادای احترام کنید
گاهی اوقات ، ممکن است سخنران ورودی خاصی را در نظر گرفته باشد. به عنوان مثال موسیقی ورودی ، شیرین کاری صحنه دار ، چیزی با سرپوش و ماسک! اطمینان حاصل کنید که از سخنران در اینباره سوال کرده اید و هر کاری که میتوانید برای حمایت از آنها در یک ورودی موفق انجام دهید.
این مورد آخر بیشتر در مورد استندآپ کمدی و سخنرانیهای سرگرمکننده میتواند وجود داشته باشد.
حالا نوبت شماست !
چه نکاتی را می توانید برای معرفی عالی به اشتراک بگذارید؟
کدام اشتباهات در معرفی شما را دیوانه می کند؟
مدت زمان معرفی چقدر شود؟
اگر تجربه ای در این زمینه دارید برایمان بنویسید.