موفقیت شغلی،۱۰ قدم تا موفقیت شغلی شگفت انگیز

خانه » بلاگ » موفقیت شغلی،۱۰ قدم تا موفقیت شغلی شگفت انگیز

فهرست عناوین

دنیای کار به‌سرعت در حال تغییر است. شغل موردعلاقه شما در ۵ تا ۱۰ سال دیگر ممکن است دیگر وجود نداشته باشد. و مهارت‌هایی که شما با سخت کار کردن به دست آورده‌اید ممکن است زودتر از آنچه فکر می‌کنید منسوخ شوند.
اگر نگاهی به جامعه‌ی خود بکنیم می‌بینیم که ده سال پیش مشاغلی وجود داشته‌اند که اکنون یا از بین رفته‌اند و یا بسیار کمرنگ شده‌اند. تاکسی‌ تلفنی‌ها و گیم نت‌ها ویدئوکلوپ‌ها جز این مشاغل هستند که یا از بین رفته‌اند یا بسیار کمرنگ شده‌اند و مانند گذشته نمی‌توانند فعالیت کنند و آن‌ها هیچ موفقیت شغلی نمی‌توانند داشته باشند.
درعین‌حال، استفاده از فناوری در بیشتر صنایع باعث می‌شود شرکت‌ها برای حفظ اهمیت و رشد خود تلاش کنند و بخواهند بهتر از گذشته باشند و محصولات خود را باکیفیت بیشتر و سریع‌تر به دست مشتری برسانند. همین امر باعث شده است که چیزی به‌عنوان امنیت شغلی دیگر وجود نداشته باشد.
حتی این خبر خوب که احتمالاً با استفاده از فنّاوری‌های روز می‌توانیم عمر طولانی‌تری داشته باشیم، این چالش را به وجود می‌آورد که احتمالاً برای مدت طولانی‌تری هم باید در این کره‌ی خاکی کارکنیم و بتوانیم به موفقیت شغلی موردنظر خود برسیم.

موفقیت شغلی،۱۰ قدم تا موفقیت شگفت‌انگیز شغلی

  • موفقیت شغلی چیست؟
  • چرا باید در مسیر موفقیت شغلی قرار بگیریم؟
  • تفاوت موفقیت شغلی و دیگر موفقیت‌ها در چیست؟
  • مهم‌ترین مهارت برای ایجاد موفقیت شغلی چیست؟
  • چه عادت‌هایی را برای به وجود آوردن موفقیت شغلی نیاز داریم؟
  • چگونه می‌توانید بهترین شانس را برای داشتن یک زندگی طولانی و پرتحرک داشته باشید؟

در دنیایی که تنها چیز مطمئن تغییر است، “زنگ هشدار” در سرمایه‌گذاری برای مشاغل ما نیز به صدا درآمده است و به ما می‌گوید: “عملکرد گذشته هیچ تضمینی برای عملکرد آینده نیست.”
همه آرزو دارند یک شغل بسیار عالی داشته و در آن موفق باشند و از آن لذت ببرند و این شغل بتواند سبک زندگی موردنظرشان را فراهم کند. گرچه خیلی از ما برای رسیدن به موفقیت شغلی، در مشاغلی با هزینه کمتر کار می‌کنیم و ازآنچه می‌خواهیم لذت نمی‌بریم و درنهایت از این خواسته‌ی خود کوتاه می‌آییم.
خبر خوب این است که داشتن یک موفقیت شغلی چیزی است که تا حد زیادی تحت کنترل خود شما است.

افراد ناراضی که به موفقیت شغلی نمی رسند

شاید با افرادی ملاقات کرده باشید که به‌ ظاهر دنبال موفقیت شغلی هستند اما آن‌ها نتوانسته‌اند به آن موفقیت شغلی که مدنظرشان است دست پیدا کنند و شما حتی شاید سعی کرده باشید آن‌ها را نصیحت‌ کنید و راهی جلوی پایشان قرار دهید.
شما ممکن است بارها و بارها از رفتار آن‌ها شاکی شده باشید، زیرا اوضاع‌شان بسیار بدتر از قبل شده است و آن‌ها هیچ‌گاه به حرف شما یا کسی گوش نمی‌دهند.آن­ ها می­ خواهند به موفقیت شغلی برسند اما آن کارهایی که لازم است را انجام نمی­دهند و تلاش شما بی‌­ثمر می­گردد.

موفقیت شغلی چیست؟

تفاوت زیادی بین موفقیت شغلی و موفقیت در زندگی وجود دارد. بسیاری از افراد موفق هستند. آن‌ها مدارک رقابتی عالی کسب می‌کنند، مدیر یا مسئول یک شغل پراهمیت هستند و یا مشاغل موردنیاز خود را ایجاد می‌کنند و حقوق و درآمد عالی کسب می‌کنند.
این‌ها چندین نمونه از معیارهایی است که بسیاری از افراد در جامعه با آن موفقیت شغلی را تعریف می‌کنند. اما این موارد مانند: مدارک تحصیلی، عنوان‌های شغلی، مشاغل مطلوب و حقوق زیاد نشان‌دهنده موفقیت در برخی از نقاط زندگی است. و مسئله اینجاست که این نوع موفقیت به‌تنهایی لزوماً برابر با موفقیت شغلی نیست.
موفقیت شغلی ترکیبی از دستیابی به سطح معقول ثبات مالی در حین انجام کاری است که از آن لذت می‌برید و سپس بعد از رسیدن به آن از زندگی و شغل خود نیز خوشحال و راضی خواهید شد.
اگر شغل خود را دوست دارید اما می‌دانید که منجر به خودکفایی مالی نمی‌شود، موفقیت شغلی کاهش می‌یابد و اگر بسیار خوب دستمزد دریافت می‌کنید اما در زمینه شغلی انتخابی خود لذت و علاقه‌ای ندارید، موفقیت شغلی کاهش می‌یابد. موفقیت واقعی شغلی مستلزم همسویی بین این دو است.
افرادی که موفقیت شغلی معنی‌داری را تجربه می‌کنند، می‌دانند که پول و عناوین به‌تنهایی موفقیت شغلی را به وجود نمی‌آورد. آن‌ها می‌دانند که باید آرامش و نشاط درونی را نیز تجربه کنند تا واقعاً بتوانند فرد مهمی باشند و به موفقیت شغلی برسند.
اگر دستمزد خوبی دریافت کنید و شغلی داشته باشید که دیگران آرزوی آن را داشته باشند، اما کاری که شما در حال انجام آن هستید باعث شود شما ناراضی، ناتمام و حتی شاید بدبخت به نظر برسید، مطمئناً احساس موفقیت شغلی نخواهید کرد.
یک نکته‌ی بسیار مهم در این بخش وجود دارد؛ اگر از شغل منتخب خود خوشحال، راضی و خوشحال هستید اما متوجه می‌شوید که توانایی تأمین نیازهای اساسی زندگی را ندارید، مطمئناً احساس موفقیت شغلی نیز نخواهید کرد.

تفاوت موفقیت شغلی با موفقیت‌های دیگر

موفقیت در زندگی خواستار خوشبختی و آرامش درونی است، اما موفقیت شغلی این‌گونه نیست و این‌گونه عمل نمی‌کند. موفقیت شغلی همان چیزی است که وقتی مسئولیت زندگی خود را به دست می‌گیرید و هدف، اشتیاق و اصول خود را با تصمیمات، رفتار و انتخاب شغل همسو می‌کنید، اتفاق می‌افتد.

چرا تعداد کمی از افراد موفقیت شغلی را تجربه می‌کنند.

وقتی شما نتوانید عمداً به چیزی که می‌خواهید تبدیل شوید، ناخواسته به هر چیزی تبدیل می‌شوید و “آن چیزی” اغلب منجر به سطح عظیمی از ناراحتی می‌شود.
دلایل مختلفی برای این اتفاق وجود دارد، بنابراین تعداد کمی از افراد درواقع موفقیت شغلی را تجربه می‌کنند، و این شامل موفقیت شغلی و همچنین دنبال کردن یک مسیر شغلی است که توسط افراد دیگری مانند والدین، دوستان، همسران و غیره تعریف، تحمیل یا کنار گذاشته می‌شود.
دلیل اینکه تعداد کمی از افراد موفقیت شغلی را تجربه می‌کنند این است که آن‌ها هرگز وقت نمی‌گذارند تا برای خود تعریف کنند که موفقیت شغلی درواقع برای آن‌ها چه معنا و مفهومی دارد. آن‌ها از ارزیابی زندگی شاد، آرامش‌بخش و خوشبختی، حتی برای خودشان چشم‌پوشی می‌کنند و مطمئناً هرگز موفقیت شغلی را ارزیابی یا تعریف نمی‌کنند.
بنابراین بسیاری از افراد به‌جای اینکه به موفقیت شغلی برسند، سرانجام در یک شغل مشغول به کار می‌شوند یا شغلی را پیدا می‌کنند که فکر می‌کنند منجر به خوشبختی آن‌ها می‌شود و پس از ناامید شدن‌های بسیار، زمان زیادی را صرف شکایت از شرایط خود می‌کنند. مردم هنگامی‌که مشغول به کار هستند و نمی‌توانند رسیدن به خواسته‌های خود را در این شغل ببینند سرخورده می‌شوند.
دلایل دیگری که باعث می‌شود افراد کمی موفقیت شغلی را تجربه کنند عبارت‌اند از:
. آن‌ها از یک یا چند ترس ناتوان‌کننده رنج می‌برند و در برابر انجام ریسک‌های تغییر شغل که می‌تواند فرصت‌های جدیدی را پیش روی آن‌ها قرار دهد مقاومت می‌کنند.
. آن‌ها احساس ناتوانی در تغییر شرایط خود می‌کنند، یا احساس می‌کنند که گزینه یا گزینه‌های خوبی شغلی برای انجام  برای آن‌ها وجود ندارد. این اتفاق زمانی می‌افتد که انجام کار جدید نیازمند فدا کردن بسیاری از موارد قدیمی است و همین امر باعث می‌شود فرد نخواهد شغل خود را تغییر دهد.
. آن‌ها گاهی منتظر می‌مانند که دیگران فرصت‌های شغلی را برای آن‌ها ایجاد کنند که این افراد می‌توانند دوستان، رئیس یا مدیر شرکت دیگری باشد که به آن‌ها کمک می‌کند و خودشان هیچ کاری انجام نمی­دهند.
. آن‌ها بیش‌ازحد، از خشنودی دیگران نگران هستند و می‌خواهند همه‌ی افراد را راضی نگه‌دارند. بنابراین درنهایت نیازهای خود را کنار می‌گذارند و بعد از مدتی شروع به شکایت کردن از این اوضاع می­کنند.
. آن‌ها فاقد ذکاوت و توانایی استقامت در برابر موانع و چالش‌های زندگی و چالش‌های شغلی هستند. آن‌ها با موانعی روبه‌رو می‌شوند و بیش‌ازحد می‌ترسند و برای رفع آن‌ها چالش‌ها اقدامی نمی‌کنند.
. آن‌ها سعی می‌کنند اشتباهات و ضعف‌ها را با بیان این موضوع که به شخص دیگری احتیاج ندارند، پنهان کنند که این امر باعث می‌شود از درخواست کمک خودداری کنند. درنتیجه، افرادی که می‌توانستند به آن‌ها کمک کنند کنار گذاشته می‌شوند.
. آن‌ها ذهنیت قربانی نسبت به خود دارند که این موضوع توانایی‌های آن‌ها را برای موفقیت به‌شدت محدود می‌کند. درنتیجه، آن‌ها توانایی یادگیری در موارد ضروری را نخواهند داشت و حتی مهم‌تر از آن، در صورت لزوم هم به سمت یادگیری نمی‌روند.

اگر می‌خواهید موفقیت شغلی را تجربه کنید این کار را انجام دهید.

۱.اگر می‌خواهید موفقیت شغلی را تجربه کنید، ابتدا باید تعریف کنید که چه چیزی برایتان مهم است.
۲.اگر می‌خواهید موفقیت شغلی را تجربه کنید، باید در مقابل جذابیت گره زدن موفقیت خود به تحسین و تمجید و تأیید دیگران مقاومت کنید.
۳.اگر می‌خواهید موفقیت شغلی را که به آرامش و خوشبختی درونی مرتبط است تجربه کنید، باید بر همسویی هدف، اشتیاق و اصول خود با تصمیمات، رفتارها و انتخاب‌های شغلی خود تمرکز کنید.
۴.اگر می‌خواهید موفقیت شغلی را تجربه کنید، نشان دهید که این قدرت ذهنی را دارید که واقعاً می‌توانید موفق باشید. همچنین، از اختیار دادن به دیگران برای اظهارنظر در مورد تصمیم‌گیری، شایستگی یا موفقیت خود جلوگیری کنید.
۵.سرانجام، درک کنید که موفق‌ترین افراد کسانی نیستند که بیشترین پول، بزرگ‌ترین دفاتر یا محبوبیت زیادی دارند، بلکه موفق‌ترین افراد کسانی هستند که قدرت ذهنی رهبری و قدرت خود در تصمیم‌گیری شخصی و شغلی را نشان می‌دهند که باعث آرامش و شادی درونی پایدار می‌شود. با انجام این کارها، می‌توانید تغییرات مثبتی ایجاد کنید و موفقیت واقعی شغلی را تجربه کنید.

مهم‌ترین مهارت برای موفقیت شغلی شما در آینده

اگر می‌خواهید شغلی را برای خود به وجود آورید که بتوانید به ارزشمندی خود بیفزایید، احساس رضایت کنید و در طولانی‌مدت شاغل بمانید، برای این کار شما نیازمند یک مهارت عالی هستید که بتواند این کارها را برایتان انجام دهد.
این مهارت توانایی ادامه دادن با یادگیری است.
وقتی به یادگیری ادامه می‌دهید، بهتر می‌توانید با زمان سازگار شوید و خود را تغییر دهید . شاید ممکن است شما کسی باشید که همیشه آماده‌ی تغییر هستید. این همان چیزی است که به شما در موفقیت شغلی کمک بسیاری می‌کند.

یادگیری و توسعه در محیط کار چیست؟

یادگیری و توسعه مداوم به آموزش رسمی و غیررسمی اشاره دارد که به شما امکان می‌دهد مهارت‌های خود را گسترش دهید تا با یک محیط همیشه در حال تغییر سازگار شوید. این موضوع می‌تواند شامل مواردی مانند آموزش مداوم در یک دانشگاه یا دوره‌های توسعه حرفه‌ای یا آموزش در محل کار باشد.
بسیاری از مهارت‌هایی که از طریق یادگیری و توسعه مداوم یاد می‌گیرید، مانند رهبری، ارتباطات، همکاری یا مهارت‌های ملموس‌تر مانند یادگیری نحوه استفاده از یک نرم‌افزار یا یک تکنیک خاص، قابل‌انتقال هستند.
شما می‌توانید این مهارت‌های جدید را در شغل بعدی خود و در بقیه کارهای خود انجام دهید. همچنین یادگیری مهارت‌های جدید، شمارا در ارتقا و سایر مشاغل موردعلاقه خود تقویت می‌کند. یادگیری و پیشرفت مداوم می‌تواند به شما در دستیابی به اهداف شغلی و درنهایت موفقیت شغلی کمک کند.

یادگیری و توسعه غیررسمی در مقابل یادگیری رسمی

شما می‌توانید از طریق یادگیری و استفاده از روش‌های توسعه غیررسمی یا رسمی یادگیری مهارت‌های جدید را ارتقا دهید، اگرچه ممکن است بیشتر کارمندان در محل کار به هر دو شکل یادگیری درگیر شوند.
یادگیری غیررسمی احتمالاً رایج‌ترین شکل یادگیری است زیرابه هیچ نوع برنامه درسی یا ساختاری نیاز ندارد. یادگیری غیررسمی برای کارمندان باتجربه‌تر که می‌خواهند مهارت‌های خود را افزایش دهند، با یادگیری از همکاران خود می‌تواند برای آن‌ها ایده آل باشد و به موفقیت شغلی آن­ها کمک شایانی بکند.
آموزش غیررسمی معمولاً نهادینه نشده و مورد ارزیابی قرار نمی‌گیرد.
در عوض، این اتفاق اغلب چنان طبیعی رخ می‌دهد که ممکن است شما حتی از آن اطلاع نداشته باشید. به‌عنوان‌مثال، شما می‌توانید در طول خوردن ناهار با یک همکار در مورد روش موردعلاقه برای استفاده از یک نرم‌افزار صحبت کنید و یاد بگیرید که چگونه یک کار خاص را با پرسیدن از همتایان خود انجام دهید.
شما ممکن است مقاله یا روزنامه‌ای را در مورد یک موضوع مرتبط با کار خود بخوانید. اگرچه این مورد به‌طور رسمی توسط مدیریت شما ارائه نشده و یا حتی موردتوجه قرار نگرفته است، اما همچنان یادگیری و پیشرفت در شغل شما محسوب می‌شود.
در مقابل، آموزش رسمی معمولاً توسط مدیریت سازمان نهادینه می‌شود. به‌طورمعمول یادگیری و توسعه رسمی به‌طور صریح اهداف یا مهارت‌های یادگیری را اعلام می‌کند که انتظار می‌رود کارآموزان در پایان آموزش بدانند. از انواع روش‌های یادگیری برای انتقال دانش استفاده می‌کنند و در پایان ارزیابی را برای دیدن میزان شرکت‌کنندگان و اینکه آیا اهداف آموزش به‌دست‌آمده موردبررسی قرار می‌دهند.
با توجه به مطالب بالا هر فرد باید بتواند خود را با شرایط جدید و تغییرات سازگار کند زیرا مشاغل به‌سرعت در حال تغییر هستند و یا سبک انجام کار خود را تغییر داده‌اند که اگر هر فرد شاغلی نتواند مهارت‌های خود را با توجه به تغییرات ارتقا دهد محکوم‌به شکست خواهد بود.
در یک مطالعه توسط مجمع جهانی اقتصاد (WEF) در مورد آینده مشاغل نشان داد، مهارت‌های موردنیاز برای مشاغل در حال تغییر هستند به گونه‌ای که کارفرمایان انتظار دارند ۵۴٪ از کارکنان با نیروی دوچندان و مهارت بالاتری برای آن­ها کارها را انجام دهند. این مطالعه نشان می‌دهد حتی اگر شغل شما ثابت بماند، مهارت‌های اصلی که برای انجام آن کار نیاز دارید، تغییر می‌کند.
به‌عنوان‌مثال، فردی که آموزش بازاریابی در تلویزیون و تبلیغات چاپی دیده است اکنون باید در مورد رسانه‌های دیجیتال آموزش ببیند و کارهای خود را در حوزه‌ی دیجیتال انجام دهد. و با افزایش کارها به روش دورکاری، مدیران باید در گروه‌های مجازی پیشرو باشند و مهارت‌های لازم را کسب کنند.
بنابراین، اگر همچنان کاری را انجام می‌دهید که همیشه انجام داده‌اید، حتی اگر در سطح بالایی باشید، خطر عقب افتادن از غافله و از بین رفتن شغل شما وجود دارد. در عوض، شما باید به یادگیری و رشد ادامه دهید.
حال شما برای اینکه بتوانید موفقیت شغلی خوبی را تجربه کنید نیاز به انجام یک سری اصول و قواعد دارید که با رعایت آن‌ها می‌توانید پله‌های موفقیت شغلی را یکی‌یکی طی کنید که عبارت‌اند از:

۱. شغل خود را عاقلانه انتخاب کنید

قبل از اینکه تصمیم به انجام هر شغلی بگیرید، این سؤال را از خود بپرسید: “آیا می‌توانم خودم را ببینم که سال‌ها تمام‌روز و هر روز این کار را انجام می‌دهم؟” وقتی شغلی را انتخاب می‌کنید، اطمینان حاصل کنید که این کار باشخصیت، علایق، استعدادها و ارزش‌های مربوط به کار شما مطابقت داشته باشد.
با انجام یک ارزیابی کامل از خود، تا آنجا که می‌توانید در مورد خود بیاموزید. در مورد شغل موردنظر خود تحقیق گسترده‌ای انجام دهید تا در مورد وظایف شغلی، صلاحیت‌ها، درآمد و چشم‌انداز اشتغال یاد بگیرید.

علایق شما چیست؟

گاهی اوقات افراد بدون فکر کردن در مورد اینکه آیا شغلی را دوست دارند، هر شغلی را قبول می‌کنند. آن‌ها یاد می‌گیرند که بعضی کارها هستند که دوست دارند انجام دهند. و کارهای دیگری نیز وجود دارد که آن‌ها دوست ندارند انجام دهند اما انجام می­دهند.
یافتن شغلی که دارای وظایفی باشد که برای شما جالب باشد، باعث لذت بیشتر شما در سرکارتان می‌شود و انگیزه بیشتری برای حفظ آن شغل خواهید داشت. همچنین شما کار بهتری انجام می‌دهید و احتمال ارتقا شما در آن شغل بیشتر است  ومنجر به موفقیت شغلی می­شود.
علایق شما فعالیت‌هایی است که دوست دارید در محل کار انجام دهید. شما می‌توانید بر اساس علایق خود شغل خود را انتخاب کنید و به موفقیت شغلی برسید.

مزایای شغلی که مطابقت با علایق شما است

شما از انجام کاری که دوست دارید ( و با علایق شما مطابقت دارد) بیشتر از کاری که دوست ندارید خوشحال خواهید شد و به موفقیت شغلی دست پیدا می‌کنید.
هر کاری که از انجام آن لذت می‌برید درآمد خوبی برای شما ایجاد نخواهد کرد. مهم این است که تعادل آنچه را که از آن لذت می‌برید و یا آن کاری که در آن مهارت دارید و مشاغل موجود تعادل برقرار کند.
شما ممکن است از هر قسمت از کار خود لذت نبرید، اما باید بیشتر از آن لذت ببرید.

علایق خود را کشف کنید

ارزیابی علاقه‌مندی‌های خود در مورد سرگرمی‌ها و آنچه دوست دارید را انجام دهید، زیرا این کار می‌تواند به شما در موفقیت شغلی کمک فراوانی بکند. این ارزیابی شمارا با گزینه‌های شغلی مطابقت می‌دهد تا فهرستی از مشاغل موردعلاقه به شما ارائه دهد.

۲. اجازه ندهید کسی به شما بگوید بهترین انتخاب برای شما چیست!

از کسانی که می‌گویند: “این شغل را انتخاب کنید زیرا در حال حاضر فرصت‌های زیادی برای شما دارد” یا “شما پول زیادی به‌دست‌ خواهید آورد؛ بنابراین مهم نیست که از کار خود متنفر باشید” یا “من این حرفه را دوست دارم و بنابراین شما این کار را انجام دهید”، آن‌ها را نادیده بگیرید.
اگرچه ممکن است این افراد حسن نیت داشته باشند، اما این جملات ازجمله افسانه‌هایی در مورد انتخاب شغل است. همه‌ی این افراد یک نکته مهم را نادیده می‌گیرند: انتخاب شغل شما یک تصمیم شخصی است که تأثیر قابل‌توجهی در زندگی شما برای چندین سال خواهد داشت.

۳. موفقیت خود را بسنجید

موفقیت را چطور تعریف می‌کنید؟ آیا موفقیت شغلی به‌اندازه فیش حقوقی شماست یا در مورد زیبایی دفتر کار شما است؟ آیا موفقیت شغلی احساسی است که وقتی می‌دانید کار بزرگی در یک پروژه انجام داده‌اید؟ یا این موفقیت احساسی است که وقتی  به شخصی کمک کرده‌اید،به وجود آمده است؟
شاید شما بعد از یک روز در محل کار بودن و آمدن به خانه در یک ساعت معقول و گذراندن وقت با خانواده خود، احساس موفقیت شغلی کنید. ازآنجایی‌که هر یک از ما موفقیت را متفاوت ارزیابی می‌کنیم، تنها شما هستید که می‌توانید در مورد معنای موفقیت شغلی تصمیم بگیرید. رضایت شما در مورد موفقیت شغلی، کاملاً به این موضوع مربوط می‌شود که آیا احساس می‌کنید اهداف خود را برآورده کرده­اید یا خیر.
موفقیت شغلی، دستیابی به چشم‌اندازهای دلخواه و اهدافی است که برای رسیدن به آن چشم‌انداز تعیین کرده‌اید.
هنگامی‌که برای اولین بار، کار را شروع می‌کنید، باید ایده روشنی از موقعیت خود داشته باشید و برای بهبود عملکرد بخش و شرکت خود باید بفهمید چه‌کارهایی می‌توانید انجام دهید. وقتی نوبت به تعریف عملکرد شخصی خود می‌رسد، دریابید که در حرفه خود به چه چیزی می‌خواهید برسید.
به‌عنوان‌مثال، اگر می‌خواهید شغل خود را از بازاریابی به حسابداری تغییر دهید، برای دستیابی به مهارت‌های خود، نقاط عطف قابل‌دستیابی را تعیین کنید تا در صورت مصاحبه برای موقعیت حسابداری در آینده، خلأ ایجاد کند.
حال شما باید بتوانید موفقیت خود را اندازه‌گیری و پیگیری کنید به همین دلیل نیاز به یک معیار دارید که در ادامه به آن می‌پردازیم:

ارزش‌های اصلی خود را کشف کنید

ارزش‌های اصلی مجموعه‌ای از باورها، آرمان‌ها و عملکردهای اساسی است که شمارا از نحوه زندگی خودآگاه می‌کند. آن‌ها می‌توانند در سطح شخصی و حرفه‌ای به کار گرفته شوند و به شما کمک کنند تا بهترین راه‌های رشد را بیابید و در طول زندگی حرفه‌ای خود تصمیمات مهم دیگری بگیرید که موفقیت شغلی شمارا مشخص می‌کند.
هنگامی‌که ارزش‌های اصلی خود را شناسایی کردید، می‌توانید آن‌ها را در هنگام مصاحبه با کارفرمایان احتمالی در میان بگذارید، هنگام جستجوی کار آن‌ها را به رزومه خود اضافه کنید یا از آن‌ها برای پیشبرد نقش فعلی خود استفاده کنید.
موفقیت شغلی یک ارزش اصلی در نظر گرفته می‌شود، اما موارد دیگری مانند، خوشبختی، تعادل در زندگی  وکار، مدیریت تیم و پذیرش که ممکن است بخواهید برای رسیدن به موفقیت شغلی  به­عنوان ارزش  در نظر بگیرید.

۴. از درخواست کمک نترسید

همان‌قدر که فکر می‌کنید می‌دانید، همه‌چیز را نمی‌دانید! افرادی باتجربه‌تر از شما وجود دارند و شما می‌توانید با استفاده از این تجربیات دانش جدیدی به دست آورید. برای دسترسی به این تجربیات، علاوه بر همتایان خود، به همکاران باتجربه در شبکه‌ی ارتباطی خود نیاز دارید.
با مربی‌ که می‌تواند شمارا در حرفه شما راهنمایی کند، رابطه برقرار کنید. علاوه بر مشاوره در مورد چگونگی پیشرفت، یک مربی می‌تواند به شما کمک کند در مورد شغلی که در نظر دارید یاد بگیرید و خود را ارتقاء دهید.

۵. همیشه افرادی که به شما کمک می‌کنند را مورد تأیید قرار دهید

به رسمیت شناختن کسانی که به شما کمک می‌کنند ساده به نظر می‌رسد، اما این‌یک حرکت قابل‌توجه است. چه کسی پنج دقیقه از وقت خود را به شما اختصاص می‌دهد یا شمارا با یک کارفرمای بالقوه آشنا می‌کند، مهم است که به آن شخص اطلاع دهید که این موضوع برای شما معنی دارد و برای شما مهم است. و هنگامی‌که آن‌ها یا شخص دیگری به کمک احتیاج دارند، لطف آن‌ها را جبران کنید و به آن‌ها کمک کنید.

۶. انسان جایز الخطاست

هرکسی می‌تواند اشتباه کند و این موضوع یک امر کاملاً طبیعی است. حتی اگر خیلی تلاش کنید که این کار را انجام ندهید، اما در بعضی از زمان‌ها این اتفاق می‌افتد. مطمئناً برای جلوگیری از خطای فاحش آنچه در توان دارید انجام خواهید داد، اما بعضی‌اوقات علی‌رغم تلاش شما، این اتفاق می‌افتد.
درحالی‌که ترجیح غریزه شما ممکن است در برخورد با اشتباهات فرار و پنهان شدن باشد، این موضوع می‌تواند بدترین کاری باشد که انجام می‌دهید. پذیرش خطای خود، یافتن راهی برای رفع آن یا حداقل اقدامی برای کاهش اثرات آن، به بازگرداندن اعتبار شما کمک می‌کند.
هرکسی ممکن است اشتباه بکند. در بسیاری از شرایط، می‌توانید خطای خود را اصلاح کنید یا فقط آن را فراموش کنید و به راه خود ادامه دهید. بااین‌وجود اشتباه در کار می‌تواند عواقب جدی‌تری داشته باشد.
این موضوع می‌تواند تأثیر ناگواری بر کارفرمای شما بگذارد. برای مثال ممکن است رابطه با مشتری را به خطر بیندازد، مشکلی قانونی ایجاد کند یا سلامتی یا ایمنی افراد را به خطر بیندازد که عواقب ناشی از آن درنهایت گریبان شمارا خواهد گرفت.
اصلاح خطا و اشتباه در ادامه کار ممکن است یک گزینه نباشد. وقتی در کار اشتباه می‌کنید، ممکن است شغل شما به کار بعدی شما بستگی داشته باشد و موفقیت شغلی شمارا با خطر روبرو کند.
پس چه‌کاری می‌توان انجام داد؟
به‌محض اینکه فهمیدید مشکلی پیش‌آمده است یا اشتباهی رخ‌داده است، فوراً به رئیس خود موضوع را اطلاع دهید. البته تنها استثنایی که وجود دارد این است که اگر خطای ناچیزی مرتکب شوید و این اشتباه هیچ‌کس را تحت تأثیر قرار ندهد یا قبل از آن بتوانید آن را برطرف کنید می‌تواند آن را بروز ندهید در غیر این صورت، سعی نکنید اشتباه خود را پنهان کنید.
اگر چنین کاری انجام دهید، ممکن است درنهایت اوضاع بسیار بدتر به نظر برسد، و دیگران حتی می‌توانند شمارا به مخفی‌کاری متهم کنند. پیش‌قدم بودن در این مورد، حرفه‌ای بودن را نشان می‌دهد، خصلتی که بیشتر کارفرمایان از آن استقبال می‌کنند.

۷. خودت را زمین نزن

هرازگاهی صدایی درون سر شما زمزمه می‌کند که شما به‌اندازه کافی خوب یا هوشمند نیستید. این صدایی است که شما باید خاموش‌کنید. متأسفانه، افراد زیادی وجود دارند که کاملاً مایل‌اند شمارا سرنگون کنند.
شما با خودتان این کار را نکنید وقتی اشتباه کردید، آن را بپذیرید، آن را برطرف کنید و به ر اه خود ادامه دهید. اگر مهارتی را از دست می‌دهید یا نقص دیگری دارید، اقدامات لازم را برای پیشرفت انجام دهید.

۸. هرگز احساس نکنید گیرکرده‌اید

مهم نیست که چقدر در انتخاب کار یا شغل “مناسب” دقت می‌کنید، روزی ممکن است بخواهید تغییری ایجاد کنید. احتمالاً قادر خواهید بود دلایل زیادی را برای عدم انجام آن بیان کنید (تغییر ترسناک است) اما به‌هرحال آن را در نظر بگیرید. این جمله را به خاطر بسپارید: “اگر جایی را که دوست ندارید، حرکت کنید. شما درخت نیستید.”

۹. نگرش منفی را از بین ببرید

بعضی از افراد فقط جنبه منفی کارها را می‌بینند و همیشه چیزی برای شکایت کردن دارند. شما سعی کنید آن شخص نباشید. نگرش منفی انرژی شمارا هدر می‌دهد. مشکلات را نادیده نگیرید، اما به‌جای شکایت کردن، به دنبال راه‌حل‌هایی برای حل آن‌ها باشید تا بتوانید در مسیر شغلی خود موفقیت شغلی را تجربه کنید.
چرا باید نگرش منفی خود را از بین ببریم
عجیب نیست که کارفرمایان، کارگران و کارمندانی را که بی‌وقفه غر می‌زنند دوست ندارند. اگر به‌عنوان فردی منفی شهرت پیدا کنید، ممکن است شمارا در لیست سیاه کارمندانی که باید اخراج شوند قرار بگیرید.
مشکل تنها در صورتی حل می‌شود که کسی به آن توجه کند اما اگر قصد سازندگی ندارید، افکار خود را در ذهن خود نگه‌دارید. اگر دوست دارید به‌عنوان یک فرد مشکل‌ساز شناخته شوید، منفی‌بافی کنید و غر بزنید.
اگر این کار را به روش صحیح انجام دهید، تغییر مثبتی ایجاد خواهید کرد که می‌تواند کمک زیادی به بهبود محیط کار شما کند و موجب احساس رضایتی شود که در موفقیت شغلی مورد نیاز است. به‌جای برانگیختن خشم رئیس خود، ممکن است در عوض دریافت‌کننده قدردانی وی باشید.

۱۰. بیشتر ازآنچه صحبت می‌کنید گوش کنید

با گوش دادن می‌توانید چیزهای زیادی یاد بگیرید و اگر این کار را نکنید چیزهای زیادی را از دست خواهید داد. چه رئیس شما در حال توضیح دادن یک پروژه برای شما باشد و چه در مورد آخر هفته خود با شما صحبت کند، مهم است که درک کنید چه می‌گوید. گوش دادن دقیق از سوءتفاهم جلوگیری کرده و به شما کمک می‌کند تا با دیگران رابطه برقرار کنید که درنهایت باعث موفقیت شغلی شما می‌شود.

کلام آخر

از بسیاری جهات، داشتن یک شغل موفق، کمتر مربوط به کاری است که انتخاب می‌کنید و بیشتر به چگونگی انجام آن مربوط می‌شود. استفاده از این نکات در هر زمینه‌ای برای همه آسان است. تمرین این عادت‌ها، فارغ از مسیر شغلی، شمارا برای موفقیت شغلی آماده می‌کند.
پس شغل مورد علاقه خود را پیدا کنید ،مستمر یادبگیرید، اشتباه خود را کتمان نکنید و خودتان در رابطه با شغلتان تصمیم بگیرید تا بتوانید موفقیت شغلی خود را تجربه کنید.
ازنظر شما موفقیت شغلی چیست؟آبا دوست دارید موفیقت شغلی را تجربه کنید؟

دیدگاهتان را بنویسید