چطور خود را در سخنرانی معرفی کنیم؟

خانه » بلاگ » چطور خود را در سخنرانی معرفی کنیم؟

فهرست عناوین

چطور خود را در سخنرانی معرفی کنیم؟

 

همه ما قبول داریم که عصر، عصر ارتباطات است. و همه جا پر از اطلاعاتی است که به ذهن ما وارد میشود و در این میان افرادی که میتوانند اطلاعات را به شکل متفاوتی به ما منتقل کنند مخصوصا افرادی که خود را به شکل خاصی معرفی میکنند، در ذهن ما ماندگار میشوند.

امروزه تمرکز افراد بسیار کم است و ترجیح می دهیم تمرکز و حوصله خود را برای مسائل پر اهمیت بگذاریم، و هر محتوایی که توجه ما را به خود جلب کند قطعا در دایره تمرکز و اهمیت ما قرار میگیرد.

باید بدانیم که بهتر است خود را چطور متفاوت معرفی کنیم تا در ذهن مخاطب بمانیم.

 

اشتباهاتی که در معرفی خود مرتکب می‌شویم

۱.مستقیم اصل مطلب را گفتن

یکی از موضوعاتی که از جذابیت سخنرانی ما می‌کاهد این است که بدون مقدمه سریع اصل مطلب را بیان کنیم، ابتدا باید ذهن مخاطب خود را آماده کنیم و مقدمه چینی کنیم که مخاطب آماده شنیدن صحبت ما باشد.

۲.معرفی خود بعد از دیگران

یعنی قبل از حضور شما در جایگاه سخنران مجری یا گرداننده برنامه شما را معرفی کرده و رزومه شما را برای مخاطب توضیح داده است. و زمانی که خودتان در جایگاه سخنرانی قرار می‌گیرید مجددا خود را معرفی میکنید و رزومه خودتان را بازگو می‌کنید. این یکی از اشتباهات در زمان معرفی خود است.

روش‌های معرفی خود

 

۱.معرفی ساده

یکی از ساده‌ترین روش‌های معرفی این است که بگوییم: من سبحان رئوفی هستم و میخواهم در مورد ترس از سخنرانی صحبت کنم و یا من سبحان رئوفی هستم و شما در حال خواندن مقاله چطور خود را معرفی کنیم هستید و یا من سبحان رئوفی هستم و سرفصل های سخنرانی را بیان میکنیم.

 

۲.قول دادن

یکی از بهترین روش های معرفی خود در سخنرانی این است که در ابتدای صحبت خود بگوییم : من سبحان رئوفی هستم و به شما قول میدهم اگر صحبت های مرا تا پایان آن گوش کنید تاثیر آن را در زندگی خود به زودی خواهید دید.

و یا اگر به صحبت من گوش کنید قول میدهم ترس از سخنرانی خود را بتوانید مدیریت کنید. یا قادر به انجام فلان کار خواهید بود یا به شما قول میدهم به صورت حرفه ای مهارت مدیریت لهجه را یاد بگیرید.

با این کار به مخاطب می‌گوییم که چه دستاوردی در پایان صحبت و سخنرانی ما خواهند داشت. این روش یکی از بهترین روش های معرفی خود در سخنرانی است.

 

۳.سود و زیان

سومین روش این است که از دغدغه ها و مشکلات مخاطب صحبت کنیم، رویاهایشان را بازگو کنیم، از اهداف آنها صحبت کنیم. راه های رسیدن به اهداف و سود و زیان روش ها را بررسی کنیم. این روش معرفی خود در سخنرانی کمک میکند که مخاطب با ما بیشترین همراهی را داشته باشد.

 

۴.معرفی خود با اسلاید

اگر جلسه شما رسمی است، بهتر است برای معرفی خود از اسلاید استفاده کنید. در دوره‌ی مهندسی بیان و دوره‌های دیگر خودم هم از اسلاید برای این موضوع استفاده کرده‌ام.

اگر نحوه ساخت اسلاید و پاورپوینت را مایل هستید بدانید اینجا کلیک کنید!

فرمول معرفی خود در سخنرانی

 

در پایان این مقاله می خواهم به شما فرمولی از معرفی خود در سخنرانی را بگویم که خودم این فرمول را طراحی کرده و آموزش میدهم.

 

 اول: اسم خود را میگوییم

 دوم: اینکه چه کاری انجام میدهم و چه کاره هستم را میگوییم

 سوم: چند ساله این کار را انجام میدهم

 چهارم: مخاطب من چه افرادی هستند

 پنجم: چه کمکی به دیگران میکنم و چه ارزشی ایجاد میکنم

 

به طور مثال اگر بخواهیم برای یک خانم خانه دار این فرمول معرفی را به کار ببریم:

سلام من فلانی هستم. شغل من خانه داری است و ۱۰ ساله خانه دار هستم. مخاطب من همسر و فرزندانم هستند و ارزشی که در خانه ایجاد میکنم آرامش و امنیت خاطری است که همسرم و فرزندانم در محیط خانه دارند.

سخت ترین مثال همین است. و البته سخت ترین کار هم بعد از کار در معدن خانه داری است. یک خانم خانه دار وظایف زیادی را به صورت تمام شیفت و بیست و چهار ساعت انجام میدهد. مثل غذا پختن، تربیت فرزندان، خرید و نظافت خانه و….

 

جمع بندی

در این مقاله روش های معرفی خود را بررسی کردیم. امروزه یکی از مهارت های مهمی که هر سخنرانی باید داشته باشد یک فرمول معرفی مختص و مخصوص خودش است. که در ذهن مخاطب ماندگار شود. با استفاده از فرمول معرفی خود حتما معرفی به یاد ماندنی از خودتان در سخنرانی خواهید داشت.

دیدگاهتان را بنویسید