زمان مطالعه: 9 دقیقه حسن جویی : شاه راه خوشبختی اولین فایده‌ی حسن جویی برای خودمان است. جسن جویی…" /> زمان مطالعه: 9 دقیقه حسن جویی : شاه راه خوشبختی اولین فایده‌ی حسن جویی برای خودمان است. جسن جویی…" />

چطور حسن جویی کنیم؟

خانه » بلاگ » چطور حسن جویی کنیم؟

فهرست عناوین

حسن جویی : شاه راه خوشبختی

اولین فایده‌ی حسن جویی برای خودمان است.

جسن جویی هدیه ای است که ما به دیگران می‌دهیم و در اصل خودمان هستیم که سود می‌بریم از این هدیه دادن.

قانون جذب ثابت می‌کند که ما اگر چیزی را طلب کنیم، چیزی را بخواهیم و به آن ایمان بیاوریم و از اعماق وجود دنبال آن باشیم، دنیا و تمام موجودات و کائنات بر آن می‌شوند که ما را به خواسته‌مان برسانند.

حالا شما فرض کنید که در رابطه‌تان با همسر خود عینک خوش‌بینی و حسن جویی به چشم بزنید. و دنیا را تماماً حسن و خوبی ببینید و به هر چیزی که نگاه می‌کنید، اول در ذهنتان فهرستی از خوبی‌هایش تهیه کنید. آن‌وقت است شما دیگر قادر به دیدن بدی یا مشکل کسی نیستید زیرا از او آن‌قدر حُسن می‌بینید که دیگر آن اخلاق بد به چشم شما نمی‌آید. و یک زندگی آرام و بی‌دغدغه را تجربه می‌کنید.

در واقع حسن جویی ابزار قدرتمندی است که شما می‌توانید به کمک آن قوی‌ترین احساسات را در خودت و در هر محیطی مثل زندگی زناشویی و خانوادگی ایجاد کنید. و صاحب آن محیط شوی، تو هرکسی یا هرکجا که باشی و با هرکسی که تشکیل خانواده داده‌ای، می‌توانی زندگی‌ات را و خودت را با حسن جویی از هر چه بدی و منفی نگری هست، دور کنی. و شیرینی عشق را به بدنِ زندگی تزریق کنی و لذت ببری.

عیب‌جویی را امتحان کنید

«اگر آموزش هزینه و دشواری دارد، نادانی را امتحان کن». بنده جایی در مورد حسن جویی صحبت می‌کردم و یکی از دوستانم مطرح کرد که «نمی‌شود در همه آدم‌ها حسن و خوبی پیدا کرد. بعضی‌ها واقعاً آدم را عصبی و کلافه می‌کنند و هر چه بیشتر می‌گردی، خوبی یا نکته‌ای مثبت پیدا نمی‌کنی بتوانی از آن‌ها حسن جویی کنی. کمتر پیدا می‌کنی، واقعاً سخت است در بعضی‌ها حسن پیدا کردن …»

شاید شما هم با دوست من هم‌نظر باشید. من به شما می‌گویم، عیب‌جویی را امتحان کنید. واقعاً ساده است که دنبال عیب کسی بگردید، حتی اگر کسی را خیلی دوست دارید و او را آدم خوب و کاملی می‌دانید، باز هم حتماً می‌توانید از او عیب و نقصی پیدا کنید و به او بگویید، می‌بینید واقعاً ساده و آسان است، هر کسی می‌تواند در دیگران عیب و نقص ببیند ولی حسن پیدا کردن هوش و تلاش می‌خواهد.

کسی از شما انتقاد کند شما چه کاری انجام میدهید؟

 

برای شما حتماً پیش‌ آمده که از کسی انتقاد کنید و عیب او را به او بگویید. چه بازخوردی دیدید؟ آیا قبول کرده؟ آیا از شما تشکر کرده و به شما محبت کرده؟ حتماً نه … اصلاً به خودتان رجوع کنید چه برخوردی می‌کنید باکسی که به شما می‌گوید مثلاً «تو خیلی چاق شدی؟ باشگاه نمیری؟ خیلی غذا می‌خوری … نه؟» واقعاً پیکار می‌کنید؟ روی او را می‌بوسید و از او تشکر می‌کنید؟ که این نکته را که شما میدانید و هرروز به خاطرش ناراحت هستید را به یادتان آورده است … به قلب خودتان نگاه کنید آیا دوست دارید او را دوباره ببینید؟ واقعاً ترجیح می‌دهید باکسی که از حسن‌های شما می‌گوید زندگی کنید یا کسی که این‌همه خوبی‌های شمارا نادیده می‌گیرد و مدام از شما بد می‌گوید؟ حرف کدام شخص را گوش می‌کنید؟ کدام را دوست دارید؟ کدام را انتخاب می‌کنید؟ …

عیب‌جویی دشمن‌تراش است و حسن جویی دوست ساز

تا به‌ حال بومرنگ بازی کرده‌اید که وقتی بومرنگ را به افق پرتاب می‌کنید، حتی اگر به دورترین جای ممکن هم رود، بازهم پیش صاحبش برمی‌گردد. انتقاد و شکایت از دیگران هم همین‌طور است کبوتر جلدِ صاحبشان هستند، هرجایی بروند و هرچه زمان بگذرد، در آخر باز برمی‌گردند. از هرکسی که انتقاد کنید و هر چه قدر هم که مفید و واقعی و بدون منظور باشد، ضرر آن انتقاد بدون اینکه در بیشتر موارد اثری از خود به‌جا گذاشته باشد به خود شما برمی‌گردد و شما هستید که باید تاوان انتقادتان را بدهید، بعضی با شما قطع رابطه می‌کنند در اولین فرصت که بهانه‌ای جور شود، بعضی دیگر حوصله‌ی شمارا نخواند داشت و بعضی شمارا از قلبشان اخراج می‌کنند.

افراد خطاکار و کسانی که اشتباهی می‌کنند، اکثراً ترجیح می‌دهند که خودشان به این نتیجه برسند که اشتباه کرده‌اند و از این متنفرند که دیگران به آن‌ها بگویند که چه چیزی بد و چه چیزی خوب.

انتقاد و عیب‌جویی به‌طور کل جز تخریب، اثر دیگری ندارد و چیزی که خیلی اهمیت دارد این است که جای انتقاد همیشه در خودآگاه و ناخودآگاه فرد باقی می‌ماند مثلاً تابه‌حال شده حس بدی به کسی که قبلاً می‌شناختید داشته باشید وندانید چرا از او خوشتان نمیاد؟ احتمالاً قبلاً او از شما انتقادی کرده یا شمارا تمسخر کرده و خلاصه حس بدی قبلاً در شما ایجاد کرده و آن حس بدون اینکه شما در جریان باشید الآن یکی از ملاک‌های شماست که در مورد طرف مقابلتان اظهارنظر کنید و او را قضاوت کنید.

انتقاد سازنده … هم داریم

انتقاد، البته سازنده و به‌دردبخور هم هست که شرایطی دارد و اگر آن‌ها را رعایت کنیم شاید به نتیجه برسیم ولی پیشنهاد من حذف کردن انتقاد از قاموس زندگی‌تان است، یعنی به‌هیچ‌وجه دیگر از هیچ‌کسی انتقاد نکنید و البته پیشنهادی هم برای این خلأ ایجادشده دارم و آن‌هم اینکه حسن جویی کنید، حسن جویی به هر درد بی‌درمان دواست، هر بی‌مهری و گلایه‌ای را برطرف می‌کند.

هر چیز که در جستن آنی ، آنی

شما دنبال هر چیزی که بگردید، آن را پیدا خواهید کرد، همه‌چیز بستگی به دید شما و فکر شما دارد مطمئن باشید وقتی شما دنبال عیب کسی می‌گردید حتماً آن اشکال را در او پیدا می‌کنید و طبیعتاً همین‌طور وقتی دنبال حسن و نیکویی کسی هم می‌گردید، بازهم آن را در شخص پیدا می‌کنید، شما حسن جو که باشی همسرت تماماً حسن و خوبی خواهد شد، اگر دنبال عشق در زندگی هستی تا می‌توانی به همسرت عشق هدیه کن تا به تو عشق هدیه کند، از خوبی‌هایش بگو تا خوبی‌های تو را ببیند، به هر بهانه‌ای از او تعریف کن تا محبوبش باشی.

قاعده‌ای وجود دارد به نام «خوب نگاه کن، خوب می‌شود» تو دنبال خوبی‌ها باش فقط خوبی‌ها را خواهی دید و عیب‌ها و بدی‌ها دیگر اصلاً به چشمت نمی‌آیند؛ و البته قاعده‌ای هم به «بد نگاه کن، بد می‌شود» وجود دارد که دقیقاً برعکس مورد قبل کار می‌کند که فکر کنم این بیت از مولوی، کاملاً منظورم رو میرسونه:

پیش چشمت داشتی شیشه کبود / زان سبب دنیا کبودت می‌نمود …

 

فواید حسن جویی چیست ؟

اعتماد به ‌نفس یکی از فواید و خصوصیات حسن جویی است، شاید برایتان جای سؤال و تعجب باشد که ما از دیگران تعریف کنیم ولی خودمان اعتمادبه‌نفس پیدا کنیم؟ مگه میشه؟ بله کمی عجیب به نظر می‌رسد ولی وقتی خودتان ببینید باورتان نمی‌شود که چطور حسِ همزادپنداری با فطرتمان به ما عزت‌نفس می‌دهد و ما را از خودمان راضی نگه می‌دارد.

احساس خوشبختی که حسن جویی به انسان می‌دهد با میلیاردها پول هم قابل‌مقایسه نیست. و هیچ لذتی توان برابری با شیرینی خوشایندی که حسن جویی در ما ایجاد می‌کند، ندارد، در مثل جایی که به همسر خود می‌گوییم که چقدر زیبا است، برق چشمانش از شنیدن این جمله به روح و قلب شما هم می‌رسد، امتحان کنید. همین الآن اگر ممکن است از کسی حسن جویی کنید و احساس خوشبختی را در اعماق خودتان حس کنید.

دوست داشتنی میشوید

 

حسن جویی، آدمی را که همیشه انتقاد می‌کند، به همه‌کس و همه‌چیز کار دارد و همه از او فرار می‌کنند را به انسانی عزیز و دوست‌داشتنی تبدیل می‌کند. که همه احوال او را می‌پرسند و می‌خواهند بدانند کجاست و چه‌کار می‌کند.

محبوبیت و همه‌پسندی با خود دارد و زندگی ایده آل را به ما هدیه می‌دهد.

حسن جویی حال خودمان وزندگی‌مان را خوب می‌کند.

کسی که حسن جو است روابط عمومی بهتری دارد و هماهنگ‌تر است از بقیه با محیط و اطرافیانش و همچنین سلامت روانی و موفقیت ارتباطی درگرو حسن جویی از افراد است.

افراد حسن جو، زندگی دیگری را تجربه می‌کند و موردنظر و لطف خداوند قرار می‌گیرد و شاکر است به خداوند به خاطر این‌همه نعمتش و این حس شکرگزاری حسن جو را به بالاترین مراتب انسانی و رضایت از خویش می‌رساند.

حسن جویی را مانند عطری در خانه پخش‌کنید و منتظر اثر اعجاب‌آور آن باشید که چه می‌کند با اعضای خانواده و این بوی خوشبختی و امید به زندگی، چطور تاروپود خانواده‌تان را فرامی‌گیرد …

.

بیایید، به خودمان چند قول بدهیم

قول می‌دهم که:

با تمام وجود و از اعماق قلبم حسن جویی کنم و به آن چیزی که می‌گویم، اعتقاد داشته باشم.

کاملاً صادقانه به دیگران نگاه کنم.

بدون هیچ تعصب و در نظر گرفتن گذشته‌ای، می‌خواهم فقط حسن جویی کنم.

همه‌چیز را ببینم و اگر چیزی پیدا نکردم، آن‌قدر دوباره نگاه می‌کنم تا حسن‌ها را ببینم.

که من می‌دانم که هیچ‌کسی نیست که در وجودش نشود خوبی ی پیدا کرد

اگر اختلاف و ناراحتی بین من و او هست، آن را کنار می‌گذارم و نگاه می‌کنم.

اگر هر بازخوردی ببینم، از حسن جویی‌ام دست نمی‌کشم و ناراحت نمی‌شوم تا به نتیجه برسم.

که انتظار این رادارم باخشم، تمسخر یا بی‌تفاوتی همسرم مثلاً مواجه شوم.

که هیچ‌چیز از قلم نیندازم و تا جایی که به نتیجه برسم تلاش کنم.

چطور حسن جویی کنیم؟

حسن جویی که راه ها و ابزاری دارد که باید آنها دقیق و کامل بدانیم و رعایت کنیم تا نتیجه ی کامل را داشته باشد.

پنج ابزاری که میتونیم برای حسن جویی استفاده کنیم

 

اولین ابزار حسن جویی: زبان

 هر چیز را که پیدا می‌کنیم به‌صورت لسانی و در قالب کلام و جمله بیان می‌کنیم؛ مثلاً: «ببینم امروز تو چه لباس زیبایی پوشیدی، چه انتخاب و سلیقه‌ی زیبایی داری» الآن در این جمله از سه چیز حسن جویی کردیم، لباسی که بر تن کرده، حسن انتخاب و سلیقه و پسندِ همسرمان به همین سادگی.

دومین ابزار حسن جویی: رفتار

این ابزار نیاز به کمی توجه بیشتر دارد با استفاده از این راه شما باید هم‌زمان با دیدن خوبی، عکس‌العملی آنی از خود نشان دهید یعنی اینکه با حرکات و رفتارتان و با حرف‌هایی که می‌زنید، به‌طور غیرمستقیم او را تائید و تشویق می‌کنید؛ مثلاً همسرتان در جمع حرف نسبتاً جالبی را می‌زند و شما او را با لبخند یا حتی چشمک، یا نگاهی که مختص به اوست، تائید می‌کنید. این ابزار نتیجه چند برابر دارد و مهم‌ترین راهکارهاست.

سومین ابزار : متنی

به‌صورت کتبی از او حسن جویی کنید؛ مثلاً به او پیامک می‌زنی یا برایش نامه‌ای می‌نویسی، یا حتی رو کاغذی چیزی می‌نویسی و آن را به یخچال و آینه می‌چسبانی.

چهارمین ابزار حسن جویی: هدیه دادن

 با هدیه یا چیزی شبیه به آن او را تحسین می‌کنی؛ مثلاً کتابی برایش می‌خری و می‌گویی این بابت تشکر آن رفتارت بود که خیلی روی من تأثیر گذاشت با این کار خواستم جاودانه‌اش کنم، یا مثلاً او را به سینما می‌بری و می‌گویی تو سلیقه‌ات خوب است، انتخاب فیلم با تو.

پنجمین ابزار : تحت تأثیر قرار گرفتن

چیزی را به خاطر او در خودتان تغییر داده‌اید و او را مسبب آن می‌دانید؛ مثلاً تو باعث شدی من سحرخیزتر بشوم، از وقتی با تو آشنا شده م سحرخیز شده‌ام، درصورتی‌که سحرخیزی ازنظر خود او حسن به‌حساب نمی‌آید و وقتی شما به آن توجه و آن را ارزشمند می‌دانید در حقیقت از او حسن جویی کرده‌اید.

و البته به تعداد انسان‌ها ابزار برای حسن جویی کردن وجود دارد …

حواستان به این‌ها باشد

لطفا لطفا واقعی باش

باید طوری دقیق حسن جویی کنی که امکان دروغ و ریا به گفته‌ی تو نچسبد، پس اول باید خودت به ایمان داشته باشی و پذیرفته باشی مثلاً این‌طور نباشد که بگویی تو چقدر اندام مناسبی داری و او ۲۰۰ کیلو وزن داشته باشد و این حسن جویی نیست بلکه در اصل نوعی تمسخر است.

قاطع باش و بی‌تردید حرف بزن

محکم و قاطع و بدون تردید و با تمام وجود در خودت باور کن زیبایی همسرت را و آن را به بهترین شکل و با تمام احساسات بیان کن.

سخت‌گیر و کمال‌گرا نباش

 به خودت و او سخت‌گیر نباش، خیلی چیزهای کوچک هستند که می‌توانند ازنظر او حسن باشند، ازنظر تو پنهان مانده‌اند.

لطفا لطفا خلاق باش

از جملات و رفتارهای کلیشه استفاده نکن و کارهایی را که می‌دانی برای شخص خاصی است و اگر تو انجام دهی، او یاد آن شخص می‌افتد انجام نده. مثلاً همین الآن در سریالی دیدید که کسی از همسرش بابت لباسی که پوشیده با لفظ «تو چه لباس خارق‌العاده‌ای داری، تو بهترینی» تشکر و حسن جویی کرد. و ما هم همین‌که فیلم تمام شد از او همین لحن و همین جمله تشکر و حسن جویی کنی. از خیالت کمک بگیر، از دوستانت بپرس که دراین مواقع چکار می‌کنند و چه می‌گویند.

و لطفا تمرین و تداوم داشته باش

انتظار نداشته باش که مثلاً اگر یک‌بار از همسرت حسن جویی کردی، بروی درب را به خوشبختی و کامیابی بازکنی، باید خسته نشوی و صبر داشته باشی و این‌قدر روی خودت کارکنی که فقط حسن ببینی.

راستی حسن جویی زمان و مکان مناسب داره

شاید بگویید که چه زمانی بهترین زمان برای حسن جویی است و چه جایی بهتر است که انجام شود.

به نظر من هرلحظه و هر جا و وقتی‌که فرصتی دست دهد، بهترین زمان و مکان برای حسن جویی است.

دنبال لحظه‌ای فوق‌العاده و تکرار نشدنی نباشید. هرلحظه‌ای که می‌گذرد بهترین و زیباترین لحظه است که در حافظه‌ی تاریخ گذشته ثبت می‌شود. کارنامه و تاریختان را سبز و به‌یادماندنی رقم بزنید. لحظه‌ی خاص و رؤیایی دست شماست، همین الآن آن را بگیرید در اختیار خودتان و ثبتش کنید.

همیشه حواستان به کودک درون باشد

اریک برن، روان‌شناس بزرگ و صاحب کتاب بازی‌ها «اولین کسی بود که کودک درون را مطرح کرد و او همچنین صاحب نظریه‌های بسیاری در روان‌شناسی ازجمله» بالغ درون «و» والد درون است.

باید یادمان نرود که همه‌ی ما پشت این نقابی که به چهره زده‌ایم، یک کودک درون داریم. که مثل همه‌ی کودک‌های دیگر، نیاز به آب، غذا، محبت، نگاه، توجه و کارهای کودکانه، دارد، او اغلب کارهای عجولانه و غیرمنطقی می‌کند.

 

همیشه حواستان به کودک درون خودتان و کودک درون دیگران باشد. باید همیشه آن را سرگرم کنید و او را شاد نگه‌دارید، هیچ‌وقت نباید با او قهر کنید و او را برنجانید یا به خواسته‌اش توجه نکنید.

او همیشه به شما احتیاج دارد و همیشه حواسش به شما هست.

به کودک درونِ دیگران آسیب نزنید و آن را دوست داشته باشید و آن را شاد کنید.

 

البته حسن جویی کنید، نه تملق …

این مطلب خودش توضیح بسیاری دارد که باید در یک مبحث جداگانه بیان شود. ولی در کل لازم دیدم که چند نکته رو رعایت کنیم تا حسن جویی با تملق، چاپلوسی و چرب‌زبانی اشتباه گرفته نشود.

حسن جویی باید خاص طرف مقابل باشد. یعنی: جمله‌ای باشد که در آن لحظه برای او گفته‌اید و فقط و فقط او منظور نظرتان است. مثلاً شما مردی را فرض کنید که به هر کسی می‌رسد، می‌گوید «تو چقدر زیبا و خوش‌صحبت هستی». و بعد برای حسن جویی این را به همسر خود نیز می‌گوید … شما چه تصوری راجع به این مرد دارید؟ او حسن جو است؟ یا چاپلوس؟…

زیاده‌روی و تکرار بسیار، شیرینی ِحسن جویی را از بین می‌برد. و آن را غیرواقعی و مصنوعی جلوه می‌دهد. در مثال قبل اگر همین فرد بیاید و شروع کند روزی ۱۰ بار این جمله را به همسر خود بگوید، آیا چیزی جز حس انزجار برای همسرش باقی می‌ماند؟

باید شرایط حسن جویی را که در بالا گفته شد را از جمله واقعی بودن و از ته دل بودن را رعایت کنیم. تا حسن جویی ما اثر مثبتی داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید