۱۸ راه برای خلاص شدن از شر احساس گناه

خانه » بلاگ » ۱۸ راه برای خلاص شدن از شر احساس گناه

فهرست عناوین

خود کلمه “گناه” آن‌قدر سنگین به نظر می‌رسد که می‌توانیم سنگینی آن را روی شانه های خود احساس کنیم. این احساس گناه می‌تواند در زندگی ما به هر دلیلی مانند شکستن قلب یک فرد، برآورده نشدن انتظارات ما از شخصی دیگر یا هر چیزی که باعث می‌شود احساس کنیم فرد خوبی نیستیم ، ظاهر شود. گناه حتی می‌تواند منجر به افسردگی طولانی‌مدت ، گریه شدید و اضطراب  نیز شود.

در حقیقت ، برخی از مردم احساس می‌کنند که به دلیل اشتباهی که انجام داده‌اند  محکوم هستند و این محکومیت آن­ ها قابل‌تغییر نیست  و زندگی آن­ ها هرگز مانند گذشته نخواهد شد . شما باید بدانید که چگونه از گناهانی که باعث می‌شود ذهنتان درگیر شود و شمارا از شادی‌های زندگی دور کند ، خلاص شوید.

ایجاد ابرهای اما و اگر را متوقف کنید و سعی کنید با خواندن نحوه احساس گناه و جلوگیری از احساس گناه ، همه احساسات منفی را از بین ببرید. احساس گناه چیزی است که به احساسات درست و غلط فرد مربوط می‌شود. بیشتر افراد پس از اشتباه یا انجام کاری که پشیمان می‌شوند ، احساس گناه می‌کنند.

۱۸ راه برای خلاص شدن از شر احساس گناه

اثرات  احساس گناه اغلب ناخوشایند است. ممکن است شامل غم ، اندوه ، یا ناراحتی جسمی‌باشد. غیرمعمول نیست که مردم از خود عصبانی یا ناامید می‌شوند. اما این تأثیرات می‌تواند افراد را به سمت تغییر هدایت کند.

افرادی که احساس گناه شدیدی دارند ممکن است در این احساسات گیر کرده باشند. غلبه بر احساس  گناه مزمن یا بیش‌ از حد می‌تواند سخت باشد. اگر احساس گناه در زندگی شما تأثیر بسیار شدید  و منفی بگذارد و شما در تلاش برای عبور از آن‌ هستید ، یک مشاور دلسوز می‌تواند به شما کمک کند.

یک درمانگر یا مشاور می‌تواند به بررسی و تقسیم احساس گناه کمک کند ، هرگونه احساس گناهی را که متناسب با اشتباهات شما نیست کشف کند و به شما کمک کند تا  احساس گناه خود را به روشی سازنده برطرف کنید. همچنین ممکن است در هنگام مشاوره ، روش‌هایی را برای رفع یک اشتباه کشف کنید و برای جلوگیری از آن در آینده برنامه ­ریزی کنید.

آیا مقصر بودن چیز خوبی است؟

گناه یک احساس است ، بنابراین به‌جای اینکه به آن فکر کنید و با خود بگویید که یک اشتباه  یک چیز خوب یا  یک چیز بد است ، ممکن است مفیدتر باشد که اثرات آن را در نظر بگیرید. ازآنجاکه  احساس گناه به کد اخلاقی فرد مربوط می‌شود ، گناه می‌تواند به‌ نوعی مانند یک چک باشد که به کسی کمک می‌کند تا تأثیرات انتخابی را که دارد تشخیص دهد.

اگر این انتخاب تأثیر منفی داشته باشد ، آن‌ها ممکن است احساس گناه و پشیمانی کنند و تصمیم بگیرند که در آینده بهتر عمل کنند. شخصی را در نظر بگیرید که چراغ‌قرمز را رد  می‌کند. اگر اتفاقی نیفتد ، به‌احتمال‌زیاد احساس راحتی می‌کند.

اما در این صورت ممکن است به‌ احتمال‌ زیاد  فکر دیگری کند. “اگر به ماشین دیگری بزنم چه می‌شود؟ اگر کسی در حال عبور از خیابان باشد و من نتوانم به‌ موقع متوقف شوم چه اتفاقی می ­افتد؟ آن‌ها با در نظر گرفتن موارد دیگری که ممکن است اتفاق بیفتد احساس بدی پیدا می­ کنند و به خود می­گویند که در آینده بیشتر مراقب این موضوع خواهیم بود.

احساس گناه و قابلیت اعتماد

به‌ این‌ ترتیب ، احساس گناه با همدلی و احساس مسئولیت نسبت به تأثیر اعمال بر دیگران مرتبط است. یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ نشان داد که افرادی که بیشتر در معرض  احساس گناه قرار دارند ، قابل‌ اعتمادتر هستند. وقتی اعمال شخص بر دیگران تأثیر می‌گذارد ، احتمالاً آن‌ها به طریقی عمل می‌کنند که نسبت به تأثیرات انتخابشان حساس باشند.

احساس گناه همیشه مفید نیست. وقتی احساس گناه ناشی از اعتقاد فرد به این موضوع باشد که به‌جای اشتباهی که مرتکب شده‌اند باید کارهای بیشتری انجام دهند یا در کارها بهتر عمل کنند ، این موضوع  می‌تواند باعث پریشانی فرد شود.

به‌ عنوان‌ مثال ، ممکن است والدینی که مشغول کار هستند ،به دلیل کمبود وقت برای شام پیتزا ‌بخرند و کارهای خانه را رها ‌کنند یا وقتی استرس دارند با فرزندشان به تندی صحبت کنند ، احساس گناه  پیدا می­ کند. آن‌ها ممکن است اعتقاد داشته باشند که یک پدر و مادر “خوب” باید بتواند آشپزی و نظافت  و کارهای خانه را به‌درستی انجام دهد و هرگز به فرزندان خود ضربه نزند.

حتی اگر آن‌ها بدانند که امکان مراقبت از همه‌چیز در اطراف خانه برای آن‌ها امکان‌پذیر نیست ، بازهم ممکن است احساس گناه کنند ، زیرا واقعیت آن‌ها با ایده آل والدین خوب در تضاد است. وقتی این نوع  احساس گناه رفع نشود ، می‌تواند تأثیر منفی بر زندگی فرد بگذارد.

چرا احساس گناه می کنیم؟

حال بیایید ببینیم که چرا احساس گناه می‌کنیم ، چگونه کار می‌کند و بهترین راه برای غلبه بر آن و  ایجاد زندگی شادتر چیست؟

چرا احساس گناه می‌کنیم؟

همان‌طور که می‌دانید ، درگیر شدن بااحساس گناه وحشتناک است. پس چرا آن را احساس می‌کنیم؟

آنچه را که در این مورد می توان دیوانه کننده دانست، این است که تحقیقات علوم اعصاب نشان می‌دهد مغز ما در واقع به دلیل احساس گناه به ما پاداش می‌دهد.

علیرغم اختلافات ، غرور ، شرم و احساس گناه همگی مدارهای عصبی مشابهی را فعال می‌کنند ، ازجمله قشر جلوی مغز پشتی ، آمیگدال ، انسولا و هسته اکومبنس را نیز فعال می‌کنند. جالب است که ، غرور می ­تواند قدرتمندترین احساسات  را در ایجاد فعالیت در این مناطق به وجود آورد. این جایی است که احساس گناه و شرم قدرت­ نمایی می­کنند. این امر توضیح می‌دهد که چرا جمع شدن احساس گناه و شرمساری برای خودمان بسیار جذاب است. آن‌ها مرکز پاداش مغز را فعال می‌کنند.

از نظر پلیس رفتار ما از یک عملکرد اجتماعی قدرتمند برخوردار است.

تحقیقات منتشر شده در هاروارد بیزینس ریویو نشان می‌دهد افراد مستعد احساس گناه بیشتر کار می‌کنند و به‌ عنوان رهبران بهتری دیده می‌شوند. افرادی که مستعد احساس گناه هستند تمایل دارند بیشتر کار کنند و عملکرد بهتری نسبت به افرادی که مستعد گناه نیستند انجام می‌دهند و رهبران توانمندتری تصور می‌شوند.

در واقع ، افرادی که اغلب احساس گناه می‌کنند ، دوستان ، عاشقان و کارمندان بهتری هستند.

افرادی که انتظار دارند احساس گناه کنند ، بیشتر دلسوز هستند. خود را جای دیگران قرار می‌دهند. قبل از اقدام به عواقب رفتار خود می‌اندیشند و اخلاق خود را ارزشمند می‌دانند. در نتیجه ، آن‌ها در معرض دروغ‌گویی ، تقلب یا رفتار غیراخلاقی هنگام انجام معامله تجاری یا یافتن فرصتی برای کسب درآمد ، کمتر قرار می­ گیرند. احتمالاً آن‌ها کارمندان بهتری خواهند داشت زیرا افرادی که کمتر به نتایج آینده اقدامات خود فکر می‌کنند ، با مشتریان خود بی­ ادبانه رفتار می­کنند.

احساس گناه و سرزنش

و همان‌ طور که مادران در سراسر جهان می‌دانند ، سرزنش کردن مردم باعث بهبود رفتار آن‌ها می‌شود:

در سه مطالعه ، افرادی که رفتارهای غیر اخلاقی خود را به یاد می‌آوردند مشارکت بیشتری در فعالیت‌های اخلاقی گزارش کردند (مطالعه ۱) ، مقاصد قوی‌تر اجتماعی را گزارش کردند (مطالعه ۲) تقلب کمتری داشتند (مطالعه ۳) نسبت به افرادی که رفتار اخلاقی خود را به یاد می‌آورند ، خود را نشان دادند.

بنابراین دلیل خوبی وجود دارد که احساس گناه می‌کنیم. اما آیا احساس گناه بهترین احساسی است که وقتی کاری اشتباه انجام داده‌ایم، باید داشته باشیم؟

نکات منفی گناه به‌ مراتب بدتر از فواید آن است.

نکته منفی احساس گناه

بخشی از مشکل  احساس گناه این است که ما فکر می‌کنیم به دلیل کار اشتباهی که داریم باید احساس بدی داشته باشیم. این‌یک حرکت نجیبانه است ، اما تحقیقات نشان می‌دهد که این بهترین روش برای ایجاد انگیزه برای عملکرد بهتر یا احساس بهتر در آینده نیست.

مطالعه پس از مطالعه نشان می‌دهد که انتقاد از خود به‌ طور مداوم با انگیزه کمتری و خود کنترلی بدتر همراه است. همچنین یکی از بزرگ‌ترین پیش‌ بینی کننده‌های افسردگی است که هم قدرت “من می‌خواهم” را تخلیه می‌کند.

اکنون می‌دانیم که ممکن است به چه فکر کنید: اگر احساس گناه نکنم ، کارهای بد دیگری را ادامه خواهم داد و سرانجام به یک قاتل روانی تبدیل خواهم شد!

جواب منفی به خود ، بخشش خود ، مسئولیت‌ پذیری شخصی را افزایش می‌دهد.

با کمال تعجب باید بدانید که ، این بخشش ، احساس گناه نیست که باعث افزایش پاسخگویی می‌شود. محققان دریافته‌اند که گرفتن یک دیدگاه دلسوزانه از خود در مورد یک شکست شخصی باعث می‌شود افراد مسئولیت شخصی این شکست را به عهده بگیرند این  تا زمانی است که فرد از دیدگاه خود انتقادی برخوردار باشد. آن‌ها همچنین تمایل بیشتری به دریافت بازخورد و مشاوره از دیگران دارند و به‌ احتمال‌ زیاد از تجربه یاد می‌گیرند.

آنچه واقعاً موذیانه در مورد احساس گناه  وجود دارد این است که ما اغلب آن را پس از چیزهایی لذت‌بخش احساس می‌کنیم (مانند خوردن غذای ناسالم) بنابراین ، با گذشت زمان ، می‌توانیم  احساس گناه را با لذت همراه کنیم. و بنابراین اکنون مواردی که باعث ایجاد احساس گناه شما می‌شود در واقع حتی پاداش بیشتری به ما می­دهند.

در یک تحقیق شرکت‌کنندگانی که احساس گناه می‌کردند  هم آب‌ نبات را بیشتر دوست داشتند و هم گفتند که مایل به پرداخت هزینه بیشتری نسبت به کسانی هستند که احساس گناه نمی­کنند. احساس گناه همچنین باعث شد که واکنش لذت‌بخش اولیه بیشتر طول بکشد . شرکت‌کنندگان در معرض احساس گناه ، شیرینی‌ها را بیشتر از شرکت‌کنندگان با خصلت­ های خنثی دوست داشتند.

احساس گناه باعث می‌شود شما به سمت رفتارهایی بروید که بیشتر احساس گناه ایجاد می‌کنند.بنابراین  احساس گناه بهترین راه برای اصلاح اشتباهات شما نیست. پس باید  روی آن کارکنید.

بهترین راه‌ ها برای مقابله بااحساس گناه و پشیمانی

۱. دلایل اساسی احساس گناه را پیدا کنید

این مرحله برای پاک کردن ذهن شما ضروری است. حتی اگر فکر می‌کنید جواب را می‌دانید ، سعی کنید فرصتی دیگر به خودتان بدهید و پاسخ سؤالات زیر را پیدا کنید:

چرا  احساس گناه دارید؟

چه اشتباهی مرتکب شده‌ اید؟

آیا عمدی بود؟

آیا  برای شما  خیلی مهم است؟

چقدر می‌تواند روی شما و دیگران تأثیر بگذارد؟

اگر به این سؤالات پاسخ دهید ، احتمالاً در موقعیت بهتری برای غلبه بر احساس گناه ایستاده‌ اید. برخی از افراد نمی‌خواهند گذشته را دوباره مرور کنند و دردی را که یک موضوع ممکن است ایجاد کند ،دوباره درک کنند، اما  پاسخ به این سؤالات ممکن است برای مدتی دردناک باشد اما بهتر از درد  کشیدن در تمام عمر است.

حتی ممکن است بسیاری از شما فکر کنید که در این مرحله ارزش مقصر بودن ندارید. برخی می‌دانند که هیچ کار دیگری نمی‌توان انجام داد درحالی‌ که برخی ممکن است احساس کنند می‌توانستند کمی بیشتر کار کنند. هرچه باشد ، اطمینان حاصل کنید که به سخنان خود پایبند هستید زیرا این امر به‌ راحتی در برخورد با امور  دیگر به شما کمک می‌کند.

۲. پذیرش در احساس گناه

چگونه بااحساس گناه و پشیمانی کنار بیاییم؟

اولاً ، حتی اگر مقصر باشید ، دیگر خود را سرزنش نکنید. بپذیرید که نمی‌توانید آنچه را که قبلاً اتفاق افتاده تغییر دهید.

به خود بگویید “من قبول می‌کنم که …”

خود را انکار  نکنید یا به خود دروغ نگویید. صادق و گشوده باشید زیرا در این صورت می‌توانید در زندگی پیش بروید ، اگر آن‌ها را اصلاح نکنید. این پذیرش باعث می‌شود شما متوجه شوید که  اشتباه کردن باعث نمی‌شود شما فرد بدی باشید و به‌ زودی احساس راحتی می‌کنید. این‌ یکی از راه‌های خلاص شدن از شر  احساس گناه و پشیمانی است.

۳. اگر می‌توانید تغییر دهید کنترل کنید ولی اگر نمی‌توانید ، فرصت‌های جدید را به وجود آورید

شاید از مراحل بالا به پاسخ‌های مختلف پی برده‌اید و متوجه شده‌اید که حتی الآن می‌توانید شرایط را کنترل کنید ، این کار را انجام دهید. به‌ جای اینکه تنها بنشینید و احساس گناه کنید ، شرایط را برای همه بهتر کنید. شما به دنبال راه‌هایی برای خلاص شدن از شر احساس گناه هستید اما فکر می‌کنید اگر هرگز این امکان وجود نداشته باشد باید چه کاری انجام داد؟

پس از خود بپرسید برخی از احتمالات یا اقدامات دیگری که می‌خواستم انجام دهید چیست؟ پرسیدن چنین سؤالاتی به شما کمک می‌کند تا ذهنیت خود را از نو تنظیم کنید و احساس گناه در مورد چیزهایی که شما را آزار می‌دهد ،را  متوقف کنید.

۴. بنویسید یا صحبت کنید تا فکر خود را آزاد کنید

هنگامی‌ که با بسیاری از افکار درگیر هستید ، باید آن‌ ها را بیرون بریزید. به کسی فکر کنید که واقعاً می‌توانید به او اعتماد کنید و با او صحبت کنید. به آن‌ها بگویید قضاوت نکنند و فقط  به حرف‌ های شما گوش دهند. علاوه بر این ، اگر  کسی برای صحبت ندارید  ، در جایی افکار خود را بنویسید.

هر بار در یک یادداشت آن را بنویسید و دلیل احساس گناه خود را فراموش کنید. این به معنای واقعی کلمه به شما کمک می‌کند احساس سبکی کرده و از  احساس گناه خلاص شوید. پس از اتمام کار ، آرام بنشینید ، نفس عمیقی بکشید و آرام باشید و به کارهایی که باید انجام شود تا به معنادار کردن زندگی شما کمک کند، فکر کنید. اجازه دهید تمام انرژی منفی آزاد شده از بدن را دفع کند.

۵. از تجربه یاد بگیرید

تجربه بهترین درس‌ها را به ما می‌آموزد و کسب تجربه از آن‌ها می‌تواند به ما کمک کند.

پس از خودت بپرس:

چه چیزی یاد می‌گیرم؟

آیا ارزش آن را داشت که وارد احساس گناه شوم؟

چه اتفاقی می‌افتد اگر چنین اتفاقی تکرار شود؟

اطمینان حاصل کنید که شما به‌ عنوان یک فرد قوی ظاهر شده‌اید که قصد بازگشت به عقب را ندارد یا افکار و اندیشه‌های ذهن شما را کاملاً از بین برده است. باید بدانید که اقدامات بعدی شما به دیگران آسیب نمی‌رساند. فراتر از آنچه در آن هستید نگاه کنید و جهان را ببینید که به‌ طور گسترده‌­تری با آغوش باز منتظر  شما است. بعد از یادگیری تجربه ، احساس گناه را متوقف کنید.

۶. تأییدهای مثبت

اگر قدرت تأییدهای مثبت را کشف کنید ، درمی‌یابید که آن‌ها راهی قوی برای تغییر ذهنیت یک انسان هستند.  احساس گناه به‌ اندازه کافی قوی است که شما را خسته کند ، اما بیدار شدن از خواب و با گفتن  این عبارت به خود “بیایید گذشته را رها کنیم و این روز را بهتر کنیم” روز خود را شروع کنید. همین فکر را در ذهن خود داشته باشید ، مخصوصاً وقتی احساس گناه شما را شکار می‌کند.

۷. ذهن آگاهی را تمرین کنید

مراقبه آگاهانه یا ذهن ­آگاهی در زندگی روزمره شما ابزاری قدرتمند برای تمرکز بر لحظه فعلی و اتصال ذهن و بدن به یکدیگر است. هنگامی‌که از این واقعیت آگاه باشید که احساس گناه با شما چه‌ کاری انجام می‌دهد ، تلاش می‌کنید  احساسات منفی را کاهش دهید.

۸. حواس خود را پرت کنید

برای خلاص شدن از احساس گناه و احساساتی که مانع شما می ­شوند تا به جلو حرکت کنید ، کاری انجام دهید که شما را مشغول کند یا حواس شما را پرت کند. به‌ عنوان‌ مثال ، مجموعه‌ای از کتاب‌های جدید ، یک لیست پخش موسیقی را در  تلفن همراه خود آماده  کنید یا هر روز ورزش کنید. بهترین راه برای حواس‌ پرتی سریع بیرون رفتن برای پیاده‌روی یا دویدن در محیط طبیعی است.

۹. در مورد آن خود را بزنید

یک نویسنده می‌گوید: من مدت طولانی است که مرحله گناهکاری را پشت سر گذاشته‌ام و خودم را بسیار کتک زدم. من خودم را مملو از افکاری کردم که باعث گریه من می ­شدند و از مردم کمک می‌خواستم هیچ‌ کدام از این‌ها برای من کار نکرد ، زیرا همه‌ چیز درون ذهن من بود. اما بعداً فهمیدم که کتک زدن خودم هرگز ایده خوبی نبود. بنابراین ، اطمینان حاصل کنید که آرام هستید و به خود فرصت می دهید تا از روی  این اتفاقات  کمی بگذرد.

عذرخواهی کنید حتی اگر می‌دانید دیگر هرگز اوضاع مثل سابق نخواهد شد. با عذرخواهی ذهن شما آرام می ­شود و به دیگران فرصتی می‌دهد تا شما را درک کنند.

بیش‌ازحد برنامه‌ریزی نکنید اگر کارها را از قبل برنامه‌ریزی کرده‌اید و نمی‌توانید آن‌ها را به پایان برسانید ، احساس گناه می‌کنید.

بیش‌ازحد معطل نکنید زیرا درنهایت منجر به احساس گناه و خود سرزنشی می‌شود.

هیچ‌کس دیگری را نیز مقصر ندانید. درنهایت بعداً باهمان حالت ناراحت خواهید شد.

اگر مقصر چیزی هستید ، تصمیمی نگیرید که بتواند دنیای شمارا وارونه جلوه دهد. بهتر است به خودتان کمی زمان و مکان اختصاص دهید تا همه‌چیز به حالت عادی برگردد.

۱۰.خودت را دوست داشته باش!

و شما قادر خواهید بود به‌آرامی از گناه خلاص شوید. فراز و نشیب بخشی از زندگی است و احساس گناه یکی از مواردی است که می‌تواند جنبه‌های منفی شمارا نشان دهد. آن را به‌عنوان یک چالش در نظر بگیرید و از آن عبور کنید.

ممکن است این‌ها را نیز دوست داشته باشید:

کار بدی کردید و حالا شما احساس وحشتناکی می‌کنید. اما این احساس از بین نخواهد رفت. حتی بدتر این‌که باعث می‌شود احساس کنید آدم بدی هستید. هیچ‌کس به ما نمی‌گوید چگونه با این مسئله کنار بیاییم. در دبیرستان مطمئناً هیچ کلاسی برای از بین بردن احساس گناه برای ما  برگزار نشده است. اما یک متخصص پاسخ‌هایی دارد تا احساس شما بهتر شود.

دیوید برنز ، دکتر ، استاد روان‌پزشکی در دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد و نویسنده کتاب احساس خوب: درمان روحیه جدید است. عنوان  این کتاب کمی مانند “خود کمکی” به نظر می‌رسد . خوب ، این چیزی است که شما اغلب نمی‌بینید: برنز در واقع مطالعه‌ای را انجام داد تا بررسی کند که آیا کتاب او در درمان احساس گناه مؤثر است یا نه. معلوم شد که کتاب او نتایج عمده‌ای در بر داشته است.

۱۱. احساس خوب

نتایج این مطالعه نشان داد که به نظر می‌رسد احساس خوب اثرات ضدافسردگی قابل‌توجهی دارد. در پایان اولین دوره چهار هفته‌ای کتاب‌ درمانی ، با توجه به معیارهای تشخیصی برای یک دوره افسردگی اساسی که در روان‌ پزشکی آمریکا شرح داده‌ شده است ، ۷۰ درصد بیماران در گروه کتاب‌درمانی فوری دیگر معیارهای یک فرد افسرده  را نداشتند. در حقیقت ، این پیشرفت بسیار بزرگی بود ، بیشتر این بیماران نیازی به درمان بیشتر در مرکز پزشکی نداشتند و حالشان بهبود پیدا کرده بود.

بنابراین کار او می‌تواند به ما نیز کمک کند.

۱۲.توقف “بزرگ‌نمایی”

رژیم خود را شکستید. به دوست خود توهین کردید. هیچ‌کس در مورد چیزهای بد بحث نمی‌کند. اما آیا باید هفته‌ها یا ماه‌ها بعد احساس بدی داشته باشید؟

وقتی در مورد قانون‌شکنی منطقی هستیم ، محدودیتی را تعیین می‌کنیم. برای عبور از چراغ‌قرمز ۳۰ سال زندان ندارید. اما گاهی اوقات خودتان را به خاطر تخلفات جزئی ، به ماه‌ها یا سال ­ها به درد عاطفی محکوم می‌کنید.

چه جمله‌ای را برای تحمیل به خود انتخاب خواهید کرد؟ آیا با اتمام مدت محکومیت خود حاضرید از رنج و درد خود دست بکشید؟ این حداقل روشی مسئولیت پذیرانِ  برای مجازات کردن خودتان است زیرا در این مدت محدود می­ شوید. اما بااحساس گناه ، ما اغلب غیرمنطقی هستیم. چگونه می‌توان فهمید که منطقی هستیم یا نیستیم؟ به‌شدت ، مدت و پیامدهای احساسات منفی که دریافت می‌کنید نگاه کنید. آیا مناسب شما  هستند؟ احتمالاً  جواب منفی است.

تشخیص احساس گناه

علاوه بر تحریف ، چندین معیار دیگر می‌تواند در تشخیص  احساس گناه غیرطبیعی از احساس پشیمانی یا شرمندگی سالم مفید باشد. این موارد شامل شدت ، مدت‌زمان و پیامدهای احساسات منفی شما است. شما در حال بزرگ کردن جرم هستید. بازهم ، شما احتمالاً نیت خوبی دارید. احساس می‌کنید لیاقت مجازات شدن رادارید. اما مشکل دقیقاً مانند ترس است  زیرا می‌تواند بسیار  از شما دور شود.

اگر ناگهان شیر گرسنه­ ای روبروی شما ظاهر شود ، وحشت خواهید کرد و احتمالاً فرار می‌کنید. عالی است ، ترس کار خود را انجام می‌دهد. اما ممکن است چنان ترسیده باشید که قفل شوید و نتوانید حرکت کنید. این  موضوع می‌تواند خیلی بد باشد، درست است؟ احساس گناه  نیز دقیقاً مثل همین اتفاق است. این می‌تواند از رفع  خطراتی که به وجود آمده جلوگیری کند ، احساس شما را خیلی بد کند و نتوانید ۱۰۰٪ عملکرد  خود را داشته باشید و حتی منجر به رفتارهای بدتر برای از بین بردن احساس گناه شود.

اشتباهاتت را درک کن

شما بهتر می‌توانید اشتباهاتی را که مرتکب می‌شوید درک کنید  زیرا  می‌دانید که چه اشتباهی مرتکب شده‌اید اما در مورد خود احساس خوبی دارید که می­توانید مسائل را اصلاح کنید.

بیشتر اوقات ، این باور که شما بد هستید به رفتار “بد” کمک بیشتری می‌کند. تغییر و یادگیری به‌راحتی هنگامی اتفاق می‌افتد که:

الف) تشخیص دهید که خطایی رخ‌داده است

ب) یک استراتژی برای اصلاح مشکل تدوین کنید.

نگرش با عشق به خود و آرامش این امر را تسهیل می‌کند ، درحالی‌که  احساس گناه اغلب در آن اختلال ایجاد می‌کند.و این ما را به بدترین نوع بزرگ‌نمایی سوق می‌دهد  که بسیار رایج است. احساس رفتار بد شمارا به یک شخص بد تبدیل می‌کند.

تصور اینکه شما آدم بدی هستید از شما آدم بدی می‌سازد

گناه طاقت‌فرسا است. شما فقط احساس می‌کنید که برای آنچه انجام داده‌اید تا ته قلب پوسیده‌اید. حدس بزنید چه اتاقی می‌افتد؟ این احساس باعث می‌شود که در آینده کارهای بدی انجام دهید.همان‌طور که پروفسور دوک دن آریلی توضیح می‌دهد ، اعتقاد به این‌که شما فرد بدی هستید منجر به شیب لغزنده می‌شود. چرا وقتی اعتقاد دارید این طبیعت شماست ، در برابر وسوسه شرارت مقاومت می‌کنید؟

آنچه در آزمایش‌ها نشان داده شد  این است که به‌محض اینکه فکر کنیم خود را آلوده می‌دانیم، دیگر انگیزه زیادی برای رفتار خوب وجود ندارد و سفر به پایین شیب لغزنده محتمل‌تر است.اگر رژیم خود را بشکنید یا در معرض وسوسه قرار بگیرید ، ممکن است به خود بگویید: “من هیچ خودکنترلی ندارم.” آیا این شبیه اعتقادی است که منجر به رفتار بهتر در آینده می‌شود؟ معلوم است که نه!

مهم‌ترین مسئله‌ای که شمارا عقب نگه می‌دارد این است که وقتی‌که می‌خواهید عادت بدی مانند غذا خوردن ، سیگار کشیدن یا نوشیدن بیش‌ازحد را تغییر دهید ، اعتقاد شما خارج از کنترل است.مسئله در اینجا این است که احساساتی مانند احساس گناه چنان قدرتمند هستند که بر استدلال شما تأثیر می‌گذارند. شما احساس بدی دارید ، بنابراین فکر می‌کنید که باید بد باشید.

خودبه‌خود تصور می‌کنید که چون احساس گناه می‌کنید ، حتماً به‌نوعی کوتاه آمده‌اید و لیاقت تحمل رنج رادارید. استدلال می‌کنید ، “من احساس بدی دارم ، بنابراین باید بد باشم.” این موضوع غیرمنطقی است زیرا احساس نفرت از خود لزوماً ثابت نمی‌کند که مرتکب کار اشتباهی شده‌اید.  احساس گناه شما فقط بیانگر این واقعیت است که شما اعتقاددارید رفتار بدی داشته‌اید.

اما این از یک عقیده غیرمنطقی ناشی می‌شود: “برای اینکه فرد خوبی باشم ، باید تمام مدت خوب باشم.” آیا این عبارت واقع‌بینانه است؟ به‌ندرت این اتفاق می‌افتد.

آیا می‌توانید آینده را با اطمینان کامل پیش‌بینی کنید؟ بازهم پاسخ شما باید منفی باشد. شما دو گزینه دارید: یا می‌توانید تصمیم بگیرید که خود را به‌عنوان یک انسان ناقص و بادانش محدود بپذیرید و متوجه شوید که در بعضی مواقع مرتکب اشتباه می‌شوید ، یا می‌توانید به خاطر آن از خود متنفر شوید.

بنابراین چگونه می‌توانید بااحساس بد بودن خود کنار بیایید؟

۱۳.شما اعمال خود نیستید

حالا ما نمی‌گویم شما مسئول اعمال خود نیستید. شما  مسئول رفتار و کردار خود هستید. اما شما با هیچ‌یک از اقدامات بد تعریف‌نشده‌اید.پس جواب چیست؟ غیرمنطقی است که تصور کنید شما واقعاً می‌توانید خود را به‌عنوان یک انسان خوب یا بد ارزیابی کنید. شما هرگز اطلاعات کافی  در این مورد نخواهید داشت.

آن “فرد بد” در محل کار که شمارا آزار می‌دهد ممکن است برای بچه‌هایش پدری عالی باشد. آن “فرد بد” دیگر در کار که امروز به‌طور سلطنتی کلاه‌برداری کرد چطور؟ این خطای او ممکن است بعداً به موفقیت بزرگی منجر شود.ما هرگز اطلاعات کافی برای ارزیابی کلی یک فرد و امتیاز دادن به او در کل “بد” یا “خوب” نخواهیم داشت.پس خودتان را بپذیرید. اما متوجه باشید که رفتارهای شما می‌تواند بد باشد.

اما در درجه اول باید بدانید سو استفاده از احساس گناه چه فایده‌ای دارد؟ اگر اشتباه کرده باشید و به روشی عمل کنید که آسیبی برساند  ،  احساس گناه شما به شکلی جادویی اشتباه شمارا برعکس نمی‌کند یا از بین نمی ­برد. این روندهای یادگیری شمارا تسریع نمی‌کند تا احتمال اشتباه مشابه شمارا در آینده کاهش دهد. افراد دیگر شمارا بیشتر دوست نخواهند داشت و به شما احترام نمی‌گذارند زیرا احساس گناه می‌کنید و خود را به این روش پایین می‌آورید. همچنین  احساس گناه ، به زندگی مولد منجر نخواهد شد. پس چه فایده‌ای دارد؟

۱۴. احساس گناه کمکی نمی‌کند.

چه چیزی باید جای آن را پر کند؟ پشیمانی وقتی است که از کاری که انجام داده‌اید احساس بدی داشته باشید.  احساس گناه زمانی است که نسبت به آنچه هستید احساس بدی داشته باشید.

این مفهوم از “بد” بودن  ، عامل اصلی  احساس گناه است. در غیاب آن ، عمل آسیب‌رسان شما ممکن است منجر به احساس پشیمانی سالم شود اما منجر به احساس گناه نمی‌شود. پشیمانی از آگاهی بدون تحریف، ناشی از این است که شما خواسته و غیرضروری خود را به‌گونه‌ای آسیب‌رسان نسبت به خود یا شخص دیگری که استانداردهای اخلاقی شخصی شمارا نقض می‌کند ، قرار داده ­اید.

پشیمانی بااحساس گناه فرق می‌کند زیرا هیچ دخالتی از طرف شمارا نشان نمی‌دهد که ذاتاً بد ، شر یا غیراخلاقی باشد. به‌طور خلاصه ، پشیمانی رفتار را هدف قرار می‌دهد ، درحالی‌که احساس گناه نسبت به “خود” است.

بنابراین شما آدم بدی نیستید. شما هرگز اطلاعات کافی برای این قضاوت را نخواهید داشت. اما رفتار شما می‌تواند بد باشد. که ما را به سمت مسئله بعدی سوق می‌دهد: چگونه بهتر می‌توانید اشتباهات خود را جبران کنید و احساس بهتری داشته باشید؟

۱۵.چگونه احساس بهتری داشته باشیم

شما پذیرفته‌اید که فرد بدی نیستید. اما شما کار بدی انجام داده‌اید.بسیاری از مردم فکر می‌کنند اگر عزت‌نفس بیشتری داشته باشند احساس گناه کمتری دارند.  این موضوع می‌تواند اشتباه باشد.شما به عزت‌نفس بیشتری احتیاج ندارید. شما به خود شفقتی بیشتری احتیاج دارید.

شما انسان هستید انکار این  موضوع دیوانگی است. بخشش خود ، تمام مزایای عزت‌نفس را در بر دارد، بدون اینکه شمارا خودشیفته و از واقعیت دور کند.

۱۶.خود شفقتی

نتیجه نهایی این است که به نظر می‌رسد ، بر اساس این اعتمادبه‌نفس ، همان عزت‌نفس بالا ، مزایای مشابهی را ارائه می‌دهد ، اما هیچ جنبه منفی قابل‌تشخیصی ندارد. اولین چیزی که باید بدانید این است که عزت‌نفس و اعتمادبه‌نفس تمایل دارند که باهم پیش بروند. اگر  نسبت به خود دلسوز باشید ، تمایل به عزت‌نفس بالاتری نسبت به انتقاد بی‌وقفه از خوددارید. و مانند عزت‌نفس بالا ، خود شفقتی با اضطراب و افسردگی کمتر و همچنین شادی ، خوش‌بینی و احساسات مثبت کمتر همراه است.

آیا می‌خواهید احساس یک انسان بد را متوقف کنید؟ این مقاله  یک شروع عالی است و خود شفقتی یک تعقیب‌کننده عالی است.  که باعث می‌شود ارزش خود را افزایش دهید.

خود شفقتی نسبت به عزت‌نفس به‌طور واضح بااحساس ثبات پایدار و ثابت‌تری همراه بود. محققین دریافتند خود شفقتی نسبت به عزت‌نفس منوط به نتایج خاصی مانند تأیید اجتماعی ، رقابت موفقیت‌آمیز یا احساس جذابیت است. احساس ارزشمندی ما ناشی از انسانی بودن است که ذاتاً دارای احترام است ، نه این‌که منوط به دستیابی به برخی از آرمان‌ها باشد  زیرا این امر احساس ارزشمندی ما را  به‌راحتی متزلزل می‌کند و به ما احساس گناه می­دهد.

۱۷. خود را ببخشید و آماده آمرزش خود در آینده باشید.

در صورت صدمه زدن به شخص دیگر ، می‌خواهید عذرخواهی کنید. عذرخواهی تفاوت ایجاد می‌کند. باور کنید یا نه ، تحقیقات نشان می‌دهد مردم اغلب آن‌ها را بر پول ترجیح می‌دهند.هنگام عذرخواهی مهم‌ترین چیزی که باید به خاطر بسپارید چیست؟

یک گام آخر برای عبور از  احساس گناه وجود دارد: از خود بپرسید ، “چه چیزی می‌توانم از این  موضوع یاد بگیرم؟”آیا من از خطای خود می‌آموزم و یک استراتژی برای تغییر این روند تدوین می‌کنم ؟ یا اینکه غیرمولد و غیرقابل تولید هستم ؟ یا حتی خودم را به‌طور مخرب مجازات می‌کنم؟

۱۸.درک کنید هدف احساس گناه چیست؟

حسرت هدف دارد. مثل این است که چراغ روغن روی داشبورد زندگی شماست و به شما می‌گوید باید چیزی برطرف شود.پس درستش کنید تا  احساس بهتری داشته باشید.بسیار خوب ، ما موارد زیادی را پوشش داده‌ایم. بیایید آن را جمع  بندی کنیم و نگرش درستی را اتخاذ کنیم تا از احساس گناه در آینده جلوگیری کنیم.

کلام آخر

در این  مقاله ما به  نحوه جلوگیری از احساس گناه پرداختیم:

بزرگنمایی را متوقف کنید: از خود بپرسید که آیا مجازات خود متناسب با جرم است؟ احتمالاً این‌طور نیست.

شما  مانند اقدامات خود نیستید: شما مسئول اعمال خود هستید اما آن‌ها شمارا به شخص بدی تبدیل نمی‌کنند.

خود شفقتی: بخشش خود باعث می‌شود رفتار بهتری داشته باشید. تصور اینکه شما آدم بدی هستید باعث بدتر شدن عملکرد شما می‌شود.

 از خود بپرسید “از این موضوع چه می‌توانم یاد بگیرم؟”: شکنجه کردن خود شمارا به شخص بهتری تبدیل نمی‌کند. یادگیری انجام می‌شود.

وقتی در ذهن خود آن را مرور می‌کنید اتفاق خواهد افتاد. اما مجبور نیستید دوباره توسط  احساس گناه شکنجه شوید. در کتاب ، برنز بهترین نگرش در مورد احساس گناه وجود دارد:

یاد بگیرید که محدودیت‌های خود را بپذیرید .با این کار به یک فرد خوشبخت تبدیل خواهید شد.

خودتان  را ببخشید. آسیب را برطرف کنید. و به جلو بروید.

شما آدم بدی نیستید اما شما بعضی‌اوقات کارهای بدی انجام می‌دهید.  فقط شما می‌دانید چه چیزی باعث می‌شود این کارها را انجام دهید.

به نظر شما از چه راه های دیگری می توان از شر احساس گناه خلاص شد؟آیا دوست دارید از شر احساس گناه خلاص شوید؟

دیدگاهتان را بنویسید