زمان مطالعه: 12 دقیقه زندگی بشری بدون مذاکره ممکن نیست، انسان به عنوان موجودی اجتماعی همواره در حال برقراری…" /> زمان مطالعه: 12 دقیقه زندگی بشری بدون مذاکره ممکن نیست، انسان به عنوان موجودی اجتماعی همواره در حال برقراری…" />

چگونه در مذاکره جادویی ارتباط برقرار کنیم؟

خانه » بلاگ » چگونه در مذاکره جادویی ارتباط برقرار کنیم؟

فهرست عناوین

زندگی بشری بدون مذاکره ممکن نیست، انسان به عنوان موجودی اجتماعی همواره در حال برقراری ارتباط با همنوعان خود است. در این میان افرادی که از مهارت‌های ارتباطی برخوردار هستند، با تعارضات و مشکلات کمتری در روابط انسانی روبرو می‌شوند. کما‌این ‌که موفقیت در کسب‌و‌کار نیز لزوما نیاز به برقراری ارتباط موثر با شرکا، رقبا، مشتریان و کارمندان و همکاران است.
ما همواره در حال مذاکره هستیم. مهارت مذاکره‌کننده موفق و داشتن ارتباط موثر با دیگران را از کودکی با تکرار و تمرین می‌آموزیم. از همان دوران وقتی بر سر یک ساعت بازی بیشتر با والدینمان چانه می‌زنیم یا به طور مسالمت‌آمیز و مشترکا با هم‌سالانمان بازی می‌کنیم، وظایف و نقش‌های گوناگون را پذیرفته و ایفا می‌کنیم، بنوعی در حال مذاکره هستیم.
گستره مذاکره در زندگی انسان امروزی بسیار وسیع گشته و در طول تاریخ رشد چشمگیری داشته است. ما در تمامی مراحل زندگی نیاز به بهره‌مندی از ارتباط موثر جهت داشتن یک مذاکره نتیجه‌بخش هستیم. تلاش برای داشتن یک مذاکره موفق در زمینه‌های مختلف تحصیلی، شغلی، خرید، فروش، همکاری و عاطفی و… بدون توجه به مهارت‌های ارتباطی معمولا با شکست مواجه می‌شوند.

ارتباط جادویی در زمان مذاکره

 

ما باید بدانیم چگونه می‌توانیم ارتباط بهتر و موثر‌تری را با همسر، خانواده، دوست، شریک، مشتری، رئیس و … داشته باشیم. چرا که ما به شکل رسمی و غیر رسمی هر روزه در حال مذاکره با افرادی هستیم که در زندگی ما ارتباط مستقیم و یا غیر مستقیم دارند.
اگر بدانیم چطور و چگونه می‌توانیم با بهبود مهارت‌های ارتباطی خود و از طریق گفتگو با این افراد منافع مورد‌نظر و مشترک‌مان را به بهترین نحو تامین کنیم یعنی با اصول و فنون مذاکره جادویی آشنا هستیم.
حتما با افرادی برخورد داشته‌اید که قادر به رساندن مطلب خود نیستند. و یا شاید بارها برایتان اتفاق افتاده که از نوع رفتار و یا حتی نگاه یا حرکت سر یک نفر به نتایجی درست و یا غلط رسیده‌اید. اینکه بتوانیم از تمامی قابلیت‌های خود برای رساندن درست پیاممان به طرف مقابل در مذاکره درست و بجا استفاده کنیم، علم و هنری است آموختنی. گرچه این مهارت‌ها در دوران درس و مدرسه به ما آموزش داده نمی‌شوند اما هر یک از ما بسته به اطلاعات و تجربیاتی که از خانواده و جامعه می‌گیریم، با سطحی از آن رشد یافته، وارد زندگی اجتماعی می‌شویم.
اگر لزوم ارتقا و بهبود مهارت‌های ارتباطی برای مذاکره را در خود احساس می‌کنید، فارغ از این که علم و دانش و کارآمدی شما در این خصوص تا چه حدی است، ما به شما با ارائه کاملترین و کاربردی‌ترین راهکار‌ها کمک می‌کنیم تا به ابزار‌ها و تکنیک‌های موثر ارتباطی جهت پیروزی در مذاکره جادویی مجهز شوید.
پیش از هر چیز لازم است یاد‌اوری کنیم که یادگیری بعضی از مهارت ها به عنوان پیش‌نیاز به شما معرفی و توصیه می‌شود. و نیز صراحتا اینجا می‌گوییم که صرف یک بار خواندن این مقاله از شما یک فرد موثر و موفق در مذاکره نمی‌سازد، لازم است در سایر دروس پایه‌ای نیز با تکرار و تمرکز به تبحر برسید.

