زمان مطالعه: 7 دقیقه تست فن بیان   برای اینکه بفهمیم در چه سطحی از سلامت روان هستیم معمولا…" /> زمان مطالعه: 7 دقیقه تست فن بیان   برای اینکه بفهمیم در چه سطحی از سلامت روان هستیم معمولا…" />

تست فن بیان

خانه » بلاگ » تست فن بیان

فهرست عناوین

تست فن بیان

 

برای اینکه بفهمیم در چه سطحی از سلامت روان هستیم معمولا آزمون‌ها و تست‌های مختلفی وجود دارد که به ما کمک می‌کند به طور واقع بینانه‌ای وضعیت خود را بسنجیم. و اگر نیاز به آموزش و کسب آگاهی داریم بتوانیم سریع‌تر اقدام کنیم. این تست فن بیان هم به همین منظور طراحی کرده و در اختیار شما قرار داده‌ام، توجه کنید که این فقط یک تست نیست بلکه به همراه تست یک آموزش فوق العاده هم محسوب می‌شود.

 

نحوه انجام تست

در این تست ۲۱ سوال حرفه‌ای فن بیان در اختیار شما قرار می‌گیرد. نحوه نمره دادن در این تست به این صورت است که از ۱ تا ۵ نمره برای هر سوال در نظر می‌گیرید یعنی به این صورت که اگر سوالی را می‌خوانید مثلا: آیا در صحبت و سخنرانی خود تپق می‌زنید؟ اگر شما زیاد تپق می‌زنید نمره ۰ و ۱ را بدهید ولی اگر خیلی کم تپق می‌زنید نمره ۴ و اگر اصلا تپق نمی‌زنید عدد ۵ را بدهید.

نمره شما در این تست در نهایت بین اعداد ۲۰ الی ۱۰۰ خواهد بود و در پایان مقاله بعد از ارزیابی، طبق نمرات شما تمریناتی ارائه شده است.

توجه کنید که نمرات خود را حتما در جایی یادداشت کنید که فراموش نکنید و در پایان آزمون بتوانید ارزیابی کنید.

 

بخش اول تست: سوالات هوش کلامی

 

  1. در زمان صحبت کلمه کم می‌آورید؟
  2. بیشتر وقت‌ها تپق می‌زنید؟
  3. همیشه شنونده‌اید و دیگران گوینده؟
  4. در موقعیت‌های مختلف حاضر جواب نیستید؟
  5. معمولا می‌گویید کاش فلان جا فلان حرف رو می‌زدم؟ یا نمی‌زدم؟

 

در این بخش سوالات هوش کلامی را داریم. اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری از هوش کلامی داشته باشید حتما مقاله‌ی هوش کلامی – مهارت‌های کلامی و راه‌های پرورش آن را مطالعه کنید، توجه کنید که اگر در اکثر مواقع کلمه کم می‌آورید عدد ۰ یا ۱ را بدهید و اگر کلمه کم نمی‌آورید عدد ۴ و ۵ را بدهید.

تپق زدن را در بخش اول مقاله توضیح داده‌ایم و اگر در جمع‌ها معمولا ساکت و شنونده هستید عدد ۰ و ۱ بدهید و اگر گاهی اوقات صحبت می‌کنید عدد ۳ و اگر معمولا شما گوینده هستید عدد ۴ و ۵ را بدهید.

اگر در موقعیت‌های مختلف حاضر جواب هستید عدد بالا بدهید و اگر حاضر جواب نیستید عدد پایین بدهید. و سوال شماره ۵ هم به همین صورت نمره گذاری کنید.

در این بخش حداقل عددی که باید دریافت کنید ۰ و حداکثر عددی که باید دریافت کنید عدد ۲۵ می‌باشد.

 

بخش دوم تست: سوالات بیان و لحن

 

  1. خیلی تند و سریع یا کند و آرام صحبت می‌کنید؟
  2. معمولا منظور شما را اشتباه برداشت می‌کنند؟
  3. نمی‌توانی احساست را با کلام خود منتقل کنی؟
  4. لهجه ، تکیه کلام یا اضافات کلامی دارید؟

 

در این بخش از تست سوالات مربوط به لحن و بیان را داریم. در این بخش هم مثل قسمت اول اگر خیلی تند و سریع یا کند و آرام صحبت می‌کنید عدد ۰ یا ۱ یا ۲ را بدهید اگر احساس می‌کنید که هیچ کدام از این حالت‌ها در مورد شما صدق نمی‌کند عدد ۴ و ۵ را بدهید.

اگر دیگران معمولا نظر شما را اشتباه برداشت می‌کنند عدد ۰ یا ۱ یا ۲ را بدهید و اگر این اتفاق نمی‌افتد عدد ۴ و ۵ را بدهید. 

عدد ۳ هم در همه سوالات حالت متوسط و متعادل است.

اگر نمی‌توانید احساسات خود را با کلمات بیان کنید عدد ۰ یا ۱ یا ۲ را بدهید و اگر می‌توانید عدد ۴ و ۵ را بدهید.

در سوال آخر هم اگر لهجه یا تکیه کلام دارید از عدد ۰ و ۱ و ۲ و اگر ندارید از اعداد بالا استفاده کنید.

 

بخش سوم تست: تن بیان

  1. در زمان صحبت نمی‌دانید با دست‌های خود چه کاری باید انجام دهید؟
  2. ارتباط چشمی برقرار نمی‌کنید؟ ( یعنی به همه افراد حاضر نگاه نمی‌کنید؟)
  3. خشک و رسمی صحبت می‌کنید؟ (لبخند و انرژی ندارید)
  4. در زمان صحبت زیاد تکان می‌خورید؟ (این پا و اون پا کردن)

 

تن بیان یعنی زبان بدن، اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری از زبان بدن و نحوه‌ی استفاده از آن را بدانید مقاله‌ی زبان بدن، زبان تن، فراتر از کلمات در این بخش هم روال نمره گذاری طبق بخش‌های قبل خواهد بود به این صورت که اگر در زمان صحبت نمی‌دانید که با دستان‌تان چه کاری انجام دهید عدد ۰، ۱، یا ۲ را بدهید و اگر می‌دانید که چطور از دست خود در زمان صحبت استفاده کنید عدد ۴ و ۵ را در نظر بگیرید.

اگر ارتباط چشمی خوبی را در زمان صحبت برقرار می‌کنید و به همه در حد یک نیم نگاه نگاه می‌کنید به خودتان عدد ۵ و اگر این اتفاق نمی‌افتد عدد ۱ و یا ۲ را بدهید.

و یا خشک و رسمی صحبت می‌کنید به خودتان عدد ۱ و ۲ و اگر انرژی کلامی خوبی دارید در زمان صحبت به خودتان عدد ۴ و ۵ را بدهید.

و در زمان صحبت زیاد این پا و اون پا می‌کنید عدد ۱ و ۲ و اگر این اتفاق نمی‌افتد عدد ۴ و ۵ .

اعداد ۲ و ۳ بیشتر برای حالت متوسط استفاده می‌شود.

 

بخش چهارم: دستگاه صدا

  1. مونوتون ( یکنواخت و بدون ریتم ) صحبت می‌کنید؟ 
  2. وقتی صحبت می‌کنید مدام از شما می‌پرسند: چی گفتی؟
  3. وقتی حرف می‌زنید صدای شما به جمع نمی‌رسد؟
  4. نمی‌توانید خیلی بلند یا خیلی آرام صحبت کنید؟

 

در این بخش از تست سوالات مربوط به صداسازی را داریم که اگر می‌خواهید با صداسازی و تمرینات صداسازی بیشتر آشنا شوید مقاله‌ی آموزش صداسازی + ۱۴ تمرین صداسازی را مطالعه کنید، در این بخش تست اگر یکنواخت و بدون ریتم صحبت می‌کنید عدد ۰ یا ۱ را بدهید و اگر یکنواختی در صحبت خود ندارید از اعداد ۴ یا ۵ استفاده کنید.

اگر زمانی که صحبت می‌کنید از شما می‌پرسند چی؟ چی گفتی؟ دوباره تکرار کن، از اعداد ۰ یا ۱ استفاده کنید و اگر این حالت اتفاق نمی‌افتد از اعداد ۴ و ۵ استفاده کنید.

زمانی که صحبت می‌کنید اگر صدای شما به جمع نمی‌رسد از اعداد پایین و اگر صحبت می‌کنید صدای شما به جمع می‌رسد از اعداد بالا استفاده کنید.

 

بخش پنجم: تکنیک و استدلال 

  1. نمی‌دانید که صحبت خود را چطور بیان کنید؟ (محتوا دارید اما ساختار ندارید)
  2. نمی‌دانید صحبت خود را چطور شروع کنید و چطور تموم کنید؟
  3. توانایی پاسخگویی و متقاعد کردن آدم ها را ندارید؟
  4. دست و پای شما در زمان صحبت میلرزد و اعتماد به نفس ندارید؟

در بخش تکنیک و استدلال این موضوع قابل توجه است که چقدر با تکنیک‌های فن بیان آشنا هستید و روی آن‌ها تسلط دارید؟ چقدر توانایی استدلال صحبت دیگران را دارید؟ طبق بخش‌های قبل اگر می‌دانید که صحبت خود را با چه ساختاری بگویید و یا اگر می‌دانید که چه محتوایی را چطور بیان کنید از اعداد بالا و اگر نمی‌دانید از اعداد پایین استفاده کنید.

در سوال دوم نیز به همین صورت عمل می‌کنیم، اگر می‌دانید که صحبت خود را چطور شروع کنید و چطور به پایان برسانید از اعداد بالا و اگر نمی‌دانید از اعداد پایین استفاده کنید.

اگر انسان توانمندی در پاسخگویی و متقاعدسازی افراد هستید از اعداد بالا و اگر اینطور نیست از اعداد پایین استفاده کنید.

اگر در زمان صحبت از استرس تن و بدن شما میلرزد و تحت فشار و استرس هستید یا اگر اعتماد به نفس صحبت را دارید از اعداد بالا و اگر اینطور نیست از اعداد پایین استفاده کنید.

سوالات تست فن بیان به اتمام رسید ، لطفا اگر نمرات خود را یادداشت نکرده‌اید حتما از اول پاسخ دهید که ارزیابی تست برای شما کارآمد باشد.

 

ارزیابی تست

حالت اول: ۲۵ تا ۴۵ (وضعیت قرمز) 

اگر در این حالت و وضعیت قرار دارید وضعیت شما قرمز است. یعنی اگر نمره شما بین ۲۵ تا ۴۵ هست خیلی فوری باید روی فن بیان خود کار کنید و مهارت فن بیان خود را تقویت کنید چون از نداشتن فن بیان خوب در زندگی رنج می‌برید.

حالت دوم: ۴۵ تا ۷۰ (وضعیت سبز)

 اگر نمره شما در این تست بین عدد ۴۵ تا ۷۰ شده است یعنی فن بیان شما قابل قبول است و در منطقه سبز قرار دارید.

حالت سوم: ۷۰ تا ۱۰۰ (وضعیت آبی)

اگر نمره شما در این تست بین عدد ۷۰ تا ۱۰۰ است یعنی وضعیت شما خیلی خوبه و مشکلی به نظر نمی‌رسد، و شما می‌دانید که فن بیان خوب و سخنوری عالی چقدر می‌تواند موثر باشد .

 

تمرین برای سوالات تست

بخش اول تست: هوش کلامی

هوش کلامی یعنی هنر انتخاب کلمات، یعنی توانایی کاربرد کلمات در کلام، به این صورت که اگر دایره لغات زیادی داشته باشیم و توانایی استفاده از این کلمات را داشته باشیم از هوش کلامی خوبی برخوردار هستیم.

تمرین هوش کلامی

تمرین گلبرگ : در تمرین گلبرگ یک کلمه را در وسط یک گلبرگ قرار می‌دهیم، و کلمات مرتبط را به در اطراف آن می‌نویسیم. 

 

بخش دوم تست: بیان و لحن

بیان و لحن یک فاکتور مهم در فن بیان است. اگر شما لحن درستی نداشته باشید ممکن است افراد برداشت اشتباهی از منظور شما داشته باشند.

 

تمرین لحن و بیان

تمرین تقطیع : در تمرین تقطیع یک پاراگراف را انتخاب می‌کنیم و کلمات آن را به صورت هجی وار بیان می‌کنیم. بریده بریده و قطعه قطعه.(همون بخش بندی که در مدرسه آموزش دیدیم)

 

تمرین تشدید: در تمرین تشدید هم یک پاراگراف انتخاب می‌کنیم و هر روی هر حرف کلمات تشدید می‌گذاریم. به این صورت که هر حرف را بریده بریده بیان می‌کنیم و روی هر کلمه تشدید می‌گذاریم.

 

بخش سوم تست: تن بیان و زبان بدن

زبان بدن برای یک فردی که می‌خواهد تاثیرگذار باشد بسیار مهم است، دانستن فنون و تمرینات زبان بدن به ما کمک می‌کند بتوانیم زبان بدن خود را تقویت کنیم.

 

تمرین زبان بدن

پانتومیم: تمرینی که در این بخش می‌توانید انجام دهید تمرین پانتومیم تک نفره جلوی آینه است، این تمرین به این صورت است که یک کلمه یا جمله را انتخاب می‌کنید و جلوی آینه پانتومیم بازی می‌کنید، تلاش می‌کنیم که این جمله یا کلمه را به هر شکلی که می‌دانیم اجرا کنیم.

 

بخش چهارم تست: دستگاه صدا

همه‌ی ما دوست داریم صدای خوبی داشته باشیم. تا بتوانیم به سخنرانی و صحبت خود جذابیت زیادی را ببخشیم. فرا گرفتن تکنیک‌های صداسازی از لازمه‌های داشتن یک صدای جذاب است. شاید شما هم این باور اشتباه را در ذهن خود داشته باشید، پرورش و تقویت صدا یک مهارت اکتسابی است. که با انجام تمرینات صداسازی می‌توان آن را تغییر داد.

 

تمرین صداسازی

برای یادگیری و انجام تمرینات صداسازی پیشنهاد می‌کنم فایل صوتی من در این مقاله را گوش کنید که ۱۴ تمرین صداسازی را به صورت واضح و شفاف توضیح داده‌ام.

برای مطالعه مقاله آموزش صداسازی + ۱۴ تمرین صداسازی کلیک کنید.

 

بخش پنجم تست: تکنیک و استدلال

همان قدر که داشتن فن بیان خوب مهم و ضروری است ، یادگیری تکنیک‌های فن بیان و درک مفهوم صحبت مخاطب هم از اهمیت بسیاری برخوردار است.

مقالاتی که می‌توانید در این خصوص بخوانید عبارت است از : 

 

جمع بندی

همانطور که در این تست فن بیان توضیح داده شده ، برای تقویت فن بیان بهتر است در ۵ بعد خودمان را تقویت کنیم . تست فن بیان به ما کمک می‌کند که سطح فن بیان خود را بسنجیم. و بدانیم که در چه وضعیتی قرار داریم. هر شخصی برای بررسی وضعیت فن بیان خود بهتر است این تست را یک بار انجام داده و طبق نمره ای که به دست می آورد تمارین فن بیان را شروع کرده و مهارت خود را تقویت کند. در این تست ۲۱ سوال مهم برای تشخیص وضعیت فن بیان در این ۵ بعد طراحی کرده و در اختیار شما عزیزان قرار داده‌ام. حتما بعد از زدن این تست نمره خود را برای ما بنویسید. 

دیدگاهتان را بنویسید