زمان مطالعه: 17 دقیقه مفهوم اعتماد یک مفهوم پیچیده است. ساختن آن ممکن است سال­ ها طول بکشد ،…" /> زمان مطالعه: 17 دقیقه مفهوم اعتماد یک مفهوم پیچیده است. ساختن آن ممکن است سال­ ها طول بکشد ،…" />

۱۵+۱۰ روش که باعث به وجود آمدن اعتماد در کودکان می شود

خانه » بلاگ » ۱۵+۱۰ روش که باعث به وجود آمدن اعتماد در کودکان می شود

فهرست عناوین

مفهوم اعتماد یک مفهوم پیچیده است. ساختن آن ممکن است سال­ ها طول بکشد ، اما هرلحظه ممکن است  آسیب ببیند و وجود یا عدم وجود آن به‌شدت بر خوشبختی فرد یا کودک در زندگی تأثیر بگذارد. اعتماد بیشتر به معنای نگرانی کمتر است و نگرانی کمتر معمولاً به معنای اضطراب  کمتر و گره خوردن کمتر در کارها است. اعتماد در کودکان یک موضوع بسیار مهم است .

والدین در چگونگی اعتمادسازی فرزندان و کودکان خود نقش بسزایی دارند. پس ما این فرصت راداریم که کودکان خود را با یک مخزن اعتماد کامل در زندگی روبه جلو  راهنمایی کنیم.

۱۵+۱۰ روش که باعث به وجود آمدن اعتماد در کودکان می شود

باورهای مثبت در ایجاد اعتماد در کودکان

اعتماد به‌طورکلی به‌عنوان اعتقاد مثبت در مردم و جهان تعریف می‌شود. وقتی به هم­دیگر اعتماد می‌کنیم ، کلماتی مانند “صداقت” یا “شخصیت” به ذهن ما خطور می‌کند و ما انتظار داریم یک شخص، قابل‌اعتماد ، راست‌گو باشد و توانایی انجام آنچه را که ادعا می‌کند داشته باشد.

چگونگی رشد اعتماد در کودکان با رشد کودک براساس مفهومی به نام باورهای اصلی مثبت شکل می گیرد. ما در این مقاله درباره آن‌ها و اعتقادات منفی مخالف آن‌ها بیشتر توضیح می‌دهیم. همچنین بازی­ هایی را معرفی می­ کنیم که به کمک آن می ­توان مهارت را در دل کودکان کاشت.

باورهای اصلی مثبت مجموعه عباراتی است که بر اساس نحوه تفسیر عملکرد دیگران و نحوه کارکرد جهان به خود می‌گوییم. این تعابیر بیشترین تأثیر را بر نحوه تعامل بزرگ‌سالان با کودکان در اوایل زندگی دارد.

به‌منظور تقویت رشد باورهای مثبت که موجب افزایش اعتماد در کودکان می‌شوند ، این ۱۵ عمل را در ذهن داشته باشید:

۱. برای ایجاد اعتماد در کودکان گوش کن

گوش دادن متفاوت تر از شنیدن است .گوش دادن یک عمل عالی است. گوش دادن برای کودک به معنای شناختن کلمات او است ، اما مهم‌تر از همه این است که به دنبال درک واقعی پیام اصلی او باشید. به‌عنوان‌مثال ، وقتی کودکی می‌گوید “از تو متنفرم ، مامان!” او واقعاً نمی‌گوید “من از شما متنفرم” ، به‌احتمال‌زیاد چیزی مانند “من عصبانی هستم که باعث می‌شوی به‌جای اینکه روز را با تو سپری کنم ، به مهدکودک بروم.”

ما می‌توانیم با استناد به بیان کلماتی که کودکان بیان می‌کند و با متمرکز نگه‌داشتن احساسی که در  کلمات وجود دارد  ، به آن‌ها گوش دهیم. “آیا به من می‌گویی عصبانی هستی که باید جدا باشیم؟ شما می‌دانید چه چیزی ،باعث شد با اینکه از شما دور هستم، ناراحت نیز باشم؟

باور اصلی مثبت که در اینجا در حال رشد است:

کودک می­ گوید: والدینم من را می‌شنوند. صحبت کردن مهم است.

هماهنگی ، گوش دادن را عمیق‌تر می‌کند. این پیش‌بینی نیازهای کودک شما بر اساس نشانه‌های کلامی و غیرکلامی است. دانستن این نکته است که کمک می­ کند بفهمید به‌عنوان‌مثال یک کودک بسیار خسته است و واقعاً باید بخوابد اما بی­قراری می­ کند ، بنابراین به‌جای مجازات ، تمرکز خود را بر روی آرام کردن کودک خود قرار دهید و راهی را  برای ایجاد اعتماد در او پیدا کنید.

با این کار کودک این چنین برداشت می­ کند که : نیازهای من مهم هستند. پدر و مادرم مرا درک می‌کنند.

۲. از تماس با چشم برای ایجاد اعتماد در کودکان استفاده کنید

افراد با تمرکز روی چشمانشان چیزهای زیادی در مورد قصد و غرض فرد می‌آموزند. هنگام صحبت با کودک ، بنشینید و به‌آرامی به چشمان او نگاه کنید. به فرزندتان اجازه دهید ببیند صداقت چگونه است.

با این کار کودک می­ گوید: اتصال و ارتباط من  مهم و بی‌خطر است.

۳. پاسخ دادن برای ایجاد اعتماد در کودکان

به شرطی که اعتقاد داشته باشند (به اعتماد)، پاسخ می‌دهند .کودکان به‌طور خودکار از طریق روش های کلامی یا غیرکلامی از شما کمک می‌خواهند. برای افزایش اعتماد در کودکان و ادامه صراحت دربیان کودک، درخواست کمک از شما  باید در حد توانایی شما باشد و پاسخ داده شود که می توانید به اظهارات احساسی، بااعتبار و پشتیبانی پاسخ دهید.

وقتی کودکی می‌گوید: “من می‌ترسم” ، از کلماتی مثبت  استفاده کنید تا به کودک خود نشان دهید ، به او در حفظ امنیت کمک می‌کنید  “می‌بینم از تاریکی می‌ترسید. بیایید راهی برای کمک به شما در این زمینه پیدا کنیم. ”

از  جملات اعتبار سنجی مانند این خودداری کنید : “اینها  هیولاها واقعی نیستند. شما بدون دلیل می‌ترسید. ” این  عبارات به جای اینکه امید را در دل کودک شکوفا کند ،ممکن است ناخواسته یک باور اصلی منفی را در ذهن او  ایجاد کند  و اعتماد را از کودک سلب کند.مانند اینکه کودک پیش خود بگوید: احساسات من اشتباه هستند  در صورتی که  شتباه نیستند.

۴. وعده‌ها را حفظ کنید تا اعتماد در کودکان را جلب کنید

آنچه را که به فرزند خود می‌گویید برایت انجام­ می ­دهم را پشت گوش نیندازید و قول های خود را دنبال کنید. بخشی از عمل به وعده‌ها استفاده نکردن از آن‌ها برای کاهش احساس گناه یا به‌جای گفتن “نه” است. آنچه منطقی و در حد توانایی شما برای کامل کردن کاری  است قول دهید. تا برای کودک خود قابل‌اعتماد باشید.

کودک: حفظ قول مهم است. والدین من آنچه را که می‌گویند انجام می‌دهند.

به طور کلی باید از قول دادن به فرزندان خود پرهیز کنید. انجام وعده‌ها اغلب سخت است. گاهی اوقات شرایطی پیش می‌آید که منجر به تغییر برنامه می‌شود. اگر چیزی را قول نداده‌اید ، توضیح این تغییرات آسان‌تر است.

پرهیز از وعده‌ها ما را به نکته بعدی خود می‌رساند. اگر می‌گویید قصد انجام کاری با فرزند خود دارید ، آن را دنبال کنید.

کودکان ذاتاً والدین خود را باور دارند. هرچه بیشتر نظر خود را تغییر دهید یا آن را دنبال نکنید ، اعتماد در کودکان به شما کمتر می ­شود. یک کودک باید بداند که والدین او همیشه همان‌طور که خودشان می‌گویند عمل می‌کند.

۵.حقیقت را بگو

عادت کنید که در کنار فرزندانتان از دروغ مصلحتی و کوچک استفاده نکنید. این به کودکان کمک می‌کند ارتباط کلامی و غیرکلامی را باهم مطابقت دهند و سردرگمی را کاهش دهند. همچنین به کودکان کمک می‌کند تا درک کنند اخلاق مثبت چیست.

کودک: راست‌گو بودن مهم است. مردم باید ما را باور کنند.

۶.چگونه حقیقت را برای جلب اعتماد در کودکان بگوییم؟

به‌سرعت صحبت در مورد صداقت را شروع کنید.

اگر مکالمه را زود شروع کنید ، می‌توانید صداقت را به‌عنوان یک ارزش اصلی در خانه خود تعیین کنید. می‌توانید هر بار که یک کودک نوپا به شما گفت که کار اشتباهی انجام داده است ، به او پاداش دهید. خوب این درست نبود و ما باید کاری دراین‌باره انجام دهیم ، اما من بسیار خوشحالم که شما به من واقعیت را گفتید. متشکرم! این خیلی مهم است! با این نوع صحبت می­ توان یک تیر و چند نشان را زد ابتدا صداقت گسترش می­ یابد دوم اعتماد در کودکان جلب می ­شود.

حتی بیش از آنکه اشتباه کردن را سرزنش کنید ، عدم صداقت را سرزنش می­ کنید.

همه ما اشتباه می‌کنیم.

اما لازم نیست در مورد آن‌ها دروغ بگوییم. اگر کودک شما اشتباهی انجام داد ، عواقب آن را مناسب با کارش در نظر بگیرید. اما اگر آن‌ها در مورد آنچه انجام داده‌اند دروغ می‌گویند ، عواقب آن را بیشتر و سخت­تر کنید. اگر تمام‌کاری که شما انجام می‌دهید مجازات این عمل است ، ممکن است به آن‌ها انگیزه اعتماد نکردن بدهید و باعث دروغ گفتن بیشتر شوید.

برای جلب اعتماد کودکان دروغ نگویید.

ما قصد داشتیم این را با درایت بیشتری بیان کنیم ، اما شاید لازم باشد که کمی با هم روراست باشیم. تقریباًهمه ما هرازگاهی دروغ‌های کوچک و مصلحتی می‌گوییم. تابه‌حال شده است که جلوی بچه‌هایتان گیر بیفتد تا بهانه‌ای برای برون رفت از چیزی بیاورید؟ فقط به آن‌ها بگویید که مشغول هستید.

راهی برای گفتن حقیقت برای ایجاد اعتماد در کودکان جستجو کنید.

اگرچه این ممکن است برای کودک دوساله خوب کار نکند ، اما با بزرگ‌تر شدن بچه‌های خود ، معضلی را که وقتی وسوسه می‌شوید یک دروغ کوچک بابت آن بگویید را توضیح دهید. به‌عنوان‌مثال ، ممکن است بگویید ، “من واقعاً می‌خواهم به او بگویم که من سالاد فصل را دوست داشتم ، اما این موضوع را بیان نکردم.

مانند: “من از تمام‌وقت و تلاشی که برای تهیه وعده غذایی انجام دادید بسیار قدردانی می‌کنم و بسیار متشکرم!” این به بچه‌های شما می‌آموزد که وقتی همه ما دریافتن راه حل  مشکل‌داریم،  راهی برای گفتن حقیقت جستجو کنند. و به آن‌ها می‌آموزد که در هر موقعیتی صداقت را ارزیابی کنند که این موضوع می ­تواند به راحتی اعتماد در کودکان را دوچندان کند.

 

۷.ایجاد مرزها ، سازگاری و روتین برای اعتماد در کودکان

شاید از خود بپرسید که این موضوع چگونه بر اعتماد در کودکان تأثیر می‌گذارد ؟ اما باید بدانید این موضوع درواقع کاملاً تأثیرگذار است. وقتی کودک می‌تواند به ترتیب خاصی به خود اعتماد داشته باشد ، مغز می‌تواند آسوده شود و از حالت جنگ یا فرار دور بماند.

روال و سازگاری نیز به کاهش درگیری کمک می‌کند ، زیرا کودک سریع‌تر به بیهودگی می‌رسد. به‌عنوان‌مثال ، وقتی کودک  برای بازی کردن ”  بیشتر ”  پا فشاری می کند ، کودک احتمالاً دست از غر زدن می‌کشد این در حالی است که بداند شما با آرامش به او  می‌گویید: “ده دقیقه بازی بیشتر ،سرگرم‌کننده خواهد بود اما این کار باعث می ­شود ده دقیقه دیرتر به خانه و کارهای خود برسیم.

سازگاری

سازگاری همچنین “دیوانه سازی” را کاهش می‌دهد ، وقتی فرد انتظار پاسخ خاصی را دارد ، می‌تواند حس انصاف را در آن ­ها ایجاد کند. وقتی احساس می‌کنیم با ما عادلانه رفتار می‌شود ، اعتماد در کودکان ایجاد می­ شود که این امر در کودکان نیز صادق است.

تعیین و نگهداری مرزها  کمی متفاوت ­تر اعتماد در کودکان افزایش می‌دهد به این صورت که  اعتقاد راسخ به والدین از ایمنی و صداقت حمایت می‌کند. کودکان ممکن است وقتی حدومرزی را تعیین می‌کنید ، ناراحت شوند ، اما با رشد کودک او درک می­ کند که شما  مانع از ضربه خوردن توسط دیگران شده‌اید  ، این موضوع  باعث می ­شود او از این کار شما  قدردانی کند و به شما بیشتر اعتماد کند.

کودک: می‌توانم آرام باشم:، می‌دانم چه چیزی درراه است. پدر و مادرم مرا در امان نگه می‌دارند.

دکتر کوین لمان در کتاب ساختن کودکان بدون از دست دادن خود می‌نویسد: هر آنچه را که می‌خواهید خوب است. “سال ­ها مشاوره به والدین و فرزندان آن‌ها  به من نشان داده است که در یک فضای مجاز ، بچه‌ها سرکشی می‌کنند. آن‌ها عصیان می‌کنند زیرا نسبت به والدین خود احساس خشم و نفرت دارند. این موضوع  به دلیل نداشتن دستورالعمل و تعیین محدودیت اتفاق می‌افتد. ”

 با ایجاد محدودیت عشق را به فرزند خود نشان بده!

. یک‌راه بسیار مهم برای نشان دادن عشق به فرزندان داشتن محدودیت‌های مشخص برای آن‌ها است. بچه‌های شما برای زندگی خود دستورالعمل‌هایی می‌خواهند که به‌طور مشخص برای آن ها قابل‌اعتماد اجرا شود. شما کنار آن ­ها هستید تا یک محیط امن برای آن‌ها ایجاد کنید. تعیین مرزها قطعه مهم جورچین اعتمادسازی والدین برای کودکان  است.

این بدان معنا نیست که آن‌ها مرزهای شمارا زیر پا نخواهند گذاشت ، قطعاً آن‌ها این کار را خواهند کرد. این بخشی از روند یادگیری آن‌ها است و حتی ممکن است وقتی برخی از مرزها را حفظ می‌کنید ناراحت شوند ، اما درعین‌حال احساس امنیت می‌کنند. “وقتی نتوانید از حرف ­های خود با عمل خود  پشتیبانی کنید ، معنی کلمات شما متوقف خواهد شد. ”

قابل‌اعتماد باشید

بچه‌های شما باید بدانند که می‌توانند روی شما حساب کنند. وقتی از عمل خود پشتیبانی نکنید ، معنی کلمات شما متوقف می‌شود.

کمتر بیشتر اثر می­ گذارد

  دقیق باشید

ارتباط نادرست راهی برای ایجاد یک فضای مثبت نیست. ارتباط مؤثر ضروری است. از آن‌ها بخواهید آنچه را که شنیده‌اند برای شما بازگو کنند تا تأیید کنند که سخن شما را فهمیده اند. این‌که مطمئن شوید همه در یک میدان  هستید ، هزینه دارد.

. بچه‌ها را در مرزبندی درگیر کنید

یک جلسه خانوادگی داشته باشید. ارتباطات خانوادگی ، همه افراد را درگیر تعیین مرزها می‌کند. هنگامی‌که کودکان در حریم قوانین مشترک هستند ، سرمایه‌گذاری بیشتری روی اعتماد در کودکان انجام می‌شود و کودکان راحت تر اعتماد می کنند.

. قرارداد تنظیم کنید

پس از تعیین”ده فرمان خانواده” ، سندی را بنویسید که همه آن را امضا کنند.

. قوانین را ارسال کنید

نسخه‌های قرارداد را در آشپزخانه و در هر اتاق‌خواب قرار دهید. به یاد داشته باشید ، این‌ها محدودیت‌هایی سفت و سخت نیستند بلکه قوانینی هستند که باید بر اساس آن‌ها زندگی کنید.

.راحت باش

والدین اشتباه خواهند کرد. صریح و راحت بودن در مورد کاستی‌ها ، ترس‌ها و مبارزات به فرزندانمان کمک می‌کند اعتماد کنند که انجام چنین کاری ایمن است. دادن اطلاعات داوطلبانه به فرزندتان می‌آموزد که چطور همان کار را انجام دهد. هنگامی‌که این کار را انجام می‌دهید ، در مورد چگونگی دادن اطلاعات به افراد فراتر از خانواده خود به روشی ایمن صحبت کنید: به طور مثال چگونه نباید بیش‌ازحد  مسائل را با دیگران به اشتراک گذاشت، زیرا خطر ابتلا به رفتارهای غارتگرانِ دیگران را افزایش می‌دهد.

کودک: به اشتراک گذاشتن احساسات من یک کار ایمن است. انجام اشتباهات اشکالی ندارد ، لازم نیست که سعی کنم کامل باشم.

اگر بدون یک بنیاد اعتماد قوی بزرگ‌شده باشید ، مطمئناً تنها نیستید. ما می‌دانیم که نشان دادن اعتماد به فرزندان و کودکان خود وقتی‌که برای خودتان باورش سخت است،دشوارتر خواهد بود. اگر می‌دانید که جلب اعتماد در کودکان بیشتر یک هدف شخصی برای  شما است ، ما شمارا تشویق می‌کنیم که از یک متخصص بهداشت روان کمک بگیرید.

توجه داشته باشید

اعتماد در کودکان از نوزادی آغاز می‌شود. هنگام گریه کودک ، آن‌ها باید بدانند که والدینشان به آن‌ها پاسخ مثبت می‌دهند. وقتی می‌خواهید آنچه را که کودک با او ارتباط برقرار می‌کند تشخیص دهید ، لبخند بزنید و با او آرام صحبت کنید. آیا او گرسنه است ، خسته است ، یا  جای خود را خیس کرده است؟ شاید حوصله‌اش سر رفته یا می‌خواهد او را  بغل کنید؟ پاسخ به نیازهای نوزاد خود اولین قدم برای ایجاد اعتماد در کودکان است.

۸.عشق.

یکی از مهم‌ترین راه ­های ایجاد یک رابطه مطمئن  و ایجاد اعتماد در کودکان ، دوش گرفتن او به عشق است. در تمام تعاملات خود ، یک عشق همیشگی و بی‌حدوحصر به فرزندان خود نشان دهید.

“سعی کنید کودک خود را به‌عنوان دانه‌ای ببینید که در جعبه ای بدون برچسب قرار دارد. کار شما تهیه محیط مناسب و مواد مغذی و کشیدن علف‌های هرز از کشتزار کودک است. شما نمی‌توانید تصمیم بگیرید که چه نوع گلی دریافت خواهید کرد یا در کدام فصل گل آن شکوفا خواهد شد. ”

عشق بی‌قیدوشرط فقط آن چیزی نیست که احساس می‌کنیم. این همان چیزی است که عشق ما احساس می‌کند: عشق بدون رشته‌های متصل شده است. این بدان معناست که فرزند ما برای به دست آوردن عشق ما نیازی به انجام کاری خاص ندارد.  ما او را دقیقاً همان‌طور که هست دوست داریم.ازآنجاکه اکثر ما یک  لیست کوچکی از مواردی را به همراه داریم که می‌خواهیم در فرزندمان “ثابت” شود این عشق را از او دریغ می ­کنیم که با این کار اعتماد را از کودک خود می­ گیرد.

برای مطالعه بیشتر در خصوص عشق مشروط اینجا کلیک کنید.

“اگر فقط از  خواهرش خوشگل‌تر می‌شد . چه موقع او از گلدان استفاده می‌کند؟ . او خیلی ترسو و نیازمند است . من فقط می‌خواهم که او شب را تا صبح بخوابد . او عالی است ، اما من این بار یک دختر می­ خواستم . او با هر آنچه من می‌گویم بحث می‌کند ؛ چرا او باید این‌قدر بااراده باشد؟ . چرا او همه‌چیز را از دست می‌دهد؟! او مرا دیوانه می‌کند! ”

درست است ، فرزندان ما می‌توانند ما را دیوانه کنند. اما آیا می‌توانید تصور کنید به‌اندازه کافی خوب نیستید؟ این چیزی نیست که هر یک از ما برای فرزند خود می‌خواهیم. و تناقض این است که تغییر هر یک از ما هنگام احساس دفاعی، دشوار است. اثر این موضوع  برای کودک دو برابر می‌شود ، که با عدم‌تأیید ما احساس خطر بیشتری می‌کند اعتماد در کودک از بین می رود. وقتی کودک شما احساس می‌کند بدون قید و شرط دوست‌داشتنی است ، احتمال شکوفا شدن او بیشتر است. و شما به‌احتمال‌زیاد شاهد تغییرات زیادی در او  خواهید بود زیرا اعتماد او به کلی جلب شده است.

بنابراین برای پذیرفتن بی‌قیدوشرط فرزندتان و ایجاد اعتماد در کودکان خود چه‌کاری می‌توانید انجام دهید؟

۹. از “نقاط ضعف” فرزند خود قدردانی کنید.

همه خصوصیاتی دارند که برای مدیریت آن‌ها تلاش ویژه‌ای لازم است. اما اگر به یاد بیاورید که “نقاط ضعف” انسان را می‌توان به نقطه قوت تبدیل کرد ،  این کار برای شما آسان‌تر می‌شود.

به‌عنوان‌مثال ، ممکن است یک کودک فوق‌العاده لجباز باشد و با والدین خود بحث کند تا آنچه را که می‌خواهد به دست آورد یا اینکه چیزهایی را از بین ببرد. درحالی‌که زندگی با این ویژگی کودک دشوار است ، اما تلنگر این ویژگی،  می تواند ماندگاری باشد. این نوعی پایداری است که اگر این کودک به دانشمندی ، داستان‌نویس و یا وکیلی تبدیل شود ، به‌خوبی به او کمک خواهد کرد . درواقع ، تقریباً هر حرفه‌ای با چنین پافشاری به وجود می­ آید.

ما می‌توانیم به او کمک کنیم تا بفهمد که پافشاری او یک دارایی است ، اما همچنین  این توانایی او می‌تواند دیگران را دیوانه کند و دیگران را از خود عصبانی کند. او باید یاد بگیرد که به‌جای اجازه دادن به این رفتار برای کنترل او ، آن را تعدیل و از آن استفاده کند. کمک به کودکان برای اینکه خودشان را خوب بشناسند و خودشان را مدیریت کنند تا اهداف کلی خود را به بهترین وجهی برآورده کنند ، یکی از مفیدترین هدیه‌های  ایجاد اعتماد در کودکان است که هر والدینی می‌تواند به کودک  خود آن را هدیه بدهد.

۱۰. غمگین شوید.

شاید شما یک پسر می‌خواستید اما یک دختر گیرتان آمد. یا شما یک کودک ساکت و همکار می‌خواستید اما خدا به شما  یک رسانه زنده  و پرشور داد. بلکه کودک شما چالش‌های خاصی داشته باشد که باعث سخت شدن فرزند پروری شود. شاید شما فقط متأسف باشید که او به‌جای ساحل آرام، آن موج خروشان  است.

اگر موردی وجود داشته باشد که آرزو می‌کنید در مورد فرزندتان متفاوت باشد ، او احتمالاً آن را حس می‌کند. درک ممکن است در کلمات نباشد ، اما در برخی از معانی احتیاطی وجود دارد که می تواند اعتماد در کودکان را بگیرد. راه‌حل این است که به خودتان اجازه دهید آن احساسات را لمس کنید و غمگین شوید.

. رهایش کن. غم و اندوه می‌سوزاند ، اما روان را پاک می‌کند و به ما کمک می‌کند تا با آنچه که  وجود دارد صلح کنیم. ازآنجا ، ما می‌توانیم فرزند  خود را یه صورت واقعی  در آغوش بگیریم ، نه اینکه تصور کنیم که او باید چه کسی باشد.

۱۱.برقراری ارتباط

ارتباطات سنگ بنای اعتماد در کودکان است. هرچه بیشتر با کودک خود صریح صحبت کنید ، روابط شما نیز بیشتر و نزدیک­تر می‌شود. زمان‌هایی را برای گفتگو با فرزندتان تنظیم و برنامه ریزی کنید. نظر آن‌ها را در مورد چیزی بپرسید. با عشق ، دلسوزی و بدون قضاوت به آن‌ها گوش کنید.

۱۲.صادق باشید تا اعتماد در کودکان را جلب کنید

به نظر واضح است ، اما صداقت با فرزند شما برای برقراری رابطه اعتماد در کودکان بسیار مهم است. وقتی غمگین هستید ، به فرزندتان نگویید که حال شما خوب است ، بلکه صادق باشید و به او بگویید غمگین هستید. لازم نیست جزئیات دلیل غمگین بودن را به او بگویید اما درباره احساسات خود صادق باشید.

اگر فرزندتان سؤالی از شما پرسید که پاسخی برای آن ندارید ، به او بگویید که مطمئن نیستید. می‌توانید به او بگویید که باید درباره آن فکر کنید ، یا می‌توانید از او دعوت کنید تا به شما کمک کند در مورد پاسخ سؤال خود تحقیق کنند.

صداقت عالی در ایجاد اعتماد در کودکان

قدردانی از صداقت یکی از مؤلفه‌های اساسی ایجاد اعتماد در کودکان شماست.

دوستی تعریف می‌کند که وقتی دخترانم اشتباهی مرتکب می ­شوند ، من همیشه به آن‌ها می‌گویم که گرچه ممکن است عمل شما ناامیدکننده باشد ، اما دروغ گفتن در مورد آن، کار را بسیار بدتر می‌کند. من همیشه وقتی فرزندانم صادق بوده‌اند از آن‌ها تعریف می‌کنم زیرا  حقیقت را در مورد یک وضعیت به من می‌گویند.

این بسیار مهم است که کودک شما بداند شما از صداقت او قدردانی می‌کنید.

۱۳. گسسته باشید.

رسانه‌های اجتماعی اپیدمی عمومی از شرمساری کودکان را پرورش داده‌اند. اگرچه ممکن است بچه‌های ما به نظم و انضباط احتیاج داشته باشند ، اما ساختن نمایشی از آن می ­تواند نامناسب باشد و به اعتماد در کودکان آسیب برساند. درواقع ، چنین اقداماتی می‌تواند هر اعتمادی را که در فرزند خود جلب کرده‌اید از بین ببرد.

۱۴. یک مدل باشید.

فرزند شما همه کارهای شمارا تماشا می‌کند. مشاهدات آن‌ها از شما به کودکان کمک می‌کند تا نظرات خود را در مورد قابل‌اعتماد بودن شما شکل دهند. بسیار مهم است که شما از رفتارهایی که می‌خواهید فرزندتان انجام دهد الگوهایی را ایجاد کنید. به‌عنوان‌مثال ، اگر انتظار دارید فرزندتان هرروز تختخواب خود را مرتب کند ، باید تختخواب خود را نیز هرروز مرتب کنید. اگر انتظار دارید فرزندتان با احترام با دیگران صحبت کند ، پس باید این کار را هم خودتان انجام دهید. هرچه بیشتر کودک شمارا در حمایت از ارزش‌ها و قوانینی که می‌آموزید ببیند ، اعتماد بیشتری به شما خواهد کرد.

۱۵.مسئولیت اشتباهات خود را بر عهده بگیرید.

هیچ‌چیزی بیش از داشتن اشتباهات در شما ایجاد اعتماد نمی‌کند. والدین کاملی در این کره خاکی وجود ندارد. ما مطمئناً با بچه‌ها سروکله خواهیم زد ، و آن ­ها اشتباهات ما را متوجه می­ شوند که این موضوع اشکالی هم ندارد! وقتی کار اشتباهی انجام دادید ، از فرزندتان عذرخواهی کنید و به او بگویید که چقدر متأسفید.

جورج مک‌دونالد می‌گوید: “مورد اعتماد بودن ، حسن بهتری نسبت به دوست داشتن دارد.” ما از صمیم قلب با آن موافقیم. از لحظه ورود فرزندان ما به این دنیا ، آن‌ها در مورد جهان و افرادی که با آن‌ها زندگی می‌کنند، نتیجه‌گیری می‌کنند. ایجاد یک رابطه مطمئن با فرزند شما یک تعهد مداوم است اما این سنگ بنای داشتن یک رابطه بی‌دریغ با فرزند شما است که اعتماد را در او شکوفا می­ کند.

۱۰ فعالیت سرگرم‌کننده ایجاد اعتماد در کودکان

اعتماد مهم‌ترین قسمت هر رابطه است. اگر متوجه شدید فرزندتان از اعتماد به اطرافیان خود اجتناب می ­کند یا او مدام می‌خواهد در کنار اوباشید ، به‌احتمال‌زیاد فرزند شما از مشکل عدم اعتماد رنج می‌برد. کارهای زیادی وجود دارد که می‌توانید برای تشویق فرزندتان برای اعتماد به اطرافیان خود انجام دهید که یکی از آن‌ها درگیر کردن فرزندتان در فعالیت‌های اعتمادسازی است.

اگر احساس می‌کنید که فرزند شما باید به مردم اعتماد  کند تا بعداً در زندگی با مشکلات اجتماعی یا عاطفی روبرو نشود ، می‌توانید کودک خود را درگیر کنید تا برخی از این فعالیت‌های سرگرم‌کننده را انجام دهد.

معمولاً افراد، اعتماد در کودکان را با عقب‌نشینی‌ مرتبط می‌دانند اما  به‌ندرت می‌توان فهمید که این فعالیت‌ها راهی عالی برای اعتمادسازی در هر سنی است! در اینجا برخی از فعالیت‌های سرگرم‌کننده و هیجان‌انگیز اعتماد در کودکان وجود دارد که می‌توانید آن ­ها را امتحان کنید!

۱. فعالیت پیاده‌روی دوستانه برای ایجاد اعتماد در کودکان

یک فعالیت هیجان‌انگیز گروهی ، به کودک شما در ایجاد احساس اعتماد کمک می‌کند. آنچه شما باید انجام دهید در اینجا وجود دارد:

دستورالعمل‌ها

بچه‌ها را به گروه های دونفره تقسیم کنید ، به‌طوری‌که هر کودک شریکی داشته باشد.

موانعی مانند صندلی ، میز ، اسباب‌بازی و غیره را به‌طور تصادفی در محلی که فعالیت انجام می‌شود قرار دهید.

به چشم یکی از بچه‌ها چشم‌بندی بزنید. و به یکی از کودکان بگویید که او را از میان موانع عبور دهد.

پس از رسیدن این گروه دونفره به‌طرف دیگر مسیر ، چشم شریک دیگر را بسته و اجازه دهید تا هم‌گروهی دیگرش او را با خیال راحت به‌طرف دیگر راهنمایی کند.

۲. فعالیت سقوط اعتماد در کودکان

یکی از هیجان‌انگیزترین و مهیج‌ترین فعالیت‌های ایجاد  اعتماد در کودکان پیش‌دبستانی فعالیت سقوط اعتماد است. این فعالیت می‌تواند در ایجاد اعتماد به یکدیگر کمک کند. این چیزی هست که شما نیاز به انجام آن دارید:

دستورالعمل‌ها

کودکان را به صورت دو نفر دو نفر  تقسیم کنید

بگذارید یکی از بچه‌ها رو به روی هم‌گروهی خود ایستاده و کودک دیگر درحالی‌که رو به روی هم‌گروهی دیگر خود قرار دارد ، چند قدم  قبک تر پشت سر او بایستد.

از کودکی که رو به‌طرف دیگر ایستاده است بخواهید که به‌آرامی به عقب بیفتد و از هم‌گروهی او  بخواهید هنگام سقوط او را بگیرد.

همان‌طور که بچه‌ها به یکدیگر اعتماد می­ کنند ، فاصله بین آن‌ها می‌تواند به‌تدریج افزایش یابد.

جای بچه‌ها را تغییر دهید و فعالیت را تکرار کنید.

۳. بید در باد

این فعالیت تنوعی دیگر در فعالیت سقوط اعتماد و ایجاد اعتماد در کودکان است. بااین‌حال ، این فعالیت ممکن است کمی پیچیده‌تر شود. بچه‌ها باید همیشه هوشیار و محتاط باشند. در ادامه نحوه انجام این فعالیت آمده است:

دستورالعمل‌ها

همه بچه‌ها را وادار کنید که در یک حلقه نزدیک بایستند همان‌طور که یک بچه در وسط قرار می‌گیرد.

کودک در مرکز باید بدن خود را سفت نگه دارد.

کودکی که  در مرکز قرار دارد باید ازهرجهت خود را رها کند و خود را به سمت عقب بیندازد و بچه‌های حلقه باید همیشه آماده باشند تا دوست خود را بگیرند.

همان‌طور که او را گرفتند ، باید او را به‌آرامی در اطراف دایره به سمت کودکان دیگر هل دهند.

۴- فعالیت دوقلو را برای ایجاد اعتماد در کودکان ترسیم کنید

این فعالیت با قلم و کاغذ برای ایجاد اعتماد در کودکان و درک در کودکان عالی است. این همان چیزی است که باید انجام شود:

دستورالعمل‌ها

بچه‌ها را به گروه‌های دو نفره تقسیم کنید

کاغذ ، قلم و رنگ را به همه تحویل دهید.

اکنون از هر گروه و از یکی از بچه‌ها بخواهید تا هر چیزی را که دوست دارند ترسیم کند درحالی‌که هم‌گروهی دیگر در فاصله دورتری نشسته است.

هنگامی‌که آن‌ها نقاشی را به پایان رساندند ، از هم‌گروهی دیگر بخواهید که شروع به کشیدن همان چیزی کند که هم‌گروهی خود ترسیم کرده است. کودک این کار را در حالی انجام می­ دهد  که هم‌گروهی خود شروع به دادن دستورالعمل به او می‌کند.

۵. فعالیت استراتژی اعتماد در کودکان

این فعالیت مهیج به بچه‌ها کمک می‌کند تا استراتژی‌های خود را شکل دهند و به یکدیگر اعتماد کنند. در اینجا مراحلی وجود دارد که باید  آن را دنبال کنید:

دستورالعمل‌ها

بچه‌ها را وادار کنید که در حالت دایره‌ای دستانشان را در جلو و به‌موازات زمین دراز کنند.

از آن‌ها بخواهید که دستان خود را مشت کرده و فقط انگشت اشاره را  به سمت یک دیگر بگیرند.

می‌توانید هر جسمی مانند چوب ، لوله و … را روی انگشت اشاره قرار دهید و از کودکان بخواهید که آن جسم را به‌آرامی روی زمین بگذارند.

این‌یک فعالیت چالش‌برانگیز است زیرا بچه‌ها نه مجاز به قطع ارتباط با شیء هستند و نه می توانند آن را رها کنند.

۶. فعالیت دست تو دست برای ایجاد اعتماد در کودکان

این فعالیت مهیج یکی از محبوب‌ترین فعالیت‌های سرگرم‌کننده گروهی است که فعالیت‌های گره‌ای انسانی نیز نامیده می‌شود و کمک فراوانی به ایجاد اعتماد در کودکان می کند. در اینجا دستورالعمل‌های مشابه وجود دارد:

از بچه‌ها بخواهید دایره‌ای تشکیل دهند و درحالی‌که دستانشان به دستان یکدیگر می‌رسد ، بازوهای خود را به جلو دراز کنند.

به آن‌ها بگویید چشمانشان را ببندند و دست­ های یکدیگر را بگیرند.

از آن‌ها بخواهید بدون رها کردن دست یکدیگر ، چشمان خود را بازکرده و یک حلقه درست کنند.

۷. فعالیت حلقه امید

یکی از جذاب‌ترین و هیجان‌انگیزترین بازی‌های ایجاد  اعتماد در کودکان فعالیت امید است، این فعالیت می‌تواند به ایجاد پیوندهای قوی‌تر و قابل‌اعتماد تر کمک کند. این‌ها برخی از دستورالعمل‌هایی است که باید دنبال کنید:

دستورالعمل‌ها

از همه کودکان بخواهید یک حلقه درست کنند.

یک حلقه بردارید و آن را روی بازوی هر کودک بگذارید و سپس از آن‌ها بخواهید که دستانشان را جمع کنند.

بچه‌ها باید به فکر چاره‌ای باشند تا بتوانند  آن  را از یک کودک به کودک دیگر منتقل کنند بدون اینکه  آن را رها کنند.

۸. فعالیت شب‌پره و خفاش

یکی از سرگرم‌کننده‌ترین تمرین‌ها برای ایجاد اعتماد در کودکان ،  فعالیت  شپ پره و خفاش بوده که شامل نقش‌آفرینی کودکان  است. در اینجا قوانینی آورده شده است که باید  آن را به خاطر بسپارید:

دستورالعمل‌ها

از بچه‌ها بخواهید یک حلقه بزرگ تشکیل دهند.

چشم دو کودک را بسته و از آن‌ها بخواهید در مرکز دایره بایستند. در اینجا یکی از کودکان به‌عنوان پروانه و دیگری به‌عنوان خفاش عمل می‌کند.

کودک  خفاش با صدای بلند می‌گوید “خفاش” ، که  کودک شب پره ” نیز باید با صدای بلند باید بگوید” شب­ پره”. آن‌ها مرتباً دستورات صوتی را تکرار می‌کنند تا زمانی که خفاش پروانه را بگیرد.

۱۰. فعالیت موجودات فضایی

یک فعالیت ارتباطی و اعتمادسازی عالی که بچه‌ها را ملزم به ساختن استراتژی‌ها و برنامه‌هایی می‌کند این فعالیت است. آنچه شما باید انجام دهید این است که:

با دستورالعمل‌ها بچه‌ها را وادار کنید روی صندلی‌ها به‌صورت دایره‌ای بنشینند

از آن‌ها بخواهید مانند موجوداتی از سیارات مختلف رفتار کنند تا فقط از طریق نشانه‌ها و اعمال ارتباط برقرار کنند.

چهار بازیکن در هر زمان مشخص می‌ایستند و فقط ۱۰ ثانیه فرصت دارد تا با بقیه کودکان ارتباط برقرار کند.

این یک فعالیت سرگرم‌کننده برای تعامل مؤثر برای کودکان است که باعث به وجود آمدن اعتماد در کودکان می ­شود.

برخی از این فعالیت‌های سرگرم‌کننده اعتمادسازی را با کودکان خود امتحان کنید. بااین‌حال ، اطمینان حاصل کنید که فعالیت‌های متناسب با سن  کودک را برای فرزند خود انتخاب کرده‌اید. همچنین ، اگر در یک‌زمان مشخص احساس کردید که یکی از  بچه‌ ها ناراحت یا عصبی است ، کودک را مجبور یا تحت‌فشار قرار ندهید تا  در این بازی ­ها شرکت کند. هدف اصلی تسهیل اعتماد در کودکان و پیوند و ترساندن بچه‌ها نیست. بنابراین ، اطمینان حاصل کنید که یک محیط امن و مناسب برای فعالیت‌ها فراهم کرده‌اید!

کلام آخر

پس برای اینکه در کودک خود اعتماد ایجاد کنید و شروع به اعتماد سازی کنید به صحبت­ های او گوش دهید  به وعده ­های خود عمل کنید.با صداقت باشید .شما هر رفتاری را انجام دهید آن­ هم همان رفتار را تکرار می ­کنند پس ابتدا خوتان باید رعایت کنید تا آن­ ها هم یاد بگیرند. مرزهای مشخصی برای آن­ ها به وجود آورید و باورهای مثبت را برای ایجاد اعتماد در کودکان به وجود آورید.

به نظر شما چه راه های دیگری وجود دارد تا در کودک اعتمادسازی کنیم؟ آیا دوست دارید در کودک خود اعتماد ایجاد کنید؟

دیدگاهتان را بنویسید