ضرورت یادگیری ارتباط موثر در مذاکره جادویی

 

بر خلاف آن چه که به عنوان اصول و تکنیک ‌های ارتباطی موثر در مذاکره بر سر زبان‌ها افتاده، یک مذاکره‌گر حرفه‌ای و موفق لزوما کسی نیست که با زبان بدن و شخصیت‌شناسی ومهارت‌های کلامی آشنا است. چون ماهیت مذاکره جادویی نوعی از تعاملات انسانی و غیر‌قابل پیش‌بینی است، هیچ اصول و قاعده کلی را نمی‌توان برای تمام مذاکرات قطعی و شرطی دانست. چرا که انسان در مذاکره با تمامی حواس و احساسات و منطق و هیجاناتش وارد می‌شود و شناخت کامل و بی‌عیب ‌ نقص تمامی این عوامل مداخله‌گر و موثر با یک فرمول و یک روش واحد امکانپذیر نیست.
بطور کلی داشتن یک رابطه کلامی و غیر‌کلامی موثر در هر نوع مذاکره جادویی به عوامل مختلفی چون سطح درک و فهم طرفین، تحصیلات، نوع تربیت و شخصیت و منافع آن‌ها و بسیار مولفه‌های انسانی دیگر مرتبط می‌باشد. لذا برای داشتن مهارت بالای ارتباطی و داشتن مذاکره‌ها و گفتگوهای رسمی و حرفه‌ای و حتی صمیمی و دوستانه نیاز به بالا بردن سطح مهارت‌های مختلف انسانی و هوش هیجانی هستیم.
همچنین ما با تجربه و تکرار با هر بار مذاکره درسی نو می‌آموزیم که خود در بسیاری از موارد با خواندن و مطالعه کردن برابری می‌کند. اما با این وجود ما امروزه در دنیای پرسرعت و در حالی که رقابت‌های شغلی، تحصیلی، برند‌سازی، سرمایه‌گزاری و حتی عاطفی بسیار نزدیک و سخت‌تر از قبل شده فرصت کافی برای کسب تجربه با آزمون و خطا را نداریم.
چه بسا نتوانیم با ارتباط موثر بر روی مشتری بالقوه خود مذاکره جادویی را به رقیب واگذار کرده، کل سرمایه و کسب‌و کارمان را بخطر بیاندازیم.
طبق تحقیقات بعمل آمده بیشتر کارمندان دچار ضعف در مهارتهای ارتباطی با رئیس، همکاران و مشتریان هستند. بسیاری از والدین بدلیل نداشتن اطلاعات کافی و نیز پایین بودن قدرت ارتباطی قادر به ایجاد تعادل در روابط خانوادگی نیستند.
چه بسیار زوج‌هایی که نمی‌توانند بی‌سر‌و‌صدا و در آرامش با یکدیگر گفتگو کرده و بهتوافقی دو جانبه دست پیدا کنند. دانش‌آموزانی که در محیط مدرسه قادر به ایجاد ارتباط موثر با سایر هم‌سن‌و سالان خود نیستند و بهنگام گفتگو و چانه‌زنی بر سر مسائل مختلف و در کار‌های گروهی منفعل و یا مستبد‌دانه عمل می‌کنند. فروشنده‌ای که بدلیل عدم انعطاف‌پذیری و مهارت برقراری ارتباط با مشتری، خریدارانش را دست خالی از مغازه‌اش راهی می‌نماید.

توجه به تمامی جوانب موثر در مذاکره جادویی

 

اگر فقط در یک یا چند عامل موثر تمرکز کرده و از توجه و ارتقا سطح آگاهی و بهره‌وری در سایر قسمت‌ها غافل شویم، در پیشبرد روند مذاکره جادویی و حصول نتیجه موفق نخواهیم شد.
ابتدا با تعریف مذاکره آغاز می‌کنیم:
بنا به تعریفی که” ری جی لوییکی ” از مذاکره می‌نماید، مذاکره جادویی شامل مشخصات زیر می‌باشد:
حداقل دو طرف در آن درگیر هستند. این دو طرف می‌توانند دو فرد، دو گروه، سازمان، شرکت و یا حتی دو کشور باشند.
بین نیاز‌ها و خواسته‌های این دو طرف یا چند طرف تعارض وجود دارد. یا به زبان ساده‌تر این افراد بر سر امتیازاتی مثل قیمت و هزینه کالا و خدمات، نوع خدمات، با یکدیگر توافق ندارند.
مشارکت طرفین مذاکره بنا به خواست و انتخاب خودشان بوده و هیچ اجباری آن‌ها را سر میز مذاکره نکشانده است.
هر دو طرف برای گرفتن و یا دادن امتیازات و داد‌و ستد که زیر بنای مذاکره است، آماده‌اند.
همانطور که در مقدمه مقاله مطرح شد، بهبود و توسعه مهارت‌های ارتباطی اگر چه نه ضرورتا اما ترجیحا باید قبل از ورود به مذاکره جادویی با یاد‌گیری و صرف وقت و حوصله صورت بگیرد.
هر چند هر شخصی بسته به نیاز و نقاط قوت و ضعف خود می‌تواند از مجموعه دروس و مقالاتی که در آکادمی رئوف ارائه می‌شود، به بهبود و تکمیل مهارتهای خود دست یابد.
برای موفقیت در مذاکره جادویی همانطور که از عنوان مقاله پیداست، نیاز به ارتباط موثر داریم. برای درک اهمیت و رابطه بین این دو نیاز به تعریف درست موثر یا همان اثر بخش داریم.

  1. منظور از ارتباط موثر چیست؟
  2. آیا هر نوع ارتباطی الزاما اثر‌بخش است؟
  3. هدف ما از نشان دادن اثر بخشی ارتباطات فردی در مذاکره جادویی چیست؟

برای رسیدن به پاسخ این سوالات نخست می‌پردازیم به مفهوم موثر یا همان اثر‌بخش
معنای اثر‌بخشی بسته به نیاز، موقعیت و خواسته مطلوب مذاکره‌کننده، تعابیر وسیع و گسترده و متفاوتی را شامل می‌شود.
اما دقیق‌ترین و ساده‌ترین تعریفی که می‌شود از اثر‌بخشی برداشت و ارائه نمود، را می‌توان به دو صورت شرح داد.
الف) اشراف و آگاهی کامل از هدف و مقصود نهایی
ب) اطمینان بر دانسته‌ها و تکنیک‌ها و ابزارهایی که داریم، برای اینکه تا آن‌جا که امکان دارد ما را به هدفمان برسانند.
بطور کلی اگر بخواهیم موثر بودن را به زبان ساده بیان کنیم یعنی، رسیدن به آن‌جا و هدفی که در نظر داریم با روشی که در پیش گرفته‌ایم. دو نکته در اینجا بسیار کلیدی و مهم هست، اول خود هدف که باید دقیق، روشن و قطعی باشد.
یعنی بطور مثال اینجا هدف ما رسیدن به نقطه A در مذاکره است. مذاکره کننده این هدف را باید کاملا بشناسد. نکته بعدی روش و فرایندی است که ما را به هدفمان سوق می‌دهد. کسی که وارد یک مذاکره می‌شود باید بتواند با روش و ابزار و ابتکارات خود در مذاکره جادویی، به هدفش بطور کامل و یا میزان بالایی که در نظر دارد دست پیدا کند.

انتقال صحیح و حداکثری پیام به مخاطب

از طرفی تعریف ارتباط موثر این است که شخصی که می‌خواهد ارتباطی با دیگری، یا دیگران برقرار سازد قادر به رساندن صحیح  و کامل پیام خود به مخاطبش باشد. طوری که پیام با حداکثر دقت دریافت و درک شود. حال با تعمیم این دوتعریف می‌توان ارتباط موثر در مذاکره جادویی را این‌گونه شرح داد که نوعی از ارتباطات انسانی که منجر به حصول بهترین نتیجه در مذاکره بین طرفین می‌شود.
در قالب قابل فهم ما نیاز داریم این ارتباط موثر را برای موفقیت در مذاکره جادویی بیاموزیم. چرا که این قابلیت و توانایی با وجود ذاتی بودن در عده‌ای از کودکی، بلکه از هر زمان که اراده می‌کنیم آموختنی است.

پرورش مهارت‌های ارتباطی در مذاکره جادویی

 

مهارت‌های ارتباطی طیف وسیعی از مهارت‌ها را در‌بر‌می‌گیرند. مانند: مهارت سخنرانی، مهارت ارائه، تسلط کلامی، زبان بدن و علائم چهره و ژست‌هاو حرکات اندام‌ها، مهارت گوش دادن، مهارت اسلاید سازی، مهارت تجزیه تحلیل سریع واکنش‌های طرف مقابل، شخصیت شناسی، اصول، تکنیک‌ها و روشهای طرح سوال، مقایسه کلمات عینی و ذهنی، اعتماد‌سازی در رابطه، شناخت بهتر خود و دیگران، زبان منفی، زبان مثبت، هنر قضاوت کردن، انواع سبک‌های ارتباطی، روش صحیح معذرت‌خواهی و هر آن‌چه که در گفتگو بکار می‌رود.
لازم است خاطر نشان کنیم که تمام این مهارت‌ها چون ابزار و سلاحی در جهت موثر سازی ارتباط بکار می‌روند. ما درآکادمی رئوف به طور ویژه و خاص به تمامی این مهارت‌ها پرداخته و علاقمندان قادر به برخورداری از آموزش‌های ما در تک تک فنون یاد شده می‌باشند.
علوم معرفی شده چون پایه‌هایی جهت رشد و تقویت شخص مذاکره کننده عمل می‌کنند. فردی که با این تکنیک‌ها و آموزش‌ها آشناست، بهتر می‌تواند روند مذاکره جادویی را بسوی هدف نهایی سوق دهد. به عبارت ساده‌تر شانس موفقیتش در مذاکره جادویی بالاتر خواهد بود.
اما باید بدانیم که این تمام ماجرا نیست. بلکه خود مذاکره خواه یک گفتگوی خانوادگی برای تقسیم وظایف خانه باشد، خواه مذاکره بر سر آینده جنگ بین دو ملت، قواعد و قوانین خود را دارد که فرد یا افراد مذاکره کننده با احاطه بر آن ها و نیز کمک گرفتن از مهارت‌های ارتباطی خود، شانس و احتمال پیروزی خود را تقویت می‌نمایند. اما قبل از پرداختن به اصول مذاکره مواردی را که برای برقراری ارتباط موثر نیاز دارید را به تفصیل برایتان آورده‌ایم.
همانطور که پیشتر گفته شد، ما برای کلیه فعالیت‌های اجتماعی از جمله دوست‌یابی، ازدواج، تحصیل، اشتغال، کسب و کار داد و ستد و… به برقراری ارتباط موثر با دیگران نیاز داریم. از آنجا که ارتباط موثر وسیله انتقال اطلاعات بین افراد و راه نشان دادن احساسات به دیگران است بهترین راه برای تصحیح سوء تفاهم‌ها و برطرف‌کردن تعارضات بین فردی محسوب می‌شود. بدون ارتباط موثر هر نوع آموزشی در زمینه تبادلات اجتماعی محکوم به شکست خواهد بود.
لذا لزوم یادگیری و شناخت عناصر ارتباط و عوامل موثر بر آن و نیز ارتباط صحیح به عنوان پیش‌ شرط هر نوع آموزشی، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
شما با یادگیری و تسلط بر اصول و فنون ارتباط موثر می‌توانید به راحتی پیام خود را ارسال نموده، احساسات و هیجانات‌تان را کنترل نموده، با در نظر گرفتن منافع خود و یا طرف مقابل ( بسته به نوع مذاکره) از یک نتیجه عالی بهره‌مند شوید.
در ادامه راهکارهایی را برای برقراری یک ارتباط موثر درمذاکره جادویی در اختیارتان قرار می‌دهیم:

آماده سازی

پیش از ورود به مذاکره جادویی باید هر آنچه که حین مذاکره ممکن است به آن نیاز داشته باشیم را آماده کرده باشیم.
بسته به نوع مذاکره ( فردی، گروهی، همراه با شاهد، تک‌‌مرحله‌ای یا چند‌مرحله‌ای بودن و… ) لازم است قبل از ورود به مذاکره اقداماتی را انجام دهید:

جمع‌آوری اطلاعات

 

از جمله این اطلاعات می‌توان به:
آشنایی با تیپ شخصیتی، سلایق، علایق، ترس‌ها، فرهنگ، سابقه روابطش با شما یا شرکت‌تان، گزارشات مالی، سوابق روابطی طرف مقابل مذاکره با دیگران، آشنایی بر اخبار روز، قیمت و ویژگی‌های محصول و غیره اشاره کرد. هر چه اطلاعات شما از فرد یا افراد مورد نظر بیشتر و کامل‌تر باشد بهتر می‌توانید نیاز‌ها و نقاط قوت و ضعف آن‌ها را پیدا کنید. شاید لازم باشد حین مذاکره جادویی از اتفاقات و مثال‌های عینی استفاده کنید، برای این جا هم باید از قبل فکر کرده باشید.

  برنامه‌ریزی

در این مرحله باید قادر به تهیه پروتکل مشخص برای ارتباط و گفتگوی خود و یا سایر اعضای تیم‌تان باشید.
لازم است بدانید هدف از مذاکره جادویی چیست؟ آیا منظور شما از گفتگو راضی کردن همسرتان برای ادامه زندگی مشترک با شماست و یا هدف‌تان فروش یک محصول به مشتری است؟ باید خود و سایر اعضای گروه بطور واضح و روشن هدف را شناخته و به آن پایبند باشید.
همچنین تمامی اعضای مشارکت کننده در مذاکره بایستی از خطوط قرمز و نقطه ترک مذاکره اطلاع داشته و به آن وفادار باشند.
پیش از ورود به مذاکره جادویی لازم است منافع و موانع احتمالی را پیش‌بینی کنید. از قبل بسته پیشنهادی خود را آماده کرده و در صورت لزوم ارائه نمایید.

امتیازدهی

شاید لازم باشد حین مذاکره جادویی مجبور به امتیازدهی بیشتری شوید، لازم است حد و حدود پیش رفتن در امتیاز دهی را از قبل برای خود و دیگران مشخص نمایید. مزایا و مضرات امتیازدهی را مشخص نمایید.

تعیین موضوعات اصلی

موضوعات اصلی مورد مذاکره جادویی را لیست نمایید. چه موضوعات جانبی دیگری ممکن است در خلال مذاکره پیش کشیده شوند؟ با آشنایی بر این موارد بهتر می‌توانید کنترل و مدیریت جلسه مذاکره جادویی را در دست بگیرید. موارد مورد بحث، وظایف طرفین، هدف نهایی، قیمت کالا، هزینه و نوع خدمات، مدت مشارکت یا تفاهم یا قرارداد، دلایل فسخ قرارداد یا تفاهم، سود و زیان‌‌های احتمالی، نوع و زمان ضمانت تعهدات، انتظارات ویژه و مواردی که با توجه به نوع مذاکره برایتان حائز اهمیت هستند.

رفتار شناسی

بر روی شرایط احتمالی فکر کنید. توجه به رفتار طرف مقابل در پیش‌بینی واکنش‌های او کمک بسزایی می‌نماید.
سوالاتی از این قبیل را قبل از ورود به جلسه مذاکره جادویی پاسخ بدهید.

  1. نوع رفتار طرف مقابل در برابر تهدید چیست؟
  2. در برابر پیشنهاد ممکن است چه رفتاری از خود بروز دهد؟
  3. نوع پاسخش به محصول، قیمت، خدماتی که باید ارائه بدهد یا بگیرد یا امتیازدهی بیشتر چگونه است؟
  4. انتظارات طرف مقابل در برابر عملی نشدن بخشی از تعهدات ما چیست؟
  5. در برابر خشم چه واکنشی نشان می‌دهد؟ تا چه اندازه قادر به تحمل خشم از سوی ماست؟

این ها و سوالاتی از این قبیل را باید قبل از ورود به جلسه پیش‌بینی کرده و برایش جواب آماده داشته باشید.

مثلا شما از قبل باید بدانید برای جلب رضایت همسرتان قرار است چه امتیازاتی به او بدهید و نیز اگر قادر به اجرای بخشی از تعهدات‌تان نباشید، مشتری شما در ازای آن چه چیزی از شما می‌خواهد. این‌ها سوالاتی نیستند که بخواهید با شنیدنش غافلگیر شده و در جریان مذاکره برایش بدنبال پاسخ باشید.

تبادل پیشنهادات

چه در قالب مشتری و چه در جایگاه فروشنده، دوست، همسر، رئیس، همکار، همسایه و غیره باید با اصول و فنون مذاکره جادویی آشنا باشیم. گاهی هدف از مذاکره افزایش بهره‌مندی دو طرف مثل مشارکت و گسترش روابط و غیره می‌باشد؛ که هر دو طرف مذاکره از آن نفع برده و هدف افزایش این منفعت است. در این حالت نیز باید برای تمام احتمالات مختلف از قبل برنامه‌ریزی نمایید. تقسیم وظایف، زمان انجام کارها، تعهدات طرفین، منافع مشترک و اختصاصی، نحوه جبران خسارات و سوالاتی از این قبیل را پیش از ورود به جلسه مذاکره، پیش‌بینی نموده؛ جواب کامل و مشخصی برای آن‌ها در نظر بگیرید تا در صورت لزوم و در زمان درست پیشنهاد نمایید.

شروع فرایند مذاکره جادویی

چانه زنی

یکی از کارهایی که در طی مذاکره جادویی کم و بیش وارد آن می‌شویم، چانه زنی است. این مهارت که خود جزیی از تکنیک‌های ارتباط موثر می‌باشد، با علوم و فنونی که پیشتر گفته شد، سرو کار دارد. تقویت این مهارت گاه برگ برنده ما در یک مذاکره جادویی محسوب می‌شود. لزوم آگاهی از حد تحمل طرف مقابل، توجه به زمان مناسب جهت صحبت کردن، پرسیدن سوال، زمان انتظار برای پاسخ دادن یا گرفتن از طرف مقابل، میزان موثر پافشاری بر روی سود و هدف، کنار گذاشتن تمایلات شخصی، پرهیز از ورود به حواشی در مذاکره بیش از ارتباطات انسانی دیگر مشهود می‌باشد.

طرح خواسته

اگر هدف از شرکت در مذاکره جادویی گرفتن امتیاز و برآوردن خواسته‌ای از سوی طرف مقابل باشد، طرح خواسته و ارائه موثر آن نقش بسزایی در پیشبرد اهداف دارد. در این بخش از مذاکره نیز آشنایی و تسلط به مهارت‌های ارتباطی می‌تواند بعنوان شاه کلید ما برای موفقیت عمل نماید. فردی که می‌داند، چه زمانی صحبت کند، چگونه و چه وقت سوال بپرسد، خود و دیگران را بهتر بشناسد از هوش کلامی و هیجانی بالایی برخوردار باشد و زبان بدن، چهره و سایر شاخه‌های وابسته به ارتباطات کلامی و غیر کلامی را بشناسد، به شکلی موثر می‌تواند پیام خود را که طرح خواسته می باشد به طرف مقابل خود منتقل نماید.
پرهیز از شخصی‌سازی مذاکره، درگیر شدن بیش از حد با مشکلات طرف مقابل و تاثیر‌پذیری نامتعارف از گله و شکایات وی، توجه به نوع رفتار و عکس‌العمل‌های بدنی و کلامی، کنترل عواطف، هیجانات، پرهیز از خشم، اصرار بیش‌ازحدو…نکاتی هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند.

پایان دادن به مذاکره جادویی و نهایی کردن توافق

 

در نهایت باید بتوانیم با تمام امکانات و آموخته‌های خود مذاکره جادویی را به سمت توافق نهایی پیش ببریم. لازم است مهارت مکانیزم‌های تضمین توافق را بیاموزیم. بسیار پیش آمده که هر دو طرف با احاطه و تسلط کامل بر مذاکره درست در مرحله نهایی کردن به مشکل برخورده و قادر به قطعی کردن آن نبوده‌اند. یک پایان رضایت‌بخش مساوی است با رضایت طرفین از دستاورد مذاکره و ضمانت دو طرف برای پایبندی به توافق حاصله که باید بصورت مکتوب مستند‌سازی شود.
برخی از موانع برقراری ارتباط موثر در مذاکره را می‌شماریم:
۱) عدم توجه به تفاوت‌های فرهنگی و فردی
۲) گوش ندادن به صحبت‌های طرف مقابل
۳) تمسخر‌کردن
۴) ارسال پیام‌های منفی غیر‌کلامی مانند بی‌اعتنایی، خستگی، عدم توجه
۵) خشمگین شدن
۶) تحقیر کردن و یا مورد انتقاد قرار دادن
۷)  تهدید کردن
۸) دروغ گفتن
۹) متهم کردن و یا مقصر شناختن بیجای طرف مقابل
۱۰) پیش‌داوری و قضاوت عجولانه و غیر واقعی
۱۱) عدم توانایی در اعتماد‌کردن به دلیل تجارب منفی و تلخ گذشته
۱۲) عدم توانایی در جلب اعتماد دیگران
۱۳) بروز هر نوع رفتار کلامی و بدنی که از سوی طرف مقابل بی‌احترامی تلقی می‌شود
۱۴) فریاد‌زدن
۱۵) عدم توانایی در تصمیم‌گیری
۱۶) اعتماد بنفس پایین
۱۷) دروغ‌ گفتن
۱۸) دادن شاخ‌و برگ اضافی  به گفتگو و ورود به بحث‌های حاشیه‌ای
۱۹) قطع‌کردن صحبت‌های دیگران
۲۰) بیش‌از حد کوچک شمردن طرف مقابل
۲۱) بزرگ‌نمایی غیر‌قابل باور در انجام تعهدات و مزایای محصول
۲۲) ارزیابی‌های شتابزده و نتیجه‌گیری‌های عجولانه
۲۳) تعصبات و تفکرات مهجور و خشک
۲۴) عدم توانایی در ارائه ‌راه‌حل‌های احتمالی
۲۵) عدم توجه به انگیزه‌های غیر مادی طرف مقابل
امید‌واریم با کمک مطالب مطرح شده با قدرت و تسلط بتوانید ارتباطاتی موثر در مذاکرات خود داشته، بهترین نتیجه را کسب نمایید. لازم به یادآوری نیست که مهارت‌های ارتباطی موثر در مذاکره جادویی و سایر جنبه‌های زندگی شخصی و شغلی مجموعه‌ گسترده‌ای از دانش و تجربه است که با تلاش، مطالعه و کار عملی به تدریج در ذهن ما شکل می‌گیرند.
مسیر افزایش آگاهی ارتباطی و دانش‌های مرتبط با آن برخلاف تکنیک‌ها و قواعد ساختار‌یافته مذاکره، پایانی ندارد و یک مذاکره کننده حرفه‌ای بخشی از وقتش را در تمام طول حرفه خود به درک بهتر و یادگیری و تبحر این نوع علوم و مباحث اختصاص می‌دهد.
برای شروع بهتر است دروس مرتبط با مهارت‌های ارتباطی را مطالعه نموده، با تکرار و تمرین در جهت رشد و پیشرفت و نهادینه کردن این نوع توانمندی بصورت مستمر بکوشید.
سپس از این توانمندی‌ها و دانش خود در مذاکرات خانوادگی و غیر‌رسمی به عنوان تمرین و فرصتی برای کسب تجربه استفاده کنید. هر چه بیشتر فعالیتی را انجام دهید برایتان آسانتر و عادی‌تر خواهد شد. در این بخش می‌توانید برای درک و شناخت عمیق‌تر از مطالعه کتاب ” ارتباط بدون خشونت ” مارشال روزنبرگ بعنوان منبعی مفید و قابل‌اطمینان کمک بگیرید.
در پایان از شما دعوت می‌کنیم با ارتباط همیشگی و موثرتان با آکادمی رئوف از مزایای بی‌شمار آن در رشد و توسعه فردی خود بهره‌مند شوید.
به نظر شما در مذاکرات برای موفقیت باید چطور ارتباط برقرار کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید