مدیر یک سازمان باید بتواند گزارش های مالی اولیه ی شرکت را تجزیه و تحلیل کند. این موضوع اهمیت بسیار زیادی دارد. زیرا به هنگام برآورد هزینه ها، این مدیر است که باید بتواند مدیریت مالی شرکت و منابع را در دست بگیرد. در صورتی که شما به عنوان یک مدیر، توانایی تجزیه و تحلیل فرآیندهای مالی را نداشته باشید، ممکن است دچار اشتباهاتی شوید.
تخصیص نادرست بودجه سبب می شود که منابع مالی به هدر برود و در بعضی از مواقع ممکن است سازمان با شکست رو به رو شود. بهتر است تمامی مدیران علاوه بر بخش تخصصی خود، بر مدیریت مالی هم تسلط داشته باشند تا به هنگام تخصیص منابع به درستی تصمیم بگیرند. اگرچه امروزه اکثر سازمان ها برای هر بخش مدیر جداگانه ای دارند اما دانستن فرآیند های مالی برای مدیر اصلی و یا مدیرکل شرکت، بسیار با اهمیت است.
مدیریت مالی
مدیریت مالی بخشی بسیار تاثیر گذار در سازمان است. مدیر مالی شخصی است که با کنترل عملکردهای مالی سازمان از سرمایه ها و دارایی های مربوطه نگهداری می کند. مدیر و مدیریت مالی می تواند آینده ی یک سازمان را متحول کند. پس تا حد زیادی تصمیم های مدیر مالی، هوش و دانایی وی در موفقیت شرکت تاثیر بسزایی دارد.
با توجه به اهمیت مدیریت مالی، در این مقاله قصد داریم تا برای شما راز و رمز موفقیت در مدیریت مالی را بیان کنیم. تا با یادگیری و به کار بردن نکات گفته شده، به یک مدیر مالی موفق تبدیل شوید. مدیران موفق امروز و مدیران موفق آینده برای شروع آماده اید؟ ما می خواهیم به شما رازهای بسیار کاربردی را بگوییم پس فرصت را از دست ندهید. و با نکته برداری از این مقاله، راه را برای موفقیت خود هموار کنید.
مدیریت مالی چیست؟
چند سال پیش، همسایه ای داشتم به نام آقای حقیقی. آقای حقیقی درآمد خوبی داشت. اما هر وقت من را می دید با غصه و درماندگی زیادی می گفت: دخل و خرجم به هم نمی خورد و هر چقدر کار می کنم باز هم کم می آورم. تا اینکه یک روز من بحث مدیریت مالی را پیش کشیدم و به طور کامل برایش توضیح دادم.
الان چند سال است که آقای حقیقی با استفاده از مدیریت مالی نه تنها زندگی بهتری دارد بلکه می تواند پس انداز کند. همانطور که شما هم متوجه شدید، مدیریت مالی برای زندگی هر فرد نیاز است. با مدیریت مالی می توان بهتر و با تمرکز بیشتری، به سایر اهداف مورد نظر رسید. برای هر فرد، شرکت و سازمانی، سلامت مالی موضوع بسیار با اهمیتی است.
هدف مدیریت مالی
مدیریت مالی در واقع با این هدف به وجود آمده است که سلامت مالی را تضمین کند. مدیریت مالی فقط مختص شرکت ها و سازمان ها نیست. هر شخصی باید در زندگی خود مدیریت مالی داشته باشد. مدیریت مالی مجموعه تکنیک هایی است که با به کار بردن آن ها شخص می تواند بین درآمدها و هزینه ها تعادل ایجاد کند.
نیاز به مدیریت مالی در همه انسان ها و در همه جوامع، وجود دارد. اما مدیریت مالی در کسب و کار موضوع اصلی بحث ما را تشکیل می دهد. مدیریت مالی می تواند با توجه به کنترل نقدینگی یک واحد کسب و کار، آن را به اهداف اصلی یعنی افزایش سود و سرمایه، برساند. مدیران مالی تمامی پیامدهای حاصل از تصمیم گیری در مورد سود، نقدینگی و وضعیت مالی شرکت را در نظر می گیرند. و بهترین نقشه ی راه مالی را برای یک کسب و کار طراحی می کنند.
اگر بخواهیم مدیریت مالی را به زبان دیگری بیان کنیم بهتر است بگوییم: مدیریت منابع و مصارف در کنار هم به طور کارآمد و به گونه ای که منجر به افزایش ارزش شرکت یا سازمان بشود و در نهایت ثروت و سود سهامداران را بالا ببرد.
مدیر مالی کیست؟
یکی از مهم ترین سمت های اغلب سازمان ها و شرکت ها، مدیر مالی است. مدیر مالی مسئولیت مدیریت مالی، برنامه ریزی، کنترل و سازماندهی امور مالی سازمان یا شرکت را بر عهده دارد. قطعا این کار نیازمند مهارت، دقت و تمرکز زیادی است. همانطور که می دانید مدیر مالی به طور مستقل به مدیریت مالی می پردازد و این موضوع بسیار با اهمیتی است. زیرا مدیرت مالی از اساسی ترین بخش های هر شغلی است.
تمامی تصمیم گیری های مرتبط با سرمایه گذاری بر روی دارایی ها، با نظارت مستقیم مدیر مالی صورت می پذیرد. هر چه کیفیت این نظارت بیشتر باشد، منابع مالی افزایش می یابد. حتی تصمیم گیری درباره ی سودسهام، سودخالص و سود انباشته هم بخش مهمی از وظایف مدیر مالی است. با این توضیحات می توان گفت که وظیفه ی مدیر مالی بسیار سنگین و مهم است زیرا او ناظر بر تمام منابع و امور مالی است.
نقش مدیر مالی همواره در حال تغییر است زیرا تکنولوژی و نرم افزارها در حال پیشرفت هستند و نقش و وظایف مدیر مالی هم متناسب با این پیشرفت ها، تغییر می کند. در گذشته وظیفه اصلی مدیر مالی ، نظارت بر مسائل مالی شرکت بوده است اما حالا بیشتر مدیران مالی به تحلیل داده ها و دادن مشاوره به مدیران عالی سازمان می پردازند. این مشاوره ها برای حداکثر سازی سود و افزایش ثروت سهامداران است.
برای مثال مدیران مالی شاغل در صنعت باید نحوه ی محاسبه ی گزارش بهای تمام شده ی کالا و محصولات تولیدی را به طور کامل بدانند. علاوه بر این مدیران مالی باید قوانین خاص مالیاتی که بر سازمان آن ها تاثیر گذار است را به درستی بدانند و با توجه به آن قوانین تصمیمات درستی بگیرند. مدیریت مالی هر سازمان با مدیران ارشد و واحدهای مالی سازمان در ارتباط نزدیک است.
مهم ترین وظایف یک مدیر مالی چیست؟
تا این قسمت از مقاله با کلی ترین وظایف مدیر مالی آشنا شدید و تا حدودی به درک درستی در مورد مدیریت مالی رسیده اید. اما مدیر مالی وظایف مهمی دارد که در این قسمت به طور کامل برای شما شرح می دهیم. پس با ما همراه باشید که این نکات طلایی را از دست ندهید.
از جمله اساسی ترین وظایف مدیر مالی، برآورد هزینه و سرمایه است. زیرا این کار به طور مستقیم با افزایش سرمایه در ارتباط است. در واقع می توان این طور بیان کرد که مدیر مالی وظیفه دارد درآمد را افزایش بدهد و هزینه ها را برآورد کند. نکته ی مهم این است که مدیر مالی باید در تصمیم گیری های مالی خود، وضعیت فعلی کسب و کار را در نظر بگیرد و سعی کند بر پایه ی مهم ترین نیاز ها و برای رفع آن ها هزینه کند.
۱-کنترل نقدینگی و افزایش سرمایه در مدیریت مالی
در هر مجموعه ای ، تصمیم گیری در مورد اهداف و ایده آل ها و عملی کردن برنامه ها، همگی به نقدینگی و میزان سرمایه های شرکت بستگی دارد. کنترل نقدینگی و افزایش سرمایه بر عهده ی بخش مدیریت مالی است.
شما مدیر مالی یک مجموعه هستید؟ اگر پاسخ شما بله است پس به این نکته توجه کنید که کنترل شما بر منابع مالی می تواند ضامن رشد و نیل به اهداف باشد. برای این کار بهتر است بر روی تک تک اجزای مربوط به بخش مالی سازمان یا شرکت تمرکز کنید.
حال این سوال مطرح می شود که کنترل بر روی منابع مالی باید به چه شکلی باشد؟
بهترین روش پیشنهادی این است که بخش مدیریت مالی به جای کسر کردن از هزینه ها به فکر افزایش نقدینگی و بودجه باشد. در واقع این به این معناست که مدیرمالی باید در هر زمان به این فکر کند که چه تصمیمی بگیرد تا با کمترین هزینه، بیشترین نقدینگی را در سازمان داشته باشد. از یک مدیر مالی انتظار می رود که با تصمیم های خود در سازمان آشفتگی مالی ایجاد نکند و به طور محسوس و غیر محسوس منابع مالی را کنترل کند.
۲- بودجه بندی در مدیریت مالی
زمانی که کنترل نقدینگی و مدیریت مالی و افزایش سرمایه و بودجه در یک شرکت یا سازمان انجام شود و همچنین تمامی صورت های نقدینگی و بودجه شفاف سازی شده باشند، بخش مدیریت مالی می تواند به راحتی برای اهداف و برنامه ها بودجه بندی کند.
برای بودجه بندی، تمامی مدیران مالی باید به نکاتی توجه کنند:
الف) در سازمان یا شرکت همه چیز به صورت بهینه تقسیم بندی شود. این به این معناست که مدیر مالی باید همیشه به این فکر کند که بودجه را به طور بهینه خرج کند و در تمامی تصمیمات مالی خود این نکته را رعایت کند.
ب)دومین نکته ای که مدیر مالی باید به آن توجه کند این است که میزان پتانسیل سازمان برای رسیدن به اهداف را مشخص کند. همچنین مدیریت مالی باید میزان استفاده از این پتانسیل و رشد سازمان بر اساس آن را تعیین کند. برای مثال ممکن است یک شرکت ظرفیت رشد پنج برابری داشته باشد اما تنها از یک دهم این پتانسیل استفاده می کند. این موضوع نشان می دهد که تخصیص بودجه به درستی انجام نشده است.
در این زمان بر عهده ی مدیر مالی است که به بخش های توسعه نیافته سر بزند و میزان بهره وری آن ها را نسبت به بخش های رشد یافته بسنجد و سپس در تمامی بخش ها تعادل ایجاد کند تا سازمان با استفاده از تمامی پتانسیل ها رشد کند.
۳- برقراری تعادل در مدیریت مالی
برقراری تعادل به این معنا نیست که مدیریت مالی فقط هزینه ها را کاهش دهد بلکه یک مدیر مالی موفق باید به جای کم کردن هزینه های بخش های رشد یافته، به سرمایه گذاری های مجموعه فکر کند. در واقع مدیر مالی باید بررسی کند که سرمایه گذاری های شرکت در کوتاه مدت و بلند مدت چه میزان رشد مالی را برای سازمان رقم می زنند و بعد بر اساس این ها تخصیص بودجه انجام دهد.
به طور کلی می توان این بخش را اینگونه بیان کرد که بعد از کنترل و افزایش نقدینگی و بودجه این بر عهده ی مدیر مالی است که بودجه بندی را به گونه ای شکل دهد تا سازمان با هزینه ای معقول و بهره وری بالا به موفقیت برسد و تمامی این ها نیازمند ایجاد تعادل در بین تمامی بخش های سازمان و پتانسیل ها است.
۴- مشخص کردن برنامه ی افزایش سود در مدیریت مالی
تا این قسمت از مقاله با تعدادی از وظایف مدیریت مالی آشنا شدیم اما بهتر است ادامه ی مقاله را از دست ندهید زیرا این نکات طلایی و راز و رمز موفقیت در مدیریت مالی هنوز ادامه دارد. یکی دیگر از وظایف مهم مدیر مالی این است که برنامه ای برای افزایش سود سازمان مشخص کند.
هر شرکت و سازمانی برای رسیدن به سود تلاش می کند. بدون شک اگر سودی در کار نباشد پس آن کسب و کار با شکست مواجه می شود. هر مجموعه و سازمانی باید بر اساس رشد اقتصادی خود، سود دهی مناسبی داشته باشد. سود دهی می تواند سبب بقای یک شرکت شود پس برنامه ریزی برای آن بسیار با اهمیت است.
سود دهی در هر سازمان به چند عامل بستگی دارد:
۱-قیمت گذاری
۲- رقابت در عرصه ی صنعت
۳-عرضه و تقاضا
۴-هزینه ها
۵-بازده شرکت
در این بخش ذکر این نکته ضروری است که مدیر مالی به هنگام مشخص کردن برنامه باید به این توجه کند که تمامی هزینه ها را در نظر بگیرد و نسبت به ناخالصی های مالی بی توجه نباشد. در بسیاری از موارد، مدیریت مالی تنها هزینه های خالص را ثبت می کند و این موضوع در دراز مدت سبب نوسانات شدید در مدیریت مالی خواهد شد.
۵- آگاهی از بازار سرمایه در مدیریت مالی
سازمان های مالی، باید در بازار سرمایه فعالیت کنند. فعالیت سازمان ها در بازار سرمایه به دو شکل است:
الف)سهام شرکت در بازارهای سرمایه قابل معامله است.
ب) شرکت در بازار سرمایه به عنوان یک واحد حقوقی خرید سهم شرکت های دیگر را انجام می دهد.
یکی از وظایف مهم مدیر مالی این است که مسئولیت سرمایه گذاری شرکت در بورس و یا عرضه ی سهام شرکت در بورس را بر عهده بگیرد. بدون شک این موضوع نیاز به درک و دانش مالی بسیاری دارد و مدیر مالی باید از اصول سرمایه گذاری در بازار سرمایه آگاه باشد.
در این بخش نکته ی مهمی وجود دارد و آن این است که سرمایه گذاری در بورس باید بر اساس مازاد درآمد سازمان انجام شود. مدیریت مالی باید با آگاهی و دانش خود میزان مازاد درآمد را بسنجد و سپس بر اساس آن ریسک سرمایه گذاری در بورس را بر عهده بگیرد. برای مثال شما هم خبر ورشکستگی مالی بعضی از شرکت ها را شنیده اید . بخشی از این ورشکستگی ها به علت عدم آگاهی و دانش کافی از بورس و مدیریت بورس بوده است و این عدم آگاهی سبب ایجاد ضررهای فراوان شده است.
۶- آماده سازی و ارائه گزارش های مالی
هر مدیر مالی باید تمام صورت حساب ها و گزارش های مالی را در اختیار مدیران ارشد بگذارد. مدیر مالی همچنین وظیفه دارد که تحلیل گزارش های مالی را هم انجام دهد. بسیاری از افراد تصور می کنند که مدیر مالی تنها وظیفه ی آماده سازی و ارائه صورت های مالی را دارد اما اینطور نیست.
یک مدیر مالی باید گزارش های مالی را آماده، تحلیل و ارائه کند.
زمانی مدیریت مالی وظیفه ی خود را به درستی انجام می دهد که تحلیل گزارش های مالی را به همراه تخمین ها و پیشنهاد ها به مدیران ارشد سازمان ارائه دهد. مدیر مالی با استفاده از گزارش های مالی و تحلیل آن ها، می تواند مسیر رشد و موفقیت سازمان را مشخص و هموار کند.
۷-مشاوره به مدیران ارشد در مدیریت مالی
زمانی که ما از وظایف مدیر مالی صحبت می کنیم باید به این نکته توجه کنیم که سرمایه گذاری در هر مجموعه و سازمانی بر عهده ی مدیریت مالی است. مدیریت مالی یک سازمان باید برای سرمایه گذاری به طور ویژه تصمیم بگیرد و با تمرکز روی این بخش با استفاده از مشاوره های مالی، بهترین سهام و منابع را برای سرمایه گذاری انتخاب کند.
مدیر مالی باید هر ماه گزارشی از سرمایه های موجود، در اختیار مدیر کل و مدیران ارشد سازمان قرار بدهد. می توان این گونه گفت که مدیران ارشد با استفاده از گزارش ها و تحلیل های مدیر مالی، میزان سود و ضرر در سرمایه گذاری ها را می سنجند و بر اساس آن تصمیم می گیرند. همچنین در صورتی که مدیر مالی در بازار بورس سرمایه گذاری انجام داده است باید علت انتخاب و انجام آن سرمایه گذاری را تحت عنوان گزارشی به مدیران ارشد شرح دهد.
۸-جلوگیری از فساد مالی در مدیریت مالی
بدون شک حفظ سلامت مالی برای هر شرکت و سازمانی با اهمیت است. اگر یک سازمان دچار فساد مالی شود و هیچکس از پیشروی آن جلوگیری نکند آن سازمان به زودی با شکست مواجه می شود. فرض کنید شرکت آلفا دچار فساد مالی شده است. اکنون چه کسی باید آن را تشخیص دهد و از پیشروی آن جلوگیری کند؟ بله درست حدس زدید. یکی از وظایف بخش مدیریت مالی این است که سلامت مالی مجموعه را فراهم کند و از فساد مالی و پیشروی آن جلوگیری کند.
برای حفظ سلامت مالی شرکت، مدیر مالی باید شفافیت تمامی نقل و انتقالات مالی را بالا ببرد و بر تمامی بخش های حساس مالی نظارت ویژه داشته باشد تا امکان بروز فساد را کاهش دهد و راه را بر سودجویان ببندد. شما به عنوان مدیر مالی یک شرکت باید به این نکته توجه کنید که وجود فساد مالی در شرکت اول از همه مدیریت شما را زیر سوال می برد.
شما به عنوان مدیر مالی شرکت باید بر تمامی فعالیت های مالی شرکت نظارت دقیق و کامل داشته باشید و فساد در سیستم مالی را به سرعت متوجه شوید. در صورتیکه اینگونه نباشد و فسادی مشاهده شود و منافع شرکت را به خظر بیندازد، مدیریت ضعیف و سهل انگاری شما را نشان می دهد.
مدیر مالی باید به این موضوع هم دقت کند که برای حفظ سلامت مالی شرکت، تمامی داد و ستدهای تجاری رؤسا و مدیران ارشد را هم کنترل کند و در صورت مشاهده ی هر تخلفی، آن را به واحدهای مربوطه گزارش دهد.
۹-مکاتبات مالی در مدیریت مالی
یک مدیر مالی موظف است که با سایر شرکت ها و سازمان ها هم ارتباط برقرار کند. و اگر مدیریت مالی بسته ای داشته باشد، شرکت سود آنچنانی نخواهد داشت. شاید اکنون برای شما این سوال پیش آمده است که مدیریت مالی بسته چیست؟ شرکت ها یا سازمان هایی که هیچ ارتباط دو جانبه ی مالی با سایر شرکت ها ندارند در واقع یک مجموعه ی مالی بسته حساب می شوند. که این نشان دهنده ی ضعف مدیریت مالی شرکت است.
در تمامی شرکت ها این وظیفه ی مدیر مالی است که با سایر شرکت ها و مجموعه ها، مکاتبات مالی انجام دهد. مکاتبات مالی درست سبب بازدهی مالی شرکت می شود. مدیر مالی با برنامه ریزی در مورد مکاتبات مالی، آن ها را به مدیر کل پیشنهاد می دهد. و با هماهنگی با وی برای مراحل بعدی تصمیم می گیرد.
فرض کنید یک شرکت کالایی را تولید می کند و یا اینکه خدماتی را عرضه می کند و فقط بر فروش در بین مردم تمرکز کرده است. چنین شرکتی یک مجموعه ی مالی بسته است. چون هیچ راهی برای تامین درآمد جز از طریق مارکت ندارد. این در حالی است که یک شرکت باید با سایر برندها و شرکت ها مکاتباتی انجام دهد و برای فروش بیشتر با آن ها همکاری کند. مدیر مالی باید بتواند بیشترین میزان سوددهی را برای شرکت و سازمان خود فراهم کند و مدیریت مالی درستی داشته باشد.
۱۰- مدیریت مالی
در سایر قسمت ها این نکته را بیان کردیم که یک مدیر مالی همواره باید کنترل امور و بخش های مالی را بر عهده بگیرد. مدیر مالی موظف است که با بیشترین دقت و بالاترین تمرکز، تمامی امور مربوط به بخش مدیریت مالی را زیر نظر بگیرد. و با کنترل خود از هرگونه فساد، به هم ریختگی و بی نظمی جلوگیری کند و شرکت را به سمت بالاترین سود با معقول ترین هزینه پیش ببرد.
مدیران مالی موفق چه ویژگی هایی دارند؟
همانطور که از ابتدای مقاله تا به اینجا گفتیم، مدیریت مالی بخش مهمی در یک سازمان است. و موفقیت یک سازمان تا حد زیادی به تصمیمات این بخش بستگی دارد. مدیریت مالی باید وظایف خود را به درستی انجام دهد و برای انجام این وظایف ها لازم است که یک سری توانایی داشته باشد. ما در اینجا به شما ویژگی مدیران مالی موفق را می گوییم. پس اگر برای اینکه یک «مدیر مالی موفق» شوید، آماده هستید به سراغ این ویژگی ها برویم.
۱-داشتن علم و دانش کافی متناسب با بخش مالی
یک مدیر مالی باید با فرآیندهای مالی آشنایی داشته باشد. همچنین باید دانش کافی نسبت به تمام قوانین مورد نیاز را داشته باشد زیرا ممکن است شرکت دچار مشکلی شود و این وظیفه ی مدیر مالی است که باید با استفاده از قوانین، مشکلات را حل کند. به هنگام ارائه گزارش ها و صورت های مالی، مدیریت مالی باید توانایی خود را نشان بدهد پس بدون داشتن دانش در این زمینه نمی تواند مدیر موفقی باشد.
۲-به روز بودن دانش در مدیریت مالی
همانطور که می دانید علم و دانش روز به روز در حال پیشرفت است. قطعا امور مالی هم تغییر می کنند. یک مدیر مالی موفق باید راهکارهای جدید و تغییرات بهینه را بیاموزد و در صورت کاربرد، از آن ها در امور مالی شرکت استفاده کند.
۳- روابط عمومی بالا در مدیریت مالی
از آنجایی که مدیر مالی شرکت در بسیاری از جلسات عقد قرارداد حضور دارد پس باید برخورد درست و مناسبی داشته باشد. زیرا برخورد مناسب و خوب باعث می شود که جلسات به سمت موفقیت پیش بروند. و قراردادها درست و به موقع انجام شوند و سایر شرکت ها تمایل به همکاری با سازمان را داشته باشند. همچنین برخورد خوب و اخلاق درست سبب می شود که کارمندان بخش مالی انرژی بگیرند و با مدیر مالی در تعامل باشند.
۴-دقت و تمرکز بالا در مدیریت مالی
مدیریت مالی هر روز با اعداد و ارقام زیادی در ارتباط است. پس باید دقت بالا و تمرکز مناسب داشته باشد زیرا در صورت سهل انگاری و بی دقتی، ممکن است صورت های مالی به هم بریزد و شرکت با شکست مواجه شود.
۵- آینده نگری در مدیریت مالی
یک مدیر مالی باید بتواند چندماه آینده شرکت را پیش بینی کند. و برای رسیدن به اهداف کوتاه مدت و بلند مدت به درستی برنامه ریزی کند. آینده نگری سبب می شود که شرکت با اطمینان بیشتری به سمت اهداف حرکت کند. به این منظور مدیریت مالی می تواند با به حداقل رساندن بدهی ها و پس انداز اندکی از درآمدها، آینده ی شرکت را تضمین کند.
۶-توانایی حل مشکلات
یک مدیر مالی موفق باید در زمان ایجاد مشکلات به درستی فکر کند و با تفکر و تامل درست، مشکلات را حل کند. ثبات شرکت و برگشت به روال عادی بسیار با اهمیت است و حل مشکلات و رساندن به این ثبات بر عهده ی مدیر مالی است. اگرچه مدیران مالی با دقت و کنترل خود از بروز مشکلات جلوگیری می کنند اما نمی توان گفت که مشکلی پیش نمی آید زیرا شرایط در حال تغییر است.
نتیجه گیری
در این مقاله رموز موفقیت در مدیریت مالی را برای شما بیان کردیم. مدیر مالی سمت بسیار مهم و سنگینی دارد و تصمیمات وی تاثیر بسیار زیادی در موفقیت کلی سازمان دارد. مدیر مالی وظایفی دارد که باید هر کدام را به درستی انجام دهد. و در صورت انجام ندادن و یا سهل انگاری ممکن است منافع شرکت و سهامداران را به خطر بیندازد. ویژگی های مدیران مالی موفق می تواند الگوی تمامی مدیران مالی باشد. تا با پیروی و ایجاد آن ویژگی ها در خود، به یک مدیر مالی موفق تبدیل شوند.
مدیریت مالی باید به خوبی فکر کند و به درستی تصمیم بگیرد. یک مدیر مالی باید تمامی بخش های شرکت را برای رسیدن به حداکثر سود در نظر بگیرد. هدف کم کردن بیش از حد هزینه ها نیست بلکه هزینه هایی معقول با بازدهی بالا هدف اصلی مدیر مالی است. بدون شک مدیریت مالی بخش بسیار مهم در هر شرکت است و کسانی که در این سمت موفق هستند از دقت و هوش بالایی برخوردارند.
شما با کدام یک از این سبکها ارتباط بهتری برقرار میکنید؟
دوست دارید کدام سبک را یاد بگیرید؟