زمان مطالعه: 6 دقیقه متقاعدسازی چیست؟ ۴ کلید متقاعدسازی   آنچه در این مقاله میخوانید: متقاعدسازی چیست؟ اهمیت و…" /> زمان مطالعه: 6 دقیقه متقاعدسازی چیست؟ ۴ کلید متقاعدسازی   آنچه در این مقاله میخوانید: متقاعدسازی چیست؟ اهمیت و…" />

متقاعدسازی چیست؟ ۴ کلید متقاعدسازی

خانه » بلاگ » متقاعدسازی چیست؟ ۴ کلید متقاعدسازی

فهرست عناوین

متقاعدسازی چیست؟ ۴ کلید متقاعدسازی

 

آنچه در این مقاله میخوانید:

  • متقاعدسازی چیست؟
  • اهمیت و فواید متقاعدسازی
  • تکنیک های متقاعدسازی

 

متقاعدسازی چیست؟

 

این مهارت یعنی مهارت متقاعدسازی یکی از مهمترین مهارت‌ های ارتباطی است که در مذاکره، ارتباطات، فروش، سخنرانی و کسب و کار به آن نیاز داریم.

در واقع متقاعدسازی یک مهارت اکتسابی است که به شما این اجازه را میدهد تا ایده ها و افکاری که دارید را با دیگران در میان بگذارید و آنها را قانع کنید که این ایده مناسب است و دیگران را قانع و ترغیب کنید که با شما موافقت کنند. متقاعد سازی یک مهارت اکتسابی است و اینطور نیست که بعضی از افراد از کودکی این مهارت را داشته باشند، متقاعدسازی یک مهارت آموختنی است.

به صورت خلاصه متقاعدسازی یعنی توانایی تاثیرگذاری بر افراد.

در این مقاله قصد داریم ۴ روش را به شما بیان کنیم که برای متقاعدسازی بهتر به شما کمک می کند.

 

اهمیت و فواید متقاعدسازی

اگر صاحب یک کسب و کار هستید، اگر فروشنده هستید، اگر سخنران هستید، اگر دانشجو یا معلم هستید، اگر پدر،مادر، همسر و یا فرزند هستید حتما موقعیت هایی را تجربه کردید که سعی کردید دیگران را متقاعد کنید به اینکه با نظر شما موافقت کنند…

 

مدیریت

هر مدیر موفقی باید مهارت متقاعدسازی را کسب کند تا بتواند تیم خود را متقاعد کند که به او احترام بگذارند و همچنین یک مدیر با داشتن مهارت متقاعدسازی باید بتواند در جلسات تیمی از افکار و وظایفی که برای هریک از اعضا میخواهد دفاع کند و ایده ها و قوانین خود را با متقاعد کردن تیم خود به مرحله اجرا برساند.

فروشنده و بازاریاب

متقاعدسازی رکن اصلی پروسه فروش است، اگر فروشنده هستید با این مهارت میتوانید فروش خود را چندین برابر کنید. با داشتن این مهارت قطعا افراد بیشتری را متقاعد خواهید کرد که از محصول شما استفاده کنند.

سخنران

در تعریف بالا اشاره کردیم که متقاعدسازی یعنی تاثیر گذاری روی افراد، یک سخنران اگر نتواند تاثیرگذار باشد در واقع مهم ترین اصل سخنران بودن را ندارد…

یکی از ویژگی هایی که یک سخنران را تاثیرگذار میکند داشتن مهارت متقاعدسازی است، متقاعدسازی برای انجام یک تمرین گروهی، برای حضور در کلاس، برای پاسخ به یک سوال و….

دانشجو یا معلم

تصور کنید شما یک دانشجو هستید و زمان امتحانات فرا رسیده… برنامه امتحانی را به شما اعلام میکنند و میبینید که درسی که خیلی سخت و به اصطلاح از درس های اختصاصی شماست یک روز فرصت دارد و درس عمومی شما که بسیار هم راحت هست سه روز فرصت مطالعه دارد، در این صورت قرار است با معلم و یا مدیر گروه خود صحبت کنید که تاریخ این دو امتحان جابه جا شود، آیا نیاز به مهارت متقاعدسازی ندارید؟؟؟؟

و برعکس تصور کنید شما یک معلم و یا استاد هستید که در کلاس حضور دارید، برای متقاعد کردن شاگردان خود برای تاریخ امتحان، مباحث امتحان و مطالعه برای قبولی نیاز به مهارت متقاعدسازی دارید…

پدر،مادر

اگر پدر یا مادر هستید قطعا با چالش هایی با فرزندان خود مواجه شدید زمانی که فرزند شما میخواست انتخاب رشته کند، زمانیکه میخواست ازدواج کند ، زمانی که قرار بود باهم مهمانی بروید و….. در هر یک از این موقعیت های چالش برانگیز اگر مهارت متقاعدسازی داشته باشید به راحتی و بدون دلخوری از پس موضوع برمیاید… البته همین موضوع برای فرزندان شما هم به همین صورت کاربرد خواهد داشت 🙂

شاید لازم باشد پدر و مادر خود را برای رفتن به یک مسافرت با دوستان خود قانع کنید…

همسر

تصور کنید همسر شما برای تعطیلات عید در نظر دارد به شمال کشور سفر کنید ولی شما مایل هستید که به جنوب بروید… خب! تنها چیزی که باعث موافقت کردن همسرتان با شما خواهد شد مهارت متقاعدسازی است.

در ادامه به بررسی کلید های متقاعدسازی میپردازیم…

 

کلید اول متقاعدسازی: هدف

 

قبل از شروع ارتباط با هر کسی ابتدا باید هدف از نزدیک شدن و برقراری ارتباط با او را بدانیم.

نیچه می‌گوید: اگر چرایی کاری را بدانید، با هر چگونگی کنار خواهید آمد.

دانستن چرایی کار، نصف راه را روشن می‌کند. اگر چرایی ارتباط را بدانیم مسیر متقاعدسازی راحت‌تر شکل می‌گیرد.

برای ارتباط با هر کسی باید بدانیم دلیل نزدیک شدن ما به او چیست؟

برای چه کاری می‌خواهیم با مدیر شرکت صحبت کنیم و او را متقاعد به چه چیزی کنیم؟

چرا می‌خواهیم مذاکره‌ای با تیم مقابل داشته باشیم و آن ها را متقاعد کنیم؟

با پدر و مادر خود در خصوص چه موضوعی قرار است صحبت کنیم و آن ها را متقاعد به چه چیزی کنیم؟

دانستن جواب این سوال اولین قدم مثبت ما برای متقاعدسازی را طی می کند. زیرا ابتدا باید خودمان متقاعد شویم تا دیگران را متقاعد کنیم.

 

کلید دوم متقاعدسازی: اثر‌ هاله‌ای

 

اولین برخورد با هر کسی چگونه است؟

دیگران چه برداشتی می‌کنند وقتی اولین بار ما را می‌بینند؟

متاسفانه یا خوشبختانه به دلیل اثر‌ هاله‌ای که در مغز ما صورت می‌گیرد، ذهن از روی ظاهر برداشت می‌کند و آن را به دیگر ویژگی ها تعمیم می دهد.

اولین برداشت از روی ظاهر، اخلاق، زیبایی، پوشش و رفتار صورت می‌گیرد.

برای مثال وقتی برای اولین بار کسی را می‌بینیم که پوشش مرتب و تمیزی دارد، سبب می‌شود که ذهن این تمیزی را به دیگر ویژگی‌های این فرد تعمیم دهد.

 

در این صورت اعتماد شکل می‌گیرد. ممکن است به دلیل همین تمیزی و زیبایی طرف با خودش فکر کند که این فرد با‌ اعتماد، صادق و مهربان است.

هیچ کدام از این ویژگی‌ها هنوز بیان نشده و مشخص نیست، ولی به دلیل اثر هاله‌ای ذهن این چنین برداشت می‌کند.

 

وظیفه‌ ما با آگاهی از اثر هاله‌ای

با وجود چنین خطایی که ذهن دارد باید همیشه مراقب باشیم تا در اولین برخورد خوب عمل کنیم. برای همین باید:
همیشه مرتب باشیم.

  • لباس‌های تمیز و زیبایی را بپوشیم.
  • مراقب بوی دهان‌ و بوی بدن خود باشیم.
  • مسواک بزنیم و دقت کنیم بر روی دندان ‌مان چیزی نباشد.
  • سلام و احوال پرسی خوب و رفتاری مناسب را از خود بروز دهیم.
  • لباس‌های مناسب و اندازه را به تن کنیم.

این‌ها مواردی هستند که در متقاعدسازی تاثیر گزار هستند. زیرا اگر فرد در اولین برداشت تصویر نامناسب و غلطی در ذهنش از ما داشته باشد، متقاعدسازی او سخت صورت می‌گیرد. مثلا اگر مدیر یک کسب و کار هستید و قرار است به مذاکره ای بروید بهترین پوشش چیست؟ بله کت و شلوار…

قطعا اگر فرد مقابل شما را با لباس های لش ببیند اثر هاله ای که در مغز افراد ایجاد شده مانع تاثیرگذاری شما روی آنها خواهد شد و شما از اول مذاکره بازنده خواهید بود.

البته داشتن اثر‌ هاله‌ای متعادل و مناسب کافی است و نیازی به وسواس زیاد نیست.

 

کلید سوم متقاعدسازی: پیدا کردن اشتراکات

 

انسان‌ ها از تجربه کردن چیز‌ های جدید کمی ترس دارند و دلیلش ناشناخته بودن برای ذهن است.

برای همین است که وقتی به جای جدید می‌رویم، با فرد جدید ارتباط برقرار می‌کنیم و یا غذای جدیدی امتحان می‌کنیم، کمی نگران هستیم.

در متقاعدسازی نیز این‌ گونه است. مخصوصا زمانی که طرفین هیچ شناختی از هم ندارند و همدیگر را نمی‌شناسند. بهترین راه برای ایجاد حس همدلی یافتن وجه مشترک بین دو طرف است.

هر چه وجه اشتراک بیشتر باشد، حس راحتی بین طرفین برقرار می‌شود و متقاعدسازی بهتر و راحت‌ تر صورت می‌گیرد. زیرا در صورت نگرانی، مغز دنبال امنیت هست تا متقاعدسازی.

برای مثال:

می‌توانید از بازی اخیر فوتبالی که برگزار شد صحبت کنید.

اگر اشتراکی در پوشش و یا طرز فکر بود، آن را بیان کنید.

اگر طرف مقابل را می‌شناسید و علایق او را می‌دانید، از آخرین اخبار در آن حوزه صحبت کنید.

 

کلید چهارم متقاعدسازی: تشویق و ابراز محبت

 

یکی از راه‌ هایی که افراد انرژی و انگیزه‌ی بسیاری می‌گیرند، تشویق و تحسین شدن است.

در کتاب سطل شما چقدر پر است، نویسندگان تئوری سطل و ملاقه را مطرح کرده ‌اند.

تئوری سطل یعنی همه ما سطل نامر‌ئی داریم که به واسطه کارهایی که انجام می ‌دهیم سطل ما دائما پر و خالی می ‌شود. زمانی که سطل ما پر است یعنی حال و احساس خوبی داریم و زمانی که سطل ما خالی می ‌شود به منزله این است که حس خوبی نداریم.

همچنین تئوری ملاقه نیز برای پر کردن سطل دیگران است، ولی با یک تفاوت مهم و ارزشمند. زمانی که سطل کسی را پر می کنیم، سطل خودمان نیز پر می ‌شود. زمانی که حال کسی را خوب می‌کنیم، حال ما نیز خوب می ‌شود.

همچنین برای یادگیری تکنیک های بیشتری از متقاعدسازی اینجا کلیک کنید: ۶ تکنیک متقاعدسازی

 

ارتباط تئوری سطل در متقاعدسازی

همانطور که از کتاب سطل شما چقدر پر است اشاره شد،‌ برای ایجاد حس خوب در دیگران بهترین راه تحسین و تشویق آنها است.

این تحسین و تشویق به هیچ‌ وجه نباید دروغین باشد. باید کاملا صادق و رو راست تحسین‌ های خود را به طرف مقابل بروز دهیم تا حس خوبی بگیرد.

ایجاد حس خوب در دیگران سبب اعتماد آنها به ما می‌شود. زمانی که اعتماد کسی به ما جلب شود راحت‌تر حرف ما را پذیراست تا زمانی که هیچ اعتماد و شناختی در کار نباشد.

برای متقاعدسازی بهتر است اعتماد را جلب کنیم و بهترین راه جلب اعتماد ایجاد حس خوب در دیگران است.

 

نتیجه گیری

متقاعدسازی راهکار‌ های بسیاری دارد. در مقاله قبل متقاعدسازی به سبک فیلسوف یونانی ارسطو را بیان کردیم و نکات مهمی را برای شما گفتیم.

در این مقاله نیز به ۴ نکته مهم برای متقاعدسازی اشاره کردیم که استفاده از آنها می‌تواند کمک بزرگی را به شما کند و مطمئن هستیم که برای شما کارساز است.

امیدوارم ارتباطات و متقاعدسازی خوبی را تجربه کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید