مایندمپ | چطور سخنرانی خود را به خاطر بسپاریم؟

خانه » بلاگ » مایندمپ | چطور سخنرانی خود را به خاطر بسپاریم؟

فهرست عناوین

چطور سخنرانی خود را به خاطر بسپاریم؟

 

احتمالا برای شما هم پیش آمده باشد که در حین سخنرانی کلام خود را فراموش کنید. و مجبور باشید از اضافات کلامی استفاده کنید تا حرف خود را به خاطر آورید یا کلا سکوت کنید و یا اعتراف کنید که حرفم را فراموش کردم. یکی از بهترین ابزارها برای به خاطر سپاری سخنرانی استفاده از مایندمپ است.

هر شخصی میتواند با استفاده از ابزارهایی ساختارهای سخنرانی خود را تشکیل دهد و در سخنرانی خود برای یادآوری مطالب از آن ها استفاده کند.

برای اینکه حرف خود را فراموش نکنیم راهکارهایی وجود دارد که در این مقاله به این موارد میپردازیم .

 

چرا نباید متن سخنرانی بنویسیم؟

نوشتن متن سخنرانی و خواندن از روی آن در حین سخنرانی یکی از بزرگترین اشتباهات در سخنرانی است، اینکه قبل از سخنرانی متنی را تهیه کنیم کار پسندیده ای است اما خواندن از روی متن در سخنرانی باعث قطع شدن ارتباط چشمی ما با مخاطب می شود و همین موضوع توجه مخاطب را مختل میکند، حواس آنها پرت میشود.

روخوانی از روی متن سخنرانی محسوب نمیشود و متن سخنرانی ذهن ما را تنبل میکند و اجازه نمیدهد که سخنران شویم به همین دلیل بهتر است از ابزارهای دیگری برای به خاطرسپاری سخنرانی خود استفاده کنیم.

 

راهکارهای به خاطر سپاری سخنرانی

  • مایندمپ

 

یکی ار بهترین کارهایی که برای به خاطر سپاری سخنرانی میتوانیم انجام دهیم تهیه مایندمپ است.

 

 مایندمپ یک نمودار برای نمایش وظایف، کلمات، مفاهیم یا موارد مرتبط با یک مفهوم یا موضوع مرکزی است که با استفاده از یک طرح گرافیکی غیرخطی تنظیم‌شده و به کاربر این امکان را می‌دهد که یک چارچوب بصری حول یک مفهوم مرکزی ایجاد کنند.
مایندمپ می‌تواند فهرستی طولانی از اطلاعات یکنواخت را به یک نمودار رنگارنگ، به‌یادماندنی و بسیار سازمان‌یافته تبدیل کند که مطابق با روش طبیعی مغز شما برای انجام کارها باشد.
اگر در حال مطالعه و یادگیری هستید و یا مدیر یا معاون یک شرکت بزرگ هستید و مجبور هستید که جلسات زیادی را برگزار کنید و حجم زیادی از مطالب را ارائه دهید مایندمپ به شما دراین‌باره می‌تواند کمک بسیاری بکند و کار شما را بسیار آسان کند.
مایندمپ یا نقشه‌ی ذهنی برای موارد زیر بسیار کاربردی است:

  • ایده پردازی و تجسم مفاهیم
  • ارائه و انتقال ایده‌ها
  • طراحان گرافیک و نویسندگان کتاب‌های الکترونیکی
  • هنگام انجام جلسات مؤثرتر
  • طرح گزارش‌ها و اسناد
  • ساده‌سازی کار و مدیریت پروژه
  • یادآوری موضوعات مختلف
  • تندخوانی و تقویت حافظه

برای تهیه مایندمپ میتوانیم یک دایره ترسیم کنیم و هسته ی سخنرانی خود را در این دایره بنویسیم، در کنار این دایره کلید واژه های سخنرانی خود را قرار میدهیم ، به طور مثال اگر ضرب المثل یا شعر در سخنرانی خود داریم مینویسیم و یا اگر از داستان میخواهیم استفاده کنیم را تیتر وار مینویسیم: داستان پیرمرد و الاغ و یا داستان فلان چیز.

هسته ی سخنرانی و کلیدواژه ها را تا جای ممکن بهتر است درشت بنویسیم چون در حد یک نیم نگاه باید به مایندمپ مراجعه کنیم و به صورت کلی در حین سخنرانی چشم های ما نوشته های کوچک را نمیبیند.

 

  • مهارت پیش بینی 

 

یکی از راه های فراموش نکردن صحبت و سخنرانی مهارت پیش بینی است. پیش بینی کنیم که چه زمانی از ما چه سوالاتی پرسیده خواهد شد. این مهارتی است که وکلا دارند یعنی برای دادگاه های خود آماده شنیدن هر سوال و هر انتقادی هستند. به همین دلیل پیش بینی میکنند که چه پاسخ هایی را باید آماده داشته باشند.

در سخنرانی هم به همین شکل است. یعنی باید پیش بینی کنیم که در کجای سخنرانی ما چه سوالاتی ممکن است برای مخاطب پیش آید. و همین موضوع کمک میکند به ما تا زمان پاسخ دادن به مخاطب استرس نگیریم ، هول نشیم و سخنرانی خود را فراموش نکنیم.

 

تمرین مایندمپ

یکی از تمریناتی که برای تقویت مهارت طراحی مایندمپ میتوانیم انجام دهیم این است که یک سخنرانی و یا پادکست ده دقیقه ای را گوش کنیم. و سعی کنیم هسته ی آن را تشخیص دهیم و کلیدواژه هایش را پیدا کنیم.

این کار را هر روز انجام دهید تا زمانی که بتوانید سخنرانی خود را طبق مایندمپ طراحی کنید.

 

اگر در خصوص مایندمپ مایل به دریافت اطلاعات بیشتری هستید پیشنهاد میکنم مقاله ی نقشه‌ی ذهنی، راز تحول سیستم یادگیری را مطالعه کنید.

 

جمع بندی

برای اکثر افراد روش های به خاطر سپاری سخنرانی متفاوت است. ولی بی شک یکی از پرکاربردترین روش ها برای به خاطرسپردن سخنرانی استفاده از مایندمپ است. در این مقاله مایندمپ و نحوه تهیه مایندمپ را بررسی کردیم. و با تمرینی که ارائه کردیم میتوانید مهارت طراحی مایندمپ را در خود تقویت کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید