۱۲ روش یادگیری صحیح:۳۵ دقیقه تا رسیدن به پیشرفت و موفقیت در زندگی

خانه » بلاگ » ۱۲ روش یادگیری صحیح:۳۵ دقیقه تا رسیدن به پیشرفت و موفقیت در زندگی

فهرست عناوین

شاید به نظرتان جالب باشد که چرا بعضی از افراد در کودکی و جوانی نتوانسته اند به موفقیت برسند اما به یک باره پله های ترقی را پشت سر می گذارند.این افراد چه کاری انجام داده اند؟یا شاید در رسانه ها دیده باشید که یک پیرمرد یا پیر زن ۶۰-۷۰ ساله در دانشگاه قبول شده است و در حال درس خواندن است!

چه رمزی در پشت این اتفاقات نهفته است. مگر باور عمومی این نیست که بعد از یک سنی دیگر ذهن نمی تواند مطالب جدیدی یادبگیرد؟پس این افراد با این سن و سال چگونه می توانند به این موفقیت برسند؟

با این شواهد می توان به این نتیجه رسید که یادگیری یک مهارت است و ربطی به سن و سال و مقام و جایگاه و کوچک و بزرگ و پیر و جوان ندارد.برخلاف نظر عموم که فکر می کنند وقتی سن از یک حدی گذشت دیگر نمی توان کاری کرد، تحقیقات جدید نشان می دهد که افراد با سن بالاتر قدرت یادگیری بالاتری نسبت به کم سن و سال­ها دارند و می توانند بهتر یک موضوع را یادبگیرند زیرا در مغز این افراد مسیر عصبی یادگیری از قبل شکل گرفته است و می توانند راحت ­تر یک موضوع جدید را یاد بگیرند.

حال ما قصد داریم در این مقاله به شما یاد ب­دهیم که چگونه می توانید مهارت یادگیری خود را تقویت کنید و چه راهکارها و ترفندهایی برای این موضوع وجود دارد. همچنین در این مقاله قصد داریم در رابطه با مهارت هایی که باعث یادگیری می شوند مانند خلاقیت و تفکر انتقادی ،رهبری،ارتباطات و تأثیر آنها بر یادگیری صحبت کنیم.

۱۲ روش یادگیری صحیح:

۳۵ دقیقه تا رسیدن به پیشرفت و موفقیت در زندگی

  • یادگیری چیست؟
  • مفیدترین مهارت‌های یادگیری کدام‌اند؟
  • چرا یادگیری اهمیت دارد؟
  • نیروی تمرکز چگونه بر یادگیری تأثیر دارد؟
  • سبک‌های یادگیری کدم‌اند؟
  • روش‌های تجربی یادگیری کدام است؟

کلمه یادگیری به‌ طور معمول در مباحث مربوط به آموزش استفاده می‌شود، بنابراین مهم است که هنگام صحبت در مورد یادگیری، به آنچه اشاره می‌کنیم، بپردازیم. محققان آموزشی اتفاق‌نظر دارند که یادگیری بسیار عمیق‌تر از حفظ و یادآوری اطلاعات است. یادگیری عمیق و طولانی‌مدت، شامل درک، ارتباط ایده‌ها و ایجاد ارتباط بین دانش قبلی و جدید، تفکر مستقل و انتقادی و توانایی انتقال دانش به زمینه‌های جدید و قدیم است.

اهمیت یادگیری

 

درباره اهمیت یادگیری مطالب زیادی گفته و نوشته‌شده است. اما واقعاً یادگیری چه معنایی دارد؟

در ابتدایی‌ترین حالت، یادگیری به معنای گشودن ذهن در برابر تجربیات و ایده‌های جدید است که به ما اجازه می‌دهد تا ازآنچه در جهان با آن روبرو هستیم رشد کنیم.

کودکان مانند اسفنج‌های کوچک هستند. آن‌ها از هر چیزی که با آن روبرو می‌شوند، اعم از گل، اسباب‌بازی، کتاب یا افراد یاد می‌گیرند. همه‌چیز فرصتی برای آزمایش و درنتیجه یادگیری است.

یادگیری چیست؟

 

بسیاری از افراد یادگیری را به‌عنوان مطالعه تصور می‌کنند، اما این‌طور نیست. هنگام مطالعه، شما به‌طورمعمول یاد می‌گیرید اما یادگیری می‌تواند فراتر از مطالعه ساختاری یا غیر ساختاری باشد.

شما می‌توانید از هر تجربه در زندگی خود یاد بگیرید.

ما این را با استفاده از عباراتی مانند:

“من خیلی از بچه‌دار شدن یاد گرفته‌ام.”

“شما باور نخواهید کرد که چه چیزهایی با توجه با آن موضوع در مورد خودم یاد گرفته‌ام.”

تحصیلات پایان ندارد. این‌گونه نیست که شما کتاب بخوانید، امتحان بدهید و با تحصیل به پایان زندگی خود برسید.

کل زندگی، از لحظه تولد تا لحظه مرگ، فرایند یادگیری است.

جیدو کریشنامورتی، نویسنده و سخنران فلسفی و معنوی.

فهرستی از مهارت‌های یادگیری مادام‌العمر مفید که می‌توان داشت گسترده و متنوع است، و توسعه آن‌ها به‌طور مداوم هزینه دارد. چنین مهارت‌هایی آینده ما را به سمت بهتر دگرگون می‌کنند زیرا از بهترین تجربیات ما ناشی می‌شوند. به‌طور خلاصه، تسلط بر مهارت‌های یادگیری مادام‌العمر مفید به ما کمک می‌کند تا بهتر کارکنیم، یاد بگیریم و زندگی کنیم.

بیایید بپردازیم به این موضوع که کدام‌ یادگیری برای دانش‌آموزانی که پس از مدرسه به سرزمین نیروهای کار مدرن سفر می‌کنند، بیشتر مفید است. آنچه ما به دست آورده‌ایم به‌هیچ‌وجه یک لیست جامع یا کامل نیست. بااین‌حال، این مواردی که در ادامه به آن می­پردازیم قطعاً مجموعه‌ای از موارد باارزش و ناب است.

برای یادگیری یک مهارت جدید، نیاز به تمرکز داریم. یعنی اینکه بتوانیم تمام حواس خود را مانند ذره‌بین بر روی یادگیری مهارت جدید بگذاریم.

نیروی تمرکز نیروی یادگیری

 

تمرکز می‌تواند دشوار باشد. مطمئناً، بیشتر افراد می‌خواهند یاد بگیرند که چگونه تمرکز خود را افزایش دهند اما درواقع انجام آن چگونه است؟ ما در دنیایی پرسروصدا زندگی می‌کنیم و حواس‌پرتی مداوم می‌تواند تمرکز را برای ما دشوار کند.

مطالعه برای امتحانات مانند هر کار دیگری است. ممکن است در کوتاه‌مدت این کار آسان باشد اما حفظ تمرکز برای مدت طولانی دشوار است. وقتی ذهن شما شروع به پرسه زدن در این طرف و آن طرف می‌کند، آنچه می‌خوانید ممکن است ثبت نشود و به خاطر سپردن مطالبی که اکنون به آن پرداخته‌اید غیرممکن شود.

این موضوع  می‌تواند وقت بسیار ارزشمند شمارا تلف کند. حتی ممکن است شما برای مطالعه اصلاً خیلی خسته شده باشید و لازم است کار را به زمانی دیگر که سرحال هستید موکول کنید. شاید شرایط کمی بدتر باشد، ممکن است چیزی را بخوانید که به نظر شما کسل‌کننده است و درنتیجه، به‌راحتی توجه شمارا جلب نمی‌کند و شما نمی‌توانید روی موضوع تمرکز کنید.

بزرگ‌ترین دلیل سرخوردگی در هنگام انجام تکالیف، و اغلب دلیل خسته‌کننده بودن یک موضوع یا کتاب این است که دانش‌آموزان معمولاً برنامه یا ساختاری مشخص برای به حداکثر  رساندن یادگیری خود و پوشش کارآمدی خود در دست ندارند. پایبندی به یک برنامه مطالعاتی خوب رضایت‌بخش‌ترین نتایج را به همراه خواهد داشت.

تمرکز فقط زمانی اتفاق می‌افتد که ما به یک گزینه بله و به همه گزینه‌های دیگر نه گفته باشیم. به‌عبارت‌دیگر، حذف، پیش‌شرط تمرکز است. همان‌طور که گروه  فریس­کردن می‌گوید، “آنچه شما انجام نمی‌دهید تعیین می‌کند چه‌کاری می‌توانید انجام دهید .” البته، تمرکز نیازی به نه دائمی ندارد، اما نیاز به نه فعلی دارد.

شما همیشه این گزینه رادارید که بعداً کار دیگری انجام دهید، اما در لحظه فعلی تمرکز به این نیاز دارد که فقط یک کار انجام دهید. تمرکز کلید بهره‌وری است زیرا نه گفتن به هر گزینه دیگر توانایی شمارا در انجام یک کار باقی‌مانده، بالا می­برد. اکنون این  سؤال مهم پیش می آید که : برای تمرکز روی موارد مهم چه چیزهایی را می‌توانیم انجام دهیم و چه موارد غیرقابل توجه را می­توانیم نادیده بگیریم؟

چرا نمی‌توانم تمرکز کنم؟

اکثر مردم در تمرکز مشکلی ندارند. آن‌ها در تصمیم‌گیری مشکل‌دارند.

منظور من این است که بیشتر انسان‌های سالم مغز متفکر دارند که اگر حواس‌پرتی را از بین ببریم قادر به تمرکز و یادگیری هستند. آیا تابه‌حال وظیفه‌ای داشته‌اید که کاملاً مجبور به انجام آن باشید؟ چه اتفاقی افتاد؟ شما این کار را انجام دادید زیرا مهلت تصمیم‌گیری را برای شما انجام داد. شاید شما از قبل معطل می‌کردید، اما وقتی همه‌چیز فوری شد و مجبور به تصمیم‌گیری شدید، اقدام کردید.

عواملی بر تمرکز ما تأثیر می‌گذارند که اگر ما بتوانیم این عوامل را با خواسته‌ی خود هم‌راستا کنیم می‌توانیم به تمرکز بالایی برسیم.

  1. یک محیط مناسب پیدا کنید.
  2. یک آیین مطالعه ایجاد کنید.
  3. وب‌سایت‌های منحرف‌کننده + برنامه‌های وقت‌گیر مانند تلفن، لپ‌تاپ و رایانه خود را مسدود کنید.
  4. زمان مطالعه را تقسیم‌بندی کنید تا تمرکز شما به هم نخورد

همان‌طور که می‌دانید بازی و داستان سریع‌تر در ذهن ماندگار می‌شود به همین دلیل برای افزایش تمرکز شما می‌توانید از یک سری بازی‌ها کمک بگیرید که  به‌راحتی ذهن شمارا برای برنامه‌ریزی متمرکز کند.

سودوکو

جدول کلمات متقاطع

شطرنج

اره منبت‌کاری اره‌مویی

جستجوی کلمات مانند باقلوا

بازی‌های حافظه

ما با تمرکز کردن می‌توانیم مسیر یادگیری خود را شروع کنیم و در جاده‌ی کسب مهارت‌ها پیش برویم. اما یادگیری می‌تواند روش‌های مختلفی داشته باشد و همچنین یادگیری شرایطی دارد که این عوامل باعث یادگیری و رشد و پیشرفت فرد می‌شود.

مفیدترین مهارت‌های یادگیری در طول زندگی

مهارت‌های یادگیری مادام‌العمر می‌تواند بسیار شبیه بسیاری از مهارت‌های آسان باشد که ممکن است در مورد آن‌ها شنیده باشید. آن‌ها به نحوه ارتباط ما با یکدیگر و با دنیای اطرافمان ارتباط دارند. از بسیاری جهات، آن‌ها همچنین در مورد ایجاد روابط هستند. با توجه به این نکته، بیایید مهارت‌هایی را که برای همه مفید است مانند کسانی همچون دانش‌آموز، مربی، والدین و غیره را بررسی کنیم.

۱. خلاقیت

 

جای تعجب نیست که عوامل خلاقیت در این لیست قرار بگیرند. این فقط یک یادگیری ارزشمند نیست. همچنین برای موفقیت در مدرسه و محل کار بسیار حیاتی است. به همین دلیل از خلاقیت روان در هزاران مدرسه در سراسر جهان استفاده می‌شود.

چرا خلاقیت مهم است

بازار جهانی بیش از هر زمان دیگری رقابتی است. محصولات نوآورانه با توانایی سازمان در طراحی و ارائه آن‌ها به روش‌های زیبایی پسند رشد می‌کنند. تفکر و کاربرد خلاق توجه مصرف‌کنندگان را جلب کرده و وفاداری آن‌ها را تضمین می‌کند. درنهایت، خلاقیت زبان مشترکی است که همه ما می‌توانیم یاد بگیریم تا احساسات و ایده‌های خود را با آن‌ها به اشتراک بگذاریم.

۲. حل مسئله

 

تا آنجا که مهارت‌های یادگیری مادام‌العمر مفید است، این‌یکی احتمالاً مهم‌ترین آن­هاست. حل مشکلات دنیای واقعی با روندی مانند روان بودن آب برای بقا و رشد در حال و آینده بسیار مهم است.

چرا باید حل مسئله بلد باشیم؟

جهان در حال تغییر است و به‌طور چشمگیری نیز تغییر خواهد کرد. به همین ترتیب فرزندان ما در حال حل مشکلات آینده خواهند بود که هنوز نمی‌توانیم آن­ها را تصور کنیم. آن‌ها با چالش‌هایی روبرو خواهند شد که برای تعریف مسئله، طراحی راه‌حل مناسب و استفاده مؤثرتر به این مهارت نیاز دارند. مهارت‌های حل مسئله به آن‌ها کمک می‌کند تا از نوشتن لیست خرید گرفته تا طراحی و تحقق بزرگ‌ترین آرزوها خود را پا در جاده‌ی زندگی بگذارند.

۳. تفکر انتقادی

 

توانایی تفکر انتقادی برای موفقیت آینده در دنیای در حال تغییر یک ضرورت است. این موضوع در مورد تفکر مستقل داشتن، مسئولیت‌پذیری و مولد بودن است..

چرا تفکر انتقادی مهم است؟

نحوه تفکر ما در مورد جهان، خودمان و یکدیگر فراتر از تجربه شخصی است. این بخش در تعیین آینده همه‌ی جهان نقش دارد، این “اثر موج‌دار”یا اثر پروانه‌ای است. این موضوع هزاران سال قسمت بسیاری از فلسفه‌های فرهنگی بوده است، و به ما یادآوری می‌کند که نحوه­ی تفکر و عمل در کل جهان ما تأثیر می‌گذارد. ما مجبور نیستیم تحت تأثیر آن قرار بگیریم، فقط کافی است از آن آگاه شویم زیرا شیوه‌های تفکر انتقادی ما را راهنمایی می‌کند.

۴. رهبری

 

درک رهبری یکی از مهارت‌های مفید یادگیری مادام‌العمر است که می‌تواند زندگی افراد را تغییر دهد. از این گذشته، کسی که هدایت می‌کند فقط کسی نیست که امور را مدیریت می‌کند. کاری که یک رهبر انجام می‌دهد الهام بخشیدن، ایجاد انگیزه و توانمندسازی است. رهبران واقعی بهترین چیزها را در مردم می‌بینند و به آن‌ها می‌آموزند که توانایی‌هایشان را در همه کارهایی که دارند استفاده کنند.

چرا رهبری اهمیت دارد؟

رهبران طبیعی در هر کلاس و هر نیروی کاری یک دارایی ارزشمند هستند. هرکسی که نگرشش از “من می‌توانم آن را انجام دهم” به “ما می‌توانیم آن را انجام دهیم” حرکت می‌کند، همه را بهتر می‌کند. این استقلال و تمایل آن‌ها  نه‌فقط برای کارها بلکه برای پذیرفتن مسئولیت وقایع نیز بسیار خوب است. به ­همین دلیل رهبران بیشتر می‌بینند، کارهای بیشتری انجام می‌دهند و بیشتر می‌آموزند.

۵. ارتباطات

 

در عصر دیجیتال، ارتباطات فراتر از تعامل چهره به چهره تغییر شکل داده است. ما بیش از هر زمان دیگری با استفاده از فناوری ارتباط برقرار می‌کنیم. حتی در این صورت، هر رسانه‌ای را که انتخاب کنیم مهارت‌هایی وجود دارد که می‌تواند برای برقراری ارتباط مؤثرتر به ما کمک کند.

چرا ارتباطات مهم است؟

در مدرسه، ما به‌صورت گروهی کار می‌کنیم تا راه‌حل‌هایی برای چالش‌ها و مشکلاتی که با آن‌ها روبرو هستیم پیدا کنیم. جالب اینجاست که ما دقیقاً همان کار را در محل کار خود انجام می‌دهیم. تنها راهی که می‌توان این کار را به‌طور مؤثر انجام داد ارتباط خوب است. داشتن مهارت‌های ارتباطی به معنای استرس کمتر، بهره‌وری بیشتر و روابط بهتر است.

۶. همکاری

 

این به این معنی است که شما می‌توانید در گروه‌هایی کارکنید که هم فیزیکی و هم مجازی هستند. همکاری شامل مهارت ­هایی در برقراری ارتباط، همدلی و ارزش‌های رهبری است. همکاری همچنین به معنای این است که شما می‌توانید به‌راحتی و مثمر ثمر در سراسر جهان با افراد مختلف کارکنید. به همین دلیل است که همکاری روان یکی از ضروریات اساسی است که در رده‌های تحصیلی در سراسر جهان تدریس می‌شود.

چرا همکاری مهم است؟

کار در گروه‌ها، مشخصه عصر دیجیتال است. رده‌های درس و مشاغل ما کار گروهی را در کارهای روزمره خود لحاظ می‌کنند. به همین ترتیب، توانایی‌های مشارکتی در میان مفیدترین مهارت‌های یادگیری مادام‌العمر که همه­ی دانش‌آموزان را باید رشد دهد، جایگاه دائمی دارند.

۷. مدیریت اطلاعات

 

اطلاعات به ما می‌گوید اساساً همه‌چیز در اینترنت، زنده و در حال رشد است. درواقع، طبق اخبار VCloud تقریباً هرروز از زمان نوشتن این مقاله، ۲.۵ بایت کوینتیلیون بایت اطلاعات مختلف به‌صورت آنلاین ایجاد می‌شود.

بعلاوه، این آمار فقط باگذشت زمان بالاتر می‌رود. موارد زیادی در آنجا وجود دارد که برای رمزگشایی و استفاده مفید از اطلاعات، مهارت مدیرت آن را لازم دارد. این همان چیزی است که اطلاعات روان به ما می‌آموزد.

چرا مدیریت اطلاعات اهمیت دارد؟

سروکار داشتن با اطلاعات بدین معناست که می‌توانیم آنچه را که باارزش است تعیین کنیم و موارد جعلی یا مشکوک را کنار بگذاریم. این موضوع برای پیداکردن راه‌حل‌ها و محصولاتی واقعی مفید است. مدیریت اطلاعات جنبه‌ای از تحقیق و تخصیص مناسب منابع است، چیزهایی که هر شهروند دیجیتالی خوب باید بداند.

۸. اهمیت سازگاری در یادگیری

 

همان‌طور که گفتیم، جهان در حال تغییر است. بااین‌حال، فقط جهان نیست که باید مراقب آن باشیم. ما همچنین باید در زندگی شخصی خود انعطاف‌پذیر باشیم. زندگی جاری و روان است. گاهی اوقات یک جریان است، گاهی یک رودخانه، و گاهی اوقات یک موج جزر و مدی بیشتر نیست. یاد بگیرید که سرخود را بالاتر از همه ­ی آن­ها قرار دهید.

چرا سازگاری اهمیت دارد؟

ما به‌طور مداوم با هر نوع گرایشی سروکار داریم. روند کسب‌وکار، فناوری، سرگرمی، ارتباطات و سبک زندگی فقط برخی از مواردی است که با آن سر و کار داریم. آنچه آن را بیشتر به چالش می‌کشد این است که هر گرایش عمده اغلب می‌تواند چندین خرده روند خاص خود را داشته باشد.

همگام بودن با این موارد به معنای آگاهی و اطلاع از زمان استفاده از فرصت‌ها است. در مورد خود زندگی، مهم نیست که چقدر شرایط خوب پیش می‌رود، همیشه زندگی چالش‌هایی خواهد داشت. توانایی سازگاری با تغییر در همه اشکال، فارغ از اینکه در چه آب و هوایی ممکن است قرار داشته باشیم ما را دائماً آماده زنده ماندن و موفقیت می‌کند.

۹. نقش کنجکاوی در یادگیری

 

یادگیری مادام‌العمر توسط کنجکاوی پیش می‌رود. در خارج از سختگیری‌های مدرسه، هیچ مربی یا همتای دیگری وجود ندارد که بتواند ما را برای یادگیری و گسترش ذهن ترغیب کند. ایجاد کنجکاوی بدون شک یکی از مفیدترین مهارت‌های یادگیری مادام‌العمر است که می‌توانید داشته باشید.

چرا کنجکاوی مهم است؟

به زبان ساده، بدون کنجکاوی، هیچ یادگیری وجود ندارد. پرورش کنجکاوی می‌تواند به لحظاتی منجر شود که یک یادگیرنده بگوید، “وای، من هرگز چنین انتظاری را در مدرسه نداشتم”. این دقیقاً نوعی واکنش است که نشان می‌دهد بچه‌ها درواقع می‌توانند عاشق یادگیری شوند. به همین ترتیب، آن‌ها لحظاتی هستند که معلمان برای ایجاد آن تلاش می‌کنند.

۱۰. انعکاس در یادگیری

همان‌طور که یاد می‌گیریم، مهارت‌ها و دانش جدیدی برای استفاده‌های مختلف کسب می‌کنیم، اگر در نظر نگیریم که این موضوع چگونه به ما یا دیگران کمک کرده است، هیچ‌یک از این دانش‌ها، خوب نیست.

اگر می‌خواهیم توجه خود را به یادگیری چیزی معطوف کنیم، باید محاسن یادگیری آن را قبل، در حین و بعد از وقوع یادگیری در نظر بگیریم. در غیر این صورت، ما بدون دلیل درگیر یادگیری خالی هستیم. در هر نوع یادگیری، پرسیدن سؤالات انعکاسی همیشه مهم است.

چرا بازتاب اهمیت دارد؟

شاید مهم‌ترین مرحله در یادگیری به‌صورت روان و آسان، کسب مهارت پرسشگری است. در این مرحله تأمل برانگیز، دانش‌آموزان می‌توانند یادگیری خود را به دست آورند. آن‌ها به راه ­های موفقیت خود و راه‌هایی که می‌توانند رویکرد خود را در شرایط مشابه آینده بهبود بخشند، نگاه می‌کنند.

بیش از هر چیز، آن‌ها در نظر می‌گیرند که اساساً آنچه آموخته‌اند هدف اصلی خود را برای یادگیری (معمولاً برای حل مسئله یا پاسخ دادن به یک چالش) تأمین کرده است. مهارت‌های مفید یادگیری مادام‌العمر باید شامل تأمل و فکر در یادگیری باشد زیرا این همان چیزی است که به یادگیری معنای واقعی می‌دهد.

تفکر انتقادی و یادگیری مادام‌العمر

 

به‌عنوان معلم، ما فقط نمی‌خواهیم که یادگیرندگان وقتی در کلاس هستند کار خود را به‌خوبی انجام دهند. مسلماً هدف اساسی آموزش و پرورش انگیزه برای یادگیری بسیار فراتر از دوران تحصیل دانش‌آموزان و همچنین پرورش مهارت‌های عالی تفکر انتقادی است. متفکران منتقد، بالاخره یادگیرنده‌های مادام‌العمر نیز هستند.

اما قبل از اینکه بتوانند مهارت‌های مفید مادام‌العمر را یاد بگیرند باید بتوانند مطالعه کردن را به‌خوبی یاد بگیرند و روش‌هایی که می‌تواند به آن‌ها در این راه کمک می­کند را آموزش ببیند زیرا تغییر و یادگیری موضوعات و مهارت‌های جدید بامطالعه و روش‌های یادگیری مطالعه می‌تواند راه را برای ورود به یک زندگی جدید هموار کند.

روش‌های مطالعه

 

مطالعه کردن به‌ منظور یادآوری موضوعات و استفاده از آن‌ها در مواقع لزوم است به همین دلیل یادداشت‌برداری یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های دانش‌آموزان است. دلایل مختلفی برای آن وجود دارد اما ما فقط می‌خواهیم مهم‌ترین مورد را در اینجا بررسی کنیم: یادداشت‌برداری به شما کمک می‌کند اطلاعاتی را که موردنیاز است را انتخاب کنید و اطلاعاتی را که نیاز ندارید به دست فراموشی بسپارید.

اما یادداشت‌برداری صحیح به همین راحتی اتفاق نمی‌افتد. این موضوع فقط، یادداشت کردن همه‌چیزهایی که می‌شنوید نیست. یادداشت‌برداری در مورد خلاصه کردن مفاهیم اصلی است که می‌تواند همه‌چیز را به یاد شما آورد که شالوده‌ی مطالعات شما خواهد بود.

نکته مشترک اکثر دانشجویان موفق این است که آن‌ها از روش یادداشت‌برداری خاصی استفاده می‌کنند. یک روش یادداشت‌برداری به شما کمک می‌کند قبل از سخنرانی یا کنفرانس آماده شوید و مفاهیم اصلی را بعد از کلاس مرور کنید.

یادداشت‌برداری به شما کمک می‌کند تا در طول سخنرانی و پاسخ دادن به معلم یا هرکس دیگری برای توجه و شرکت فعالانه متمرکز باشید.

این موضع به شما کمک می‌کند تا یادداشت‌های خود را به‌درستی سازمان‌دهی کنید تا پس از بازگشت و مطالعه‌ی دوباره آن‌ها برای آماده شدن برای امتحان، نگران از دست دادن مرور کلی نباشید.

روش یادداشت‌برداری شماره ۱: روش رئوس مطالب

 

این روش طرح کلی یکی از بهترین و محبوب‌ترین روش‌های یادداشت‌برداری برای دانشجویان دانشگاه­های جهان است. این نوع یادداشت‌برداری به شما این امکان را می‌دهد یادداشت‌های خود را به‌صورت ساختاری سازمان‌دهی کنید، به شما کمک می‌کند زمان زیادی را برای بررسی و ویرایش بیشتر صرفه‌جویی کنید.

همان‌طور که از نام آن مشخص است، این روش شمارا ملزم می‌کند تا یادداشت‌های خود را به‌صورت طرح کلی با استفاده از نقاط گلوله برای نمایش موضوعات مختلف و زیرمجموعه‌های آن‌ها، ساختار و شکل دهید. نوشتن مباحث اصلی را در انتهای سمت چپ صفحه شروع کرده و زیرمجموعه مربوطه را در گلوله‌های زیر با استفاده از تورفتگی‌ها اضافه کنید.

چه زمانی باید از این روش یادداشت‌برداری استفاده کنید؟

این روش در شرایط مختلفی قابل‌استفاده است اما اگر سخنرانی یا کلاس از ساختار نسبتاً روشنی پیروی کند، بهترین نتیجه را خواهد داشت.

مزیت این روش

نکات کلیدی سخنرانی را به روشی منطقی برجسته می‌کند

سهولت استفاده از آن باعث می‌شود دانش‌آموزان تمرکز کنند

زمان بررسی و ویرایش را کاهش می‌دهد

ساختاری مناسب و تمیز به یادداشت‌های شما می‌بخشد

معایب

برای موضوعاتی مانند شیمی و ریاضی که از فرمول‌ها و نمودارها تشکیل‌شده‌اند مناسب نیست

اگر سخنرانی یا کنفرانس از ساختار خاصی پیروی نکند، خوب کار نمی‌کند

 

روش یادداشت‌برداری شماره ۲

همان‌طور که می‌دانید ذهن ما بارنگ‌ها، نقاشی‌ها، داستان‌ها و خطوط منحنی رنگارنگ بهتر ارتباط می‌گیرد و اگر موضوعی یکی از این المان‌ها را داشته باشد به‌راحتی موضوع را یادمی­گیرد و در ذهن خود می‌سپارد.

آقای تونی بوزان توانست طرحی را برای یادآوری و یادگیری به وجود آورد که همه‌ی این المان‌ها را باهم داشته باشد. او موضوع اصلی را در وسط و هسته‌ی آن قرارداد و نکته‌ها و مسائل مربوط و اصلی را با شاخه‌شاخه کردن منحنی گسترش داد. هر شاخه‌ای نامی داشت که می‌توانست برای آن نقاشی یا شکلی کشید. او توانست با این کار خدمت بزرگی به دانش‌آموزان، دانشجویان و افرادی که طالب مطالعه هستند بکند.

با این روش یادآوری و یادگیری موضوعات بسیار آسان است زیرا اولاً با ذهن هم خوانی دارد دوما موارد به‌صورت جدا و شفاف نگارش شده است.

انواع یادگیری

 

طبق روزنامه تلگراف، ما در این عصر روزانه اطلاعاتی معادل ۱۷۴ روزنامه مصرف می‌کنیم. اگرچه ممکن است برای همه این مقدار متفاوت باشد، اما واضح است که ما از استفاده­ی بیش از حدِ اطلاعات رنج می‌بریم. این موضوع توانایی ما در یادگیری را مختل می‌کند، زیرا مغز ما برای پردازش هرروز این مقدار اطلاعات طراحی نشده است.

این‌ یک واقعیت غم‌انگیز است، اما بیشتر ما به همین دلیل یادگیرنده­ی منفعل شده‌ایم. و این تقصیر شما نیست.

وقتی همه‌چیز با یک کلیک فاصله اتفاق می‌افتد، مغز شما سیمی شده است که تا تمام اطلاعاتی را که یاد می‌گیرید فراموش و نادیده می‌گیرید. مغز این اطلاعات را باارزش تشخیص نمی‌دهد، بنابراین اجازه می‌دهد دانش در یک ساعت یا همین حدود ادامه یابدپیدا کند.

درنتیجه، خود را گول می‌زنیم و فکر می‌کنیم در حال یادگیری و رشد هستیم. ما بر اساس اطلاعاتی که حتی نمی‌توانیم به یاد بیاوریم اعتمادبه‌نفس جعلی ایجاد می‌کنیم.

خبر خوب این است که شما می‌توانید روش یادگیری خود را تغییر دهید و به یک یادگیرنده مادام‌العمر تبدیل شوید تا به آنچه تصور می‌کنید برسید.

• یادگیری منفعل چیست؟

یادگیری غیرفعال نوعی یادگیری است که در آن فراگیرنده اطلاعات را بدون دریافت بازخورد یا تمرین، دریافت یا درونی می‌کند. این‌ موضوع یک روش سریع برای یادگیری است و به حداقل تلاش نیاز دارد، به همین دلیل رایج‌ترین راه برای یادگیری است.

متأسفانه، این نوع یادگیری نیز بدترین نوع یادگیری نیز است زیرا به طرز چشمگیری درک مطلب را کاهش می‌دهد و بخش بزرگی از یادگیری از بین می‌رود. این همان چیزی است که شما در دوران کودکی خود در مدرسه دیده‌اید، بنابراین بدون اینکه متوجه عواقب آن شوید، به یادگیری به این روش ادامه می‌دهید.

• یادگیری فعال چیست؟

یادگیری فعال نوعی یادگیری است که در آن یادگیرنده به‌طور فعال برای یادگیری و دریافت بازخورد در زمان واقعی شرکت می‌کند.

برخلاف یادگیری منفعل، یادگیری فعال به معنای منفعل خواندن، گوش دادن یا تماشای اطلاعات نیست. یادگیری فعال به مشارکت نیاز دارد و به همین دلیل برای فرد دور از انتظار است که منفعل شود. یادگیرندگان واقعی مادام‌العمر این اصل را درک می‌کنند، بنابراین آن‌ها برای موفقیت در زندگی به یک مزیت “ناعادلانه” می‌رسند.

یادگیری برای رشد فعال شمارا ملزم به انتخاب انواع یادگیری مناسب با توجه به نیازهای خود می‌کند. ما در ادامه ۱۲ روش یادگیری را شرح خواهیم داد، برخی از این مثال‌ها شامل روش ریچارد فاینمن، مربیگری، بازتاب، ردیابی، طوفان مغزی، یادداشت‌برداری، یادآوری، تمرین و غیره است.

• یادگیری تجربی چیست؟

یادگیری فعال نوعی یادگیری است که در آن یادگیرنده به‌طور فعال برای یادگیری و دریافت بازخورد در زمان واقعی شرکت می‌کند.

برخلاف یادگیری منفعل، یادگیری فعال به معنای منفعل خواندن، گوش دادن یا تماشای اطلاعات نیست. یادگیری فعال به مشارکت نیاز دارد و به همین دلیل برای فرد دور از انتظار است که منفعل شود. یادگیرندگان واقعی مادام‌العمر این اصل را درک می‌کنند، بنابراین آن‌ها برای موفقیت در زندگی به یک مزیت “ناعادلانه” می‌رسند.

یادگیری برای رشد فعال شمارا ملزم به انتخاب انواع یادگیری مناسب با توجه به نیازهای خود می‌کند. ما در ادامه ۱۲ روش یادگیری را شرح خواهیم داد، برخی از این مثال‌ها شامل روش ریچارد فاینمن، مربیگری، بازتاب، ردیابی، طوفان مغزی، یادداشت‌برداری، یادآوری، تمرین و غیره است.

۱. برجسته‌سازی و حاشیه‌نویسی

 

هنگام خواندن، می‌توانید برجسته کنید، یادداشت‌برداری کنید، نظرات خود را بنویسید . وقتی این کار را انجام می‌دهید، این موضوع به‌جای مصرف غیرفعال، بیشتر به یک مکالمه دوطرفه تبدیل می‌شود.

۲. تأمل و پرسش

 

پس از یادگیری، می‌توانید کمی وقت بگذارید و در مورد چگونگی استفاده از اطلاعات در زندگی خود و یا عمقی کردن مطالب که در مورد معنای آن‌ها است، تأمل‌کنید. همچنین می‌توانید سؤالات خوبی از خود بپرسید تایادگیری خود را به میزان بیشتری افزایش دهید. سؤالاتی مانند”چه می‌شود اگر”، “چگونه می‌توانم”، “چرا” چند نمونه‌ای هستند که می‌توانید با آن‌ها شروع کنید.

۳. ایده پردازی در یادگیری

 

گاهی اوقات، بهتر است عصبانی شوید و از خلاقیت خود استفاده کنید و ایده‌هایی درباره هر چیزی که مربوط به آنچه می‌آموزید ارائه دهید. برای شروع، نوشتن ایده را بخشی از زندگی خود کنید. هرچه بیشتر تمرین کنید، خلاقیت بیشتری نیز خواهید داشت.

شما همچنین می‌توانید نقشه‌های ذهنی از اطلاعاتی را که یاد می‌گیرید برای ایده پردازی به قطعات کوچک  تبدلی کنید و یک شمای کلی از همه‌چیز تا مراحل مهم تهیه کنید.

۴. پیگیری و یادگیری مبتنی بر بازی

 

این روش را وقتی در زندگی خود به­عنوان عادت، ویژگی، درس، روال و موارد دیگر به کار می‌گیرید می­تواند بهترین روش برای شما باشد. برای انجام این کار می‌توانید از قلم و کاغذ، یک برنامه یا صفحه گسترده استفاده کنید (بستگی به پیچیدگی کار دارد).

اگر می‌خواهید آن را حتی بیشتر پیش ببرید، می‌توانید از گیمی­فیکیشن (به شکل بازی درآوردن کارها) استفاده کنید و امتیازات، نشان‌ها، جوایز، مسابقات و … را تعیین کنید اما به خاطر داشته باشید که گیمی­فیکیشن فقط مربوط به محرک‌های بیرونی نیست، شما همچنین باید انگیزه‌های ذاتی خود را برای دوست داشتن مراحل یادگیری را در نظر بگیرید.

۵. تکنیک فاینمن

 

الف) موضوعی را انتخاب کنید و آن را مطالعه کنید

ب) آن را برای یک کودک یا کسی که با موضوع آشنا نیست به ‌زبان ساده توضیح دهید

ج) هنگامی‌که در توضیح دادن به دیگران کوتاهی می‌کنید ویا مطالب را فراموش کردید، خلأ  درک خود را شناسایی کنید

د) دوباره شکاف‌ها را مطالعه کنید تا بهتر درک کنید

ه) آن موضوع را کندوکاو و تکرار کنید تا به‌خوبی موضوع را درک کنید.

شما همچنین می‌توانید این روش را امری تعلیمی، توضیحی یا خلاصه‌ای بنامید.

۶. بحث و بررسی همکار

 

بحث در مورد موضوعی که آموخته‌اید با یک گروه یا دوستی که از موضوع نیز آگاهی دارد، به عمق گرفتن درک شما کمک می‌کند و ممکن است شمارا در معرض اطلاعات جدیدی قرار دهد. همچنین می‌توانید یک انجمن آنلاین از افراد علاقه‌مند به همان موضوع پیدا کنید و به‌عنوان پاداش اضافه‌شده از پشتیبانی، پاسخگویی، کمک و … استفاده کنید.

یک روش مشابه برای یادگیری، انجام بررسی‌های مشابه در گروه خودتان است که در آن یکدیگر را ارزیابی می‌کنید و بازخورد می‌دهید.

۷. استخدام مربی و تمرین آگاهانه

 

یک استاد یا یک مربی می‌تواند به شما کمک کند تا سریع یادگیری خود را پیگیری کنید زیرا آن‌ها می‌توانند برای رفع اشتباهات خود بازخورد فوری به شما بدهند. یک مربی می‌تواند به شما کمک کند آنچه را که ممکن است سال‌ها طول بکشد تصحیح کنید.

مربیان همچنین می‌توانند تمرین سنتی شمارا به عملی آگاهانه تبدیل کنند. تمرین آگاهانه داشتن یک سیستم و هدف در پشت ساعاتی است که شما به تمرین می‌پردازید. به‌جای تکرار بی‌فکر، این موضوع در مورد یک تلاش متمرکز برای بهبود عملکرد و مهارت‌ها با هر بار تکرار است.

۸. یادگیری تجربی

 

همان‌طور که قبلاً در مقاله توضیح دادیم، یادگیری تجربی عبارت است از بیرون رفتن در دنیای واقعی و اتخاذ فلسفه “آماده، آتش، هدف” در مقابل تکنیک “آماده، هدف، آتش” است. بسیاری از اوقات، شما از تجربیات خود به خردی نیاز دارید که نمی‌توانید از مطالعه کتاب یا گوش دادن به کسی که برای شما سخنرانی می‌کند، کسب کنید.

بنابراین منتظر نمانید تا تمام اطلاعات موجود را جمع‌آوری کنید. در عوض، بدون داشتن دانش کامل به دنیای واقعی قدم بگذارید و از طریق تأمل و بازخورد مداوم، از تجربه خود بیاموزید.

به قول شاعر که می‌گوید:

تو خود پای درراه بنه و هیچ مپرس که خود گویدت که چون باید رفت

۹. قرار گرفتن در معرض تکرار

 

به دلیل پیچیدگی یک موضوع یا علاقه‌ای که به آن دارید، ممکن است بخواهید درباره آن موضوع بیشتر بدانید و یاد بگیرید. قرار گرفتن در معرض تکرار یک موضوع از دیدگاه‌های مختلف بهترین راه برای یادگیری و گسترش دانش شما است.

بااین‌حال، این بدان معنا نیست که می‌توانید در مورد یادگیری این موضوعات منفعل باشید. همان‌طور که بهتر می‌شوید، به این فکرکنید که چگونه می‌توانید برای تسلط بر موضوع به‌صورت عمیق بیشتر یاد بگیرید.

۱۰. فقط در زمان یادگیری

 

یادگیری به‌موقع موضوعات مربوط به زمان فعلی زندگی شما است. به‌عنوان‌مثال، اگر در حال راه‌اندازی شغل و یا کسب‌وکاری هستید، می‌توانید در آن مرحله از زندگی خود، در مورد آن بیاموزید.

همچنین می‌توانید تعداد زیادی از اطلاعات را برای بعد ذخیره کنید و آنچه را می‌دانید بعداً به آن احتیاج دارید سازمان‌دهی کنید. ایجاد یک بایگانی به شما امکان دسترسی آسان به اطلاعات را می‌دهد.

۱۱. یادگیری به‌هم‌پیوسته

 

تکنیک یادگیری به‌هم‌پیوسته درواقع یادگیری هم‌زمان چند موضوع است. این کار نه‌تنها به شما کمک می‌کند بسیاری از موضوعات را هم‌زمان پوشش دهید، بلکه با ایجاد مسیرهای قوی و مسیرهای عصبی در مغز خود می‌توانید ایده‌های مختلف از رشته‌های مختلف را به هم متصل کنید.

به‌عنوان‌مثال، اگر ۱ ساعت یادگیری در روز اختصاص دهید، می‌توانید آن را به سه جلسه ۲۰ دقیقه‌ای تقسیم کنید و در هر جلسه موضوع متفاوتی را یاد بگیرید. این‌یک راه عالی برای حفظ ذهن شما و داشتن یک سیستم یادگیری منظم است.

۱۲. یادآوری فعال

 

یادآوری فعال روشی است که به شما کمک می‌کند با انتقال اطلاعات از حافظه کوتاه‌مدت به حافظه بلندمدت، موضوعی را به خاطر بسپارید. بهترین سیستم برای تمرین آن، سیستم تکرار فاصله‌ای (SRS) است.

تکرار فاصله زمانی و روش آزمایش‌شده برای انتقال افکار، درس‌ها، تمرین به ذهن ناخودآگاه شما است. در این حالت، شما همان حقایقی را که قبلاً آموخته‌اید یاد می‌گیرید و آن را در دستگاهی قرار می‌دهید که به شما کمک می‌کند اطلاعات را به یاد بیاورید.

این موضوع  بسیار بهتر از انباشتن انبوه اطلاعات در یک حرکت و اعتقاد به این است که همه‌چیز را در مورد موضوع به یاد می‌آورید. زیرا غالباً بیشتر مواردی را که از این طریق یاد می‌گیرید فراموش خواهید کرد.

یکی از بهترین روش‌های تکرار فاصله‌دار و یادآوری فعال، استفاده از فلش کارت است. سؤال ازیک‌طرف ادامه می‌یابد و پاسخ از طرف دیگر مرتباً ارائه می‌شود. این روش به شما این امکان را می‌دهد که پاسخ یک سؤال را به خاطر بسپارید و هنگامی‌که به‌اندازه کافی در فواصل منظم از آن استفاده می‌کنید، مغز شما این اطلاعات را به‌عنوان اطلاعات مهم تلقی می‌کند. سپس، آن را به حافظه طولانی‌مدت خود می‌فرستد، بنابراین شما می‌توانید آن را به‌راحتی به یاد بیاورید.

همه دنیا را به روش‌های منحصربه‌فردی تجربه می‌کنند و با این کار تنوعی درراه‌های یادگیری بهتر به وجود می‌آید. درک انواع مختلف سبک‌های یادگیری می‌تواند به‌شدت بر نحوه تدریس معلمان برای دانش‌آموزان خود، تأثیر بگذارد، پروژه‌های گروهی تنظیم کند و یادگیری فردی را تطبیق دهد.

بدون درک و تأیید این روش‌های مختلف یادگیری، معلمان ممکن است در پایان هرسال با تعداد معدودی از دانش‌آموزان که از همکلاسی‌های خود عقب‌مانده‌اند برخورد کنند که بخشی از این دلیل است که سبک یادگیری منحصربه‌فرد آن‌ها فعال نشده است.

بخشی از مسئولیت شما به‌عنوان یک مربی این است که دروس خود را با گروه منحصربه‌فرد دانش‌آموزانی که در هر زمان کار می‌کنید تنظیم کنید. بهترین معلمان می‌توانند نقاط قوت هر دانش‌آموز را شناسایی و روی آن کارکنند، اطمینان حاصل کنند که آن‌ها واقعاً اطلاعات را درک می‌کنند.

بنابراین چگونه نیازهای مختلف دانش آموزان در کلاس خود را برآورده می‌کنید؟ با تشریح چهار نوع سبک یادگیری و اینکه چگونه معلمان می‌توانند عملاً این اطلاعات را در رده‌های سنی  دانش ­آموزان خود به‌کارگیرند، می‌تواند راه گشای آن‌ها شوند.

راه های یادگیری: نگاهی دقیق به ۴ سبک یادگیری

سبک‌ها و ترجیحات یادگیری شکل‌های مختلفی دارد و همه افراد به‌طور منظم در یک گروه قرار نمی‌گیرند. اما به‌طورکلی، این‌ سبک­ها متداول‌ترین نوع یادگیری در بین افراد است:

۱. یادگرفتن دیداری

 

نحوه شناخت دانش آموزان دیداری در کلاس خود: شخصی که یادگیری دیداری و بصری را ترجیح می‌دهد جزئی دیدن و مشاهده چیزها، ازجمله تصاویر، نمودارها، دستورالعمل‌های نوشته‌شده و موارد دیگر ترجیح او است. این نوع روش یادگیری به‌عنوان سبک یادگیری “فضایی” نامیده می‌شود.

دانش‌آموزانی که از طریق بینایی یاد می‌گیرند، اطلاعات را هنگام مشاهده بهتر درک می‌کنند. این‌ها دانشجویان،  و لیست­سازانی هستند که یادداشت‌برداری می‌کنند.

چگونه می‌توان به زبان آموزان بصری آموخت: تخته سفید یا صفحه هوشمند بهترین دوست شما هنگام آموزش به این نوع زبان آموزان است. به دانش‌آموزان فرصت دهید تا نقاشی‌ها و نمودارها را روی صفحه بکشند، یا از دانش‌آموزان بخواهید که نمونه‌هایی را بر اساس موضوعی که یاد می‌گیرند، معنی کنند.

معلمانی که از زبان آموزان بصری پذیرایی می‌کنند باید مرتباً جزوه تهیه‌کرده و از ارائه مطالب استفاده کنند. همچنین فراگیران بصری ممکن است به زمان بیشتری برای پردازش مطالب نیاز داشته باشند، زیرا نشانه‌های تصویری پیش روی خود را مشاهده می‌کنند. بنابراین حتماً برای جذب اطلاعات، وقت کافی به دانش‌آموزان اختصاص دهید.

۲. فراگیران شنیداری

 

چگونه می‌توان فراگیران شنیداری را در کلاس خود شناخت: زبان آموزان وقتی‌که موضوع توسط صدا تقویت می‌شود، یادگیری بهتر دارند. این دانشجویان ترجیح می‌دهند به سخنرانی گوش دهند تا یادداشت‌های نوشته‌شده را بخوانند، و آن‌ها اغلب از صدای خود برای تقویت مفاهیم و ایده‌های جدید استفاده می‌کنند.

این نوع زبان آموزان خواندن با صدای بلند را برای خود ترجیح می‌دهند. آن‌ها از سخنرانی در کلاس نمی‌ترسند و در توضیح کلامی همه‌چیز عالی هستند. بعلاوه، ممکن است در خواندن کند تر باشند و اغلب ممکن است مواردی را که معلم به آن‌ها می‌گوید تکرار کنند.

۳. فراگیران جنبشی

 

چگونه می‌توان فراگیران حرکتی را در کلاس خود تشخیص داد: فراگیران پویایی، که بعضاً به آن‌ها یادگیرنده لمسی می‌گویند،  از طریق تجربه یا انجام کارها یاد می‌گیرند. آن‌ها دوست دارند با بازی کردن رویدادها یا استفاده از دستانشان برای لمس و مدیریت به‌منظور درک مفاهیم، درگیر شوند. این نوع از فراگیران ممکن است در مقابل آرام نشستن و اغلب در ورزش‌ها سرآمد باشند و یا دوست دارند برقصند. هنگام مطالعه ممکن است لازم باشد مرتباً استراحت کنند.

۴. فراگیران خواندن و نوشتن

 

چگونه می‌توان فراگیران خواندن و نوشتن را در کلاس خود شناخت: طبق نظریه وارک مودالیتیس VARK Modalities که توسط فلمینگ و میلز در سال ۱۹۹۲ ساخته شد، فراگیران خواندن و نوشتن ترجیح می‌دهند از طریق کلمات نوشتاری یاد بگیرند. درحالی‌که این سبک یادگیری  با یادگیری تصویری همخوانی دارد، این نوع زبان آموزان به بیان از طریق نوشتن، خواندن مقاله یا کتاب، نوشتن در دفتر خاطرات، جستجوی کلمات در فرهنگ لغت و جستجو در اینترنت در مورد همه‌چیز یاد می­گیرند.

همه نوع یادگیری را در آغوش بگیرید

 

درک این سبک‌های مختلف یادگیری به کلاس ختم نمی‌شود. با تجهیز دانش‌آموزان به ابزار در سال­های اولیه، معلمان آن‌ها را برای آینده خود توانمند می‌کنند. مشخص کردن نحوه یادگیری بهتر کودک می‌تواند به‌طور چشمگیری بر توانایی او در ارتباط با موضوعاتی که شما آموزش می‌دهید و همچنین نحوه شرکت در بقیه کلاس تأثیر می­گذارد.

کلام آخر

هرکدام از ما برای اینکه در زندگی خود موفق شویم نیاز داریم تا مهارت‌های زیادی را یاد بگیریم. یادگیری خود مهارتی است که می‌تواند با شرایط هرکدام از ما متفاوت باشد مثلاً یک نفر ممکن است به‌صورت دیداری یاد بگیرد یک نفر به‌صورت شنیداری یک نفر به‌صورت لمسی و یک نفر به با خواندن و نوشتن یاد بگیرد.

ما می‌توانیم با این سبک‌های یادگیری که مختص خودمان است، مهارت‌های اساسی زندگی را به‌راحتی کسب کنیم مهارتی مانند خلاقیت، ارتباطات، حل مسئله و… که در بالا نیز به آن اشاره شد.

ما برای مطالعه نیز نیاز به یک سری یادآور داریم که بتواند کل مطالب را در عرض چند دقیقه به یاد ما بیاورد و مغز ما را ملزم به مهم دانستن موضوعات کند که این امر برای یادگیری بسیار مهم است.

ما می‌توانیم برای این کار از روش‌های یادداشت‌برداری حرفه‌ای استفاده کنیم مانند طراحی رئوس مطالب و نقشه‌ی ذهنی که هر دو می‌توانند به بهترین شکل ممکن در مرور و یادآوری مطالب زمان زیادی را برای ما صرفه‌جویی کنند.

شما چه روش های دیگری برای یاد گیری سراغ دارید؟

دیدگاهتان را بنویسید