تابهحال شده که فکر کنید آنقدر سرتان شلوغ است که نیاز به چندبرابر شدن ساعات روزتان دارید ؟ یا نیاز به دستیارانی که تماموقت با دقت و ظرافتی مثالزدنی در اختیارتان باشند تا شما را همراهی کنند؟
رؤیای داشتن یک تیم حرفهای برای هر شخصی که وارد بازی پرکشش و وسوسهانگیز کارکردن میشود بدون شک وجود دارد، کمتر کسی است که دلش بخواهد سالها بهتنهایی خودش باشد و محیط کارش ! نه از عهدهاش برمیآید و نه حوصلهاش توان این حجم تنها کار کردن را دارد. اما آیا همیشه همینگونه است ؟ همیشه این اشتیاق سوزان برای همکاری با دیگران و فتح قلههای موفقیت و جشن گرفتنهای یهویی و … آن چیزی است که نصیب افراد میشود ؟
متأسفانه باید بگوییم خیر! آن جایی که شخص احساس میکند جز خودش هیچ کسی نمیتواند کاری را به بهترین شکل ممکن انجام دهد، در واقع در تله ی کمالگرایی گیر افتاده است . آن جایی که تجربه تلخ آخرین همکاری را به یاد میآورد و با خودش عهد بسته که دیگر سراغ شراکت و همکاری نرود، آن جایی که به تأثیرات مثبت و مزیت کار تیمی شک دارد . در تمامی این موارد دیگر خبری از آن اشتیاق سوزان نیست .
۷ مزیت کار تیمی که باعث بهبود عملکرد شما میشود
اما ما ۷ مزیت کار تیمی را کنار هم قرار دادهایم و آمادهایم فکر شما را تغییر دهیم!
آن چه در این مقاله میخوانید :
- چرا ما با هم بهتر هستیم
- ۱ – کار مشترک و همکاری باعث ایجاد ایده و خلاقیت میشود
- ۲ – کار گروهی بهرهوری را بهبود میبخشد و نتایج بهتری در تجارت به همراه میآورد
- ۳- کار در تیم باعث افزایش روحیه و انگیزه کارکنان میشود
- ۴ – کار گروهی انجام ریسکهای سالم را تشویق میکند
- ۵ – وقتی با هم کار میکنید سریعتر یاد میگیرید
- ۶ – کار گروهی استرس را برطرف میکند
- ۷ – همکاری مشترک در تیم ، خدمات به مشتری را بهبود میبخشد
- ۸ – مدل رفتاری دیسک برای آنهایی که در فکر استخدام و شراکت با افراد هستند
مزیت کار تیمی بسیار زیاد است ، حتی اگر در بعضی مواقع کمی استرسزا و نامرتب باشد. همینطور کار گروهی واقعی میتواند زمانبر و دارای چالشهای فراوانی باشد زیرا کار با انسانهای دیگر باشخصیتهای مختلف همیشه آسان نیست.
آیا شما هم این را تجربه کردهاید ؟
اما یک دلیل وجود دارد ، ضربالمثل قدیمی را به یاد بیاورید که میگوید دو عقل بهتر از یک عقل کار میکند و هر سر عقلی دارد . برخی از بهترین کارها را نمیتوان بهتنهایی انجام داد. به اکتشافات علمی بزرگ ، سفرهای شجاعانه یا آخرین روندهای فناوری فکر کنید. همه آنها به یک کار تیمی بسیار شگفتانگیز نیاز داشتهاند!
کودی رویل میگوید : “ما در شهرهایی زندگی میکنیم که گواه مزیت کار تیمی است. ما شرکتهایی میسازیم که شواهدی از کار گروهی دارند. ما ورزشهایی را میبینیم که گواه کار تیمی است. در جستجوی میلیاردرهای “خودساخته” و نمادهای فناوری برای ترغیب و اشتیاق در دیگران ، من فکر میکنم که ما واقعاً فراموش کردهایم که تقریباً همه کارهایی که انجام میدهیم در تیم است. “
۱- اولین مزیت کار تیمی: کار مشترک و همکاری باعث ایجاد ایده و خلاقیت میشود
مارک تواین میگوید :
“چیزی بهعنوان ایده جدید وجود ندارد. این غیرممکن است، ما بهسادگی بسیاری از ایدههای قدیمی را میگیریم و آنها را بهنوعی با یک اسکن ذهنی و تغییر در آن مورداستفاده مجدد قرار میدهیم. ما به آنها فرصت میدهیم و آنها ترکیبهای جدید و هیجان انگیزی را ایجاد میکنند. ما به طور نامحدود به کار خود ادامه میدهیم و ترکیبات جدیدی ایجاد میکنیم ، اما آنها همان قطعات قدیمیِ شیشههای رنگی هستند که در تمام اعصار استفاده میشدند. ”
شاید از شنیدن این حرف خیلی خوشحال نشوید ، اما آقای تواین حق دارد. هیچ ایده جدیدی وجود ندارد فقط روشهای جدیدی برای بازیافت روشهای قدیمی وجود دارد. ما آنها را منحصربهفرد میدانیم ، اما در واقع ، ما از مجموعه مفاهیم موجود استفاده میکنیم و آنها را کپی ، هدفگیری مجدد ، تبدیل و ترکیب می کنیم. این منبع “ایدههای قدیمی” هوش جمعی نامیده میشود. هوش تنها از طریق همکاری امکانپذیر است. ببینید ، حتی به معنای متافیزیکی ، کار تیمی کلیدی است !
بنابراین ، یکی از مهمترین مزیت کار تیمی ، تأثیرگذاری تفکر در یک گروه بر خلاقیت است. با درگیرکردن چند نفر (طبق تحقیقات تا ۱۰ نفر) ، تعداد دیدگاههای مختلف میتواند تعداد بیشتری از این ترکیب ایدهها را به وجود آورد.
در مدارس چیزی که از دانش آموزان خواسته میشود تشکیل گروه و انجام یک پروژه مشترک است، در دانشگاه چیزی که بعضی اساتید از دانشجویان میخواهند انجام کنفرانس های گروهی و یا تحقیقات چند نفره است.
علاوه بر مجموعه بزرگتری از ایدهها ، همکاری مشترک اشتیاق برای ایدهپردازی ایجاد میکند که مردم معمولاً بهتنهایی تجربه نمیکنند. توانایی به اشتراک گذاشتن ایده با تیم، کارکنان را هیجانزده و روند خلاقیت را تسریع میکند.
بااینحال ، این مزیت کار تیمی تنها در صورت مدیریت صحیح آن قابلدرک است. گرچه خلاقیت با انتقاد سازنده رشد میکند ، اما به سطح خاصی از راحتی در گروه نیز نیاز دارد . برای برقراری این تعادل ، باید افراد مناسب را کنار هم قرار دهید. با ترسیم نقاط قوت کارمندان خود شروع کرده و کارها را برایناساس توزیع کنید.
کودی رویل میگوید : “در محیط مناسب ، با رهبری مناسب ، من فکر میکنم کار تیمی بدون شک ایدهها و خلاقیت را پرورش میدهد. من کاملاً به مفهوم ترکیب نقاط قوت اعتقاد دارم ، جایی که اگر همه اعضای تیم با نقاط قوت خود بازی کنند ، این نقاط قوت با بازدهی بالاتر ترکیب میشوند. ”
۲- دومین مزیت کار تیمی: کار گروهی بهرهوری را بهبود میبخشد و نتایج بهتری در تجارت به همراه میآورد
یادتان باشد سرمایهگذاری روی تیمتان یعنی سرمایهگذاری روی موفقیت کسب و کارتان .
اولاً ، کار در یک تیم به افراد القا میکند که بیشتر کار کنند. دانشمندان دریافتهاند که اعضای تیم در واقع به یکدیگر انگیزه میدهند تا بهرهوری بیشتری داشته باشند. دوم آن که با احاطه توسط افراد دیگر، ما فشار اجتماعی را برای انجام و تحویل احساس میکنیم . و همین باعث میشود کارها را سریعتر انجام دهیم. اگر وجدان کاری داشته باشیم در کار گروهی بهترین خودمان را نشان میدهیم.
میتوانید ببینید که چرا انجام یک پروژه توسط خود شما بسیار دشوار است؟ حتی با وجود تمام صلاحیتهای لازم ، انجام همه کارها توسط خود شخص میتواند بسیار چالشبرانگیز باشد. شما ممکن است یک خالق ماهر باشید اما ممکن است با جزئیات دقیق مبارزه کنید یا در جزئیات دقیق عالی باشید اما با ایدههای جدید خلاقانه دستوپنجه نرم کنید.
در هر دو حالت ، داشتن یک تیم در اطراف خود میتواند به شما کمک کند تا خلأها را پر کنید.
۳- سومین مزیت کار تیمی: باعث افزایش روحیه و انگیزه کارکنان میشود
مردم موجودی اجتماعی هستند و علیرغم اینکه برخی ترجیح میدهند بهتنهایی کار کنند ، ما از اشتراک تجربه با دیگران لذت میبریم. طبق تحقیقات علمی، ما از نظر زیست شناختی و روان شناختی دارای اتصالاتی هستیم تا احساس بهتری داشته باشیم و در تیم بهتر از تنهایی کار کنیم یا به عبارتی بهترین خودمان باشیم.
مزیت کار تیمی در این زمینه چند برابر است:
- وقتی احساس خستگی میکنیم ، همتیمیهای ما میتوانند انرژی اضافی را برای ما فراهم کنند .
- به اشتراک گذاشتن موفقیت انگیزه تیم را بهبود میبخشد ، درحالیکه به اشتراک گذاشتن شکست ، روزهای تاریک را تاریک نمیکند و ما را قادر میسازد تا برای غلبه بر آنها راهحلهایی ارائه دهیم.
- ما بهعنوان بخشی از یک تیم ، کنترل بیشتری بر تصمیمات و کار خود داریم. این میتواند منجر به احساس مالکیت بیشتر پروژه شود و به رسمیت شناختن کلی آن پروژه منجر شود.
- کار در یک تیم به احساس تعلق میافزاید . وقتی کارمندان، بخشی از یک هدف مشترک باشند ، آنها احساس ارتباط بیشتری با شرکت میکنند و بنابراین از کار خود راضیتر بوده و به آن افتخار میکنند.
مزیت کار تیمی (که بهخوبی مدیریت شده باشد) یک محیط کار پاداش آورتر است ، که در نتیجه باعث بهبود وفاداری شرکت ، حفظ کارکنان و کاهش گردش مالی میشود . و تمام این موارد برای هر کسب و کاری مثبت است .
۴- چهارمین مزیت کار تیمی: انجام ریسکهای سالم را تشویق میکند
در طی یک پروژه تحقیقاتی گسترده ، بخش عملیات مردمیِ گوگل به نتایج جالبی در مورد مزیت کار تیمی رسید.
نتایج بدین شرح بود: یکی از اصلیترین پیش نیازهای کار تیمیِ موفقیتآمیز ” باور مشترک پذیرفته شده توسط اعضای یک تیم است که این تیم برای فردی ریسکپذیر، امن است. “
به عنوان مثال ، یک مهندس به محققان گفته بود که رهبر تیم وی “مستقیم و سر راست است ، که فضای خطرناکی را برای ریسکپذیری شما ایجاد میکند.”
این تعریف یک پدیده خوب تحقیق شده به نام “ایمنی روانشناختی” است . در تیمهای عملیاتی که این نوع ایمنی را ارائه میدهند ، یک کار تیمی عالی شکوفا میشود و بدین صورت خطرپذیری سالم در تیم ایجاد و اجرا میشود .
اعضای تیم از بیان پیشنهادها ، مستقل کارکردن و ریسککردن نمیترسند – و انجام این کارها در شرایطی که تنها نیستیم بسیار آسانتر است.
اگر گروهی از افراد پشتیبان شما باشند و از کار شما حمایت کنند ، این عالی است و باعث میشود شما بسیار راحتتر تصمیمگیریهای ریسکپذیر انجام دهید . چرا که اگر لغزش کنید و دچار چالشی شوید ، آنها شما را حمایت کرده و نمیگذارند سقوط کنید البته این به معنی این نیست که کارهای خود را به گردن دیگری بیندازیم و خودمان کاری نکنیم، حتما در کار گروهی افرادی را دیدید که یا کاری انجام نمیدهند و معمولا شخصی را برای انجام کارها و وظایف خود انتخاب میکنند و یا دیدید بعضی افراد همه کار میکنند و کارها و وظایف بقیه دوستان و یا همکاران را برعهده میگیرند که هر دو این حالت ها برای کار تیمی مخرب است و هرشخصی بهتر است وظایف و کارهایی که مسئولیت آن را دارد انجام دهد تا کار به درستی پیش رود.
۵- پنجمین مزیت کار تیمی: وقتی با هم کار میکنید سریعتر یاد میگیرید
وقتی تیمی از افراد را جمع کردید ، احتمال زیادی وجود دارد که متشکل از افراد در سنین، زمینهها ، مهارتها و تجربههای مختلف باشند. گرچه چالشهای خاصی در رفع شکاف بین این اختلافات وجود دارد ، اما غنای دانش مشترک بسیار فراتر از آن است. این به معنای یک فرصت مداوم برای افراد برای یادگیری از یکدیگر به شکل حرفهای و شخصی است.
مزیت کار تیمی از نظر یادگیری و انتقال دانش چندبرابر است:
- اعضای جدید تیم در صورت داشتن یک مربی میتوانند بهسرعت پیچوخمهای کار را یاد گرفته و سریعتر مولد شوند.
- مردم این شانس را دارند که (ناخودآگاه و هدفمند) در مورد سبکهای مختلف ارتباطی بیاموزند. مثلاً دانشی که میتوانند هنگام کار با مشتری انتقال دهند.
- کارکنان شاغل در یک تیم همچنین میتوانند با مشاهده همکاران خود یاد بگیرند و به طور قابلتوجهی زمان اختصاصدادهشده به آموزش را کوتاه کنند.
علاوه بر این ، تحقیقات نشان میدهد که مغز ما هنگام انجام کار تیمی ، به طور قابلملاحظهای عملکرد بهتری دارد .
۶- ششمین مزیت کار تیمی: استرس را برطرف میکند
احتمالاً همه ما از شنیدن استرس ، چگونگی کاهش استرس و چگونگی جلوگیری از آن خسته شدهایم. خوب ، اجازه دهید ما با اشاره به یک مورد دیگر از مزیت کار تیمی – کاهش استرس ، بحث را ادامه دهیم . ممکن است خیلی واضح به نظر نرسد و با خود بگویید این حقیقت ندارد. در واقع ، شما میتوانید قسم بخورید که کار با دیگران شما را دیوانه میکند!
کارکنانی که باهم همکاری میکنند ، فشارهای روحی کمتری را تجربه میکنند ، زیرا حجم کار آنها مشترک است.
تحقیقات نشان میدهد که واقعاً همینطور است و کار تیمی باعث کاهش استرستان میشود (البته به شرطی که شما در یک تیم کاملاً ناکارآمد عضو نباشید. )
کارکنانی که با هم کار میکنند ، در طولانیمدت ، استرس کمتری را تجربه میکنند ، زیرا حجم کار آنها مشترک است.
کار تیمی در عرصه بهداشت روان نیز از این واقعیت ناشی میشود که اعضای تیم بهعنوان تیم امداد یکدیگر عمل میکنند. هر زمان که مجبور شدید بچهها را از مدرسه تحویل بگیرید، به یک قرار ملاقات با دندانپزشک بروید ، یا فقط به یک ساعت استراحت نیاز دارید ، تیم شما میتواند شما را پوشش دهد. این منجر به یک برنامه کاری انعطافپذیرتر و یک ذهنیت میشود زیرا زندگی شخصی شما حرفهٔ تان را مختل نمیکند.
۷- هفتمین مزیت کار تیمی: همکاری در تیم، خدمات به مشتری را بهبود میبخشد
اگر تجارت شما به خدمات عالی به مشتری متکی باشد ، مزیت کار تیمی را نمیتوان از دست داد. مردم اغلب از شرکتهایی که کارمندان آنها ناراضی هستند اجتناب کنند و این نارضایتی اغلب در کار تیمی ضعیف ریشه دارد . تیمی که همگام باشد نسبت به مشتری و در برخورد با آنها نیز استقبال و روی خوش بیشتری خواهد داشت.
در تیمهایی که به مهارتهای مختلف ارتباطی مسلط شدهاند و مراحل مختلفی را در مدیریت محل کار طی کردهاند، در آنها خدماترسانی به مشتری بهتر است. اما چرا؟
- اعضای تیم میتوانند تجربیات و بهترین شیوههای کاری خود را به اشتراک بگذارند ، بنابراین خدماترسانی به مشتری را بهتر میکنند.
- وقتی نوبت به حل مشکلات میرسد ، کار گروهی از طریق انبوهی از راهحلها رسیدگی میشود . یک فرد بهتنهایی ممکن است هرگز با راهحل خاصی که یک همکار دیگر ارائه میدهد دست پیدا نکند و مشکل را نتواند حل کند.
- خدماتی که مشتری دریافت میکند سازگارتر خواهد بود زیرا اعضای تیم با یکدیگر در ارتباط هستند و از نظر اهداف و ارزشهای شرکت در یک راستا هستند.
- باتوجهبه اینکه خدمترسانی به مشتری بسیار حساس به زمان است ، پاسخ سریع بسیار مهم است. گروهی از افراد میتوانند روند این خدمترسانی به مشتری را سرعت بخشیده و آن را کارآمدتر کنند.
و تصور نکنید که این مزیت کار تیمی فقط در زمینههای پشتیبانی مشتری کار میکند. باید گفت بخشهای فروش نیز میتوانند از مزیت کار تیمی سود زیادی ببرند.
آشنایی با مدل رفتاری دیسک برای آنهایی که در فکر استخدام و شراکت با افراد هستند.
اکنونکه با هفت مزیت کار تیمی آشنا شدید و دانستید که وجود یک تیم چقدر میتواند شما را در پیش برد اهداف فردی و حرفهایتان پیش ببرد. شاید این سؤال پیش آید که چطور میتوان افرادی را استخدام و شناسایی کرد که بتوان همکاری با آنها برایتان دستاوردهایی همچون این هفت مزیت کار تیمی را به ارمغان آورد ؟
در این جا یک مدل رفتاری را معرفی میکنیم که به مدل رفتاری دیسک معروف است . این مدل رفتاری به شما کمک میکند الگوی رفتاری خود را شناسایی و نقاط قوت و ضعف رفتار آدمها را نیز تشخیص داده و به آنها توجه کنید . لذا در همکاری و همینطور در استخدام افراد این موارد را مدنظر قرار داده تا تجربه شیرین همکاری تیمی را بیش از پیش داشته باشید .
مدل رفتاری دیسک ( DiSC)
مدل DiSC که بر اساس کار روانشناس ویلیام مالتون مارستون در دهه ۱۹۲۰ ابداع شده است، روشی محبوب، ساده، استاندارد و نسبتاً آسان برای ارزیابی سبکهای رفتاری و ترجیحات فردی است.
این ابزار باتوجهبه ترجیحات افراد در دو مقیاس، رفتار مردم را به چهار دسته (سلطهگر، بانفوذ، باثبات و وظیفهگرا) طبقهبندی میکند. محورهای این مدل عبارتاند از:
- وظیفهگرایی در برابر مردمگرایی
- برونگرایی در مقابل درونگرایی
بعدهای رفتاری که در مدل دیسک مطرح است شامل موارد زیر است:
- تیپ D: سلطهگرها: بر روی شکلدهی محیط با غلبه بر مخالفان تمرکز دارند تا بتوانند نتایج دلخواه را کسب کنند.
- تیپ I: تأثیرگذارها: بر شکلدهی محیط با تأثیر گذاشتن روی دیگران و متقاعدکردن آنها تأکید دارند.
- تیپ S: با ثباتها: روی همکاری با دیگران در محیط فعلی (موجود) تمرکز دارند و از تغییر استقبال نمیکنند.
- تیپ C: وظیفهگراها: بر وجدان و وظیفهشناسی در کار تأکید دارند و بیشتر دغدغهشان تضمین کیفیت و دقت کاری در سطح موجود است.
مزایای مدل DISC
- وقت و انرژی بیشتر برای انجام فعالیتهای بهرهور:
هنگامیکه اعضای تیم بهخوبی با هم کار نمیکنند، وقت و انرژی زیادی صرف حل وفصل اختلافات، برخورد با مسائل مربوط به عملکرد و رفع انتظارات ضعیف ارتباط میشود. اگر افرادتان یاد بگیرند که در کنار یکدیگر بهتر کار کنند، وقت بیشتری برای انجام فعالیتهای بهرهور خواهید داشت.
- تناسب بهتر بین اعضای تیم و نقشهایشان:
وقتی افراد بهخوبی با شغلشان مطابقت نداشته باشند، رضایتی هم از کارشان نخواهند داشت. وقتی ترجیحات طبیعی فرد را میفهمید، راحتتر میتوانید او را با شغلی که دوست دارد متناسب کنید. این موضوع به بهبود عملکرد و تعاملات بین فردی کمک میکند. درک مدل رفتاری دیسک و شناخت کارمندان و همکاران با این نوع از مدل رفتارشناسی تاثیر بسزایی در رشد شخصیت و کسب و کار شما خواهد داشت.
- درک بهتر از مشتریان و سایر ذینفعان
وقتی تیم شما در تماس مستقیم با مشتریان یا سایر ذینفعان خارجی قرار میگیرد، امکان ایجاد تعارض و یا سوءتفاهم وجود دارد. دانستن ترجیحات مربوط به خود، به اعضای تیم شما کمک میکند تا درک کنند که چگونه به طور مؤثرتری میتوانند به مشتریان مختلف خدمت کنند.
باید گفت که مدل D-S مکمل یکدیگر بوده و بهتر میتوانند در کنار هم کار کنند و از طرفی مدل C-I نیز مکمل یکدیگر بوده و سازگاری بیشتری در همکاری با یکدیگر و در کنار هم بودن دارند.
زدن تست مدل رفتاری دیسک میتواند شما را و همینطور کارمندان ، همکاران و شرکایتان را به یک ارزیابی از رفتار خود برساند . و باتوجهبه مزایایی که برای آن برشمردهایم انتخاب بهتری را نیز پیشروی شما از همان ابتدا قرار میدهد .
اگر تجربه ناخوشایندی از کار تیمی دارید و یا اگر فکر میکنید سپردن کارها به دیگری مساوی با افت کیفیت است و نتیجه حاصل آن چیزی نمیشود که دلخواه شماست . وقت آن رسیده که با تجدیدنظر در خصوص این نگرش و با یک دید باز نسبت به مزیت کار تیمی و همینطور تشکیل اصولی و مناسب یک تیم بر اساس شرایط ، اولویتها، مزایای افراد و ارزشهای آنها و همینطور نوع رفتار آنها دست به انتخاب بزنید و رونق بیشتری را به کار خود بدهید و فرصت خلاقیت بیشتر ، انجام سریعتر کار و بهرهوری بیشتر را از خود دریغ نکنید .
فراموش نکنید که کار تیمی موفق حاصل تقسیم درست وظایف است . و شما بهصرف آشنایی و رفاقت با شخصی نمیتوانید در همکاری با او نیز موفق باشید . چرا که مسئولیتپذیری ، اقدام بهموقع و مؤثر ، شناخت وظایف و اولویتها و هزاران نکته خرد و کلان دیگر در هر سطح همکاری و کار تیمی وجود دارد که بهصرف رفاقت نمیتوان در آنها خوب ظاهر شد . چهبسا همین نگرش باعث شود که شما رفاقت خود را نیز با دوستتان بنا بر همین دیدگاه غلط از دست بدهید .
در این مقاله سعی کردیم شما را با ۷ مزیت کار تیمی آشنا کنیم، بی شک مزیت کار تیمی بیشتر از ۷ مورد است ولی توجه به همین ۷ مزیت کار تیمی تغییرات اساسی در روند کار و بهبود عملکرد شما خواهد داشت
به نظر شما دیگر مزیت کار تیمی چه مواردی هستند؟
به ما بگویید تجربه شما از کار تیمی تابهحال به چه صورت بوده و چه اقداماتی را برای بهرهوری بیشتر دراینخصوص پیشنهاد میکنید ؟