چگونه به کودکان خود مهارت‌های پولی را آموزش دهیم؟

خانه » بلاگ » چگونه به کودکان خود مهارت‌های پولی را آموزش دهیم؟

فهرست عناوین

هیچ کودکی در  ژن و DNA خود، مهارت‌های لازم زندگی را با خود به همراه ندارد. علاوه بر ترکیب ژنتیکی که کودکان را منحصربه‌فرد می‌کند، آن‌ها  در طول سال‌ها شکوفا می‌شوند و درشرایط متمایزی رشد می‌کنند که باعث کسب مهارت‌های گوناگون در کودکان می‌شود. درنتیجه، والدین می‌توانند زندگی کودک را با ارائه توصیه‌های مالی صحیح در سال‌های رشد کودک، متحول کنند. پس محیط پیرامون وی کلیدی در نگرش کودک به پول در اواخر زندگی است.

بنابراین آیا فرزند شما مدیریت پول درستی دارد؟

آیا مهارت‌های مالی او در مسیر درستی است؟

یا کاری وجود دارد که می‌توانید برای بررسی مهارت‌­های پولی آن‌ها انجام دهید؟

در این مقاله  ما می­ خواهیم درباره مهارت­ های مالی و پولی کودکان صحبت کنیم و به چندراه کار اشاره‌کنیم و آن‌­ها را موردبررسی قرار دهیم. پس از بررسی، دریابید که فرزند شما چگونه از این جنبه‌های مالی شخصی امتیاز می‌گیرد، بررسی کنید که آیا او در این زمینه خوب، صادق یا ضعیف است.

چگونه به کودکان خود مهارت‌های پولی را آموزش دهیم؟

با توجه به اینکه مهارت‌های پولی و مالی در جهت یابی زندگی مهم است، جای تعجب است که مدارس ما به کودکان مهارت‌های پولی را نمی‌آموزند و هنوز به کودکان شما می‌گویند علم بهتر است یا ثروت و آن­ها را وارد چرخه معیوبی می­کنند که فرزندان شما را در آینده دچار مشکلات فراوانی می­‌کند.

با این حال، به‌عنوان پدر و مادر، می‌توانید درس‌های مهم پولی و مالی را به فرزند خود بیاموزید تا بتوانید آینده فرزند خود را تضمین کنید.

به بحران رهن افسار گسیخته و تعداد خانواده‌هایی که توان خرید خانه را از دست داده‌اند نگاه کنید. به وضعیت هم‌اکنون نگاه کنید. کاملاً واضح است که بزرگ‌سالان چیز زیادی در مورد پول نمی‌­دانند. برای کمک به نسل بعدی از اشتباهات بزرگ­تر خود جلوگیری کنید. پس برای داشتن زندگی متناسب از نظر اقتصادی برای کودکان، لازم است موارد ضروری در مورد پول به آن‌ها آموزش داده شود. ”

نگذارید یک اقتصاد پوسیده اهداف شما را خراب کند. شما می­توانید از مشاوره شغلی و مالی بهترین مدرسان برای به دست آوردن و پیش­بردن اهداف مالی خود برای همیشه استفاده کنید.

کوبلینر می‌گوید کودکان در سه سالگی می‌توانند مفاهیم مالی مانند پس‌انداز و هزینه را درک کنند. و گزارشی از سوی محققان دانشگاه کمبریج به سفارش سرویس مشاوره پول انگلستان نشان داد که عادت‌های مالی کودکان  تا ۷ سالگی شکل می‌گیرد.

” پس بهتر است هرچه زودتر والدین از مزایای لحظه‌های پولی و مالی قابل یادگیری روزمره استفاده کنند (به‌عنوان‌مثال، به کودک شش‌ساله ۱۰ هزارتومان بدهید و بگذارید خودش یک میوه را انتخاب کند)، با این کار وضع  کودکان ما بهتراز ما خواهد شد. والدین اولین تأثیر را در رفتارهای مالی فرزندان خود دارند، بنابراین این ما هستیم که می‌توانیم نسلی از مصرف کنندگان، سرمایه‌گذاران، پس‌اندازکنندگان و اهداکنندگان آگاه ،پرورش دهیم. ”

پس :

۱. استفاده از قلک شیشه ای برای افزایش مهارت های پولی و مالی کودکان

قلک یک ایده عالی است، اما به بچه‌ها تصویری از پول نمی‌دهد. وقتی از یک شیشه شفاف به‌جای قلک‌های مرسوم استفاده می‌کنید، آن‌ها رشد پول را می‌بینند. دیروز، آن‌ها یک اسکناس پنج‌هزارتومانی و پنج سکه ۵۰۰ تومانی داشتند. امروز آن‌ها یک اسکناس ۵ هزاری و یک اسکناس ۲ هزاری و پنج سکه ۵۰۰ تومانی دارند! از این طریق با آن‌ها صحبت کنید و در مورد رشد آن با آن‌ها معامله بزرگی انجام دهید. معامله آزادی مالی!

۲. در مورد مهارت پولی و مالی مثال بزن!

یک مطالعه توسط دانشگاه کمبریج نشان داد که عادت‌های پولی و مالی  در کودکان تا ۷ سالگی شکل می‌گیرد. چشمان کوچک، شما را تماشا می‌کنند. هرگاه برای شام یا خرید مواد غذایی به فروشگاهی می‌روید، آن‌ها درنهایت متوجه این قضیه می‌شوندکه شما می­‌خواهید پول خرج کنید . یا اگر شما و همسرتان در مورد پول با هم مشاجره می‌کنید، آن‌ها نیز متوجه این موضوع می‌شوند. الگویی سالم برای آن‌ها قرار دهید. احتمالاً به مرور که سن آن‌ها بیشتر می‌شود الگو‌هایی که از کودکی از شما گرفته‌اند را در زندگی خود عملی می‌کنند.

۳. به آن‌ها نشان دهید که این چیزها هزینه دارد.

شما باید کارهای ساده دیگری نیز انجام دهید .مانند این­که فقط بگویید: “پسرم آن اسباب بازی ۱۰۰ هزارتومان قیمت دارد.” این موضوع باعث می‌­شود آن­ها قیمت­ ها را مقایسه کنند و دید جدید نسبت به خرج کردن پول پیدا کنند. به آن‌ها کمک کنید چند هزار تومان از قلک شیشه ­ای خود بیرون بیاورند، آن را با خود به فروشگاه ببرند و پول را به صورت فیزیکی به صندوقدار تحویل دهند. این اقدام ساده تأثیر بیشتری نسبت حرف زدن دارد. چون خودشان متوجه می‌شوند که خرج کردن پول به چه شکل است.

۴- هزینه فرصت را نشان دهید.

عکس سوم

روش بعدی این است که به کودک نشان دهیم هر خرید برایش یه هزینه‌ای دارد. مثلا بگوییم: “اگر این بازی ویدیویی را بخری، نمی‌توانی برای خودت کفش بخری.” در این سن، فرزندان شما باید بتوانند تصمیمات را بسنجند و نتایج احتمالی را درک کنند.

۵. کمیسیون یا پورسانت یا حق‌الزحمه بدهید، نه کمک هزینه

به بچه‌های خود فقط پول توجیبی ندهید. بابت کارهایی که در خانه انجام می‌دهند مانند بیرون بردن سطل زباله، تمیز کردن اتاق خود یا رسیدگی به باغتان به آن‌ها کمیسیون پرداخت کنید.

این یک هشدار است
من یک متن توضیحی هستم. با استفاده از کلید ویرایش می توانید متن را تغییر دهید.

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان مگاتم است

۶. از خریدهای تکانه‌ای پرهیز کنید.

“مادر، من این عروسک پیدا کردم. عالی است و من آن را دوست دارم! لطفاً آن را بخریم؟ ” آیا این صحبت برایتان آشنا به نظر نمی‌رسد؟ این گروه سنی واقعاً می‌داند که چگونه از انگیزه خرید استفاده کند ، به‌ویژه هنگامی‌که از پول شخص دیگری استفاده می‌کند.

فرزند شما می‌تواند در زندگی و کسب پول پیروز شود.

به‌جای تسلیم شدن، به فرزند خود بگویید می‌تواند از کمیسیون سخت کوشی خود برای پرداخت آن استفاده کند. اما کودک خود را تشویق کنید حداقل قبل از خرید چیزی بیش از ۱۵ هزارتومان یک روز صبر کند. فردا نیز آن کالا هنوز وجود دارد و آن‌ها می‌توانند روز بعد با یک تفکر خوب و با فرصت دادن به خود ،تصمیم‌گیری در مورد پول را انجام دهند.

۷. بخشش و کمک کردن را یادشان دهید

وقتی کودکان توانستند درآمد اندکی داشته باشند، باید به مرور در رابطه با پول به آن‌ها آموزش دهید. آن‌ها می‌توانند به یک، مؤسسه خیریه یا حتی به شخصی که به پول  نیاز دارد، کمک کنند. در نهایت فرزند شما یاد می‌گیرد که کمک کردن به دیگران و انجام کار خیر چگونه روی آن‌ها تاثیر می‌گذارد.

۸. قناعت را به آن‌ها بیاموزید.

وقتی نوجوان شما در شبکه‌های اجتماعی پیمایش و جست وجو  می‌کند، احتمالاً قسمت زیادی از وقت خود را به نگاه کردن به صفحات و افراد مختلف می‌گذراند. آن‌ها ممکن است در هر ثانیه‌ای که آنلاین هستند، شاهد کارها و تفریحات دوستان، خانواده و حتی غریبه‌هایی باشند که صفحات آن‌ها را دنبال می‌کنند! این موضوع می‌تواند به سرعت راه را برای ایجاد دام مقایسه هموار کند. شما ممکن است موارد زیر را آن‌ها بشنوید:

“بابا، پدر محمد براش یه ماشین جدید خریده! چرا اون باید پژو پارس داشته باشه و من فقط دوچرخه دارم؟ ”

“مامان، ژیلا تو مدرسه ۲۰ میلیون برا مهمونی تولدش خرج کرده. منم می خوام این کارو بکنم! ”

قناعت از قلب شروع می‌شود. به نوجوان خود اطلاع دهید که پراید (هرچند جدیدترین اتومبیل موجود در ایران نیست) می‌تواند برای رفت و آمد ما کافی باشد. و شما هنوز هم می‌توانید یک جشن تولد به‌یادماندنی و مهم را بدون اینکه ۲۰ میلیون هزینه کنید، برگزار کنید. با چه چیزی؟ با پس‌انداز کردن بودجه آن می‌توانید این کار را انجام دهید.

اگر امسال هزینه‌های عید را کاهش می‌دهید، فرصتی عالی دارید که به کودکان خود در مورد قناعت یاد دهید.  همه چیز در عید سرگرم‌کننده است، اما شما را خوشحال نمی‌کند. وقتی کودکی یاد می‌گیرد به دیگران هدیه دهد و به ابزار و وسایل خود وابسته نباشد، روحش از قدردانی پر می‌شود. و سپاسگزاری موجب قناعت می‌شود. پس چگونه می‌توانید به آن نقطه برسید؟ چگونه می‌توانید این مهارت پولی را به کودکان خود آموزش دهید؟

چگونه قناعت را به کودکان خود بیاموزیم

الف) داوطلب شوید. یک روز را با کودکان خود در یک گرم خانه یا آشپزخانه یک موسسه خیریه سپری کنید. بچه‌های شما چهره افرادی را که فقیر هستند می‌بینند.

ب) آموزشش بخشش. این موضوع برای کودکان خردسال بهتر است. کودکان هر لحظه امکان دارد لباس‌های خود را کثیف کنند. پس چرا این کار را با اسباب بازی انجام ندهیم؟ از خواهر و برادر بزرگ‌تر بخواهید چند تا از اسباب‌بازی‌های قدیمی خود را که می‌دانند کوچک‌ترها دوست دارد انتخاب کند، آن‌ها را با پارچه­ای بپیچاند و زیر درخت قرار دهند. کودکان کوچک‌تر هدیه را دوست دارند. حتی بهتر است، کودک بزرگ‌تر واکنش برادر یا خواهر کوچک خود را ببیند. این موضوع به آن‌ها کمک می‌کند قدرتِ بخشیدن را درک کنند.

ج) اسباب بازی را هدیه بده. از کودک خود بخواهید یکی از اسباب‌بازی‌های خودش را ببخشد، با این کار قناعت کردن او را تشویق کنید. به کودک خود بگویید که به ازای هر اسباب بازی که ببخشد  ، یک اسباب‌بازی‌ جدید دریافت می­کند. آن‌ها یاد می‌گیرند که وسایلشان را خیلی محکم  و با ترس و لرز نگه ندارند. مهم‌تر از همه، آن‌ها یاد می‌گیرند که خوبی را به اشتراک بگذارند.

مهم‌ترین کلید تعیین انتظارات و آموزش قناعت  برای مهارت­های پولی کودکان ارتباطات است.

مهم‌ترین کلید تعیین انتظارات و آموزش قناعت ارتباطات است. در طول فصل تعطیلات با همسر و فرزندان خود در این­ باره صحبت کنید. حتی ممکن است تصمیم بگیرید که به پدربزرگ و مادربزرگ، خانواده و دوستان خود بگویید امسال عید برای خانواده شما چگونه خواهد بود. وقتی همه بدانند که چه انتظاراتی باید داشته باشند، همه شما تعطیلات بهتری را سپری خواهید کرد.

شما می‌توانید به کودکان خود با کمک بازی گردونه مالی آموزش دهید تا یاد بگیرند چگونه پول خود را مدیریت و سرمایه‌گذاری کنند زیرا این بازی به‌راحتی می‌تواند یک زندگی مالی واقعی را برای کودکان شما و حتی خود شما تصویرسازی کند.

۹. مسئولیت حساب بانکی را به آن‌ها بسپارید.

اگر درزمانی که کودکان شما سن و سال کمتری داشتند و آموزش‌های بالا را به آن‌ها داده‌اید باید بتوانند پول‌های خود را در یک حساب پس‌انداز قرار دهند. این کار مدیریت پول و مهارت پولی آن‌ها را به سطح بالاتری می‌رساند و آن‌ها را برای مدیریت حساب پول‌های بسیار زیادتر آماده می‌کند.

۱۰. پول آن‌ها را برای دانشگاه پس‌انداز کنید.

هیچ زمانی مثل زمان حال وجود ندارد تا نوجوان یا کودک شروع به پس‌انداز پول برای دانشگاه خود کند. شما می‌توانید بخشی از پولی را که در تابستان‌ها به دست می‌آورد یا تمام آن را برایش پس‌انداز کنید. با این کار نوجوان شما احساس می‌کند که در بازی خود نقش دارد و خودش خرج تحصیلات خود را می‌دهد.

۱۱. به آن‌ها بیاموزید که از وام‌های دانشجویی دور شوند.

قبل از اینکه نوجوان شما به دانشگاه مراجعه کند، باید با آن‌ها در مورد هزینه‌های دانشگاه صحبت کنید. می‌توانید به نوجوان خود بگویید که وام دانشجویی گزینه‌ای برای تأمین هزینه تحصیل او نیست. در مورد تمام گزینه‌های موجود، مانند رفتن به دانشگاه دولتی، رفتن به دانشگاه آزاد، کار نیمه‌وقت در دوران تحصیل و درخواست بورسیه تحصیلی با آن‌ها صحبت کنید.

در حالی که مشغول این کار هستید، نمونه‌های زنده و حاضر و شرایطی که دارند را به کودوکان خود نشان دهید. این یک منبع ضروری است که به شما کمک می‌کند تا نوجوان یا کودک مقید به دانشگاه خود را برای گام بزرگ بعدی در زندگی خود آماده کنید.

۱۲.خطر قسط وام و عابر بانک‌ها را به آن‌ها بیاموزید.

به‌محض این‌که فرزند شما ۱۸ ساله شود، به آن‌ها پیشنهاد گرفتن وام داده می‌شود به‌ویژه هنگامی‌که در دانشگاه مشغول تحصیل هستند. اگر به آن‌ها نیاموخته اید که چرا بدهی، ایده بدی است، آن‌ها یک قربانی وام و پرداخت قسط دیگر می‌شوند. به یاد داشته باشید، تعیین زمان مناسب یادگیری این اصول به شما بستگی دارد.

۱۳.بودجه‌بندی ساده‌ای برای آن‌ها تهیه کنید.

ازآنجاکه نوجوان شما به‌هرحال به دستگاه تلفن همراه خود وابسته است، برنامه بودجه‌بندی رایگانی مثل برنامه پارمیس را برای او  فعال کنید. اکنون زمان آن است که نوجوان خود را به بودجه‌بندی درآمد خود عادت دهید ؛ هرچقدر هم که کم باشد. آن‌ها باید اهمیت برنامه‌ریزی برای پول خود را تا زمانی که با شما زیر یک سقف زندگی می‌کنند، یاد بگیرند.

۱۴. آن‌ها را با جادوی علاقه مرکب آشنا کنید.

ما می‌دانیم که شما چه فکر می‌کنید به‌سختی می‌توانید نوجوان خود را وادار کنید که موهای خود را به صورت صحیح آرایش کند، در دنیا چطور می‌تواند به سرمایه‌گذاری ماهر تبدیل شوند؟ هرچه نوجوان و کودک شما زودتر شروع به سرمایه‌گذاری کند، برای او بهتر است. علاقه مرکب یک‌ ابزار جادویی است! نوجوان و کودک خود را در سنین پایین با این موضوع آشنا کنید .با این کار  آن‌ها شروع به آماده‌سازی برای آینده خود می‌کنند.

۱۵. به آن‌ها کمک کنید تا بفهمند که چگونه جریان پول را برای خود به وجود آورند.

وقتی به این فکر می‌کنید که نوجوانان  و کودکان ،وقت آزاد فراوانی دارند مانند تعطیلات تابستانی، تعطیلات عید، تعطیلات آخر هفته که او در این زمان­ ها به پول نیاز دارد و قطعاً نیاز خواهد داشت . پس به او کمک کنید تا کاری پیدا کند. بهتر است، به آن‌ها کمک کنید تا کارآفرین شوند! این روزها برای نوجوان و کودکان شما آسان‌تر است که کسب‌وکار خود را شروع کنند و سود خود را به دست آورند.

در حالی که بچه‌ها نمی‌توانند مانند بزرگ‌سالان پول به دست آورند، اما روش‌های مختلفی برای آن‌ها وجود دارد که می‌توانند از طریق شلوغی‌های بازار و از طریق کسب درآمد آنلاین پول به دست آورند.

کودکان و نوجوانان مدرن، فناوری فراوانی در اختیاردارند. این موضوع دنیایی از فرصت‌ها را برای آن‌ها باز می‌کند که نسل‌های قدیمی هرگز چنین فرصت­ هایی نداشته‌اند. دیگر روزهایی که مجبور به باز کردن در نوشابه با قاشق یا سرسره بازی با یک نایلون، گذشته است. این روزها می‌توانید در اوقات فراغت خود به صورت آنلاین کسب‌وکاری برای او بسازید.

یادگیری نحوه کسب درآمد در دوران کودکی مهارتی عالی است که می‌تواند تا آخر عمر برای کودک شما سودمند باشد. این موضوع فرصت را به کودک شما می‌دهد تا ارزش یک روز سخت برای یادگیری را درک کند. بعلاوه، کودکان شما درنهایت می‌توانند تمام آن چیزهای عالی را که می‌خواهند، بدون اینکه از والدین خود پول اضافی دریافت کنند، بخرند.

در ادامه به بهترین درس‌های مربوط به مهارت­ های  پولی ومالی  در شرایط سنی مختلف ، و همچنین فعالیت‌هایی برای نشان دادن هر نکته، پرداخته ­ایم.

مهارت های پولی کودکان سنین ۳-۵ سال

نکته: به آن‌ها بگویید برای خرید هر چیزی کمی صبر کنند.

کوبلینر می‌گوید: “این موضوع یک مفهوم سخت برای یادگیری مردم در هر سنی است.” بااین‌وجود، توانایی به تأخیر انداختن رضایت‌مندی آنی می‌تواند میزان موفقیت فرد در بزرگ‌سالی را پیش‌بینی کند. بچه‌ها در این سن باید یاد بگیرند که اگر واقعاً چیزی می‌خواهند، باید صبر کنند و پس‌انداز کنند تا آن را خودشان خریداری کنند یا به‌قول‌معروف شکلات مارشملو خود را در دست نگه دارند.

درس‌های مهارت پولی و مالی در این سن قدم بعدی را تعیین می‌کند. کوبلینر می‌گوید: “شما واقعاً نمی‌توانید خیلی زود شروع کنید.” او در مورد خانواده خودش صحبت می‌کند، او می‌گوید، “وقتی وارد فروشگاه می‌شویم، اگر بگویم” ما برای این کالا پول‌نداریم “، آن‌ها باهوش هستند .

آن‌ها می‌دانند که ما عابر بانکمان همراهمان است،” بنابراین، به  او می‌گویید، “ما اینجا هستیم تا یک هدیه برای عمویت بخریم و قصد نداریم چیزی برای شما بخریم، زیرا ما برای این کار اینجا نیستیم.” بچه‌ها به سرعت می‌فهمند که رفتن به فروشگاه همیشه به معنای خریدن چیزی برای آن­ها نیست.

فعالیت‌های پولی و مالی برای کودکان سنین ۳ تا ۵ سال

  1. هنگامی‌که کودک شما در صف منتظر است، بگویید برای زندگی یادگیری انتظار برای آنچه او می‌خواهد مهم است.
  2. سه قلک شیشه برای آن‌ها خریداری کنید و هرکدام از آن­ ها را با برچسب “پس‌انداز”، “خرج کردن” یا “اشتراک‌گذاری”مشخص کنید. هر بار که فرزندتان، چه برای انجام کارهای خانه و چه از زمان تولد، پول‌توجیبی دریافت می‌کند، پول را به‌طور مساوی بین قلک‌های شیشه‌ای تقسیم کنید.

از او بخواهید از قلک شیشه‌ای که برچسب خرج شونده روی آن است خریدهای کوچک خود ، مانند خرید آب‌نبات را با آن انجام دهد. پول موجود در ظرف بخشش می‌تواند به کسی که می‌شناسید که به آن پول نیاز دارد و یا برای کمک به دوست خود اهدا شود. شیشه پس‌انداز باید برای موارد گران تر سرمایه‌گذاری شود.

  1. از فرزندتان بخواهید مانند خرید اسباب بازی هدفی را تعیین کند. مطمئن شوید که آن‌قدر گران نیست که ماه‌ها توانایی خرید آن را نداشته باشند. “زیرا این موضوع می‌تواند برای آن‌ها ناامیدکننده باشد، و برای آن‌ها سخت می‌شود که حواس خود را از این موضوع پرت کنند.

این موضوع بیشتر به این نکته توجه دارد که او می‌داند که برای یک هدف پس‌انداز می‌کند تا اینکه، بگوید ” من واقع به آن اسباب بازی احتیاج دارم و باید قلک خود را خالی کنم.” زیرا شما می‌خواهید آن‌ها را برای موفقیت آماده کنید. ” اگر فرزند شما هدف گران‌قیمتی دارد، با یک برنامه تطبیقی به او در یک بازه زمانی مناسب کمک کنید. (کوبلینر می‌گوید گرچه کمک هزینه شخصی برای هر خانواده انتخاب شخصی است، اما در این سن، با کمک هزینه کمی می‌توان به کودک کمک کرد تا برای این اهداف پس‌انداز کند).

هر بار که فرزندتان به قلک پس‌انداز، پول اضافه می‌کند، به او کمک کنید تا مقدار موجودی خود را حساب کند، با او در مورد مقدار نیاز خود برای رسیدن به هدف صحبت کنید و اینکه چه زمانی به آن می‌رسد. کوبلینر می‌گوید: “همه این رفتارها برای بچه‌ها واقعاً سرگرم‌کننده است.” “و این به آن‌ها احساس اهمیت انتظار و صبوری و پس‌انداز را می‌دهد.”

مهارت های پولی کودکان سنین ۶-۱۰ سالگی

درس: شما باید در مورد نحوه صرف هزینه  و انتخاب  صحبت کنید.

در این سن، مهم است که به کودک خود توضیح دهید، “پول محدود است و انجام یک انتخاب عاقلانه مهم است، زیرا وقتی پولی را که برای خرید بیشتر هزینه می ­کنید پولی نخواهد ماند تا چیزهای جدید بیشتری خرید کنید”. در حالی که در این سن، شما باید فعالیت‌هایی مانند پس‌انداز، خرج کردن و تقسیم پول در قلک‌های شیشه‌ای و تعیین هدف برای کودکان خود را دنبال کنید، باید کودک خود را در تصمیم‌گیری‌های مالی بزرگ‌سالان نیز درگیر کنید.

فعالیت‌هایی پولی و مالی برای سنین ۶ تا ۱۰ سال

  1. فرزند خود را در برخی تصمیمات مالی بازی دهید. به‌عنوان‌مثال، توضیح دهید، “دلیل این‌که من نوشابه معمولی بانام معمولی را به‌جای یک نوشابه برند بانام تجاری معروف انتخاب کردم این است که مبلغ آن ۲ هزار تومان ارزان‌تر است زیرا برای من طعم یکسانی دارد.” یا در مورد معاملات، مانند خرید کالاهای اساسی روزمره مانند دستمال‌کاغذی به صورت عمده برای گرفتن قیمت ارزان‌تر در هر مورد، صحبت کنید.
  2. به کودک خود ۱۰ هزار تومان بدهید و از او بخواهید که در میوه‌فروشی محل زندگی‌تان شروع به خرید کند از او بخواهید میوه‌ای که انتخاب می‌کند، با پارامترهای موردنیاز شما همخوانی داشته باشد تا به او تجربه انتخاب با پول را بدهد.
  3. هنگام خرید، با صدای بلند در مورد اینکه چگونه در بزرگ‌سالی تصمیمات مالی خود را می‌گیرید صحبت کنید، و سؤالاتی از این قبیل را از آن­ ها بپرسید، “آیا این چیزی است که واقع به آن نیاز داریم؟ یا می‌توانیم از این هفته که می‌خواهیم برای شام بیرون برویم، از آن صرف‌نظر کنیم؟ ” “می‌توانم از تو پول قرض بگیرم؟” “آیا هزینه آن در جای دیگر کمتر است؟ آیا می‌توانیم به فروشگاهی که تخفیف می‌دهد برویم و به‌جای یک مورد، دو تا از این‌ها را بگیریم؟ “

مهارت های پولی و مالی سنین ۱۱ تا ۱۳ سالگی

درس: هرچه زودتر پس‌انداز کنید، سریع‌تر پول شما از محل سودهای مرکب رشد می‌کند.

در این سن می‌توانید از ایده پس‌انداز برای اهداف کوتاه‌مدت به اهداف بلندمدت استفاده کنید. زمانی که هم سود پس‌انداز خود را دریافت کنند و هم سود پس‌انداز زمان گذشته خود را دریافت کنند، مفهوم سود مرکب را درک خواهند کرد.

فعالیت برای سنین ۱۱ تا ۱۳ سال

الف) سود مرکب را با استفاده از اعداد خاص توصیف کنید، زیرا تحقیقات نشان می‌دهد این کار مؤثرتر از توصیف خلاصه آن به صورت شفاهی است. توضیح دهید، “اگر هر ماه از ۱۴ سالگی ۱۰۰ هزار تومان کنار بگذارد و هر سال آن را دو برابر کند و  آن را  کنار بگذارید، تا ۶۵ سالگی پول او تبدیل به چندین میلیارد تومان می‌شود، اما اگر از ۳۵ سالگی شروع کنید، تا ۶۵ سالگی فقط نصف آن مبلغ را خواهد داشت.”

ب) از کودک خود بخواهید که هدف بلندمدت‌تری نسبت به خرید اسباب‌بازی‌هایی که ممکن است برای خریدش پول پس‌انداز کرده باشد، انتخاب کند. ” انواع داد و ستدها، هزینه‌های فرصت خوانده می‌شود .چیزهایی که شما برای صرفه‌جویی در هزینه صرف می‌کنید ،چیز بسیار مفیدی است که باید درباره آن‌ها صحبت کنید.

در این سن، بچه‌ها سعی می‌کنند پس‌انداز نکنند زیرا می‌خواهند چیزهایی بخرند، اما فکر کردن در مورد اهداف طولانی‌مدت و اینکه چه چیزی باید کنار بگذارند نشان می‌دهد که این یک تصمیم خوب است. ” برای مثال، اگر فرزند شما عادت دارد بعد از مدرسه هرروز میان وعده بخرد، ممکن است تصمیم بگیرد که ترجیح می‌دهد این پول را برای خرید لپ‌تاپ کنار بگذارد.

مهارت‌های پولی و مالی سنین ۱۴ تا ۱۸ سال

درس: هنگام مقایسه دانشگاه‌ها، حتماً هزینه هر دانشگاه را در نظر بگیرید.

حساب مبلغ هزینه شده در هر ترم را در وب‌سایت‌های مختلف جستجو کنید تا ببینید هر یک از این‌ها با سایر هزینه‌ها به‌غیراز شهریه ثابت چقدر است. اما اجازه ندهید برچسب قیمت فرزند شما را دلسرد کند. توضیح دهید که فارغ التحصیلان دانشگاهی چقدر بیشتر از افراد بدون مدرک دانشگاهی درآمد کسب می‌کنند و این کار را به یک سرمایه‌گذاری ارزشمند تبدیل می‌کند.

فعالیت های پولی و مالی برای سنین ۱۴ تا ۱۸ سال

۱-در مورد این موضوع که هر سال چقدر می‌توانید در تحصیلات دانشگاهی فرزندتان سهیم باشید صحبت کنید. “هر پدر و مادری باید در مورد هزینه دانشگاه تا ترم آخر صحبت کند.” “مقابله زودهنگام با این موضوع و بیان صادقانه این موضوع که خانواده شما از پس آن برمی‌آید، به بچه‌ها کمک می‌کند تا در مورد جایی که ممکن است درخواست دهند واقع‌بین باشند.”

اما به یاد داشته باشید که راه‌های دیگری برای تأمین مالی دانشگاه به‌غیراز پول شخصی شما وجود دارد. با فرزند خود، بررسی کنید که کدام دانشگاه‌های خصوصی به صورت سخاوتمندانه کمک مالی به دانشجوی خود می‌کنند، چه مقدار از این مبلغ در کمک‌های بلاعوض و بورسیه تحصیلی، چه مقدار از وام‌هایی است که فرزند شما باید بازپرداخت کند و برنامه‌های دولتی می‌تواند به شما کمک کند.

۲- از فرزندتان بخواهید برای مقایسه هزینه‌های هر دانشگاه ، چشم انداز اشتغال فارغ التحصیلان و اینکه بدهی وام دانشجویی پس از فارغ التحصیلی در صورت حضور در آن دانشگاه چه تأثیری بر روند زندگی او می‌گذارد، مانند هر سرمایه‌گذاری، با هم تحلیل کنید که آیا پول خرج شده در آخر نتیجه می‌دهد یا خیر.

۳-در مورد وام‌های اضافی، بورسیه‌ها و کمک‌های بلاعوض تحقیق کنید و از ماشین‌حساب‌ها برای تخمین پرداخت ماهانه وام استفاده کنید.

“والدین باید کاملاً فرزندان خود را وادار کنند که شغل پاره‌وقتی برای خود دست‌وپا کنند. تحقیقات انجام‌شده توسط دکتر گری ار پیک از دانشگاه ایندیانا از دانشگاه پردو ایندیاناپولیس نشان می‌دهد دانشجویانی که ۲۰ ساعت در هفته یا کمتر در مشاغل دیگر کار می‌کنند در دانشگاه نمرات بهتری می‌گیرند زیرا بیشتر درگیر زندگی دانشجویی هستند. “اما آن ساعت‌ها را محدود کنید!” اما “بیش از ۲۰ ساعت کار در هفته می‌تواند به موفقیت تحصیلی بچه‌ها آسیب برساند.”

فعالیت های پولی سنین بالای ۱۸ سال

درس: فقط درصورتی‌که بتوانید بدهی را به‌طور کامل پرداخت کنید، باید از قسط استفاده کنید.

پرداختن به بدهی توسط پرداخت اقساط بسیار آسان است، که می‌تواند هم‌زمان با وام‌های دانشجویی بار پرداخت بدهی اقساط را به فرزندتان تحمیل کند. بعلاوه، این می‌تواند بر سابقه اعتبار وی تأثیر بگذارد،به عنوان مثال  ممکن است خرید ماشین یا خانه یا حتی یافتن شغل را با مشکل روبرو کند. بعضی‌اوقات، کارفرمایان احتمالی اعتبار مالی فرد را چک می‌کنند.

 

  1. به کودک بیاموزید که اگر والدینی نتواند وام خود را در زمان درست پرداخت کند، هرگونه تأخیر در پرداخت می‌تواند بر تاریخچه اعتبار والدین نیز تأثیر بگذارد.
  2. به کودکان خود بیاموزید که یک حساب برای خرید و روز مبادا درست کنند تا اگر زمانی مشکلی پیش آمد و به پول احتیاج داشتند از آن بردارند. برای این کار می‌تواند یک حساب سه‌ماهه یا شش‌ماهه برای خود باز کند با این کار بودجه‌بندی در زمان اضطرار را یاد می‌گیرد.

کلام آخر

پس مهارت­ های پولی که به کودک خود می­آموزید می­تواند تأثیر فراوانی روی کودک شما داشته باشد. برای کودک خود سه قلک شیشه ای تهیه کنید.روی یکی از آن ­ها برچسب بخشش بزنید که فقط مخصوص بخشش و کم به دیگران است .روی یکی از آن­ها برچسب خرج ­شونده بزنید که با پول آن مایحتاج خود را بخرد و روی سومی بر چسب پس­انداز بزنید که کودک پول آن را پس انداز کند. با این کار کودک شما مهارت بودجه بندی و مدیریت هزینه ها را یادمی­گیرد.

این وظیفه شما است که این مهارت­ها را به فرزند خود آموزش دهید زیرا در مدرسه یا دانشگاه این مهارت­ها آموزش داده نمی­شوند.

به نظر شما چه مهارت های پولی دیگری وجود دارد که می شود به کودکان آموزش داد؟آیا دوست دارید این مهارت ها را به کودکان خود بیاموزید؟

دیدگاهتان را بنویسید