۶ تکنیک متقاعدسازی

خانه » بلاگ » ۶ تکنیک متقاعدسازی

فهرست عناوین

۶ تکنیک متقاعدسازی

متقاعدسازی امروزه مهارتی مهم برای هر انسانی به شمار می رود و آموزش تکنیک متقاعدسازی از لازمه های تقویت این مهارت است، متقاعدسازی مهارتی است که از طریق آن میتوان نگرش و عقاید دیگران را به سمت دلخواه خود هدایت کنید.

وقتی به افرادی که در زندگی شما حضور دارند فکر میکنید چند درصدشان مهارت و تکنیک متقاعدسازی را آموزش دیده اند؟ میتوانند به شکل درستی نظر مخالف دیگران را به نظر موافق تبدیل کنند؟ شخصی که بتواند در نگرش دیگران تاثیرگذار باشد و او را هم راستا با نظر خودش کند؟

همه ما چنین افرادی را در محیط کار و یا در خانواده و اطرافیان خود دیده ایم، و جالب است بدانید که مهارت متقاعدسازی یک مهارتی است که همه انسان ها میتوانند آن را تقویت کنند.

 

مهارت متقاعدسازی یک مهارت ذاتی است؟

 

یکی از سوالاتی که برای افراد ممکن است پیش آید همین موضوع است که خب دیگران از کودکی این مهارت را داشته اند! متقاعدسازی هم مانند همه مهارت ها اکتسابی است و ذاتی نیست، یعنی میتوان این مهارت را کسب کرد و آن را پرورش داد.

و هر آدمی هم میتواند این مهارت را در خود تقویت کند دقیقا مانند فن بیان و البته تقویت هر مهارتی به تمرین هم نیاز دارد، همانطور که برای تقویت فن بیان تمرینات فن بیان را باید انجام دهیم، در مهارت متقاعدسازی نیز به همین شکل عمل میکنیم. در ادامه ۶ تکنیک متقاعدسازی را بررسی میکنیم که برای تسلط بر آنها میتوانید نحوه تمرین را در روابط خود بررسی کنید. یعنی به این موضوع فکر کنید که از این تکنیکی که آموزش دیده اید چطور میتوانید در روابط تان استفاده کنید.

 

کاربرد مهارت متقاعدسازی

 

مهارت متقاعدسازی امروزه کاربرد فراوانی دارد و برای هر شخصی در هر جایگاهی اهمیت دارد؛ اگر فرزند یک خانواده هستید قطعا در شرایطی قرار گرفته اید که والدین خود را برای درخواست خود قانع کنید، و یا اگر والد هستید در تلاش هستید که فرزند خود را برای پذیرفتن شرایطی متقاعد کنید، همینطور اگر مدیر یک کسب و کار و یا کارمند هم باشید در محیط کار نیاز به مهارت متقاعدسازی دارید.

اگر میخواهید همسر خود را متقاعد کنید که کاری را انجام بدهد یا ندهد نیاز به مهارت متقاعدسازی و آموزش تکنیک متقاعدسازی دارید.

 

تکنیک های متقاعدسازی

اولین تکنیک متقاعدسازی: برچسب زدن یا جایگاه سازی

در این تکنیک به افراد جایگاه خوبی میدهیم، زمانی که به شخصی جایگاه مورد علاقه اش را میدهیم متقاعد میشود تا با ما هم راستا و همسو شود به طور مثال به فرد میگوییم تو تنها شخصی هستی که میتوانی این کار را برای من انجام دهی یا فقط تو هستی که میتوانی این موضوع را حل کنی و فرد تلاش میکند تا کاری که از او میخواهیم را انجام دهد. به این تکنیک متقاعدسازی تکنیک برچسب زدن یا جایگاه سازی میگویند.

 

دومین تکنیک متقاعدسازی: تغییر مرجع مقایسه

افراد برای تصمیم گیری نیاز به مقایسه دو چیز با هم را دارند تا بتوانند تصمیم درستی بگیرند، به طور مثال زمانی که مشتری وارد مغازه یا فروشگاه شما میشود و به شما میگوید بعدا به فروشگاه شما مجددا سر میزنم و برمیگردم یعنی به طور کامل قانع نشده است و کاری که میتوان انجام داد این است که چند محصول را باهم مقایسه کنیم تا فرد راحت تر بتواند تصمیم گیری کند به این تکنیک متقاعدسازی تکنیک تغییر مرجع ذهنی میگویند. اگر محصول سه میلیون تومانی داریم حتما محصولات یک میلیونی و پنج میلیونی هم داشته باشیم و به مشتری معرفی کنیم تا بتواند تصمیم درستی بگیریم.

 

سومین تکنیک متقاعدسازی: آنافورا ، تکرار جملات یکسان 

سومین تکنیک متقاعدسازی آنافورا است، آنافورا یک آرایه ادبی یونانی است به معنای تکرار جمله و یا کلمه ای در ابتدای هر جمله ای که بیان میکنیم است، البته در ادبیات فارسی هم این آرایه را تحت عنوان آرایه تکرار داریم به طور مثال: اگر میخواهید موفق شوید باید نظم داشته باشید، اگر میخواهید موفق باشید باید برنامه ریزی داشته باشید، اگر میخواهید موفق باشید باید هدف داشته باشید، اگر میخواهید موفق باشید…..

به این تکنیک متقاعدسازی تکنیک آنافورا میگویند.

 

چهارمین تکنیک متقاعدسازی: حسن جویی + نام افراد

حسن جویی همیشه به افراد احساس خوشایندی میدهد، مخصوصا زمانی که نام افراد را هم همراه آن بیاوریم. وقتی از افراد حسن جویی میکنیم چون احساس خوبی را به آنها منتقل کرده ایم راحت تر با ما هم نظر میشوند و متقاعد میشوند.

به این تکنیک متقاعدسازی تکنیک حسن جویی میگویند.

 

پنجمین تکنیک متقاعدسازی: ۵ بله، ۵ تایید

پنجمین تکنیک متقاعدسازی ۵ بله ۵ تایید است، یعنی ۵ بار از شخصی که میخواهید او را متقاعد کنید تایید و بله بگیرید تا ذهن او را آماده کنید که با شما همراه و همسو باشد. به این تکنیک متقاعدسازی تکنیک ۵ بله ۵ تایید میگویند.

 

ششمین تکنیک متقاعدسازی: بیان ذهنیت مخاطب

ششمین تکنیک متقاعدسازی بیان ذهنیت مخاطب است. به طور مثال با همکار یا دوست خود در جایی نشسته اید ، به او میگویید احساس میکنم اینجا خیلی گرم است تو هم موافقی؟

یا اگر سر و صدای زیادی اطرافتان هست و احساس میکنید شخص دیگری که همراه شماست هم همین نظر را دارد این موضوع را مطرح کنید . بگویید به نظرم این فضا کمی شلوغ است موافقی؟ اگر شخص با شما هم نظرباشد در نظرات بعدی که میدهید هم با شما به احتمال زیاد موافقت خواهد کرد و هم نظر خواهد بود. به این تکنیک متقاعدسازی تکنیک بیان ذهنیت مخاطب میگویند.

 

جمع بندی

موقعیت های زیادی در زندگی به وجود می آید که نیاز داریم دیگران را متقاعد کنیم و نظرشان را تغییر دهیم. یادگیری مهارت و تکنیک متقاعدسازی تاثیر بسیار زیادی در موفقیت در هر زمینه ای دارد.

در این مقاله به شش تکنیک متقاعدسازی پرداختیم که یادگیری این تکنیک ها به تقویت مهارت متقاعدسازی کمک شایانی میکند. با استفاده از این تکنیک ها و همینطور تسلط بر آنها امید است که مهارت متقاعدسازی را فرا بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید