بسته کلمات: به احتمال صد در صد!

خانه » بلاگ » بسته کلمات: به احتمال صد در صد!

فهرست عناوین

بسته کلمات: به احتمال صد در صد!

 

یکی از گنجینه ­های مهم و ارزشمند زبان فارسی، عبارات و ضرب المَثَل ­های زیبایی است که در متون فارسی و ادبیات عامیانه بیان می‌شوند. گاه محقّقان ادبیات فارسی تلاش کرده­‌اند تا ریشه برخی از امثال را یافته و یا اینکه داستان کلّی و زمینه تاریخی این سخنان کوتاه را بیابند؛ از این رو این محتوا را در قالب بسته کلمات راه اندازی کرده و در جهت آگاهی از ادبیات فارسی قدم برداشته‌ام.

در این سری از مقالات به مفهوم و کاربرد ضرب المثل های پرکاربرد و مهم پرداخته ایم، و در این مقاله عبارت پرکاربرد به احتمال صد در صد را بررسی خواهیم کرد.

 

معنی احتمال

به طور ساده احتمال به شانس وقوع یک حادثه گفته میشود، هر چه یک احتمال به سمت یک ۱ برود ، احتمال رخ دادن آن بیشتر و هر چه یک احتمال به سمت ۰ صفر برود احتمال رخ دادن آن کمتر خواهد بود.هر چه احتمال یک رویداد بیشتر باشد، ما مطمئن تر خواهیم بود که آن رویداد رخ خواهد داد. در واقع میزان اطمینان ما از اینکه یک واقعه (تصادفی) اتفاق خواهد افتاد.

معنی احتمال در ویکی پدیا را مطالعه کنید.

برخی مترادف های احتمال عبارتند از: حدس، ظن، گمان، تردید، شک، بُردباری، شایدی، شایمندی، شَوایی، گرایند، گمان بُردگی، گمانه.

 

تفاوت احتمال و صد درصد

در واقع زمانی که پای احتمال وسط باشد یعنی هم ممکن است اتفاقی رخ دهد هم ممکن است رخ ندهد

اما وقتی صحبت از صد در صد باشد یعنی آن اتفاق قطعا رخ خواهد داد.

زمانی که ما از چیزی مطمئن باشیم از عبارت صد در صد استفاده میکنیم و زمانی که شک داریم و یا مطمئن نیستیم از احتمال استفاده میکنیم.

به طور مثال اگر دوست شما بگوید: فردا هستی بریم فلان جا؟ و شما در پاسخ بگویید: به احتمال صد در صد هستم… اشتباه است! یا باید بگویید احتمالا هستم یا صد در صد هستم…

احتمال گمان و شک و حدس است ولی صد در صد یقین و قطعیت است.

اگر جمله ی به احتمال صد در صد را ترجمه کنیم میشود: به احتمال یقین! این دو کلمه در کنار هم قرار نمیگیرند! در واقع کنار هم بودن و به کار بردن احتمال و یقین باهم اشتباه است یا از احتمال باید صحبت کنیم یا یقین و قطعیت…

یک مثال دیگر:

به عنوان مثال شما به دوست خود پولی را قرض داده‌اید و حالا درخواست برگشت آن را دارید، از او می‌پرسید که تا چه زمانی میتوانی واریز کنی و او میگوید به احتمال صد در صد فردا! این جمله اشتباه است، یا باید بگوییم احتمالا فردا واریز میکنم یا بگوییم صد در صد فردا واریز خواهم کرد.

 

جمع بندی

در این مقاله عبارت به احتمال صد در صد را بررسی کردیم، به تعریف احتمال و تفاوت احتمال و یقین پرداختیم. همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، با سری مقالات بسته کلمات به آگاهی بیشتر از زبان و ادبیات فارسی پرداخته و معانی و مفهوم و ریشه ضرب المثل ها را بررسی خواهیم کرد، اگر شما هم ضرب المثل یا عبارت خاصی مد نظر دارید برای ما بنویسید تا در مقالات بعدی معنی، ریشه و مفهوم آن را بررسی کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید