زمان مطالعه: 4 دقیقه ۱۰ نکته برای ضبط فایل صوتی (ویس)   ضبط فایل صوتی برای اکثر انسان‌ها کار…" /> زمان مطالعه: 4 دقیقه ۱۰ نکته برای ضبط فایل صوتی (ویس)   ضبط فایل صوتی برای اکثر انسان‌ها کار…" />

۱۰ نکته برای ضبط فایل صوتی (ویس)

خانه » بلاگ » ۱۰ نکته برای ضبط فایل صوتی (ویس)

فهرست عناوین

۱۰ نکته برای ضبط فایل صوتی (ویس)

 

ضبط فایل صوتی برای اکثر انسان‌ها کار دشواری است، البته دلایل متفاوتی دارد خیلی از افراد از صدای خود متنفر هستند و خیلی از افراد احساس میکنند که فن بیان خوبی ندارند که در نهایت اعتماد به نفس‌شان در صحبت نیز تعریفی نخواهد داشت. بسیاری از افراد هم زمان ضبط فایل صوتی استرس دارند که همین موضوع دلیل محکمی برای ضبط نکردن فایل صوتی محسوب میشود.

ضبط صدا برای گفت و گوهای روزمره، جلسات مصاحبه، پادکست، کلاس‌ها و همایش‌ها کاربرد دارد.

همچنین ضبط صدا در عین حال که کار ساده‌ای به نظر میرسد ، دارای نکات و موارد مهمی است که در این مقاله ۱۰ نکته که برای ضبط فایل صوتی باید بدانید را توضیح داده‌ام و با رعایت کردن این نکات به نتیجه مطلوبی خواهید رسید.

 

نکات مهم در ضبط فایل صوتی

 

۱.مایند مپ ترسیم کنید و به جای متن از مایندمپ استفاده کنید.

در ضبط فایل صوتی خصوصا برای پادکست و مصاحبه یکی از اشتباهاتی که افراد انجام می‌دهند خواندن از روی متن است، بهتر است به جای متن از مایند مپ استفاده کنیم. در خصوص مایند مپ در مقالات قبل توضیح داده‌ام که می‌توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر از مایندمپ مقاله‌ی نقشه‌ی ذهنی، راز تحول سیستم یادگیری را مطالعه کنید.

سعی کنید به مایند مپ یا نقشه ی ذهنی عادت کنید تا در جلسات و صحبت های حضوری هم به متن سخنرانی وابسته نباشید.

چرا نباید از متن سخنرانی در جلسات استفاده کنیم؟

زمانی که شما برای سخنرانی از متن استفاده کنید به ناچار ارتباط چشمی شما با مخاطب قطع خواهد شد که ماحصل آن قطعی ارتباط مخاطب با شماست، همچنین این موضوع باعث میشود که مخاطب به موارد دیگری توجه کند مثل گوشی تلفن خود که پیام های خود را چک میکند و یا حتی ممکن است جلسه را بهم بریزد با بی توجهی خود و در نهایت هم تمرکز شما کمتر و کمتر خواهد شد. حتی ممکن است شما متن خود را گم کنید که در کدام خط بودید و کدام خط را میخواندید.

پس بهترین راه حل استفاده از مایند مپ یا نقشه‌ی ذهنی است.

 

۲.میکروفون را در جای درستی قرار دهید.

در ضبط صدا کیفیت بسیار مهم است. اگر با میکروفون در حال ضبط فایل صوتی هستید، فاصله‌ی میکروفون از دهان ما دو مشت باید باشد. دقت کنید که نه خیلی دور که کیفیت صدای ما کم شود و نه خیلی نزدیک که زننده باشد. دقیقا دو مشت از دهان ما فاصله داشته باشد البته با مشت خودمان.

اگر میکروفون خیلی نزدیک باشد نویز ایحاد میکند. و اگر خیلی دورتر از دهان و حنجره ما باشد ممکن است صدای ما بسیار ضعیف و نامفهوم ضبط شود.

پس یکی از نکاتی که برای ضبط فایل صوتی وجود دارد توجه به فاصله ی میکروفون از دهان و سیستم صدا است.

 

۳.حالت سکوت گوشی را حتما در زمان ضبط فایل صوتی فعال کنید.

نکته سوم در ضبط فایل صوتی این است که تلفن همراه خود را در حالت سایلنت قرار دهیم. که اگر شخصی به ما پیام ارسال کرد یا با ما تماسی گرفته شد صدای آزار دهنده‌ای حین صحبت ما پخش نشود. 

 

۴. زبان بدن داشته باشید.

در هنگام صحبت یکی از مفیدترین کارها داشتن زبان بدن است. شاید بگویید ضبط فایل صوتی چه ارتباطی به زبان بدن دارد. دیگران قابلیت دیدن ما را از پشت گوشی ندارند. ولی زبان بدن ما بسیار مهم است چون محتوای ما در صحبت با داشتن زبان بدن بهتر منتقل می‌شود. و همین موضوع به ما کمک میکند که در صحبت های حضوری هم زبان بدن داشته باشیم در واقع تمرین خوبی برای زبان بدن محسوب میشود.

به عنوان مثال زمانی که شما لبخند میزنید و صحبت میکنید صدای پر انرژی تری را در فایل صوتی خواهید داشت. تا زمانی که لبخند روی لب‌های شما نباشد. حتما تست کنید.

 

۵.ایستاده فایل صوتی ضبط کنید.

در هنگام ضبط فایل صوتی بهترین حالت بدن ایستاده و یا نشسته پشت میز است. چون بدن ما باید احساس کند که در حال مطرح کردن نکته مهمی است. برخی از افراد فایل صوتی مهم را در حالت درازکش ضبط می‌کنند. که هم به تارهای صوتی فشار وارد می‌شود و هم از جدیت موضوع می‌کاهد. در حالت ایستاده تارهای صوتی در بهترین حالت خود هستند. و تحت فشار قرار ندارند به همین دلیل صدای واضح تر و بهتری هم در این حالت از تارهای صوتی خارج می‌شود.

 

۶. در حین ضبط فایل صوتی انرژی کلامی داشته باشید.

یکی از نکات مهمی که در ضبط فایل صوتی باید به آن توجه کنیم انرژی کلامی است. اگر انرژی کلامی نداشته باشیم، دیگران از صحبت ما خسته میشوند و احساس خوبی منتقل نمیکنیم. در واقع اصطلاح شل و ول صحبت کردن را میتوان به کار برد. سعی کنید حتما در حین ضبط فایل صوتی لبخند داشته باشید تا انرژی کلامی خود را حفظ کنید.

 

۷. در زمان ضبط از آینه استفاده کنید.

در حین ضبط صدا حتما از یک آینه استفاده کنید. آینه را روبروی خود قرار دهید و فایل صوتی خود را ضبط کنید. اگر با تلفن صحبت میکنید یا فایل پادکست ضبط میکنید حتما از آینه استفاده کنید و خودتان را در آینه مشاهده کنید. این کار به شما یادآوری میکند که لبخند بزنید و از زبان بدن خود استفاده کنید.

۸.اول و آخر فایل صوتی خود را خالی نگه دارید.

ابتدا و انتهای فایل صوتی خود را در حد یک ثانیه خالی نگه دارید. چون معمولا ضبط کمی با تاخیر در اپلیکیشن ها آغاز می‌شود و شما با پیش بینی این وضعیت در نتیجه فایل صوتی مطلوبی را خواهید داشت.

 

۹. برای ضبط فایل صوتی محیطی متمرکز و ساکت را انتخاب کنید.

اگر در حال ضبط فایل صوتی مهمی هستید حتما در محیطی آرام که تمرکز دارید ضبط را انجام دهید. طوری که صدای اطراف مانع انتقال صدای شما نشود و همینطور مخاطب از شنیدن صدای اطراف اذیت نشود. 

 

۱۰.از هندزفری استفاده نکن.

برای ضبط فایل صوتی استفاده از هندزفری ریسک بزرگی است. هندزفری ممکن است نویز در فایل شما ایجاد کند و صوت شما را خراب کند. البته می‌توانید هندزفری را در دستان خود نگه دارید که از ایجاد نویز جلوگیری کنید.

 

۱۱.تمرین و تسلط بر محتوا داشته باشید.

برخی افراد بدون تمرین و تسلط بر محتوا سعی در ضبط فایل صوتی مطلوب خود را دارند. در صورتی که بدون تمرین و تسلط بر محتوا نمیتوان متمرکز بود و نتیجه ی خوبی گرفت. ممکن است حرف خود را فراموش کنیم و یا اضافات کلامی داشته باشیم. پس بهتر است ابتدا روی محتوای خود تسلط کافی داشته باشیم و سپس فایل صوتی خود را ضبط کنیم.

جمع بندی

همانطور که می‌دانید ضبط صدا و فایل صوتی خوب نیازمند عوامل و تکنیک های متفاوتی است، که در این مقاله تلاش کردیم ۱۱ نکته مهم در خصوص ضبط صدا را در اختیار شما قرار دهیم، هرچقدر در این کار دقت و مهارت بیشتری داشته باشیم قطعا خروجی بهتری نیز دریافت میکنیم.

ماهم در این مقاله سعی کردیم بهترین و راحت ترین راهکارهای ضبط صدا را پیش روی شما قرار دهیم تا شما نتایج بهتری از ضبط فایل صوتی خود داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید